30/7/19

Τουρκική βαρβαρότητα σε έξαρση - Τουρκία προς Κύπρο: Παραβιάζετε τις θαλάσσιες περιοχές μας

  Πέτρος Θεοχαρίδης 
Ως περιοχή «τουρκικής δικαιοδοσίας» χαρακτηρίζει τώρα η Τουρκία τμήματα των τεμαχίων 5, 6, 7, 10, 11 και 12, ισχυριζόμενη, μάλιστα, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία τα «παραβιάζει».  
Πρόκειται για αναφορά που περιλαμβάνεται σε προκλητική «αντί-Navtex» της Τουρκίας σε σχέση με Navtex που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία για υποθαλάσσιες έρευνες οι οποίες αφορούν τις επόμενες γεωτρήσεις στα τεμάχια αυτά. Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία περιλαμβάνει σε (παράτυπη) Navtex, τον χαρακτηρισμό «τουρκικής δικαιοδοσίας» για τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ. Συγκεκριμένα, η Κυπριακή Δημοκρατία, εξέδωσε Navtex, με την οποία δεσμεύει για υποθαλάσσιες έρευνες –που αφορούν προετοιμασία για τις επόμενες γεωτρήσεις– από την Κυριακή 4 Αυγούστου μέχρι και την Δευτέρα 19 Αυγούστου –περιοχή που περιλαμβάνει τμήματα των τεμαχίων 5, 6, 7, 10, 11, 12. 
Να σημειωθεί ότι στα τεμάχια 6, 7 και 10 έχει προηγηθεί σειρά ερευνών περιλαμβανομένων τουλάχιστον πέντε στόχων στους οποίους αναμένεται να γίνουν οι επόμενες γεωτρήσεις από τις ExxonMobil –Qatar Petroleum και Total – Eni. 
Η περιοχή, συνολικής έκτασης 7.500 τετρ. χιλιομέτρων, φτάνει μέχρι το σημείο του τεμαχίου 12 που παράνομα δέσμευσε η Τουρκία για συμπληρωματικές σεισμογραφικές έρευνες με το «Μπαρμπαρός».
 Στη Navtex 381/19 της Κυπριακής Δημοκρατίας, απάντησε η Τουρκία ως συνήθως με δική της παράτυπη «αντί-Navtex», με την επαναλαμβανόμενη αναφορά ότι εκδόθηκε από μη κατάλληλα εξουσιοδοτημένη Αρχή, αφού η Κυπριακή Δημοκρατία που την εξέδωσε δεν έχει τη μορφή του κράτους με βάση το Σύνταγμα του 1960, οπότε δεν είναι νόμιμο κράτος ώστε να έχει την εξουσία έκδοσης Navtex για την περιοχή.
Ωστόσο, αυτή τη φορά πήγε κι ένα βήμα πιο μπροστά στις προκλήσεις. Λίγο αργότερα εξέδωσε και δεύτερη παράτυπη Navtex στην οποία αναφέρει: «Τμήμα της περιοχής που περιλαμβάνει η Navtex 381/19 παραβιάζει θαλάσσια περιοχή τουρκικών δικαιωμάτων και είναι άκυρη».
Φιλελεύθερος

2 σχόλια:

  1. Και τωρα μωρο μου δυο μας...Συνεργειες...συνεργειο..λαμαρινας...ηλεκτρολογικες εργασιες...ρεκτιφιε...επικοδομητικες επικοδομησεις...συναυτουργιες..συννεφα...πουλακια..μητιγκς...σωματιδια υου Χικστ...χρυσες τομες Φ...κλπ. Ανατομια του εγκληματος ?? Οχι....τομη στην συμπτωση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πληροφορια οτι απαιτησε η τουρκια να φυγουν οι ΗΠΑ απο την Αλασκα,ελεγχεται ως ανακριβης.
    Ποιος θα φανταζοτανε οτι η μακακια θα γινοταν η επωφελεστερη πολιτικη πρακτικη.
    Οσο μεγαλυτερες μακακιες λενε οι τουρκοι,τοσο πιο κερδισμενοι βγαινουν.
    Εμεις εδω ,στεγνοι και θλιβεροι μακακες,περιγελα του κοσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.