31/7/19

Προς Μητσοτάκη εν Κύπρω: Είμαστε Έλληνες, μην το ξεχνάτε και μη μας πουλήσετε για άλλη μια φορά!

Γέροντας Έλληνας της Κύπρου, υποδέχεται γονυπετής την ΕΛΔΥΚ, όταν εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά στο νησί. Μετά ήλθε η προδοσία της Αθήνας...
Λάζαρος Μαύρος
Κιμώνειον σημείωμα προς Αθήνηθεν ελθόντα εν Κύπρω Δευτέρα 29 του Δευτερογιούνη 2019, νέον Πρωθυπουργό του ελλα-δικού μας κράτους κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, υιόν αειμνήστου Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, απογόνου της οικογενείας του επιφανέστερου Πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου.
Του Κίμωμος, υιού του αρχιμαραθωνομάχου το 490 Μιλτιάδου, τελευτήσαντος - επί της εν εκστρατεία πολεμικής τριήρους, στου Κιτίου τα νερά - αρχηγού και στόλαρχου εξ Αθηνών, σε νικηφόρο αγώνα ναυμαχησάντων και πεζομαχησάντων Αθηναίων τε και Κυπρίων, εναντίον των Περσών, των Φοινίκων και των Περσόδουλων εν Κύπρω το 450, (ότε και εγράφη εις Κίτιον και την μετέπειτα άχρι και νυν Λάρνακα της Κύπρου γιά όλους τους επόμενους αιώνες το «ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΕΝΙΚΑ»),
οι εν Αθήναις φανατικοί αντι-Κιμωνικοί και αντι-Λάκωνες της παρατάξεως του ευθύς κατόπιν μεσουναρήσαντος επιφανούς Περικλέους, υιού του Ξανθίππου, έσπευσαν το 449 να συνάψουν με τους Πέρσες την έκτοτε γνωστή ως «ειρήνη του Καλλία», εκ του ονόματος του οδοιπορήσαντος στα Σούσα Αθηναίου πρέσβυ Καλλία, διά της οποίας οι αντι-Κιμωνικοί Αθηναίοι «ξεπούλησαν» στους Πέρσες την Κύπρο.
ΑΥΤΟ ακριβώς, απελπισμένος,
θυμήθηκε εναντίον της απελπισίας του 1974
ο ποιητής μας Μιχάλης Πασιαρδής
όταν έγραφε μέσα στην φρίκη
τους οδυνηρότερους ανά τους αιώνες στίχους:
***************
«Δεν είναι η πρώτη σας φορά που μας πουλήσατε.
Το χετε ξανακάνει χρόνια πριν σ΄ άλλους αιώνες,
όταν μας ξεπουλούσατε στους Πέρσες.
Κι όμως ζήσαμε.
Κι’ αντέξαμε σκλαβιές
και κούρσα και σκλαβιές,
τα φέραμε δεξιά με την αναβροχιά και την ακρίδα.

Είμαστε Έλληνες.

Δεν καρτερούμε τίποτα,
τώρα μας ρίξατε στους Τούρκους
το αίμα πότισε τη γη
κι αλυσοδέσανε βαριά τον Πενταδάκτυλο.

Είμαστε Έλληνες.

Δεν καρτερούμε τίποτα,
απ΄ την Αθήνα τίποτα.

Είμαστε Έλληνες
Έλληνες του πικρού καιρού
και της Απελπισίας.

Στην καρδιά του πελάγου
στο σταυρό του ορίζοντα
κραυγή κι’ οιμωγή η πατρίδα μου.

Αγρυπνούμε σ’ αυτή τη γωνιά,
στ’ άκρο πέλαγο
στη μικρή μας πατρίδα επάνω.

Η φωνή μας – αιώνες
παλιοί που δεν χάθηκαν.

Τ’ όνειρο μας – αιώνες
που θάρθουν.

Αγρυπνούμε σ’ αυτή τη γωνιά και μαχόμαστε.

Η ελπίδα ακονιέται στην πίστη»

27 σχόλια:

  1. Έχω γνωρίσει Έλληνες από κάθε μέρος του κόσμου. Οι καλύτεροι άνθρωποι όλων μας είναι στην Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα σεβη μου.
    η κυπρος ειναι προσωπικη υποθεσις ΟΛΩΝ των Ελληνων.
    Δι αυτο λοιπον το θεμα πρεπει τακτοποιηθει ως ειθισται.
    Ουδεις δυναται ανατρεψει τουτο.εχειν επηρεασει ναι, αλλα οχι οριστικως ουτε αμετακλητως.
    η κυπρος θα επανελθει εις φυσικην καταστασι συντομως.
    ειναι θεμα προσωπικον των ελληνων,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσωπικον θεμα ειναι και το κρατος εδω...το απροσωπον....μαγουλα προτεινον...και πολλακις...πωπον δωριζον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΑΓΓΑΡΙΟΣ (30/7/2019-4,09μμ)
    Εσύ καλά τα λες.
    Όμως ο πράκτορας της CIA (σε ρόλο «πρωθυπουργού») που απέσυρε από την Κύπρο την ενισχυμένη Ελληνική Μεραρχία στρατού τον Δεκέμβρη του 1967 ήταν Ελληνας;
    Όμως οι φασίστες στρατιωτικοί που πρόδωσαν την απογυμνωμένη στρατιωτικά Κύπρο το καλοκαίρι του 1974 ήταν Έλληνες;
    Η Κύπρος πρέπει να επανέλθει σύντομα στη φυσική κατάσταση ελεύθερου και κυρίαρχου κράτους χωρίς ξένα κατοχικά στρατεύματα και χωρίς εγγυήτριες δυνάμεις. Η Ελλάδα συμφωνεί, οι Τούρκοι όμως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Καραμανλής ήταν Έλληνας Χρήστο; Από 24 Ιουλίου 1974 ανέλαβε την εξουσία.

      Διαγραφή
    2. Ο Καραμανλής ήταν σε τόσο προσωπικό κίνδυνο που ενώ χανόταν η Κύπρος έπρεπε να εορτάζει την επαναφορά της δημοκρατίας και να δηλώσει κατά τη διάρκεια της δεύτερης εισβολής ότι η Κύπρος εκείτετο μακράν... τόσο μακράν που δεν μπορούσε να γίνει επίθεση στην ανατολική Θράκη για τη δημιουργία ισοδύναμου τετελεσμένου και να διεκδικηθούν τα χαμένα εδάφη σε διαπραγματεύσεις επί ίσοις όροις.
      Μας πρόδωσε και ο Καραμανλής ναι. Το λέμε και και το λένε πολλοί Έλληνες γενικά που με το φτωχό τους το μυαλό αδυνατούν να βρουν αποδεκτή δικαιολογία για τον Καραμανλή σου.

      Διαγραφή
    3. Έλα Κύπρο να μιλήσεις με κόσμο και θα διαπιστώσεις ότι δεν είναι Χρυσαυγίτες που τα λένε αυτά αλλά απογοητευμένοι Έλληνες που έζησαν την εγκατάλειψη και την προδοσία τόσο της Χούντας όσο και της μεταπολίτευσης. Προδότες οι Χουντικοί αλλά όχι και άμοιρος ευθυνών ο δημοκράτης ο Καραμανλής ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω έχει και μεγάλη συμβολή στην επιβολή του εκτρωματικού συντάγματος του 1960.

      Διαγραφή
    4. Χρήστο με πείθεις ότι καλώς σε κατηγορούν διάφοροι σχολιαστές στον Ινφογνώμων καθώς χωρίς να με γνωρίζεις άρχισες ν' αραδιάζεις χαρακτηρισμούς.

      Πρώτον είμαι Κύπριος, ζω Κύπρο και δεν έχω κομματική ταυτότητα. Ψηφίζω σε κάθε εκλογική αναμέτρηση αναλόγως των αναγκών που θεωρώ ότι έχει η πατρίδα μου και του τι πιστεύω ότι μπορεί να προσφέρει ο κάθε υποψήφιος.

      Δεύτερον, δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια να πείσω για τις ευθύνες του Καραμανλή. Η απαράδεκτη του συμπεριφορά απέναντι στην Κύπρο είναι γνωστή όσον αφορά την προετοιμασία και επιβολή του ζυριχικού εκτρώματος όσο και την εγκατάλειψη της Κύπρου κατά τον δεύτερο Αττίλα.

      Τρίτον, δυστυχώς είσαι πεποισμένος ότι για όλα φταίνε οι Χουντικοί και δεν μπορείς να δεις πέρα από τις ιδεοληψίες σου.

      Τέταρτον, ο λαός στην Κύπρο περίμενε πολύ περισσότερα τόσο από τους Χουντικούς όσο και από την μεταπολίτευση. Αλλά δυστυχώς μέρος του λαού της Κύπρου τα προηγούμενα χρόνια ενοχλείτο από την παρουσία της Μεραρχίας στην Κύπρο (τότε που η Τουρκία ούτε για αστείο δεν θα σχεδίαζε εισβολή).

      Πάνω απ' όλα να είμαστε ενωμένοι και εκπαιδευμένοι ν' αντιμετωπίσουμε τους Τούρκους Χρήστο και να μην δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα.

      Διαγραφή
    5. Χαρίλαε, μην δώσεις συνέχεια. Πρόκειται για γραφικό κνιτάκι, που γράφει ότι τού υπαγορεύουν. Δεν θα παρενέβαιανα, αν δεν έβλεπα ότι σού τρώει τον καιρό σου.

      Το γεγονός και μόνον ότι ο Φάκελλος τής Κύπρου παραμένει ουσιαστικά κλειστός και το ότι τα σχετικά απόρρητα έγγραφα τού Foreign Office εξακολουθούν να μην αποχαρακτηρίζονται, όπως γίνεται με άλλα ανά 25ετία, μιλά από μόνο του.

      Διαγραφή
    6. Nativist (2/8/19 10.58 πμ)
      Αν γνώριζες έστω λίγα πράγματα σχετικά με την αριστερά δεν θα παρενέβαινες με τις φράσεις που χρησιμοποίησες για να συγκαλύψεις του ομοϊδεάτη σου.
      Αν γνώριζες έστω και λίγα πράγματα για τον Μαρξισμό δεν θα με αποκαλούσες «κνιτάκι που γράφει ότι υπαγορεύουν»
      Αν είχες στοιχειωδώς μια δημοκρατική αντίληψη δεν θα φανέρωνες σε κάθε παρέμβαση την εμμονή σου στα συνθήματα της εποχής του ψυχρού πολέμου.
      Όποιος δεν σου είναι αρεστός όπως εγώ είναι σύμφωνα με την ακροδεξιά σου λογική απόβλητος

      Διαγραφή
    7. Μπορεί κάποιος να υπολογίσει εύκολα την πολιτική μου τοποθέτηση αλλά δεν είμαι κομματοποιημένος ούτε είμαι μόνιμος υποστηρικτής οποιουδήποτε πολιτικού.

      Σου έγραψα για τις ευθύνες του Καραμανλή. Σαφώς και δεν ευθύνεται για την απομάκρυνση της Μεραρχίας. Οι ευθύνες πρέπει ν' απονέμονται δίκαια. Ο Καραμανλής ως πρωθυπουργός της Ελλάδος επέλεξε να μην επέμβει η Ελλάδα στην Κύπρο ως εγγυήτρια δύναμη ενώ είχε ήδη φανεί ότι η Τουρκία επιδίωκε κάθε άλλο παρά την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης υπερβαίνοντας από πολύ νωρίς τις αρμοδιότητες της ως εγγυήτρια δύναμη. Ο Καραμανλής με μια δήλωση ότι η Κύπρος είναι μακριά γλίτωσε τη φασαρία εγκαταλείποντας την Κύπρο στην προδοσία. Κατά τον 2ο Αττίλα χάθηκε και το μεγαλύτερο μέρος των κατεχομένων αφού επί περίπου 3 εβδομάδες γινόταν συγκέντρωση τουρκικού στρατού εν καιρώ εκεχειρίας. Επίσης ο Καραμανλής απέφυγε να κάμει οτιδήποτε που θα έδινε διαπραγματευτική ισχύ στον ελληνισμό όπως για παράδειγμα μια επίθεση κατά της Τουρκίας στην ανατολική Θράκη όπου είχε πλεονέκτημα για δημιουργία ισοδύναμου τετελεσμένου. Δεν ήθελε να κάνει κάτι όμως διότι δεν ήταν τόσο σημαντική η Κύπρος ώστε να πάει κόντρα στους σχεδιασμούς που υπήρχαν για το νησί.

      Το να επιμένεις ότι ο Καραμανλής δεν φταίει σε τίποτε όσον αφορά την προδοσία της Κύπρου το 1974 δεν έχει σχέση με καμιά ιδεολογία.

      Στα υπόλοιπα σημεία κουτσά στραβά συμφωνούμε. Γνωρίζω επίσης τους λόγους που ορισμένοι (πολύ κακώς) δεν ήθελαν την Μεραρχία.

      Διαγραφή
  5. Αυτοί οι ""φασίστες Αξιωματικοί""" συριζοτρολάκι σκοπιανοτσολιά, είχαν ο καθένας μιά αρμαθιά πολεμικούς σταυρούς στα στήθη τους πολεμώντας τα φασιστικά κράτη του 1940-45 και το 1946-49, τα μίσθαρνα όργανα του κομμουνισμού που σ' αρέσει. Και ναι ήταν έλληνες με τα όποια λάθη μπορεί να κατηγορηθούν. Αλλά εσείς οι κομμουνιστές είστε οι τελευταίοι που μπορείτε να προσάπτεται λάθη, γιατί την ύπαρξή σας συνοδεύει ατέλειωτη σειρά εγκλημάτων, κι όχι απλά λαθών. Εσείς προδώσατε τον κυπριακό αγώνα με τις καταδόσεις των αγωνιστών της ΕΟΚΑ, εσείς παίξατε δυνατά στα γεγονότα της Κοφίνου που προκάλεσαν όλη τη μετέπειτα εξέλιξη, εσείς στηρίξατε τα γεγονότα μετά τη 15 Ιουλ για να μην μπορεί να σταθεί εθνικό κέντρο με σαφείς εντολές, εσείς είσαστε ακόμη η πλευρά πουσυνενοείται άριστα με την τουρκική του Ακιντζί. Θέλεις περισσότερα? Θα γράφουμε μέχρι αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχει άδικο σ'αυτά που σου γράφει,φίλε Chris.Έγραψε ο άνθρωπος την άποψή του,που δεν απείχε από τα πραγματικά γεγονότα,κι αντί εσύ να "αντεπιτεθείς" με επιχειρήματα,τον έλουσες πατόκορφα με βρισιές.Τον γνωρίζεις,ξέρεις τις απόψεις του;Μήπως δεν είναι κομμουνιστής,όπως σε βόλεψε εσένα να τον χαρακτηρίσεις,αλλά απλώς έλληνας φιλελεύθερος και ακομμάτιστος πατριώτης;Εγώ συμφωνώ μαζί του διότι η Χούντα ήταν φασιστική,δεν ήταν πατριωτικό κίνημα αλλά εξυπηρετούσε,πρωτίστως, ξένα συμφέροντα.Κι ακόμα χειρότερα,αυτοί που ανέλαβαν να αναχαιτίσουν τον κομμουνιστικό κίνδυνο,όπως είπαν,αποδείχτηκαν και κάτι παραπάνω από βλάκες.Ο ένας χειρότερος από τον άλλον.Μπιζιμπόντηδες και μεγαλοπιασμένοι,τρομάρα τους,και μόλις χρειάστηκε να δείξουν τα προσόντα που,υποτίθεται είχαν και που είχαν "σφραγίσει" και με τα λιλιά στο στήθος,που πήραν απ'τους κομματικούς και υπερατλαντικούς αφεντάδες,έκλασαν μέντες,χάθηκαν από προσώπου γης.Εγώ που έγραψα όλα τα παραπάνω,σε διαβεβαιώνω ότι αυτοχαρακτηρίζομαι ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΣ,ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ,ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ.Και απεχθάνομαι τους ακροδεξιούς όσο και τους ακροαριστερούς,στους οποίους εντάσσω και το ΚΚΕ.Και τους φανφαρόνους πατριδοκάπηλους,επίσης.Ευχαριστώ για τον χρόνο και την υπομονή.

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου GlitsBoy μιας και ανέλαβες την εκπροσώπηση του τρολ, διάβασε
      παρακάτω τί γράφει ο Σαββας. Σε δυό σειρές αποκαλύπτει το γιατί έγιναν κάποια πράγματα και πού οφείλονται. Στον καθοριστικό ρόλο του Ακελ και το μανιπιουλάρισμα που έκανε και κάνει στους μακαριακούς .
      Όσο για το τρολ που αναφέρεις, το έχει σαν σύστημα με στρόγγυλα λόγια πασπαλισμένα με περισσή ευγένεια, να μειώνει και να βρίζει στην ουσία κάθε τί το εθνικό, ή κάθε πρόσωπο που έπαιξε ρόλο στην ιστορία της Ελλάδος, αλλά ανήκε στο αντικομμουνιστικό μπλόκ. Ετσι λοιπόν θα παίρνει τις ανάλογες απαντήσεις.
      Και οι σημερινοί ρώσοι μαθαίνουν για τα εκατομμύρια των σταλινικών θυμάτων, για την απύθμενη σκληρότητα του κομμουνιστικού καθεστώτος, αλλά το αντιμετωπίζουν ώς μέρος της ιστορίας τους με τα συν και τα πλήν.
      Δεν ξέρω γιατί λές ότι έκλασαν μέντες, αφού στην Κύπρο αυτοί πολεμούσαν, ιδίως στον Α Αττίλα, όταν από 11% τους περιόρισαν στο 2-4% , ενώ στον Β που χάθηκε το 34% είχαν αντικατασταθεί όλοι, ή γιατί τους θεωρείς βλάκες (ίσως γιατί δεν σούφρωσαν κανα 10 δις σαν τον Πινοσετ, για να πεθάνουν με τιμές εν ενεργεία προέδρου, υπουργού, κλπ) , ή γιατί τους αποκαλείς μπιζιμπόντηδες, μιας και πεθάναν όλοι, μα όλοι στην ψάθα χωρίς έστω μια σύνταξη που πήρε παράνομα ο κάθε κατσαπλιάς το 1981, αλλά αυτό που ξέρω καλά είναι πως όλες οι περιουσίες σε ιδιωτικό επίπεδο και όλα τα λεγόμενα ασημικά της χώρας που σήμερα ματσαλάμε για να ξεπληρώσουμε τα δάνεια των μπιζιμπόντηδων αριστερών και δεξιών, έγιναν εκείνη την εποχή. Και χωρίς δανεικά.
      Δεν ξέρω την ηλικία σου, μα αν έχεις μεγαλώσει την επίμαχη περίοδο σε εργατική συνοικία της Θεσσαλονίκης, με κομμουνιστές κηδεμόνες, μπορείς να δείς και να βιώσεις πράγματα που δεν γράφονται εύκολα σε βιβλία.

      Διαγραφή
    3. GlitsBoy
      αναφορικά με το τρολ Χρήστος το """έλληνας φιλελεύθερος και ακομμάτιστος πατριώτης"" ακούγεται σαν το άλλο με τον τοτό. Ενας αριστερός διεθνιστής είναι αδύνατον να γίνει αυτό που λές. Ούτε κάν να το προσποιηθεί .

      Διαγραφή
    4. Aπαραδεκτες οι αναξεσεις πληγων του παρελθοντος. Για εμας τους Κυπριους η Ελλαδα ειναι η μητερα Ελλαδα ακομα και με το ΚΚΕξ στην κυβερνηση. Δεν εινα οι αριστεροι λιγωτερον πατριωτες απο τη δεξια. Αυτο εδειξε και πολεμος στη Κυπρο.

      Διαγραφή
    5. @ Αντωνιος Νικολαιδης

      Συμφωνώ απολύτως και το γράφω και παρακάτω. Το μόνο που δεν χρειαζόμαστε, ειδικά τώρα, είναι ο διχασμός και το αλληλοφάγωμα.

      Η ανάρτηση ήταν σφάλμα από την αρχή.

      Διαγραφή
  6. Η βλακεια ομως δεν ειναι της CIA ...ειναι γηγενης αυτοφυης και απαραδεκτη. Πενηντα οικογενειες εχουν καταστρεψει την χωρα..Κρυβονται πισω απ αυτους που λες .Δεν τοχουν πολυκαταλαβει συνειδητα οι ανθρωποι.Νομιζουν οτι ειναι αυτοι που φαινονται. Αυτοι διαπραγματευονται τα παντα..Το λενε ανοητως και βολικα ...κεφαλαιο οι πληρωμενοι . Δεν ειναι αν και εχουν. Μαφια ειναι.Ας ειναι...
    Καλες διακοπες....( ευθυμα : Τι διακοπτεις ??)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο απλός Ελληνικός λαός είναι δίπλα στον Ελληνικό Κυπριακό λαό, απλά όπως κάθε φορά η εξουσία πουλά τον λαό της έτσι ακριβώς κάνει και με εσάς! !!!
    Οι Έλληνες ή στην Κύπρο ή στην Ελλάδα είναι το ίδιο πράγμα, απλά οι κυβερνήσεις είναι πολύ κατώτερες των περιστάσεων !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σάββα, δεν καταλαβαίνω την χρησιμότητα τής ανάρτησης. Πας να διχάσεις Ελλαδίτες και Κυπρίους; Εσύ, ένας άνθρωπος σώφρων και πεπειραμένος;

    Αν μία δράκα ανόητων αξ/κών (δεν πιστεύω καν ότι ήσαν προδότες) έδρασε όπως έδρασε, ο ελληνικός λαός το φταίει; Ενέκρινε τις πράξεις των; Ρώτησαν την γνώμη του; Αναρτάς ένα διχαστικό άρθρο, που ανατρέχει στην αρχαιότητα ακόμη και στο τι έκαναν οι ... αντι-Κιμωνικοί Αθηναίοι;

    Νομίζει ο Λάζαρος Μαύρος ότι προσφέρει καλές υπηρεσίες στην Κύπρο και τον Ελληνισμό γενικότερα, μ' ένα τέτοιο άρθρο;

    Εύγε, η Τουρκία θα τρίβει τα χέρια της διαβάζοντάς σας (β' πληθυντικού, διότι αυτός γράφει κι εσύ αναρτάς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nativist
      να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.
      Στην Κύπρο κατά βάσιν το ΑΚΕΛ έκανε "καλή δουλειά" δεκαετίες τώρα.
      Καλλιέργησε το μύθο της κυπριακής ταυτότητας και εκμεταλλεύθηκε τα λάθη και τα εγκλήματα του ελλαδικού κράτους, για απόξενώσει τους Έλληνες της Κύπρου από τους Έλληνες της Ελλάδας.
      Έχω κάνει δεκάδες ταξίδια και μίλησα δεκάδες φορές σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις της Κύπρου και προσπαθώ να κλείσω αυτό το χάσμα.
      Και να είσαι σίγουρος ότι κάτι έχουμε καταφέρει και με το Ινφογνώμων.
      Η ανάρτηση είναι οφέλιμη κατά την άποψή μου.
      Όμως είναι δεκτές και οι ενστάσεις όπως η δική σου.

      Διαγραφή
    2. Σάββα, για το ΑΚΕΛ είναι όπως ακριβώς τα λες. Γι αυτό δεν βλέπω τον λόγο μιας τέτοιας ανάρτησης. Προσωπικά, αισθάνομαι αγανάκτηση, που με θεωρούν υπόλογο για τις βλακείες (για να μην γράψω τίποτε άλλο) τού Ιωαννίδη και θυμούνται τι έκαναν οι ... αντι-Κιμωνικοί Αθηναίοι. Σε τι είναι ωφέλιμη μια τέτοια ανάρτηση;

      Και όταν ο αρθρογράφος αναφέρεται στον "επιφανέστερο" πρωθυπουργό, καλά θα κάνει να μην ξεχνά πώς αντιμετώπισε την Κυπριακή εξέγερση τον Οκτώβριο τού 1931. Τον δικαιολογούν, λέγοντας ότι έτσι έπρεπε να κάνει, για να ζητήσει αργότερα από την Αγγλία την απελευθέρωση τού νησιού. Μονάχα που ποτέ δεν την ζήτησε. Την έβαλε στον πάγο, όπως έβαλε και τα Δωδεκάνησα και φυσικά τής Αλύτρωτες Πατρίδες. Εσύ τα ξέρεις κάλλιον εμού.

      Διαγραφή
  9. Ας γνωρίζουν οι εν Ελλάδι συνέλληνες μας ότι δεν έχουν αλλάξει πολλά στην Κύπρο από την εποχή του Κίμωνος υπό την εξής έννοια:

    Είμαστε μια μερίδα του λαού της Κύπρου που δεν μιλούμε απλώς ελληνικά αλλά είμαστε συνειδητώς Έλληνες με ότι αυτό συνεπάγεται για τις πολιτικές μας τοποθετήσεις/επιδιώξεις και τα όνειρά μας.

    Είναι μια άλλη μερίδα που συμβάλλεί στην τάση απομόνωσης της Κύπρου από το μητροπολιτικό κέντρο θεωρώντας ότι η Κύπρος έχει δύο μητέρες πατρίδες οι οποίες έκαναν περίπου την ίδια ζημιά στο νησί.

    Είναι και μια άλλη μερίδα που αρνείται συνειδητά να ταυτιστεί με το ελληνικό έθνος και εκφράζεται σχεδόν εχθρικά προς οτιδήποτε ελληνικό.

    Προφανώς δεν είναι αυστηρές οι κατηγοριοποιήσεις τούτες καθώς υπάρχουν διάφορες υποκατηγορίες τόσο εντός της κάθε μερίδας όσο και μεταξύ των μερίδων.

    Θα γνωρίσετε Κύπριους που θα σας κάμουν να νιώσετε επί τόπου τα 3500 χρόνια αδιάλειπτης ελληνικής ζωής στο νησί και θα γνωρίσετε άλλους που απλά μιλάνε ελληνικά και έχουν ελάχιστη ως καμία σχέση με τον ελληνισμό.

    Τούτων λεχθέντων ποια στάσις από τις πιο κάτω είναι πιο 《ελληνική》:

    (1) να παρακαλάω την Αθήνα να με βοηθήσει προσευχόμενος ότι την ώρα της ανάγκης θα γίνει το 《θαύμα》 της αποστολής βοήθειας χωρίς μάλιστα να δίνω όση σημασία πρέπει στην ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς;

    (2) να μην περιμένω τίποτε από την Αθήνα και ταυτόχρονα να μην κάνω και τίποτε ιδιαίτερο για την ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς θεωρώντας ότι είναι χαμένος σκοπός;

    (3) να ζητώ τη βοήθεια των Αθηνών και παράλληλα να κτίζω μια Εθνική Φρουρά με αρχίδια η οποία αν χρειαστεί θα μπορεί ν' αντεπεξέλθει και μόνη της;

    Μαντέψτε τι κάνει η Κυπριακή Δημοκρατία απ' αυτά και μετά μαντέψτε πόση επιρροή έχει η κάθε μια από τις μερίδες του κυπριακού λαού που ανέφερα πιο πάνω.

    Στην Κύπρο όπως και στις πλείστες κοινωνίες υπάρχει μια κρίση ταυτότητας και μια ιδεολογική μάχη η οποία στερεί από την ΚΔ την δυνατότητα μακροπρόθεσμου μαχητικού σχεδιασμού ο οποίος θεωρώ ότι αν υπήρχε θα μπορούσε και ν' αναγκάσει την Αθήνα να ακολουθήσει.

    Στόχος πρέπει να είναι να διεισδύσουν στην εξουσία της ΚΔ άτομα που είναι συνειδητώς Έλληνες, επιθυμούν και πιστεύουν ότι η ΚΔ μπορεί να έρθει σε σημείο να κάνει πράματα αδιανόητα για τον μέσο (και δυστυχώς ηττοπαθή) κύπριο πολίτη. Πόσοι τέτοιοι μάγκες υπάρχουν που να κατέχουν την φιλοδοξία και τον τρόπο ν' ανελιχθούν αλλά και τις ικανότητες να ηγηθούν επηρεάζοντας τον κόσμο γύρω τους; Ελάχιστοι εως και καθόλου.

    Αν νιώθει κανείς ότι πληροί τα κριτήρια ας βάλει μπρος και ότι γίνει. Εδώ δεν μιλάμε για κατάληψη εξουσίας εν μία νυχτί ούτε και για εμφάνιση από το πουθενά για διεκδίκηση της ψήφου του λαού. Ο νοών νοείτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαρίλαος 1 Αυγούστου 20199.20 πμ
    Αντί να απαντήσω σε αυτά που γράφεις κατ επανάληψη , σου προτείνω να διαβάσεις το άρθρο του Κύπριου Πέτρου Παντελίδη που έχει αναρτήσει ο Ιμφογνώμων στις 3-8-2019 με τίτλο
    Ο Μακάριος κλπ κλπ.
    Εκτιμώ ότι θα ακολουθήσει ο σχολιασμός σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητοί
    τόσο τον Ιωαννίδη, όσο και τον Παπαδόπουλο, και τον Καραμανλή και σχεδόν όλους τους αρχηγούς μας τους έχουν ανεβάσει στην εξουσία οι μεγάλοι μας αδελφοί Αμερικάνοι. Τους κατεβάζουν συνήθως πάλι οι Αμερικάνοι. Δεν σημαίνει αυτό ότι οι αρχηγοί μας είναι προδότες. Η πικρή αλήθεια επίσης είναι ότι πολλά από τα κόμματα της ιστορίας μας τα έχουν φτιάξει διάφοροι μεγάλοι μας αδελφοί. Η ΝΔ για παράδειγμα είναι φτιαγμένη από την αρχή της για να σκεπάσει το έγκλημα κατά της Κύπρου. Σχεδιάστηκε ως κόμα από φίλους μας της Σια.

    Ο Καραμανλής έκανε πάρα πολλά για να ανατρέψει το 1974 κατόπιν εορτής, αλλά δεν τα κατάφερε. Κινήθηκε ο ίδιος για συμμαχίες ενάντια στην Τουρκία ακόμα με το Ανατολικό μπλόκ. Πήρε Γαλλικά όπλα. Την ίδια ακριβώς πολιτική ακολούθησε και ο Ανδρέας. Και ο Ιωαννίδης διέταξε πόλεμο, και ο Παπαδόπουλος δεν πρόδοσε την Κύπρο, και ο Ανδρέας υπήρξε πατριωτικός, και το ΚΚΕ δεν πρόδοσε την Κύπρο.

    Αντί να μελετήσουμε και να αποκαλύψουμε ότι το 1974 έγινε με την δύναμη των Αμερικανικών και Βρετανικών όπλων στραμένων κατά της Ελλάδος, με την Τουρκία σε ρόλο κομπάρσου, μάθαμε να βρίζουμε όλοι ο ένας τον άλλο. Κάποτε και εγώ έβλεπα φασίστες προδότες, μετά έβλεπα κομμουνιστές προδότες, μου έφταιγαν στην αρχή των μελετών μου οι βασιλικοί, οι δεξιοί, μετά οι αριστεροί, μετά το ένα κόμμα ή το άλλο, η τάδε ιδεολογία, μέχρι που κατάλαβα ότι μας παίζουν οι ξένοι σαν μαριονέτες τον ένα ενάντια στον άλλο, κρατόντας το γένος μας σε μόνιμη κατάσταση διωγμού και πιέσεων. Μας βάζουν να κανιβαλίζουμε ο ένας τον άλλο. Μόνο ενωμένοι θα αποκτήσουμε ρόλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αντε να αγιασεις Σιδιρουντιε, σοφα αυτά που γραφεις! Λιγοι είναι στη ζωη ανθρωποι που θα σου πουνε την αληθεια, αλλα δεν θα την παραδεχτείς, αναλογα ποση είναι η δοση διλητηριου κομματικοποίησης που μας φυτεψανε οι ξενοι και μετα τα ανδρείκελα και ναρκισσους! Αν δεν μαθουμε να εκτιμουμε τον πατριωτισμο κάθε Ελληνα δεν θα γινουμε ποτε κρατος! Χωρις την σπουδαιοτερη προυποθεση, της ενωτητας, πως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Λεοντή, σε ευχαριστώ για το σχόλιο. Αυτό που κάνουν στο λαό μας με τη χρήση μηχανισμών προπαγάνδας και διακίνησης ιδεών, το κάνουν και σε πολλούς άλλους λαούς. Δημιουργούν ή μεγενθύνουν τις διαφορές ανάμεσα σε αντίθετες δυνάμεις (πολιτικές, θρησκευτικές, ιδεολογικές) μέσα σε μια κοινωνία, και μετά βάζουν τις δυνάμεις αυτές να τρώνε η μια την άλλη ωστε να μένει υποταγμένη η άλφα και η βήτα περιοχή στον πλανήτη κτλ. Ανάλογα με την περιοχή υπάρχουν και οι ανάλογες συνταγές σύμφωνα με την κατα τόπους εθνολογία και ψυχολογία των λαών και των κοινωνιών.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.