22/7/19

Η προδοτική ΝΔ φιλοδοξεί να αποτελειώσει τη χώρα - Οι περιπτώσεις δύο υπουργών, του Δένδια και του Παναγιωτόπουλου

Σταύρος Καλεντερίδης*
Βρίσκω τον εαυτό μου να μοιράζεται πολλά κοινά ιδεολογικά στοιχεία με διάφορα κόμματα. Με τον ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα τα κοινά στοιχεία, είναι η κοινωνική προστασία των ευπαθών ομάδων, τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα, κ.ά. Με την ΝΔ δεν βρίσκω ούτε ένα. Θεωρώ ωστόσο και τα δύο κόμματα εθνομηδενιστικά και εχθρικά προς την πατρίδα μας την Ελλάδα. Πιστεύω δε, πως η ΝΔ είναι το πιο επικίνδυνο και εθνοβόρο κόμμα εκ των δύο, διότι αν η ιδεοληψία και ο ανθελληνισμός του ΣΥΡΙΖΑ τον καθιστά πρόδηλα προδοτικό κόμμα και δίχως υποκρισίες, η πατριδοκαπηλεία και η κίβδηλη εθνική ευαισθησία της ΝΔ την αναδεικνύει σε ύπουλο και υποβολιμαίο προδότη – στον κρυφό εχθρό της χώρας μας. Η πολιτική ατζέντα και των δύο κομμάτων είναι κοινή, και είναι ο αφανισμός του Ελληνισμού εντός και εκτός Ελλάδος.
Η κυβέρνηση όμως δυστυχώς καταλήφθηκε, αντιδημοκρατικώ τω τρόπω, από την ΝΔ, λαμβάνοντας μόλις το 22,6% των ψήφων των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Γνωρίζουμε όλοι πως η δεξιά, όπως άλλωστε και η αριστερά και οι λοιπές πολιτικές ιδεολογίες, έχουν ταυτιστεί με προδοτικά κινήματα στην Ελλάδα. Η γαλάζια κυβέρνηση ωστόσο που κατέλαβε την εξουσία στις 7 Ιουλίου, φιλοδοξεί να προδώσει τη χώρα και τους πολίτες σε όλα τα ανοιχτά εθνικά ζητήματα.
Τα «θα δούμε πως θα τα πάνε», «ακόμα αρχή είναι», και «πρέπει να στηρίξουμε μια νέα κυβέρνηση», πλέον τα λένε μόνο οι παλαιοκομματικοί και οι απατεωνίσκοι, καθότι έχοντας δοκιμάσει κυριολεκτικά τα πάντα, γνωρίζουμε το πολιτικό βιογραφικό όλων και έτσι, η «εποχή του χρυσόψαρου» έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.
Όπως λοιπόν ήταν αναμενόμενο, ούτε εβδομάδα δεν πέρασε και η κυβέρνηση της ΝΔ ξεμπροστιάστηκε ως ανάξια και βουτηγμένη στην οικογενειοκρατία και την εθνική μειοδοσία. Οι όποιοι υποστηρικτές της, εξαφανίστηκαν μετά τις θλιβερές απόπειρες νομιμοποίησης της προδοσίας των Πρεσπών, ενώ όσοι παρέμειναν να την υποστηρίζουν πλέον αποδεικνύονται ξεκάθαρα ως γραφικοί, ή ως στρατευμένοι υπέρ της ΝΔ, και άρα εναντίον της πατρίδας τους.
Αξίζει να αναφερθεί κανείς σε δύο πρόσφατα περιστατικά για να αναδείξει το φαύλο επίπεδο των σηψαιμικών γαλαζοαίματων υπουργών, καθώς και το τι προμηνύεται για την Ελλάδα.

Αρχικά, ο υπουργός άμυνας Παναγιωτόπουλος συμμετείχε στο συνέδριο του Economist, και συγκεκριμένα σε πάνελ στο οποίο δίπλα του κάθισε, για να τον έχει από κοντά, ο Βορειοαμερικανός πρέσβης Πάιατ. Η ντροπή του έθνους ήταν τεράστια, όταν αντικρίσαμε στο βίντεο που κυκλοφόρησε, τον υπουργό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας να δηλώνει πως «αν τηρήσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών, τότε αυτή θα παράξει (εννοεί θα παραγάγει) θετικά αποτελέσματα και έτσι θα πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον». Για να προσθέσει στο τέλος πως «αυτή είναι η θέση μου ως νομικού» (εννοεί ως νομικός), λες και αυτό έχει για εμάς καμία αξία.. Το πιο πρόστυχο δε είναι πως καθ’ όλη τη διάρκεια των δηλώσεων, ο έλληνας υπουργός τελεί υπό την επιτήρηση του πρέσβη Πάιατ, τον οποίο ο υπουργός διστακτικά κοιτάει σαν να τον συμβουλεύεται, για να σιγουρευτεί πως δεν ενόχλησε ξεστομίζοντας κάτι που δεν έπρεπε – εκτός γραμμής και σεναρίου. Πραγματικά όποιος δεν ντράπηκε μέχρι βδελυγμίας από αυτή την εθνική κατάντια, μάλλον έχει απωλέσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και Ελληνισμού από μέσα του.
Αυτά όμως ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα, ικανά να εκπλήξουν μόνο τους διαχρονικά και εθελουσίως εξαπατηθέντες ψηφοφόρους της ΝΔ. Το μείζον ζήτημα είναι το γαλάζιο σχέδιο παράδοσης του εθνικού μας πλούτου στην Τουρκία. Πρόκειται για το βαριά προδοτικό εγχείρημα της νέας κυβέρνησης για «συνεκμετάλλευση» των φυσικών πόρων του Αιγαίου με τους Τούρκους.
Αιχμή του δόρατος για την εν λόγω παράδοση εθνικής κυριαρχίας, ο υπουργός εξωτερικών της χώρας, ο οποίος μετέβη ευθύς εξαρχής στις ΗΠΑ για συνομιλήσει με τον ομόλογό του στην Ουάσιγκτον, σχετικά με το πώς θα μας φορέσουν καπέλο αυτή την νέα προδοσία.
Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα του Bloomberg, «ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας δήλωσε πως η χώρα του μπορεί να δουλέψει μαζί με την Τουρκία για την αξιοποίηση φυσικών πόρων»! Επακριβώς η τρομακτική και καταστροφική για τον Ελληνισμό δήλωση του ολετήρα Δένδια ήταν η εξής: «υπάρχουν χιλιάδες συνέργειες μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, από τον τουρισμό μέχρι την αξιοποίηση των φυσικών πόρων»!! Εννοεί βεβαίως πως η συνέργεια/ συνεκμετάλλευση αφορά τους Ελληνικούς πόρους, ενώ οι Τούρκοι θα εκμεταλλευτούν τον πλούτο τους ανενόχλητοι. Τα δικά τους δικά τους δηλαδή, και τα δικά μας από κοινού. Έτσι λοιπόν βάζουμε τους Τούρκους συνδιαχειριστές του Αιγαίου, συνεκμεταλλευτές της περιουσίας μας, και συγκυβερνήτες μας για τα εθνικά ζητήματα. Και κάπως έτσι οι μαύροι προδότες της ΝΔ αφελληνίζουν το Αιγαίο και μας καθιστούν υπόδουλους στην ίδια μας την πατρίδα. Με αυτό το πηγαίο μίσος για την Ελλάδα, η συνδιαχείριση μέχρι και των νησιών δεν πρέπει να θεωρείται ούτε ουτοπική, ούτε και μακροπρόθεσμη. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις ανωτέρω δηλώσεις δεν τις ανέφερε, για ευνόητους λόγους, κανένα ελληνικό μέσο.
Τα δείγματα γραφής των δύο σημαντικότερων υπουργών της κυβέρνησης δεν είναι τυχαία και εξηγούν πως έχουμε απέναντι μας μια ηγεσία η οποία τοποθετείται πολιτικά εναντίον της Ελλάδας. Το μάθημα ωστόσο της ιστορίας είναι σαφές και εκκωφαντικό για όσους αναπνέουν ακόμα ελεύθερα.
Κάθε εθνική ήττα, τραγωδία και προδοσία, ξεκίνησε από τους διεφθαρμένους και ανθελληνικούς εθνάρχες για να την αποτελειώσουν οι συστημικοί προδότες με τα χαμόγελα του σήμερα. Μητσοτάκης (1993) και Παπανδρέου (1995) αποδέχονται στον ΟΗΕ και νομιμοποιούν / αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως πΓΔΜ, για να έρθουν οι αρχιπροδότες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία. Αντιστοίχως, Καραμανλής (Βέρνη 1976), Παπανδρέου (Νταβός 1988) και Σημίτης (Ίμια 1996) γκρίζαραν το Αιγαίο για να έρθουν οι αρχιπροδότες της ΝΔ και να ξεπουλήσουν τους φυσικούς μας πόρους στους Τούρκους.
Η πολιτική ατζέντα των κομμάτων είναι κοινή, και είναι ο αφανισμός του Ελληνισμού εντός και εκτός Ελλάδος. Αν θέλουμε να τους αποτρέψουμε πρέπει να τους ανατρέψουμε πολιτικά. Μόνο με μια πολιτική επανάσταση, με την εκκίνηση μιας Δ΄ Ελληνικής (και πρώτη φορά πραγματικής) Δημοκρατίας θα πάρουν την εξουσία της χώρας οι πολίτες της και όχι τα παράσιτά της.
Αντισταθείτε.

* Ο Σταύρος Καλεντερίδης είναι πολιτικός επιστήμονας, διεθνολόγος-επικοινωνιολόγος και εκτ ων ιδρυτών του κινήματος δέλτα, πολιτική επανάσταση

53 σχόλια:

  1. Σύμφωνα με τον κ. Καλετνερίδη, την Ελλάς, από το 1974 το νωρίτερο, κυβερνούν κόμματα με ατζέντα τον αφελληνισμό. Εκτιμω οτι ή απέτυχαν οικτρά ή ο κ. Καλεντερίδης ζει εκτός πραγματικότητας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...ρε χρυσέ μου άνθρωπε πες μας επί τέλους πως θα κάνουμε αυτήν την "πολιτική επανάσταση". Ασφαλώς ΑΥΤΌ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΓΙΝΕΙ μόνον μέσω εκλογών. Αλλά όταν έγιναν εκλογές δεν μας είπες πιό κόμα να ψηφίσουμε. Τουλάχιστον πές μας να το κάνουμε στις επόμενες εκλογές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν αρκετοί φορείς που πρεσβεύουν κάτι αντίστοιχο. Ο καθένας ας βρει αυτόν που τον εκφράζει και ας τον υποστηρίξει ενεργά και εμπράκτως. Και όταν έρθει η ώρα και οι φορείς αυτοί συμμετέχουν και εκλογικά, τότε και στην κάλπη.

      Μέχρι τότε όμως μην περιμένετε το φαγητό στο στόμα. Εργαστείτε και ενισχύστε τις προσπάθειες που γίνονται.

      Διαγραφή
    2. @Uknown

      Να σας πω εγώ χονδρικά πώς έγινε η "πολιτική επανάσταση" α λα ιταλικά. Στο περίπου, γιατί κι εγώ δεν το παρακολουθούσα πριν γίνει το κόμμα. Θέλει κάποιον διάσημο, που θα τραβάει το ενδιαφέρον του κόσμου. Στην Ιταλία ήταν ο κωμικός Beppe Grillo. Ο Grillo είχε ένα blog, με τεράστια δημοτικότητα και ένωσε δυνάμεις με έναν ειδικό σε θέματα στρατηγικής ανάπτυξης ίντερνετ, τον Casaleggio. Κάποια στιγμή έγινε το Κίνημα "Φίλοι του Beppe Grillo". Το οποίο μετασχηματίστηκε σε "Κίνημα 5 αστέρων" και...τώρα κυβερνάει... Και σχηματίστηκε στην ουσία, μέσω ίντερνετ. Ακόμα και τώρα, έχουν δική τους διαδικτυακή πλατφόρμα που τη λένε Ρουσσώ, που τα μέλη του κόμματος μπαίνουν και ψηφίζουν τι θέση θέλουν να πάρουν οι βουλευτές τους ή προτείνουν νομοσχέδια ή αλλαγές στα νομοσχέδια κλπ.

      Είναι ένα κόμμα, που στην ουσία το έχτισαν 2 άνθρωποι. Μια διασημότητα και ένας ειδικός ίντερνετ, αναπτύχθηκε μέσω ίντερνετ, τα μέλη βρέθηκαν μέσω ίντερνετ, κάποια στιγμή ο Grillo άρχισε να τους μαζεύει σε δημόσιες υπαίθριες εκδηλώσεις που τους μιλούσε ο ίδιος, αυτό άρχισε να τραβάει περισσότερους που δεν είχαν και μεγάλη σχέση με το ίντερνετ και πιθανώς να μην είχαν καν ακούσει ότι υπήρχε τέτοιο κίνημα και στο τέλος...τους ψήφισαν και συνεχίζουν τα μέλη να επικοινωνούν μέσω ίντερνετ.

      Διαγραφή
    3. @ Unknown

      Δείτε και ένα από τα "V-Day" που διοργάνωνε ο Grillo. V-day είναι λογοπαίγνιο. Ο άλλος που δεν ξέρει, σκέφτεται Victory-Day. Στην πραγματικότητα λέγεται Vaffanculo Day (Δηλαδή αι γαμ... Day), που ταυτόχρονα λειτουργεί και ως σήμα νίκης. Ας μην καταλαβαίνετε τη γλώσσα, απλά για να πάρετε το κλίμα.

      https://www.youtube.com/watch?v=n7VWr4-Kpcw

      Τραγούδια, θεατρικός μονόλογος πολιτικού περιεχομένου Grillo (φανταστείτε έναν εξοργισμένο Λαζόπουλο που διηγείται κομματικά αμαρτήματα των πολιτικών για να πάρετε μια ιδέα), άλλα μέλη του κόμματος που μιλούν ή παρουσιάζονται, συνδέσεις ίντερνετ κλπ.

      Σάρωσε στους αγαναχτισμένους/απογοητευμένους και ειδικά στις νεαρές ηλικίες.

      Διαγραφή
    4. Παντως αυτο το ...." Βι Νταιη " σαν συλληψη ειναι ...εκπληκτικο !!! Και δειχνει και την διαφορα νοοτροπιας ενος λαου που δεν δισταζει αμα λαχει.. να πει σε πεισμα πολιτικης ορθοτητος ..και καθωσπρεπισμου ...κι ενα ....βαφα κουλο" σε ολους τους ιεροφαντες..Πραγμα που δεν λεει εδω κανεις ...για να ...τρωμε !!!!!!

      Διαγραφή
    5. Κύριε Δημήτρη, ο λαός, έχει τεράστια ευθύνη. Το εναρκτήριο τραγούδι, είναι ραπ (; δεν είμαι γνώστης του είδους) πολιτικού περιεχομένου καί είναι ο "ύμνος του V-day". Στην ουσία καλεί σε επανάσταση, γιατί η διαφθορά έφτασε το μεδούλι και ότι χρειάζεται "Parlamento pulito" (καθαρή Βουλή). Και λέει "στείλτε τους να πάνε να γαμ..." (τους πολιτικους). O δε Grillo, αν δείτε, διαβάζει μια σειρά από ονόματα. Αυτά είναι ονόματα εν ενεργεία την εποχή εκείνη βουλευτών και γερουσιαστών (κάποιοι διετέλεσαν και υπουργοί ή και αρχηγοί κόμματος, αν θέλετε τα βάζετε ένα ένα στο google και τους βρίσκετε στη Wikipedia), οι οποίοι ενώ καταδικάστηκαν τελεσίδικα για διάφορα αδικήματα (από πολεοδομικές παραβάσεις ως σύσταση ένοπλης συμμορίας), συνέχιζαν να είναι την εποχή εκείνη βουλευτές ή Γερουσιαστές, επειδή ο νόμος το επέτρεπε και δεν είχαν οι ίδιοι τσίπα να παραιτηθουν.

      Αν θέλετε, χρησιμοποιείστε google translate, η λίστα των Onorevoli ("αξιότιμων", όπως αποκαλούνται οι βουλευτές στην Ιταλία),με τα αδικήματα που καταδικάστηκαν δίπλα:
      http://www.ersiliomattioni.it/elenco_dei_parlamentari_condannati.htm

      Το τραγούδι στο ρεφρέν, λέει "Οnorevole, onorevole, questo è disonorevole" (Αξιότιμε, αξιότιμε, αυτό είναι άτιμο).

      Στην Ιταλία, θεωρούν διαφθορά που δεν παραιτούνταν και ο νόμος το επέτρεπε. Στην Ελλάδα, είτε είναι όλοι τίμιοι είτε απλά επειδή η δικαιοσύνη διορίζεται και ελέγχεται από τους πολιτικούς, δε "βρίσκει" τους άτιμους για να τους καταδικάσει.

      Και αυτό θα έπρεπε να σκεφθεί ο Έλληνας.Πώς στην Ιταλία είχαν σε μια φουρνιά 25 καταδικασμένους και στο ελληνικό κοινοβούλιο όλοι είναι άγγελοι;

      Άρθρο του 2016. 102 (!) Ιταλοί βουλευτές και γερουσιαστές υπό δικαστική διερεύνηση:
      https://www.ilfattoquotidiano.it/2016/05/03/pd-la-nuova-carica-dei-101-tutti-gli-indagati-regione-per-regione/2691955/

      Γιατί τουλάχιστον, οι δικαστές είναι πραγματικά ανεξάρτητοι! Ο Μπερλουσκόνι τελικά καταδικάστηκε. Ο Μπόσι (ο προκάτοχος του Σαλβίνι), επίσης. Ένα σωρό υπουργοί, επίσης. Στην Ελλάδα είναι όλοι τόσο τίμιοι ή ελέγχουν τη δικαιοσύνη για να μην έχουν τρεχάματα; H Ιταλία έχει μεγάλη διαφθορά πολιτικών. Γιατί το ξέρουν ΟΛΟΙ. Επειδή τους κυνηγούν οι δικαστές συνεχώς! Μια 45άρα δικαστίνα από το Agrigento, που είναι σα να λέμε από τη Λιβαδιά, τίναξε στον αέρα όλη την πολιτική Σαλβίνι στην υπόθεση Ρακέτε. Άσχετα με το αν συμφωνώ, δείχνει το πόσο ακόμα κι αυτή, δεν είχε τον παραμικρό φόβο να σηκώσει μόνη της ανάστημα απέναντι στην κυβέρνηση.

      "Με τον ήλιο τα βάζω, με τον ήλιο τα βγάζω, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε";

      Διαγραφή
    6. Εγώ γι αυτό κάθησα κι έγραφα σε πολλές περιπτώσεις το τι γίνεται στην απέναντι όχθη της Αδριατικής, για να βλέπει κάποιος και τι γίνεται αλλού και σε χώρα που έχει πολύ περισσότερες ομοιότητες εθνοτικά και γεωγραφικά με την Ελλάδα από ό,τι πχ η Γερμανία. Εμένα μου άλλαξε άρδην την εικόνα που είχα για την πολιτική, για τα κόμματα κλπ. Ανακάλυψα πράγματα που δεν τα φανταζόμουν. Με παρακίνησε να ψάξω πράγματα που δε θα τα έψαχνα ποτέ.

      Και ένας αναγνώστης του ιστολογίου, να κάθησε μια στιγμή να σκεφθεί "γιατί δε γίνεται κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα", εγώ θεωρώ ότι άξιζε τον κόπο. Δυστυχώς όμως, στα εθνικά θέματα, φαίνεται ότι άδικα αγκομαχά κανείς, 2 στα 3 (σκοπιανό, Τουρκία) έχουν ήδη κλείσει, μένει το δημογραφικό, που κι αυτό μάλλον θα το κλείσουν με τον πιο "εύκολο" τρόπο, γιατί δεν τους νοιάζει. Τους νοιάζει μόνο να μένουν πρίγκηπες στο πριγκηπάτο τους.

      Εμείς θα καταλήξουμε στον καρδιολόγο από την πίεση. Σε αυτούς καρφί δεν καίγεται. Αυτοί θα σε πουν φασίστα και καθάρισαν.

      Διαγραφή
    7. Κι αφού σας άρεσε κύριε Δημήτρη, κάθησα και μετέφρασα τους στίχους του τραγουδιού:
      "Ιταλοί, έφτασε η 8η Σεπτεμβρίου, η μέρα της καταστροφής μας.
      Αυτήν εδώ την 8η Σεπτεμβρίου, θα είναι η μέρα της δικής τους καταστροφής. V-Day. V-Day, όπως "άι γαμ... Day
      Στις 8 Σεπτεμβρίου είναι η γιορτή της Παναγίας, είναι η γιορτή της Παναγίας, διαδηλώνει και διαμαρτύρεται το πλήθος
      Ενάντια στην Ιταλία που βυθίζεται ή είναι στον αεροδιάδρομο αλλά δεν απογειώνεται. Τα χέρια μέσα στα ζυμαρικά βουτηγμένα όπως μέσα σε κόλλα.
      Αυτή είναι η νιοστή απάτη αλλά τώρα πια δεν επιπλέετε, εδώ με μια μικρή βάρκα γιατί το σκάφος έχει τρύπα.
      Αξιότιμε, αξιότιμε, αυτό είναι ανέντιμο
      Αξιότιμε, αξιότιμε, είναι πραγματικά απαράδεκτο
      Αι γαμ...!

      Στο V-Day είσαι ή δεν είσαι, αυτή είναι η νέα εξέλιξη της επανάσταση
      Στο V-Day είσαι ή δεν είσαι;
      Καταλαβαίνω, το λανθάνειν είναι ανθρώπινο, αλλά μπορείς να επανορθώσεις, δεν είναι δυνατόν να οδηγείς την Ιταλία: Πρέπει να φύγεις!
      Αλλά δεν ξέρεις να χάνεις, δε μπορείς να ξεσυνηθίσεις, όποιος κάνει πολιτική είναι γιατί αγαπά την Εξουσία.
      Πρώτα σε ανέκριναν, μετά σου απήγγειλαν κατηγορίες, κάποιος σε έκρινε και καταδικάστηκες.
      Εσείς είστε 1 στους 5, εμείς είμαστε πάνω απο 1.000.000. Κοίτα την πλατεία, κοίτα πόσοι άνθρωποι
      Ρεφρέν...
      "Αι-γαμήσου Day, εδώ μιλάμε για την Ιταλία, μιλάμε αλλά δεν αλλάζουμε ποτέ.
      Έρχομαι από τη Ρώμη, με τη φωνή μου και την κιθάρα μου και έναν dj, για να τραγουδήσω τον εθνικό ύμνο.

      Και ζητώ συγγνώμη και ταυτόχρονα ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες του παρόντος ιστολογίου, γιατί καταχράστηκα το χώρο και την υπομονή τους.

      Αλλά όσο δε φαινόταν τι θα γίνει, ήταν ένας τρόπος εκτόνωσης της αγωνίας.

      Διαγραφή
    8. Εκτιμω αφανταστα αυτο που κανεις...κι απ την αρχη σε ξεχωρισα γιατι το κανεις. Κι επιασε τοπο ναι....Εισαι ειληκρινης και φιλοπατρης...και ταλεντο..Ξερω οτι το κανεις αυθορμητα γιατι δεν εχεις δολο και φαινεται αν βλεπεις..Μπραβο γιατι κι εμενα καλο μου κανεις...Η διαφορα σου απ τους Σαξωνοπαρμενους ειναι....τρομακτικη και υπερ σου...Καμμια σχεση....
      Κωλο ..*σορυ"...γιατι δεν εχει κανεις εδω να πει εν ψυχρω ...βαφα κουλο ...ολοι ?? Πραγμα που λεει ανετα στον διπλα ...αλλα ποτε στα μοσχαρια τα χρυσα του Μαρδουκ ?? Πραγμα που μπορει να πει ενας απλος μεσος Ιταλος σαν εμας καποτε ?? Για να....τρωμε εεε ?? Δεν τρωει ο ...Ιταλος ??? Τρωει...αλλα φαγητο....οχι ολα και τα ...σοκιν !!!! Εδω επικρατει η αποψη ειναι νομιμο...ο νομος της κοζα νοστρα οπως τον θεσμοθετησε η ιδια !!! Το επιχειρημα δεν ειναι αν αυτο ειναι δικαιο...αλλα αν στον κουβα επεσαν πιο πολλες ψηφιδες !!! Κι αν τρελαθηκαν ..εξαπατηθηκαν...η συσπειρωθηκαν για να...τρωνε ..
      αυτοι ....δεν μετραει...το δικαιο...διοτι το δικαιο ειναι ....αυτοι !!! Οπως και το κρατος και το Εθνος...και τα παντα κατω απ τον θεο....και τελουν και θριαμβο στην ...Ρωμη...σερνουν τα λαφυρα στο Καπιτωλιο....ριχνουν λουλουδια στον Καισαρα....και θυσιαζουν.στους Θεους...τους αιχμαλωτους.....( γιαγιες που ψαχνουν λαδι στα σκουπιδια..οταν οι λεγεωνες κανουν μπανιο να μαυρισουν στις πλαζ....μετα την νικη).....Γιατι να μην εχουν την πσρθενια πρωτοι οι Καισαρες ?? Προτεινω να το κανουν νομο...θαχει συνωστισμο απ εξω οπως ειπε η ...Ρεπουση...Στο τσακ δεν της εβαλαν στο ονομα ενα ...τ....πριν το ...η....

      Διαγραφή
    9. Ο Γκριλο με υμνο τετοιο εδω θαχε ...εκτελεστει...Οι Ιταλοι το διασκεδαζουν...Τρια πουλακια....πουλοπουλα (ευθυμα..οι του...ΠΑΜΕ ...θαχαν φρικαρει ...εχει και την Παναγια μεσα...χεσε μεσα...θαχε σηκωθει ο ...Λενιν απ το Μαυσωλειο...κι ολο το Σαχεντριν γυρω του ..)

      Διαγραφή
    10. Κύριε Δημήτρη, εγώ ζω ένα είδος σχιζοφρενούς και ταυτόχρονα μακιαβελλικής πολιτικής ταυτότητας, γιατί είδαν τα μάτια τέτοια πράγματα στην Ιταλία (η πολιτική στην Ιταλία είναι μια απίστευτη τρέλα, δε μπορεί κανείς να θυμηθεί πόσα κόμματα έχουν αλλάξει, εξαφανιστεί κλπ), που τους βλέπω με τον ίδιο κυνισμό που αυτοί βλέπουν τον ψηφοφόρο. Στην Ιταλία θα μπορούσα κάλλιστα να είμαι κεντροαριστερός. Στην Ελλάδα αρρωσταίνω με την αριστερά (δεν υπάρχει αντιστοίχιση πολιτικού φάσματος, δηλαδή η ιταλική κεντροαριστερά, δεν είναι Συριζαίοι. Οι Ιταλοί κομουνιστές, δεν είναι ΚΚΕ), αλλά πάλι και έχω αηδιάσει με την δήθεν κεντροδεξιά και επίσης με κάποια κόμματα της "λαικής δεξιάς", που λαικίζουν και μπουρδολογούν ασύστολα.

      Το Κίνημα 5 Αστέρων, θα μπορούσε να έχει πάει καλύτερα, αν δεν είχαν βάλει το Ντι Μάιο αρχηγό. Αλλά, και μόνο που η τωρινή κυβέρνηση έκοψε 1/3 τους βουλευτές, άξιζε τον κόπο. Και στην οικονομία υπάρχει πάντα ελπιδα. Ο μεν Ντι Μάιο πέρασε ένα εθνικό ελάχιστο εισόδημα (με κριτήρια πολύ καλύτερα από ό,τι στην Ελλάδα), ο δε Σαλβίνι θέλει flat tax, που είναι ένα ρίσκο για την οικονομία, θα δούμε αν θα βγει. Πάντως αν δε βγει, η Ιταλία έχει λίπος να κόψει και να ξαναπροσπαθήσει.

      Διαγραφή
  3. Ναι, ετσι ακεριβως ειναι τα πραγματα αγαπητε μου. Το ερωτημα ειναι ομως αμειλικτο: Τι θα κανουμε ? Εκλογικα δεν λυνεται το προβλημα επιδη ολοι ειναι πιασμενοι. Θα κανουμε ανταρτικο? Πως? Και για να ειμαστε και ειλικρινεις η χωρα δεν εχει θεσμους που βλεπουν την προδοσια (στρατος, αστυνομια, ΕΥπ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΛΠ)??? Αυτοι τι ακριβως κανουν? Παρακολουθουν την Ρωμην καιομενην? Αν αυτοι δεν βλεπουν προβλημα, μην περιμενετε απο ξυπολητους να περπατησουν στ' αγκαθια. Η εποχη των ηρωων περασε ανεπιστρεπτι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κ .Σταυρο ευγε. . Ετσι ειναι. Παρακολουθησε προσεκτικα τον Δενδια...σε οτι λεει και κανει...στο μελλον. Σαν μετρο ολων...Προβλεπω απιστευτα κολπα...Ειμαστε τελικα αραγε τοσο ...χαζοι ???? Φαινεται πως αρκετοι ναι.... Ο κ.Ορακολουμ σε αλλη αναρτηση περιεφραψε το ...ετος που ζουμε...περιπου στο 1500 μ Χ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://www.youtube.com/watch?v=j-803Uoe364

    κ. Καλεντερίδη: είμαι ακομμάτιστος, κι έτσι θα παραμείνω μέχρι θανάτου. Διότι είμαι γόνος Προσφύγων, Τραπεζουντίων και Κων/πολιτών, και ποτέ δεν βρήκα κάτι το κοινό μεταξύ ελλαδιτισμού και Ρωμαιοσύνης. Και ούτε και θα βρώ ποτέ. Αντιθέτως: ο ελλαδιτισμός, αργά, σταθερά και με συνέπεια αφανίζει τους απανταχού Ρωμαίους.

    Δεν θα επεκταθώ πάνω σ' αυτό, ούτε θα ανοίξω συζήτηση περί εθνοτικής καταγωγής και νεωτερικής εθνικής ταυτότητας.

    Θα αναφερθώ μόνο στον παραπάνω σύνδεσμο: δεν ξέρω πώς βρέθηκα να παρακολουθώ αυτό βιντεάκι, ψάχνοντας ν' ακούσω κάτι εν ώρα καθημερινού τζογκινγκ, αλλά θύμωσα πολύ.

    Ακούστε πώς μιλά ο βουλευτής της ΝΔ για έναν Βορειοηπειρώτη και πώς τον ειρωνεύεται! Γιατί δεν θέλει να χάσει τα λείψανα του πατέρα του...δεν θέλει να γίνει εκταφή...ε μα είναι δυνατόν να μιλούμε για τέτοια μακάβρια πράγματα, αναρωτιέται ο ταλαίπωρος παρουσιαστής...

    Πραγματικά συγχύζομαι με αυτήν την αναισθησία του ελλαδιτισμού: δεν μπορεί να καταλάβει, ο κακόμοιρος ο ελλαδίτης, τί σημαίνει να έχεις πρόσβαση στον τάφο των δικών σου ανθρώπων. Και ούτε και θα καταλάβει ποτέ τί ευλογία είναι να πηγαίνεις μέχρι να πεθάνεις στον τάφο των δικών σου ανθρώπων...

    Τους τάφους χτύπησε ΠΡΩΤΑ το τουρκικό καθεστώς, στα 1955, στην Κωνσταντινούπολη. Τους τάφους κατέστρεψαν το 1453, και τα λείψανα θρυμμάτιζαν διότι, γνώριζαν και γνωρίζουν οι εχθροί μας πως, δίχως τάφους δεν θα υπάρξει συνέχεια.

    Στην Τουρκία των 80 εκατομμυρίων ΔΕΝ γίνονται εκταφές. Οι Τούρκοι έχουνε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ πολιτισμό από τους ελλαδίτες. Οι Τούρκοι, ένα μίγμα εθνοτήτων συμπεριλαμβανομένων εξισλαμισμένων Ρωμαίων, δεν έχουν υποστεί τον Φαρμακίδη, τους Βαυαρούς και τον καταστροφικό ``Διαφωτισμό'', τον οποίο υπηρέτησαν με σθένος οι Κοτζαμπάσηδές μας, δημιουργούντας έναν λαό από κουρδισμένα ανδρείκελα: έναν μισθό στάνταρντ να έχουνε, ένα διαμερισματάκι να νοικιάζουνε, ένα σκύλο, ένα αμαξάκι, χαρτζηλίκι για καφέ, και όλα καλά. Για τους νεκρούς ούτε λόγος...``μακάβρια η συζήτηση'', όπως λέει και στο παραπάνω βιντεάκι ο θλιβερός βουλευτής.

    Η κρίση θα τελειώσει με απόλυτη καταστροφή. Και ο λόγος είναι μακριά από εκεί που τον αναζητείτε: ο λόγος είναι ότι έχουμε χάσει την επαφή με τους νεκρούς μας! Τους αφήνουμε να πεταχτούν σε χωνευτήρια και να καταλήξουν στα σκουπίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο Σταύρο, λεβέντη μου. ΄Αψογη η διάγνωσή σου. Και παραδοσιακά ελληνικά (κολοκοτρωνέϊκα) λεβέντικη η κυριολδξία στην διατύπωσή της. Και πράγματι τίποτα δεν είναι αποκαλυπτικότερο για την υπόσταση, τον χαρακτήρα, τις προθέσεις και την πλήρη απουσία εθνικού φρονήματος και ανδρικής υπερηφάνειας και του νέου κυβερνητικού συναφιού από την δουλικότητα των δηλώσεων του υπουργού -"Αμύνης" παρακαλώ- για την
    πιο πρόσφατη προδοσία στις Πρέσπες και την εικόνα της επιδιωκόμενης επιβράβευσής της
    με επιδοκιμαστικές κινήσεις της κεφαλής του παρακαθήμενου Αμερικανού Γκαουλάϊτερ. Αυτή η εικόνα-ψυχογράφημα του σύγχρονου ελλαδικού πολιτικού προσωπικού διεκδικεί την θέση της σε κάποιο μουσείο του εκφυλισμού και της αυτοκτονίας του ελληνικού έθνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλοι εξ ημων Αστεριε ..δεν εχουν ντροπη.Και οι υπολοιποι δεν το βλεπουν αυτο σαν ....νοσο της πολιτειας . Το βλεπουν σαν ...υγεια !!! Μπορεις να αναδομησεις ανδρες ..γυναικες μεγαλους ?? Οχι...
      Μονο ο Θεος μπορει....Αν θελει...

      Διαγραφή
  7. Πρώτη φορά που σε διαβαζω γραφεις τόσο ξεκάθαρα πατριωτικά. Εύγε σου συμφωνώ απόλυτα με ότι έγραψες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αρθρο Βαξεβανη με υπογραφή Καλετνερίδη.
    Βρίσκει τον εαυτό του να μοιράζεται πολλά με τον ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα τα κοινά στοιχεία, είναι η κοινωνική προστασία των ευπαθών ομάδων, τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα!!!! η συμμορία που μονο σαν κοινωνική αλητεία μπορεί να χαρακτηρισθει. ΟΙ συμμορίτες που κατάργησαν την Αστυνομία και ανέθεσαν στην αλητεία των Εξαρχειων την ασφάλεια του πολίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ Σταύρο, τώρα σου έχω ακόμα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κ. Καλετνερίδη, αν ειχατε και την παραμικρη σοβαροτητα, και τον στοιχειωδη αυτοσεβασμο, θα απαντουσατε με πολυ πιο αξιοπρεπή τροπο και θα κλαιγατε γι αυτα του γραφετε.
    Ξεκινατε καινουργιο εθνικιστικο κομμα, χρησιμοποιωντας κλασικές τακτικές, που ποτέ ομως δεν έχουν θετικό αποτέλεσμα. Επιτίθεσθε στην ΝΔ , γιατι μονο απο εκει μπορείτε να πάρετε οπαδους και ψηφοφόρους και προσπαθείτε να μετριάσετε τις αντιδράσεις απο την μεριά της ΣΥΡΙΖΑικης συμμορίας λέγοντας τους οτι ειναι κοινωνικά ευαίσθητοι, όπως κοινωνικά ευαίσθητο ειναι και το δικο σας εθνικιστικό κόμμα. Και μια και οι οπαδοι του Καμμενου ειναι για την ωρα ακέφαλοι και ψαχνουν για καινουργια στεγη, ουτε μια λεξη για τον πραγματικο εθνοκαπηλο, Πανο Καμμενο. Οσο για την ποιοτητα του αρθρου, οι ιστορικές συρραφές που το απαρτίζουν ειναι μια φτηνή παρουσίαση που δεν αντέχει σε σοβαρή ανάλυση και κριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με άλλα λόγια δεν έχεις αντεπιχειρήματα για να τολμήσεις να αναφερθείς στο άρθρο, και απλά καταλήγεις στη συνήθη πρακτική των κομματικών φερεφώνων: ασυναρτησίες και λάσπη.

      Διαγραφή
    2. κ. Καλετνερίδη, αυτη η σελιδα ειναι δική σας και εσεις εχετε τον τελευταιο λογο. Αν αυτα που σας ειπα πιστεύετε οτι ειναι η "συνήθη πρακτική των κομματικών φερεφώνων: ασυναρτησίες και λάσπη" εχετε αυτοπροσδιορισει τις δυνατότητες σας για συζήτηση και δεν εξυπηρετεί πλεον τιποτα η συνεχιση του διαλόγου.

      Διαγραφή
    3. Εσύ αυτοπροσδιόρισες τις δυνατότητές σου όταν δίστασες (προφανώς για ίδιον σκοπό) να αναφερθείς στις προδοτικές δηλώσεις και στάσεις των δύο υπουργών, και περιορίστηκες σε αθλιότητες για εθνικισμούς, εθνοκαπηλίες, και λοιπές βωμολοχίες που αναδεικνύουν το μεγαλείο του ήθους σου. Είναι προφανές πως ό,τι ξεστόμισες εκτός θέματος, περιγράφει εσένα και μόνον εσένα.

      Διαγραφή
    4. Τι να κανεις κι εσυ.. προσπαθεις να χτισεις την καριερουλα σου με κανενα πυρινο αρθρακι. Αντε σιγα σιγα να τα μαζευουμε τα μπογαλακια μας κι απο εδω περα. Κριμα γιατι πρεπει να εχω πανω απο δεκαετια που σας διαβαζω και κριμα που αυτον τον χωρο τον εχω συστησει σε δεκαδες γνωστους μου που εψαχναν να βρουν ενα μπλογκ μακρυα απο μικροκομματικα συμφεροντα. Καλη συνεχεια σε ολους σας

      Διαγραφή
  11. Αγαπητέ Σταύρο είναι πραγματικά δυσάρεστη έκπληξη να διαβάζει κανείς ότι ενώ ιδεολογικά δε μοιράζεσαι τίποτα κοινό με τη ΝΔ. -και καλά κανείς - είσαι κοινωνός του Σύριζα σε οτι αφορα τα πολιτικά δικαιώματα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, κ.α. Ως πολιτικός επιστήμονας όφειλες να γνωρίζεις οτι η Συριζαια Αριστερά αποτελεί στην χώρα μας την νέα Δεξιά -κατά την πολύ ουσιαστική ανάλυση του κ.Κοντογιώργη- και είναι υπεύθυνη για τον εκφυλισμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον πλήρη εκβαρβαρβαρισμό πολιτικών εννοιών όπως η πρόοδος και η Δημοκρατία.
    Επίσης η ΝΔ δεν θα μπορούσε ποτέ να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών για τον απλούστατο λόγο οτι θα βρίσκονταν έστω κάποιοι ελάχιστοι βουλευτές που θα έριχναν την κυβέρνηση. Κατ αυτόν τον τρόπο στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία η ΝΔ αποτελεί το μη χείρον βέλτιστον.
    Αυτά με πολύ εκτίμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλο είναι το θέμα και η ουσία του άρθρου. Μην χάνουμε για ακόμα μια φορά το στόχο. Έχουμε δύο υπουργούς που επηρεάζουν όσο κανείς τα εθνικά θέματα. Ο ένας κοιτάει τον Αμερικάνο για να βεβαιωθεί ότι τα λέει καλά, και ο άλλος τάζει στους Τούρκους συνεκμετάλλευση. Θα ασχοληθούμε ποτέ με τα μείζονα σε αυτή τη χώρα ή θα κοιτάμε μια ζωή να δούμε αν μας βρέχουν;

      Διαγραφή
  12. Μπροστά στην συμμορία του ΣΥΡΙΖΑ που αποδόμησε την χώρα, η νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη, φαντάζει αγνή αρσακειάς. Δεν είναι όλα τέλεια στη νέα Δημοκρατία, είναι όμως πολύ καλύτερα. Ας μην καταριόμαστε μοιρολατρικά το σκοτάδι. Ας ανάψουμε ένα μικρό φωτάκι, κι αν δεν μπορούμε ούτε κι αυτό, ας μην σβήσουμε το φωτάκι της νέας δημοκρατίας.υπογραφή:ενας "απατεωνίσκος" που αισιοδοξεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτοι οι δυο...ειναι δυο αυτονομοι ανθρωποι σε ενα κομμα με αλλη ...αποψη ??? Διοτι το ...αυτονομιστοκο κινημα εχει και ...τον Βαρβιτσιωτη...κλπ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η εισβολή συνεχίζει στην Κύπρο, το Αιγαίο και οι νοτιοανατολικές μας θάλασσες βιάζονται συνεχώς. Έχουμε κατοχή. Οι ΗΠΑ αυτοκτονουν οριστικά αν συνεχίσουν το βιολί που παίζουν απο το 1974. Δεν έχουν κατανοησει τους εξευτελισμούς που θα πάθουν, ούτε τη ραγδαία κατάπτωση που ερχετε. Το ΝΑΤΟ και τον εαυτο τους τον δολοφόνησαν οι ίδιες με το να θρέφουν τον Αττιλα. Δεν υπήρξε μεγαλύτερο στρατηγικό τους λαθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σταύρο, συνέχισε με πείσμα την προσπάθεια σου.
    Από τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι που σε στηρίζουν θερμά και άλλοι που έχουν λυσσάξει με αυτά που έγραψες, ένα είναι σίγουρο:
    Βρίσκεσαι στον σωστό δρόμο.

    Τους έθιξες την ΝΔ και τον Κούλη κι αμέσως πετάχτηκαν κάποια κομματικά στρουμφάκια και άρχισαν χαρακτηρισμούς...κι εμένα ο άλλος εδώ μέσα με έλεγε φασίστα κτλ επειδή του έθιξα τον Αλέξη για τη Μακεδονία. Τα κλασσικά βαλκανικά...όλος ο πλανήτης τρελοκομείο κι εδώ τα κεντρικά-πτέρυγα υψιστης ασφαλείας.

    Όσον αφορά την πολιτική επανάσταση για την Δ' Ελληνική Δημοκρατία αυτή θα έρθει αφού πρώτα στο τέλος πέσει το ξύλο της αρκούδας σε αυτό τον τόπο όπως έχω γράψει κι άλλες φορές.
    Όλη αυτή η κατάσταση στο τέλος της πορείας θα καταλήξει σε πλήρη χρεοκοπία κι όχι μόνο.Μετά θα χτίσουμε πραγματικά.

    Για την ώρα,μετά το "σκίσιμο των μνημονίων" έρχονται "επενδύσεις"(με καζίνο) και "περισσότερες και καλύτερες" δουλειές. Κλείσαμε την ΕΡΤ έμειναν άνεργοι τότε πόσοι άνθρωποι, ξεπουλήσαμε στον πρώτο γύρο τα δημόσια κρατικά λαχεία και καταστρέψαμε κοσμάκη σε ένα βράδυ, ξεφύτρωσαν σε κάθε δρόμο ενεχυροδανειστηρια που ο άλλος τα χει κάνει ολόκληρη αλυσίδα, τώρα φτιάχνουμε και καζίνο. Αυτές είναι "λύσεις" για τον τόπο.
    ΖΗΤΩ ΟΙ "ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ":

    https://www.youtube.com/watch?v=Ay-O31k8H4A

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κ. Καλεντεριδη καλησπέρα.. Νομίζω πως τουλάχιστον για την συμφωνία των Πρεσπων είστε πολύ άδικος.. Η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη άλλωστε είναι και το λογικό να μην αλλάζει έτσι μια συνθήκη μονομερώς... Δλδ αν οι Τούρκοι έρθουν και πουν αλλάζουμε την Λωζαννη μονομερώς θα μας είναι ευχάριστο?.. Δυστυχώς είχαμε την ατυχία να μας κυβερνησουν για 4,5 χρόνια οι χειρότεροι πολιτικοί τυχοδιωκτες που δεν πιστεύουν σε τπτ πάρα μόνο στην εξουσία.. Νομίζω τουλάχιστον από διπλωματία ξέρετε πολλά παραπάνω και καλό θα ήταν να μη λέμε πράγματα για λαϊκή κατανάλωση με όλο τον σεβασμό.. Αυτό που λένε στην τωρινή κυβέρνηση νομίζω είναι και το εφικτό ότι πατώντας πάνω σε παρατυπίες των Σκοπιανών αλλά και σε αλλού είδους πιέσεις όπως ένταξη στην ΕΕ ίσως μπορέσουν και διορθωθουν σημαντικά μέρη της κατάπτυστης συμφωνιας..αρκει βέβαια να το κάνουν και πράξη και να μην μείνουν στα λογια..το σχόλιο μου είναι με σεβασμό προς εσάς χωρίς καμμια δόση ειρωνείας.. Με σεβασμό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ Σταύρο, δεν μπορεί να αλλάξει μονομερώς η συνθήκη των Πρεσπών. Δεν γίνεται, δεν δείχνουμε σοβαρό κράτος - Ευρώπη αλλά μπανανία. Ο λαός δεν βγήκε στους δρόμους, οπότε είμαστε και εμείς συνένοχοι. Ας μην ρίχνουμε τις ευθύνες μόνο στα κόμματα.
    Να σου θυμίσω αν και το γνωρίζεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές πήρε αξιοσημείωτα υψηλά ποσοστά στην Μακεδονία παρόλο την γενική κατακραυγή. Άρα ;
    Το σκοπιανό είναι ένα ζήτημα 80+ χρόνων το οποίο αφέθηκε στην τύχη του, καμία κυβέρνηση δεν ανέλαβε να το διαχειριστεί όπως πρέπει και να πιέσει εκεί που πρέπει. Η κατάληξη αυτή ήταν, προσωπικά δεν περίμενα κάτι λιγότερο κάτι περισσότερο.
    Επόμενη προδοσία έχει Θράκη - Αιγαίο και πάμε να γίνουμε Κόσοβο. Τα βλέπουμε, τα ξέρουμε, δεν αντιδράμε. Άρα;
    Θέλουμε και τα παθαίνουμε, αν δεν θέλαμε θα ξηλώναμε πεζοδρόμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς Πετράν,

      Αν μου επιτρέπετε, με τη ξήλωμα των πεζοδρομίων, δε θα πετύχετε τίποτα άλλο, από το να κάνετε μια μάχη με τα ΜΑΤ. Μόνο με σχηματισμό κόμματος που θα διεκδικήσει την εξουσία, μπορεί κανείς να αλλάξει τα πράγματα. Ο οργή από μόνη της, δεν έχει πολιτικό αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου. Όπως έλεγε ο Σουν Τζου "Τακτικοί έλιγμοί χωρίς στρατηγικοί, είναι ο θόρυβος πριν την ήττα". Το να σπας πεζοδρόμιο είναι τακτική. Αλλά πάλι, στην ουσία αφήνεις την απόφαση στους άλλους.

      Ο Μάης του 68, είναι τρανταχτό παράδειγμα τακτικής χωρίς στρατηγική. Γιατί δεν μπόρεσε να μετατρέψει το κίνημα διαμαρτυρίας σε χειροπιστό πολιτικό φορέα, που θα έπαιρνε τη διαμαρτυρία και θα την έφερνε στην εξουσία. Όταν απλά σπας το πεζοδρόμιο, ζητάς από αυτόν που έχει την εξουσία, να αλλάξει γνώμη. Αλλά ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα; Ότι γι αυτόν, είναι πιο εύκολο να καταργήσει έναν ΕΝΦΙΑ και να δώσει ένα επίδομα και να σε κάνει στην άρκη εσένα, βασιζόμενος στο γεγονός πως το ένστικτο της επιβίωσης θα επικρατήσει στη μεγάλη μάζα (Τι Ισπανία, τι Γαλλία, αρκεί να τρως).

      Γι αυτό ο Μακρυγιάννης έλεγε: "Και 10.000 τάλαρα να σας δώσουν οι ξένοι, τούτα δω τα μάρμαρα μην τα δώσετε. Γι αυτά πολεμήσαμε". Γιατί φοβόταν το ένστικτο αυτού που πεινάει.

      Το κακό είναι πως στην καπιταλική οικονομία και στο σύγχρονο κόσμο του παγκομιοποιημένου εμπορίου, όποιος δεν παίζει "μπάλα", πεινάει. Και επίσης η ελληνική κοινωνία έχει χρόνια τώρα εκμαυλιστεί και επίσης έχει ανατραφεί ώστε οτιδήποτε εθνικό, να θεωρείται φασιστικό και εθνικιστικό. Οπότε είναι ακόμα πιο εύκολο στον πρίγκηπα να πετάξει το κομμάτι κρέας και να μην αλλάξει τίποτα άλλο.

      Με πεζοδρόμια δε θα κάνετε τίποτα.

      Διαγραφή
    2. Αν 2 εκατομμύρια ήταν καθημερινά στον δρόμο, πως θα μπορούσε να περάσει μια τέτοια συμφωνία ;
      Για αυτή την συμφωνία όλα τα κόμματα ενώθηκαν κάτω από το ίδιο αφέντη (USA) γιατί την ήθελαν. Άλλα ξεκάθαρα και ανοιχτά όπως ο Σύριζα και άλλα δήθεν όπως η ΝΔ.

      Πέρασε εύκολα και με λίγα συλλαλητήρια που δεν αγκάλιασε κανένα κόμμα και σε αυτό συμφωνώ μαζί σου ότι δεν υπήρχε ο πολιτικός φορέας να οργανώσει και να ενημερώσει τον λαό ότι η συμφωνία είναι προδοσία για την Χώρα μας. Τους λόγους που χαρακτηρίζεται προδοτική, την Ιστορία του Μακεδονικού Αγώνα κτλ. Ίσως και για αυτό τόσος λίγος κόσμος κατέβηκε και διαδήλωσε.

      Διαγραφή
    3. Προς Πετράν,

      Συμφωνώ, ως αρχή, μάλιστα το ανέφερα κι εγώ αλλού, πως ένας Συριζαίος βουλευτής είχε δηλώσει "αν κατέβουν 2 εκ στο δρόμο, θα παραιτηθούμε, τι να κάνουμε". ΑΛΛΑ: 1) Με τους Συριζαίους δε μπορείς να βάλεις και το χέρι στη φωτιά, οι άνθρωποι ακύρωσαν και δημοψήφισμα, 2) Πλέον, αυτό ΠΑΕΙ, δεν αναστρέφεται πια.

      Το θέμα είναι, πως αν δεν αλλάξει κάτι στην Ελλάδα, θα γίνει το ίδιο στο Αιγαίο, μετά στη Θράκη, μετά στην Ήπειρο και δεν ξέρω εγώ πού αλλού.

      Επιπλέον, με τους αριστερούς, υπάρχει επιπρόσθετο πρόβλημα: Ότι αυτοί, και 2 εκατομμύρια να δουν, σκέφτοναι (δημοκρατικότατα): Αυτοί, δεξιοί είναι. Οι ΔΙΚΟΙ μας οι ψηφοφόροι, εξακολουθουν να μας ψηφίζουν στα γκάλοπ. Άρα ποιος τους χ...

      Διαγραφή
    4. Βλεπετε παιδια οτι το " τι Γαλλια ..τι Ισπανια αρκει να τρως" ισχυει και ....χωρις Γαλλια η Ισπανια...σκετο ....να τρως επ απειρον.Ηθελα.να πω πως εδω εχουμε μια αλλη κατασταση μοναδικη..
      Να τρωμε και καρφι για οτιδηποτε αλλο.!! Ουτε πατριδες....ουτε θρησκειες...ουτε καν αξιοπρεπεια...ουτε ηθη...εθιμα..νομους...δικαιο η αδικο...κλπ..Αν θελετε ..δεν υπαρχει πνευμα...ψυχη...τυψη...πονος...ουτε αλλη ...ζωη....Φατε λοιπον οσο ...προλαβαινετε.εδω...μετα....μηδεν.!!! Το εκπληκτικο ειναι οτι καποιοι λενε εξ αυτων ....μηδενιστες τους αλλους !!! Ετσι εχουμε μια κατασταση ας πουμε ..πριν τα εμβια οντα αναρωτηθουν οτιδηποτε για τον εαυτο τους και την θεση τους στην φυση...πριν γεννηθει ο στοχασμος σαν σκεψη και ισως πριν την εμφανιση της σκεψης.Φαινεται οτι μιλαμε για μια επιστροφη στις ...ριζες κυριολεκτικα ...και παντα για να τρωμε...κι αυτες. Ισως ξερει καποιος παλαιοντολογος εδω να μας πει για ποια εποχη μιλαμε ..Κι επιτελους καποιος ...καπιταλιστης η αριστερος υλιστης...μας πει μεχρι ποιο σημειο θα τρωει και γιατι αφου δεν εχει νοημα μια και μετα ειναι το ...μηδεν...τρωει δεν τρωει ...μηδεν....Κι αν δεν κανω λαθος το μηδεν κραταει πιο πολυ στον χρονο...απ οσο 70 Χρονια φουλ φαι....Ελεγε ο κ.Ορακολουμ για τα δυο βασικα ενστικτα..Επιβιωση και αναπαραγωγη σαν κυριαρχα σε βαση μοναδικη .Αλλα εδω δεν εχουμε ουτε αυτα.Διοτι επιβιωση θα πει ...οσο να ζω....κι οχι να ζω για να τρωω.Και αναπαραγωγη θα πει να αναπαραγομαι ....κι οχι μονο να ...πηδαω.Κι εδω το μοντελο αλλαξε ...σε μονο να πηδαω ...επ απειρον.Μην πειτε οτι εκει που τρωνε πολυ ...αναπαραγονται για μια συνεχεια. Πανε να χωρεσουν κι εδω ..οσο πηδημα γινεται ...πριν το μηδεν ελθει !!!! Λες και στην ακρη του μηδενος υπαρχουν δυο μετρητες ...ποσοτητων....και αν ηταν ...πολυ ολα....δινουν ...λουκουμι δωρο...πριν πας κι εσυ και το ...λουκουμι στο καλο.!!!

      Διαγραφή
    5. Τι λετε κ.Ορακουλουμ εσεις ?? Δεν πρεπει ολα ναχουν μια αλληλουχια στην ζωη ?? Μια σχεση αιτιωδη ?? Να προκυπτουν το ενα απ το αλλο κι απο την αρχη εως σημερα ?? Ειναι δυνατον να γινονται ασυνδετα κι οπως ναναι αναλογα οπως μας ερθει καθε φορα ?? Και σε ασυνεχειες σαν παλμοι αυθυπαρκτοι ?? Αυτο που χαρακτηριζει σημερα την σκεψη μας ειναι κυρια παλμοι ασυνδετοι στο χαος..Ουτε μια αποψη στην Δυση κι εδω ..δεν συνδεεται με τις αρχες...με την ιστορια...και με τις εννοιες των λεξεων που αραδιαζουν με στομφο !!! Αυτην την ασυνεχεια εκμεταλευονται ολοι οι χρηστες...Δεξιοι...αριστεροι και ενδιαμεσοι..Αμολα την παπαρια σου λενε...και σιγα μην παει ο αλλος να την συνδεσει με ολα...και την αρχη..και το χθες...Οποτε η παπαρια αποκτα μια αυτονομη υπαρξη στο χαος. .πχ.η λεξη ...Δημοκρατια ....ελευθερη η ..σκλαβωμενη οικονομια...αλληλεγγυη......κι ενα σωρο ιδια...Εδω εχουν αλλαξει και την εννοια του ...προδοτη.!! Αρχιζει κουβεντα οπτικης γωνιας...για κατι αυστηρα καθορισμενο απ το 3.000 π.Χ...!!! Κι ειναι γνωστο οτι ο κυκλος εχει 360 μοιρες !!! Καθε μοιρα....αλλη γωνια ! Τι κι αν εχει οριστει ???

      Διαγραφή
  18. Πρόλαβαν και σας έπεισαν κιόλας;

    Διαβάστε το τότε από εδώ, η συμφωνία ακυρώνεται μονομερώς από μια πατριωτική Ελληνική κυβέρνηση διότι υπάρχουν παρατυπίες της Διεθνούς Συμβάσεως της Βιέννης για το Δίκαιο των Συνθηκών. Το αυτό υποστηρίζουν και πολλοί διεθνολόγοι (όχι οι νεοδημοκράτες, οι άλλοι). Ασόβαρο και γελοίο είναι το κράτος που δέχεται αυτή τη χυδαία φαρσοκωμωδία και τολμούν οι υπουργοί του να αποκαλούν έναν σλαβικό λαό "Βορειομακεδόνες". Έτσι δεν σε παίρνει κανείς στα σοβαρά, όταν από την ηλιθιότητα και/ή την προδοσία σου, βιάζεις την ιστορία και την αλήθεια.

    Και τέλος, επειδή διάβασα συσχετισμό με τη Συνθήκη της Λωζάνης, διαβάστε και αυτό. Η ακύρωση της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών δεν συνιστά αναθεώρηση, αντιθέτως αναθεωρητικά είναι όλα τα κόμματα που την υπέγραψαν (ΣΥΡΙΖΑ-Ποτάμι) και τη στηρίζουν (ΝΔ) διότι με τις Πρέσπες αναθεωρείται η Συνθήκη του Βουκουρεστίου η οποία ουδέποτε αναγνώρισε μακεδονικό κράτος. Με άλλο λόγια σοβαρός και νομότυπος είσαι όταν δεν αναθεωρείς τις συνθήκες εις βάρος της ίδιας σου της πατρίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν με έπεισε κανείς, τη λογική επιστρατεύομαι. Η ακύρωση μονομερώς δεν θα ρίξει την αξιοπιστία μας ως ευρωπαϊκό κράτος ; Τόσα χρόνια γιατί δεν κάναμε κάτι ; Γιατί δεν πιέσαμε ; Γιατί το αφήσαμε στην τύχη του ;

      Με ενδιαφέρει να αναφέρεις τις παρατυπίες πάνω στις οποίες μπορεί να ακυρωθεί η συμφωνία.

      Διαγραφή
    2. https://slpress.gr/wp-content/uploads/2019/01/Mazis_Prespes_SLpress_gr.pdf

      Διαγραφή
  19. Ο μακαρίτης Βγενόπουλος, - ο οποίος πέθανε στο ιδιωτικό θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ και η τότε κυβέρνηση έσπευσε επί τόπου να διαπιστώσει τον θάνατό του -, βγήκε στην τηλεόραση και εξετόξευσε τρομερές κατηγορίες για την τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου και αργότερα σύμβουλο του Τσίπρα και πρόεδρο της νευραλγικής Επιτροπής Ανταγωνισμού.

    Από τότε δεν ακούστηκε τίποτε. Απόλυτη σιγή!

    Ο Τσίπρας στην τελευταία επίσκεψή του στην Τουρκία, μίλησε με τον Ερντογάν επί 2,5 ώρες, χωρίς να υπάρχουν μάρτυρες και χωρίς να τηρηθούν (από Ελληνικής πλευράς διότι από τουρκικής υπάρχουν σίγουρα αρχεία έγγραφα και φωνητικά!!) πρακτικά της συζήτησης.

    Φυσικό είναι ότι η διπλωματία πρέπει να είναι μυστική! Πρακτικά όμως, στις δημοκρατίες, οφείλουν να τηρούνται για την επόμενη κυβερνητική φουρνιά!

    Από τότε δεν ακούστηκε τίποτε,. Απόλυτη σιγή!


    Για τον Δένδια, είναι γνωστό ότι πρόκειται περί αμφιλεγόμενου πολιτικού.

    Ο Παναγιωτόπουλος είναι για μένα «καινούργιο φρούτο». Ελπίζω και εύχομαι να μην έχει σχέση με τον παλαιό πολιτευτή Παναγιωτόπουλο, τέως υπουργό κ.τ.λ. που είχε κατηγορηθεί και νομίζω και μηνυθεί!
    (Συνεχίζεται)

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >μίλησε με τον Ερντογάν επί 2,5 ώρες, χωρίς να υπάρχουν μάρτυρες<

      Αν δεν υπήρχαν μάρτυρες, δηλαδή ούτε διερμηνέας, σε τι γλώσσα μίλησαν; Ο Ερτνογάν δεν μιλά τίποτε αλλά, εκτός από τουρκικά, το οποία ο Τσίπρας δεν μιλά καθόλου.

      https://www.youtube.com/watch?v=nD61XI-fGxU

      Διαγραφή
  20. (Συνεχίζεται από το προηγούμενο)

    Για τον αμφιλεγόμενο πολιτευτή Δένδια, καθώς και πολλούς άλλους της ίδιας κατηγορίας, εχθρό του Άδωνι Γεωργιάδη τον οποίο, μαχητικότατο Μακεδόνα υπέρ της παρατάξεως με σοβαρά ακλόνητα επιχειρήματα, ο λεγάμενος θεωρούσε … ακραίο!!!

    Ο Μητσοτάκης είναι υποχρεωμένος να χορέψει έναν περίεργο χορό, κρατώντας απίθανες πολιτικές ισορροπίες εάν θέλει να προχωρήσει και να εφαρμόσει το πρόγραμμά του..

    Αυτά, διότι ο Τσίπρας, μην ξεχνάμε πως το ΣΥΡΙΖΑ δεν ηττήθηκε «στρατηγικά» και παραμένει ως αξιωματική αντιπολίτευση, καραδοκεί για να επανέλθει στην κυβέρνηση, - βεβαίως ελέω των άκρως οξυδερκών Ελλήνων ψηφοφόρων .

    Βλέπε ψηφοφόρους Μακεδόνες οι οποίοι, είναι τόσο έξυπνοι ώστε να ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαιτέρως την μηδενική και ασήμαντη πολιτικά Νοτοπούλου!

    Όταν κάποιος είναι έξω από τον χορό, λέει πολλά τραγούδια!!!

    Ο Στρατηγός Πάγκαλος είχε συνάψει άκρως επιβλαβή συμφωνία με τους Βόρειους Γείτονες, την οποία με μεγάλες προσπάθειες, τροποποίησαν, κυρίως ο Ανδρέας Μιχαλακόπουλος και αργότερα ο Ελ. Βενιζέλος (Ελ. Κατάτο Ελ Σιντ!)και ο πρώτος είχε τοτε μεταβεί στην Βόρειο Ελλάδα για να καθυσηχάσει τον πληθυσμό.
    Στην Θεσσαλονίκη υπήρξε ελευθέρα ζώνη την οποία κατήργησε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος.

    Μία διακρατική συμφωνία είναι άκρως δεσμευτική και για τα δύο μέρη. Εφ΄όσον ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων ισχύει, – δυσυχώς.

    Η Τουρκία καιροφυλακτεί, με την μονομερή κατάργηση εκ μέρους μας της Συμφωνίας των Πρεσπών να καταργήσει την Συμφωνία της Λωζάνης.

    Εμείς οι παλαιότεροι έχουμε κατ΄ επανάληψη, - όταν είμασταν και κάποτε και εμείς νέοι -, εκφράσει απόψεις ανεδαφικές, διότι όταν δίπλα σου κάθεται ο οιοσδήποτε Payat που δεν γνωρίζει ιστορία και βλέπει βραχυπρόθεσμα τους στόχους του, όπως ακριβώς το State Department το οποίο ονομάζεται και foggy bottom, τότε βλέπεις το πολιτικό σου μέλλον να διαγράφεται διαφορετικά.

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προς όλους τους σχολιαστές
    Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι κανένα κόμμα και κανέναν πολιτικό. Αυτό δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα και τις ιδεολογίες αλλά με το ίδιο το πολιτικό σύστημα, το οποίο όπως είναι δομημένο, αφήνει έκθετους τους πολιτικούς στις πιέσεις των μεγάλων δυνάμεων.
    Εν προκειμένω, τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από το Σκοπιανό και το Αιγαίο είναι τεράστια και οι δύο υπουργοί για τους οποίους γράφει ο Σταύρος, είναι οι "λαγοί" του συστήματος, για να ολοκληρωθούν δύο εθνικά εγκλήματα.
    Ίσως οι χαρακτηρισμοί του Σταύρου να είναι σκληροί, όμως σκεφθείτε τι ζημιά γίνεται με τέτοιες δηλώσεις στην Πατρίδα. Η λύση είναι η αναδόμηση του πολιτικού συστήματος, να είναι υποχρεωμένοι οι κυβερνήτες μας να απευθύνονται κάθε φορά στο λαό για τα μεγάλα θέματα και έτσι να μην είναι εκβιάσιμοι, όπως είναι τώρα. Να είναι υποχρεωμένοι από το Σύνταγμα να προσφεύγουν στο λαό για τα μεγάλα ζητήματα. Έτσι θα έχουν άλλοθι και αντοχή στις πιέσεις. Θα είναι υποχρεωμένοι να λένε "πρέπει να ρωτήσω τους πολίτες" για το Σκοπιανό, για το Αιγαίο, για τα Μνημόνια, για ό,τι άλλο. Να λέει ότι "δεν αποφασίζω εγώ, αλλά οι πολίτες". Γι' αυτό σας καλώ, αντί να βρίζετε ανθρώπους που παλεύουν για το καλό της πατρίδας, να σκεφθείτε αν αξίζει να υποστηρίζει κανείς κόμματα και πολιτικούς που εκβιάζονται ή είναι πρόθυμοι να κάνουν τα χατήρια των ξένων, ή αν αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το σύστημα, για να υπεραπιστούμε καλύτερα την πατρίδα αλλά και τους ίδιους εμάς τους πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα για να είναι υποχρεωμένοι οι πολιτικοί για σοβαρά και μεγάλα ζητήματα να απευθύνονται σε εμάς μέσω δημοψηφισμάτων ; Πως μπορεί να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο ;

      Διαγραφή
    2. Προς Πετράν,

      Ναι, γιατί το θέμα είναι πολύ σοβαρό επειδή με το δημοψήφισμα στην ουσία μπορείς να υπερκεράσεις τη νομοθετική εξουσία της Βουλής και να αλλάξεις ακόμα και άρθρα του ιδίου του Συντάγματος. Και αυτό δε μπορεί να γίνει με απλό νόμο που τον αλλάζει ο καθένας. Γι αυτό και στο ισχύον Σύνταγμα της Ελλάδας υπάρχει άρθρο για δημοψήφισμα. Αυτό είναι που θα πρέπει να αναθεωρηθεί. Θα πρέπει να αναλυθούν το είδος των δημοψηφισμάτων, οι τρόπος προκύρηξης, τα θέματα που μπορεί να αφορά κλπ. Για παράδειγμα, στην Ιταλία από το τέλος του πολέμου, έχουν γίνει 72 δημοψηφίσματα, κάποια από αυτά με πολλαπλά ερωτήματα. Η Ιταλία προβλέπει συνταγματικά (αλλαγή άρθρων συντάγματος), θεσμικά (πχ αλλαγη πολιτεύματος), ακυρωτικά (ακύρωση νόμου) και συμβουλευτικά. Επίσης προβλέπει και διενέργεια δημοψηφίσματος ύστερα απο λαική πρωτοβουλία (συλλογή υπογραφών). Αλλά όχι για οποιοδήποτε ζήτημα.

      Διαγραφή
  22. Έλεγε τότε ο αείμνηστος φίλος μου Τάσης, Έφεδρος Aνθυπολοχαγός Διαβιβάσεων στο Τάγμα Διαβιβάσεων του Γ.Ε.Σ., - κατά τον τότε διοικητή του «πολύτιμος» για την υπηρεσία - :

    - Να τους δώσεις (των πολιτικών) .... ένα χαστούκι.....!

    Είχαν ως Διοικητή του Λόχου των στο ΚΕΝ Κορίνθου τον, για εμάς τους εφέδρους, θρυλικό, Λοχαγό τότε Γεώργιο Καρούσο, ο οποίος φώναξε τον φίλο μου και του ζήτησε να αποσύρει την αίτησή του για να μην γίνει αξιωματικός.

    Ο φίλος μου του έδειξε τα καλαπόδια πλατυποδίας που φορούσε με τα άρβυλα, λέγοντάς του πως ο ίδιος δεν θα μπορούσε να εκτελέσει και αυτός όσα διέταζε τους άλλους.

    Ο Καρούσος τον έπεισε λέγοντάς του πως μπορεί να προσφέρει στην πατρίδα πολλά, παρά το ανατομικό πρόβλημά του και ο φίλος μου απέσυρε την αίτηση.

    Κάθε βράδυ ο Λόχος είχε τραγούδι και Ελληνικούς χορούς (δεν περίσσευε βλέπετε καιρός για καψόνι….και άλλες αηδίες).

    Στα Εξαμίλια πήγαιναν όλοι τρέχοντας!

    Ρώτησα τον φίλο μου, ο οποίος δεν ήταν αθλητικός: - Ρε Τάση, πως κατάφερνες εσύ να φθάσεις τρέχοντας στα Εξαμίλια;

    Ούτε και αυτός γνώριζε αλλά έφθανε όπως όλος ο Λόχος.....με τον Καρούσο να τρέχει "αζιμούθια" γύρω από τον Λόχο !

    Αυτό μου θυμίζει το Αγγλικό ρητό: If there is a will there is a way!

    Το ΝΑΤΟ είχε μια άσκηση και ο Τάσης κάθισε και σχεδίασε με σινική μελάνι τα πάντα σε έναν χάρτη!

    Τον είδε τον χάρτη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και νομίζοντας πως είναι τυπωμένος και ζήτησε να του φτιάξουν ακόμη πέντε αντίγραφα.

    Τότε του είπαν ότι ο κύριος Δόκιμος δούλεψε επί δύο εβδομάδες νυχθημερόν για να σχεδιάσει τον χάρτη!

    Για τα Σκόπια μην ξεχνάτε ότι η ιστορία με αυτά έχει πολύ μακριά προϊστορία.

    Πως ο πατέρας του νυν πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, φίλος της ρήσεως του πολιτικού εφικτού (δηλαδή τι ;;;), έλεγε ότι σε δέκα χρόνια κανείς δεν θα θυμάται τα Σκόπια.....με την ιστορία να τον διαψεύδει τραγικά!

    Ας αναμείνουμε το τέλος, όπως αναμείναμε τα, - χαμένα για μένα τουλάχιστον - , πέντε χρόνια με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ /ΑΝΕΛ.

    Εν τω μεταξύ, ο κύριος (sic!) Πάνος Καμμένος, περνά καλά πιλοτάροντας το πανάκριβο σκάφος του και όπως λέγουν έχει χάσει μερικά από τα κιλά του, εμείς είμαστε που τσιτσιριζόμαστε στο ζουμί μας!

    Οι Γερμανοί λένε «Ende Gut Alles Gut», ήγουν «Τέλος Καλό όλα Καλά». Ίδωμεν!

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτο το τιποτε δεν αλλαζει ...σαν ιδεα και σκεψη ειναι εξωφρενικο...αν οχι για ψυχιατρο.Ειδικα γιατι απο χιλιαδων ετων παρατηρησης γυρω μας καταλαβαμε οτι δεν υπαρχει τιποτε ακινητο κι αμεταβλητο.Αυτη η μανια του νου να σταματησει την αλλαγη ...την κινηση ειναι εξωφρενικη ..Οχι μονο αλλαζει η συμφωνια αρδην....αλλα θα ..αλλαξει κι απο μονη (!) ..γιατι δεν γινεται ναναι μονιμη.Εδω δεν μιλαμε για το αν θα αλλαξει..αλλα για το αν μπορουμε να επιταχυνουμε την σλλαγη !!! Αν πσρουμε ενα χαρτι και γραψουμε σε μια πλευρα τι χωρο μσς δινει η συμφωνια να την σουταρουμε...τι αντιπαλο εχουμε και ποιον...και στο αλλο μερος γραψουμε.τις πιθανες επιπτωσεις...(οχι τις απιθανες)...θαχουμε ενα εργαλειο να ξερουμε τι χωρο εχουμε να το πετυχουμε..Κι εν πασει περιπτωσει λαος ευφανταστος ειμαστε και ικανος.αν δεν ...τρωμε μονο. Μπορει και να κατασκευασουμε τις συνθηκες αν βεβαια εχουμε θεληση και κοτσια...και να μην φαινομαστε εμεις υπευθυνοι των γεγονοτων !!!! Εχω μια ιδεα...αλλα στοπ..
    Ομως αν εισαι τρεμαμενο ον...φαγοποτης...η δουλος...η φορας ζαρτιερες...η εργαζεσαι σε αλλον εργοδοτη...κι οχι στην πατριδα..ασφαλως δεν....αλλαζει ουτε ο ηλιος τροχια...ουτε καν το νερο στην βρυση αλλαζει....μενει στασιμο στον αερα !!! Πως να μην μεινει αφου κατηργησες την βαρυτητα με την ..ελαφροτητα σου ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εφ´οσον η βία φέρνει βία , και εφ´οσον η ολιγαρχία έχει το πάνω χέρι , με τα σώματα ασφαλείας , στρατό , ρουφιάνους ,μυστικούς , τη μάνα και τη σάρα , μια μόνο διέξοδος υπάρχει : η Παθητική αντίσταση . Δεν ξαναπληρώνουμε τίποτα , μα τίποτα , μέχρι να μας αδειάσουν τη mγωνία . Το ίδιο και στους επόμενους και ξανά , μέχρι να στηθούν λαϊκά δικαστήρια ( Γιατί η δικαιοσύνη είναι ζήτημα ηθικό και όχι μα Όχι τεχνοκρατικό ) να εκτελέσουμε όσους , στο όνομα του Ελληνικού λαού ( και όχι των Ελλήνων πολιτών ) βιαιοπράγησαν και ασέλγησαν αναίσχυντα ,και πλούτισαν εις βάρος της χώρας . Πρώτους πρώτους , όλους μα όλους τους πολιτικούς ,οποιονδήποτε πολιτικού χώρου , απόχρωσης και «πολιτικού αναστήματος » , τραπεζιτικούς ,δικαστικούς ,δικηγόρους , στρατιωτικούς ,μεγαλογιατρούς ,κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες , τους μεγαλοδημοσιογράφους ,τα καθίκια με τα μάυρα ράσα και τους διαφόρων λογής κλεπταποδοχους βλ δικαστικους επιμελητες , συμβολαιογράφους και γενικά όσοι εμπιμπτουν στη κατηγορία «όλα για το συνφέρον το ατομικό μου ανεξαρτήτος τιμήματος » .
    Και να εδραιωθεί μια ´Αμμεση Δημοκρατία με αναφορά στην ισότητα που έρχεται από την από κοινού εκμετάλλευση των μέσων παραγωγής πλούτου και αγαθών .
    Αυτό για να γίνει χρειάζεται Παιδεία ,σφαιρική ,εγγυκλοπεδική , ιστορική και η πεποίθηση ότι μέσα από το γενικό καλό και τη γενική ευημερία θα έρθει και η ατομική και η προσωπική ευτυχία του καθ´ενός μας που τελικά είναι και το ζητούμενο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.