30/7/19

Αθήνα και Λευκωσία θα επισκεφθεί ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα αρχίζει αύριο ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι, ο οποίος θα επισκεφθεί στη συνέχεια την Κύπρο.  
Οι συνομιλίες του κ. Σούκρι «θα επικεντρωθούν σε τρόπους προώθησης των διμερών σχέσεων και των περιφερειακών και διεθνών ζητημάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, κυρίως της τρομοκρατίας, της παράνομης μετανάστευσης και των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών  Άχμεντ Χάφεζ.
Όπως αναφέρει και ο αιγυπτιακός Τύπος, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Σούκρι «θα φτάσει στην Αθήνα την Τρίτη, για επίσημη επίσκεψη για συνομιλίες για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας και θέματα κοινού ενδιαφέροντος».
Ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ επεσήμανε ότι ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνομιλίες με τον Ελληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Εξωτερικών  Νίκο Δένδια. 
Στο ρεπορτάζ, αναφέρεται ότι στη συνέχεια ο κ. Σάμεχ Σούκρι θα ταξιδέψει από την Αθήνα για τη Λευκωσία όπου θα συναντήσει τον Πρόεδρο κ. Νίκο Αναστασιάδη και τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.
Ο  Αιγύπτιος ΥΠΕΞ θα συντονίσει τις απόψεις και τις θέσεις του με τους ομολόγους του στο πλαίσιο του μηχανισμού τριμερούς συνεργασίας της Αιγύπτου με την Ελλάδα και την Κύπρο, ανέφερε ο εκπρόσωπος του.

Πηγή: ΚΥΠΕ, SigmaLive

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.