31/7/19

Μάθε (Ευρωπαίε) σωστή μπαλίτσα ⚽️📺 (της παραπληροφόρησης)

Η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα έγραψε σήμερα στο facebook της σχετικά με τους προβληματισμούς της διεθνούς κοινότητας για την βίαιη καταστολή της διαδήλωσης που έγινε αυτή την εβδομάδα στη Μόσχα. Η κ. Ζαχάροβα -απευθυνόμενη στο γαλλικό ΥΠΕΞ- “θύμισε”ότι κατά τις διαδηλώσεις των “κίτρινων γιλέκων” στη Γαλλία, οι τραυματίες και οι συλληφθέντες ήταν περισσότεροι από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στη Μόσχα. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την εκπρόσωπο, η Γαλλία δεν δικαιούται να κατηγορεί τη Μόσχα. Ωστόσο, πρόκειται για ένα πολύ απλό και συνηθισμένο κόλπο παραπληροφόρησης αυτό που χρησιμοποιεί εν προκειμένω το ρωσικό ΥΠΕΞ. Και συγκεκριμένα:
1️⃣ Το ζητούμενο με τις κινητοποιήσεις της Μόσχας είναι κυρίως ο λόγος της κινητοποίησης. Αυτός ο λόγος αφορά στο γεγονός ότι η κυβέρνηση του Πούτιν δεν επιτρέπει σε υποψηφίους που δεν ελέγχει άμεσα να συμμετέχουν στις εκλογές. Οι δημοκρατικές εκλογές καταργούνται στην πράξη.

 Για να κατέβει κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να καταθέσει λίστες με χιλιάδες υπογραφές από άτομα που διαμένουν στο συγκεκριμένο δήμο και “προτείνουν” τον συγκεκριμένο υποψήφιο. Οι υπογραφές αυτές θα πρέπει να συνοδεύονται από στοιχεία διαβατηρίων (ταυτότητας) των υπογεγραμμένων, τις διευθύνσεις τους κ.ά.
 Ένα μικρό “λάθος” -που συνήθως ανακαλύπτει η εκλογική επιτροπή σε αυτές τις υπογραφές- πετάει έξω τους περισσότερους υποψήφιους.
 Αντίστοιχα, ουδείς ποτέ ελέγχει τις υπογραφές που μαζεύουν οι υποψήφιοι που κατεβαίνουν με τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος “Ενωμένη Ρωσία”.
 Όσοι υποψήφιοι καταφέρουν να ξεπεράσουν το σκόπιμο εμπόδιο των υπογραφών (καταθέτοντας λίστες ακόμα και με διπλάσιο αριθμό από εκείνα που απαιτείται) πολλές φορές προσάγονται και συλλαμβάνονται με διάφορες κατασκευασμένες κατηγορίες. Η αστυνομία σπάει τις πόρτες στα σπίτια τους, μπουκάρει και τους πάει στο τμήμα. Οι κατηγορίες μπορεί να είναι: συμμετοχή σε μη εγκεκριμένη διαδήλωση ή πρόσκληση σε συμμετοχή σε μη εγκεκριμένη διαδήλωση.
2️⃣ Οι προσαγωγές και οι συλλήψεις των διαδηλωτών, όπως τις προάλλες στη Μόσχα, γίνονται με την κατηγορία της συμμετοχής σε “μη εγκεκριμένη διαδήλωση”. Δλδ, οι άνθρωποι δεν προκαλούν επεισόδια, δεν σπάνε βιτρίνες, δεν πετάνε πέτρες. Οι αστυνομικοί απλά τους πλησιάζουν και τους μπουζουριάζουν, πολλές φορές χτυπώντας τους. Έχει τύχει να συλληφθούν με αυτό τον τρόπο και μεμονωμένα άτομα που στέκονται με κάποιο πλακάτ στο δρόμο.
3️⃣ Για να είναι μια διαδήλωση “εγκεκριμένη” θα πρέπει να εγκριθεί από τις δημοτικές αρχές. Δηλαδή, οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται (επειδή με μεθόδους μαφίας αποκλείονται ανεξάρτητοι υποψήφιοι από τις δημοτικές εκλογές (που θα γίνουν το Φθινόπωρο) θα πάρουν έγκριση από τις ίδιες τις δημοτικές αρχές για τη διεξαγωγή μιας τέτοιας διαδήλωσης. Πόσο πιθανό σας φαίνεται αυτό; Δεν είναι πιθανό όπως έχει δείξει η ρωσική εμπειρία. Το μέρος και η ώρα για την οποία ζητείται η χορήγηση άδειας για την διαδήλωση είναι μονίμως “κλεισμένη” για άλλη εκδήλωση. Στην πράξη ΟΛΕΣ οι κινητοποιήσεις κατά του καθεστώτος στη Ρωσία είναι παράνομες.
☝️Με λίγα λόγια δηλαδή, ενώ οι διεθνείς παρατηρητές επισημαίνουν το γεγονός ότι στη Ρωσία ποινικοποιείται η αντιπολίτευση και η χώρα κατρακυλάει εκτός δημοκρατικού τόξου, η κ. Ζαχάροβα απαντά σε ό,τι αφορά τον αριθμό των συλληφθέντων και τραυματιών. Όχι, π.χ. Τον λόγο για τον οποίον συνελήφθησαν ή όσον αφορά τις πραγματικές επικρίσεις που δέχεται το Κρεμλίνο. Αυτή είναι μια απολύτως κατανοητή, απλή και γνωστή πρακτική παραπληροφόρησης. Η κ. Ζαχάροβα το γνωρίζει.
☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️☣️
Σε αυτό το σημείο να θυμίσω ότι μία μέρα πριν τη διαδήλωση συνελήφθη επικεφαλής της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι. Ο Ναβάλνι καταδικάστηκε σε 30 μέρες κράτηση για σχόλιο που έκανε στο βιντεο-μπλογκ του. Μετά τη διαδήλωση (και ενώ βρισκόταν στο κρατητήριο) ο Ναβάλνι έπαθε μια αδικαιολόγητη “αλλεργία” και κατέληξε στο νοσοκομείο σε κακή κατάσταση. Ορισμένα από τα σημεία που αξίζει να προσέξει κανείς σε αυτή την ιστορία:
❗️ Το νοσοκομείο δεν επέτρεψε στους προσωπικούς ιατρούς του Ναβάλνι να τον εξετάσουν
❗️ Το νοσοκομείο δεν κατέληξε στον λόγο που αρρώστησε ο Ναβάλνι
❗️ Εάν είναι αλλεργία, δεν βρέθηκε τι ακριβώς προκάλεσε την αλλεργία και ο Ναβάλνι επέστρεψε στον ίδιο χώρο, που μπορεί να υπάρχει το συγκεκριμένο υλικό που την προκάλεσε
❗️ Η διοικητής του νοσοκομείο είναι υποψήφια με το κυβερνών κόμμα
❗️ Λίγες ώρες πριν πάθει το “αλλεργικό σοκ” ο Ναβάλνι, η αστυνομία είχε διώξει υποχρεωτικά όλους τους κρατούμενους από το κελί τους για προαυλισμό.
❗️ Η αστυνομία… συνέλαβε τους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε ο Ναβάλνι
❗️ Ο Ναβάλνι επέστρεψε στο κρατητήριο παρά το γεγονός ότι δεν είναι κατανοητό σε τι κατάσταση βρίσκεται η υγεία του.

12 σχόλια:

  1. ΟΚ όλα αυτά τα ωραία περί δημοκρατίας, αλλά ΝΑ ΜΗΝ ξεχνάμε κάτι: Αντίπαλο δέος της Αμερικής στην διακυβέρνησή του πλανητη, μόνο με σταθερή πατριωτική ηγεσία γίνεσαι, κι όχι με όποιον κάτσει από ψηφοφόρους του ότι κάτσει...
    Κι αυτό ο Πούτιν το γνώριζε από την αρχή...
    Οπότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ποιότητα της δημοκρατίας στη Ρωσία συγκριτικά με τις δυτικές χώρες είναι θέμασυζήτησης. Πχ ποια δημοκρατία της Δύσης θα αναγνώριζε ως νόμιμο κάποιον που θα ανακηρυσσε τον εαυτό ττου Πρόεδρο πχ στο Βέλγιο ή στη Δανία;... και δεν θα τον πήγαινε στο πρώτο τρελάδικο; Καλό θα ήταν (για το ιστολόγιο) τέτοιου είδους αναρτήσεις να είχαν μερικές πληροφορίες παραπάνω από το όνομα του συγγραφέα για να έχουν στοιχειωδη εγκυρότητα. Γιατί αλλιώς ο αναγνώστης μπορεί να υποθέσει ότι τα γράφει κάποιος κακοπληρωμένος υπαλληλος μιας υπηρεσίας που ο προϋπολογισμός της δεν περιλαμβάνει την αγορά λαμπτήρων σε επαρκή αριθμό και ζει στο σκοτάδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ναβαλνι είναι ένα διανοητικό φυτο, και πάνε να τον κανουν μορφη. Μπροστά του ο Γιωργάκης είναι Αϊνστάιν.

      Διαγραφή
  3. Δηλαδη θελουν να μπορουν να κανουν μια ωραια εγχρωμη επανασταση στη Ρωσια χωρις να τους εμποδισει κανει ετσι? καλα ενταξει ....Συνεχειστε εσεις τις κυρωσεις και να ευλογειτε τους διαφορους Γκουαιδο ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ποσο γελοια εινΑΙ τα επιχειρηματα γινετε προφανες απο το παρακατω: 1. Ο πρωτος λογος " Για να κατέβει κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να καταθέσει λίστες με χιλιάδες υπογραφές από άτομα που διαμένουν στο συγκεκριμένο δήμο και “προτείνουν” τον συγκεκριμένο υποψήφιο. Οι υπογραφές αυτές θα πρέπει να συνοδεύονται από στοιχεία διαβατηρίων (ταυτότητας) των υπογεγραμμένων, τις διευθύνσεις τους κ.ά." Ωστοσο κατι παρομοιο ισχυει και στην Γαλλια. Η Μαρι Λεπεν δυσκολευτηκε πολυ να συγκεντρωση ικανο αριθμο απο το "ειδικο" εκλεκτορικο σωμα ...2. Η Γαλλια με τα κιτρινα γιαλεκα καιγεται ενα χρονο και τα καθεστωτικα ΜΜΕ το εχουν θαψει. Η βια της Γαλλικης αστυνομιας δεν εχει προηγουμενο..3. Το εκλογικο συστημα στην δυτικη ευρωπη ειναι τοσο παραμορφωτικο που οι Εθνικιστες δεν εχουν την τυχει να εκφραστουν, και οταν ακομη συγκεντρωσουν ικανο αριθμο ψηφων ειτε δεν εκπροσωπουνται καθολου η δυσαναλογα χαμηλα με τον αριθμο των ψηφων τους η αποσιωπουνται τελειως. Ειναι απολυτα γελοια ΤΑ ΕΠΙΧΙΕΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και η κοτσανολογία εναντίον της Ρωσσίας καλά κρατεί.

    Ενώ στην Αμερική, πλέρια η Δημοκρατία και άφθονο το ψωμί.

    Έλα όμως που οι Αμερικάνοι δεν έχουν καταφέρει να βάλουν χέρι στην Ρωσσία, και ούτε θα το καταφέρουν ποτέ μέχρι να διαλυθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Andpik
    Ανάρτησες ένα άρθρο για την σημερινή Ρωσία.
    Μήπως αγνοείς ότι ο κομμουνισμός της Ρωσίας καταργήθηκε πριν από είκοσι χρόνια;
    Ποιος είναι αυτός ο Kostas Onisenko;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο "Χρήστος" ποιός είναι;
      Αλλά αφού ξέρεις κάτι παραπάνω μίλα μας και για τον Onisenko...

      Διαγραφή
    2. Andpik (1/8/2019 9.06 πμ)
      Ο «Χρήστος» είναι ένα άτομο το οποίο σχολιάζει ελεύθερα τις αναρτήσεις του Αndpik που χαρακτηρίζονται κυρίως από συστηματική προβολή των νεοφιλελεύθερων αρχών, καθώς και από συστηματική προβολή ακροδεξιών θέσεων εν ονόματι του αντικομμουνισμού σε μια εποχή όμως που ο κομμουνισμός έχει απολέσει εδώ και είκοσι χρόνια σε όλο τον κόσμο τις κυβερνητικές εξουσίες και δεν συνιστά πλέον «κίνδυνο».
      Ο «Χρήστος» δεν γνωρίζει ποιος είναι αυτός ο Κostas Onisenko ούτε έδειξε ότι ότι ξέρει κάτι παραπάνω, και για το λόγο αυτό ζητά να μάθει περισσότερα από τον Andpik που ανάρτησε άρθρο του Kosta Onisenko.
      Ο «Χρήστος» αναμένει απάντηση από τον Andpik

      Διαγραφή
    3. @ Χρηστος.
      Δεν θυμαμαι με ποιο διαταγμα καταργηθηκε ο κομμουνισμος πριν 20 χρονια,γιατι αραγε ;.
      Ο στυγνος νεοφιλελευθερισμος εχει αρχισει να πινει το αιμα των λαων.
      Η ακροδεξια απλωνει το σκοταδι της και αναζητει αιμα.
      Τι μας μενει Χρηστο μου ;,μα αυτο που πριν λιγο διωξαμε τοσο ακριτα και αγνωμωνα.
      Η πρωτη φορα και η ηθικη της.
      Αξιοι μπλεον της μοιρας μας.
      Φιλικα.

      Διαγραφή
  7. Εχει πλακα ολο...Κρατος πχ.Αμερικη...δημοκρατικο...κατηγορει αλλους ως ..μη ...δημοκρατικους οσο αυτη και τερατα..Οκ....Οκ...Τι συζηταμε στην Δυση ?? Αν ο εσωτετικος μηχανισμος μιας εγκληματικης παγκοσμια οργανωσης ειναι καλος στα μελη της ??? Αν βγαζουν καλα τον ..Νονο ηγετη ?? Η μηπως δεν ειναι εγκληματικη ??? Δεν ειναι ?? Αν οχι...οκ
    οκ...Τι θελει δηλ. να μας πει ??? Οτι η ουσια ειναι αν μπαινουν υποψηφιοι για Νονοι δυο τρεις ?? Κι οχι τι οργανωση εχουν με μυριες αποδειξεις ?? Ειναι αστειο...Σε αυτη την φαση ...αν η Ρωσια δεν ειναι πιο σφηχτη σε βασικα θεματα πατριδος ...η απεναντι πανισχυρη μαφια θα την κανει κοσκινο..και λεια της...να την φανε την λεια της τα δημοκρατικα μελη της εγκληματικης μαφιας και να πεταξουν την οδοντογκυφιδα μετα το φαγοποτι...δημοκρατικα..Αν τηρει ο..Πουτιν τις βασικες αρχες για την επιβιωση της πατριδας του...και αργα προοδευει τον λαο του στσθερα...με πληρη ασφαλεια..απ τις υαινες ...τα παει εξοχα ολα...κι ας μεινει στην εξουσια οσο μπορει...με η χωρις εισαγωγικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειναι γνωστη η κουτουραδα : τα κρατη δεν εχουν φιλους..μονο συμφεροντα..Ολως παραδοξως μιλαμε για συμφεροντα εκατομμυριων ..δημοκρατικων μεσα στην χωρα τους πολιτων..που δεν τοχουν τιποτε να σε κανουν γευμα τους τακα τακα..και να μοιραστουν τα κομματια σου..δημοκρατικα...Και τι μας νοιαζει εμας τι κανουν μεταξυ τους στην χωρα τους ?? Αν αυτοι αυτο το λενε ...δημοκρατια αυτο η πρασινο αλογο ?? Μας μοιραζουν απ την λεια τους κατι ?? Αφου ο κοσμος ειναι ετσι..καθε κρατος θα κανει οτι μπορει να ζησει..και δεν θα του πει το εξ ορισμου αρπακτικο κρατος..τι ειναι δημοκρατικο...στο εσωτερικο του αρπακτικου...που δεν εχει καμμια σχεση με το υποψηφιο θυμα του...Ο κλεψας του κλεψαντος γινεται χιλιαδες χρονια..με σαντιγυ...η με καρφια.Εμενα και τον καθε εναν στον πλανητη μας νοιαζει η χωρα μας μεσα...κι οχι αν στο Σικαγο τρωνε μεταξυ τους δικαια ...εμενα και την χωρα μου..
    Καλα κανει κι ο Πουτιν...και η Κινα...και οι Ινδιες...κλπ ...αν ειναι για την χωρα τους καλο.Ας διοικηθουν οπως θελουν οι ιδιοι.Δεν θα τους πουν απ το ..Σικαγο πως...τα αλλα κλεφτρονια ...! Κι απ οτι φαινεται καλα τα πανε και η Κινα..και οι Ινδιες..και η Ρωσια..κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.