24/7/19

Τον... χαβά του ο Ερντογάν: «Δεν μας αποτρέπουν οι άμεσες ή έμμεσες απειλές κυρώσεων»



Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δείχνοντας για μια ακόμα φορά τα «δόντια» του στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αγνοώντας τις κυρώσεις που έχουν ως στόχο την Άγκυρα.
Αυτή τη φορά, ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας για την ασφάλεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας, αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις ενέργειες που έχουν ληφθεί στην Ανατολική Μεσόγειο, για την «προστασία» των δικαιωμάτων του «ψευδοκράτους».

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή την επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης, στις 24 Ιουλίου του 1923, ο Ερντογάν σε αυστηρό τόνο διεμήνυσε πως η Τουρκία «έχει την δύναμη και την αποφασιστικότητα να εξαλείψει κάθε απειλή ενάντια στην ανεξαρτησία, επιβίωση και ασφάλεια του λαού της».

Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε σε προκλητικό τόνο ο Τούρκος Πρόεδρος, «έχουν γίνει κινήσεις και βήματα τον τελευταίο καιρό τόσο στην βόρεια Συρία όσο και στην ανατολική Μεσόγειο, όπου αποδεικνύεται ξεκάθαρα η αποφασιστικότητα της Άγκυρας να προστατέψει τα δικαιώματα της, αλλά και των Τουρκοκυπρίων», αναφερόμενος στις προκλητικές τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, για τις οποίες οι Βρυξέλλες έχουν αποφασίσει την επιβολή κυρώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ερντογάν προειδοποίησε ότι «καμία ρητή ή έμμεση απειλή κυρώσεων προς την Τουρκία, δεν θα την αποτρέψει από τα νόμιμα δικαιώματα και αξιώσεις της», αναφερόμενος στη συζήτηση για επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ για την αγορά των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.