6/7/19

Πέντε αλήθειες για τις εκλογές που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι, πριν πάμε στην κάλπη, αλλά και την επομένη

Ποια είναι η πραγματική δύναμη του πολίτη στην κάλπη; Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, ας εξετάσουμε τι ακριβώς ισχύει και τι συμβαίνει με τις εκλογές στην Ελλάδα.
Συνοπτικά οι 5 αλήθειες είναι οι εξής:
  • Τους βουλευτές δεν τους ψηφίζουμε/επιλέγουμε αλλά μας τους επιβάλλουν
  • Ο εκλογικός νόμος είναι πραγματικά άθλιος και δίνει τη δυνατότητα στο σύστημα μέχρι και να μας κλέψει την ψήφο
  • Οι πολιτικοί ηγέτες αναδεικνύονται συντεχνιακά και όχι από κάποια δημοκρατική διαδικασία
  • Εμείς οι πολίτες δεν έχουμε καμία δυνατότητα πολιτικής συμμετοχής
  • Η Ελλάδα δεν διαθέτει Δημοκρατικό πολίτευμα
Αναλυτικά:
1) Η άρχουσα Ολιγαρχία ό,τι και να γίνει τελικά θα επιβάλλει τους πολιτικούς της αρεσκείας της

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι υποψήφιοι επιλέγονται από τα κόμματα και όχι από τους πολίτες. Το «χρίσμα» έχοντας επιβιώσει από άλλο αιώνα, μας καταδικάζει στις χείριστες πολιτικές επιλογές και σε μια πολιτική ανισότητα άνευ όρων (δεν μπορούν όλοι να λάβουν το «δαχτυλίδι του αρχηγού»). Η χώρα μας υποφέρει από έναν εκλογικό νόμο ο οποίος εκ των 300 βουλευτικών εδρών, παραχωρεί τις 50 ως δώρο στο πρώτο κόμμα, ενώ άλλες 12 βουλευτικές θέσεις (επικρατείας) εκλέγονται από λίστα προσωπικής επιλογής των κομματικών αφεντικών (προφανώς και στην κορυφή της λίστας φιγουράρουν οι αυλικοί και αυλοκόλακες του κάθε κόμματος). Με άλλα λόγια, περισσότερο από το 20% των φερόμενων αντιπροσώπων μας δεν τους ψηφίζουν καν οι πολίτες (!), ενώ το 100% των βουλευτών έχει επιλεγεί και επιβληθεί σε εμάς από τους κομματικο-άρχοντες. Δυστυχώς, και ενώ το μόνο εκλογικό κριτήριο των Ελλήνων πολιτών, τόσο τώρα όσο και παλιότερα είναι το «μη χείρον βέλτιστον», οι πολίτες όχι μόνο δεν συμμετέχουν στην επιλογή των υποψηφίων των κομμάτων αλλά δια του ισχύοντος νόμου δεν εξασφαλίζεται καν η εκπροσώπηση τους.
2) Η άρχουσα Ολιγαρχία μας έχει επιβάλλει έναν ανελεύθερο και πραγματικά απαίσιο εκλογικό νόμο
Ταυτόχρονα, ο ίδιος μισόδημος εκλογικός νόμος πέτυχε την παγκόσμια πρωτοπορία το 2006 και εξίσωσε τα λευκά ψηφοδέλτια με τα άκυρα (!). Σύμφωνα δηλαδή με την ισχύουσα νομοθεσία, η λευκή ψήφος δεν είναι μια θετική συμμετοχή και κάλεσμα για αλλαγή και εξέλιξη αλλά ένα κουρελιασμένο και λερωμένο χαρτί το οποίο δεν μπορεί να επηρεάσει το τελικό εκλογικό ποσοστό των κόμματων. Υπομένουμε δηλαδή για 10 χρόνια έναν νόμο που καταπατά ουσιώδη πολιτικά μας δικαιώματα.
Η πολιτική καπηλεία της ψήφου μας όμως δε σταματάει δυστυχώς εδώ μιας και κάθε ψήφος σε μικρό κόμμα το οποίο δεν καταφέρνει να εισέλθει στη βουλή δεν χάνεται όπως θα ήλπιζε κανείς, αλλά μοιράζεται αναλογικά στα κόμματα της βουλής ανάλογα με τα εκλογικά ποσοστά τους. Η ψήφος μας δηλαδή σε ένα μικρό κόμμα κινδυνεύει κάθε φορά να κλαπεί από την άρχουσα τάξη και να ενισχύσει το ποσοστό ακόμα και εχθρικών για τα συμφέροντά μας κομμάτων! Αντιστοίχως, η αποχή δεν αναγνωρίζεταιως υγιής εκλογική αντίδραση και ακόμα και αν η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αποφασίσουν να απέχουν από την εκλογική διαδικασία, οι πολιτικοί μεταξύ τους θα σχημάτιζαν κυβέρνηση, ανεπηρέαστοι από το πολιτικό κλίμα. Οι νόμοι και το σύνταγμα δηλαδή δεν προβλέπουν καμία αλλαγή ακόμα και αν το 99% των πολιτών απέχουν από τις εθνικές εκλογές!
Τοιουτοτρόπως λοιπόν καταπατούνται τα μοναδικά και εναπομείναντα εκλογικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών στο αντιδημοκρατικό πολιτικό σύστημα της Ελλάδας (κάτι το οποίο δεν θίγεται βέβαια από κανένα κόμμα).
3) Οι πολιτικοί μας «ηγέτες» δεν επιλέγονται από εμάς
Η αλήθεια είναι πως οι πολιτικοί ηγέτες στη χώρα μας, δεν μπορούν να επιλεχθούν ούτε καν να αναδειχθούν από τους πολίτες. Πρωθυπουργός της Ελλάδας ορίζεται αυτός που επιλέγει η κοινοβουλευτική ομάδα του κάθε κόμματος. Αν δηλαδή ένας πρωθυπουργός παραιτηθεί, η χώρα δεν πάει σε εκλογές αλλά οι κλειστοί κύκλοι του κόμματος διαλέγουν τον «επίλεκτο» ανάμεσα από τις τάξεις τους. Αντιστοίχως, οι κομματικοί αρχηγοί επιλέγονται με τις πλέον αντιδημοκρατικές μεθόδους και ακόμα και όταν καλούνται να ψηφίσουν οι πολίτες, αυτό γίνεται με τον πλέον εξευτελιστικό για αυτούς τρόπο (χειραγώγηση, εκλογές με έναν υποψήφιο, κτλ.).
Ακόμα χειρότερα, οι Έλληνες πρωθυπουργοί, είθισται να αναδεικνύονται από μηχανισμούς που ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας μας…
Αντιστοίχως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν επιλέγεται από τους πολίτες αλλά εκλέγεται συντεχνιακά από τη βουλή ενώ επιλέγεται συνήθως από το κόμμα της αντιπολίτευσης. Βάσει συντάγματος, οι απαραίτητοι ψήφοι που απαιτούνται από τη βουλή για την ανάδειξη προέδρου της Δημοκρατίας (180 τω αριθμώ) οδηγούν το εκάστοτε κόμμα που έχει την πλειοψηφία να αποδεχθεί το πρόσωπο επιλογής του κόμματος της αντιπολίτευσης για να μην διαλυθεί η βουλή. Ως αποτέλεσμα αυτού, ο αρχηγός του κράτους μας ήταν και παραμένει μια αδύναμη και συμβολική μαριονέττα η οποία εκπροσωπεί τις μειοψηφίες και τις εκάστοτε μικροπολιτικές και μυωπικές σκοπιμότητες.
Στην ουσία και στην πράξη, τους πολιτικούς μας «ηγέτες» δεν τους επιλέγουμε εμείς.
4) Οι δυνατότητες πολιτικής συμμετοχής των πολιτών στη χώρα είναι ανύπαρκτες.
Το σύνταγμα και οι νόμοι της Ελλάδας όχι απλά δεν προβλέπουν αλλά ρητώς απαγορεύουν στους πολίτες να συμμετέχουν με δημοκρατικές διαδικασίες στην πολιτική ζωή. Διάφορες δημοκρατικές ιδέες και μέθοδοι συμμετοχής είναι ανύπαρκτες και κυνηγημένες στην Ελλάδα όπως τα δημοψηφίσματα από τους πολίτες, η νομοθετική πρωτοβουλία πολιτών, η ανάκληση/μομφή νόμων και αξιωματούχων, η λογοδοσία απερχόμενων αξιωματούχων, ο συμμετοχικός προϋπολογισμός, κτλ. Δίχως αυτά τα εργαλεία λογοδοσίας και ελέγχου των βουλευτών, οι εκλογές αναδεικνύονται σε μια τυπική διαδικασία και όχι σε έκφραση της πολιτικής εντολής των πολιτών όπως διατυμπανίζει το σύστημα. Ο θεσμικός αποκλεισμός των πολιτών από τη λήψη αποφάσεων είναι αδιαμφισβήτητος.
Αυτή η αδυναμία συμμετοχής, σε συνδυασμό με την ελεγχόμενη πληροφόρηση και ενημέρωση και τη συστηματική συγκάλυψη της αλήθειας από τους πολιτικούς, έχει οδηγήσει στην πλήρη ματαίωση των προσπαθειών του ενεργού και υπεύθυνου πολίτη. Παρόλα αυτά, η Κοινωνία των Πολιτών παραμένει και αναδεικνύεται ως η μόνη υγιής και δυναμική εναλλακτική για την πολιτική και κυρίως πολιτειακή διέξοδο και αλλαγή.
5) Το σύνταγμα και το πολίτευμα μας δεν είναι Δημοκρατία!

Ο κοινοβουλευτισμός δεν έχει καμία σχέση ιστορικά με τη δημοκρατία. Η πολιτική επιστήμη και ιστορία αποδεικνύουν πως η αντιπροσωπευτική κρατική οργάνωση (με πολιτικούς μεσάζοντες) ουδεμία σχέση έχει με το πολίτευμα της Δημοκρατίας (άμεση συμμετοχή των πολιτών) αλλά αντιθέτως συνιστά μια πρώτης τάξεως συνταγματική Ολιγαρχία (επιστημονικός όρος «Republic»). Αυτή είναι η μεγαλύτερη και καλύτερα κρυμμένη από εμάς αλήθεια.
Η πρότασή μου

Συνεπώς; Τι αντιπροτείνω; Σίγουρα όχι μια αδιέξοδη, μηδενιστική και απαθή στάση. Αντιθέτως, πρεσβεύω τη Δημοκρατία. Προτείνω τον μοναδικό τρόπο δημοκρατικής συμμετοχής που έχουμε διότι δεν μπορεί κανείς να μας στερήσει. Μιλάω βέβαια για την εναλλακτική πολιτική δράση και οργάνωση: ενημέρωση των πολιτών, και πολιτική πίεση στο Ολιγαρχικό πολιτικό καθεστώς για μετάβαση σε πραγματικό πολίτευμα Δημοκρατίας. Πως γίνεται αυτό; Με εκδηλώσεις, εκδόσεις, εθελοντισμό και κοινωνικές δράσεις. Ο φορέας αλλαγής είναι το δέλτα – πολιτική επανάσταση, ένας πολιτικός οργανισμός υπεράνω χρωμάτων, κομμάτων και ιστορικών προκαταλήψεων. Ένας φορέας Δημοκρατίας.
Η Ελλάδα χρειάζεται νέο, και επιτέλους Δημοκρατικό Σύνταγμα και Πολίτευμα. Και το χρειάζεται από τους Έλληνες πολίτες.

15 σχόλια:

  1. Ολιγαρχια εχουμε μονο...Τιποτε αλλο.Τωρα.τα μελη της το λενε...ιερα συνοδο..ανωτατο Θεικο συμβουλιο..η συνεδριο Αγγελων...κλπ...(δεν λενε βεβαια ..ποιων αγγελων...των μαυρων..κατραμι..)..Αλλα ετσι κι εγω λεω οτι ναναι..Αναλυση δεν κανει κανεις βημα βημα ..τι λενε...και τι εχουμε.Αλλα αν ζεις στην επιφανεια των παντων..ξεχνας οτι ο βυθος απεχει 6 χιλιομετρα νερου..Μολις.πας να πατωσεις ..πνιγεσαι τακα τακα..Και μην πειτε οτι αυτο δεν γινεται τωρα...παλι...και παλι...Ειναι σαν τις γυναικες..Απ εξω κουκλα...αν την παρεις σπιτι ενα χρονο...θα δεις και το....μεσα..κι αντε καλα ...κρασια...Ουτε 5% δεν ταιριαζει με το ..εξω...Την πατησες παλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχώς που δεν έχουμε Δημοκρατία. Σκεφτείτε να αποφασίζει ο μπάρμπα Κώστας ή η κυρά Μάρω αν θα πάρουμε patriot ή a 400 . Τα πολιτεύματα είναι τρία . Δικτατορία καθαρή , θεοκρατική δικτατορία και συγκεκαλυμμένη δικτατορία των ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὄντως γεροπαράξενος.
      Καλλίτερα νά διαβάσουμε ὄλοι Ἀριστοτέλη ἀλλά καί νά θυμόμαστε αὐτό πού εἶπε ὁ Κύριος ἡμῶν Ἰησοῦς Χριστός: "Ὁ κόσμος οὖτος ἐν τῶ πονηρῶ κεῖται".
      Καί εἶπε ἀκόμη: "Ἐρευνᾶτε τάς γραφάς καί αὐταί λέγουσι περί ἐμοῦ", ἐννοώντας τίς ἅγιες γραφές τῆς ἐποχῆς του, τήν Παλαιά Διαθήκη - πολύ περισσότερο λέγουν τά Εὐαγγέλια περί αὐτοῦ (τοῦ Κ.Η.Ι.Χ.).
      Ὅταν ἄρα, ἐρευνοῦμε τίς μή ἅγιες γραφές, αὐτά πού φρονοῦ καί σκέπτονται καί ἀναλύουν οἱ ἄνθρωποι δι'ἰδίων δυνάμεων κυρίως, καί ὄχι μέ μόνη τήν φώτιση τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, ἀντί περί τοῦ Χριστοῦ, διαβάζουμε περί τοῦ -σέ τελευταία ἀνάλυση - Ἀντιχρίστου, δηλαδή περί σωτηρίας ἄνευ τοῦ ὄντως Κυρίου, καί Υἱοῦ τοῦ Θεοῦ, Θεοῦ ἐνανθρωπήσαντος, Ἰησοῦ Χριστοῦ.
      Περί ψευδοσωτήρων δηλαδή, ἀκόμη καί γιά τούτην ἐδῶ τήν ζωή!

      Συνεπῶς, καλή ἡ προσπάθεια γιά τήν Δημοκρατία, ἀλλά δέν "σώζει" τό Πολίτευμα, δέν τό καθιστᾶ συλλογικό τρόπο "ἀνθρωπιᾶς" (μέ τήν χριστιανική ἔννοια τοῦ ὅρου ἄνθρωπος), οὔτε ὁ λαός, οὔτε μηχανισμοί ἐκπροσωπήσεως τοῦ Λαοῦ. Πολύ λίγώτερο δέν σώζουν, τίποτε, οἱ εὔκολες λύσεις, τῶν τάχα ἐλίτ τῆς πολιτικῆς καί ἐν τέλει τοῦ πάπα (τό "ἐν τέλει", ἐννοεῖται, στό τέλος τῆς ἱστορίας, στήν ἐποχή τοῦ ἀντιχρίστου), ἀφοῦ δέν ἔχουν τόν Θεό τόν ἀληθινό, Θεό ζῶντα, βοηθό τους.

      Κάπου στήν Παλαιά Διαθήκη, λέγει ὁ Θεός ἀπευθυνόμενος εἰς, καί κατακρίνοντας, τούς ἀθεόφοβους πολιτικούς, ἐκείνης ἀλλά καί κάθε ἐποχῆς:
      "Κυβέρνησατε καί δέν μοῦ τό γνωρίσατε".

      [- Δηλαδή, κάνατε "τοῦ κεφαλιοῦ σας", ἔργο τοὐτέστιν ἀντιχρίστου].

      Διαγραφή
  3. Συγχαρητήρια Σταύρο! Καταπληκτικό άρθρο. Στιβαρό, περιεκτικό. Τα λέει όλα.
    Εγώ θα πρόσθετα ότι, ουσιαστικά, έχουμε να κάνουμε με Μοναρχικό Καθεστώς μιά που ο εκάστοτε πρωθυπουργός επιβάλλει, ουσιαστικά, τις απόψεις του. Κατ' ουσίαν η πολιτική που ακολουθείται στη Χώρα είναι τα "πιστεύω" του πρωθυπουργού. Όποιος βουλευτής διαφωνήσει απλά ...διαγράφεται! Και εφ' όσον η Κυβέρνηση είναι αυτοδύναμη, η αντιπολίτευση δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Ας μην χλευάζουν λοιπόν οι πολιτικάντηδες την Μοναρχία (δηλ. τη Βασιλεία), γιατί και η σύγχρονη "Δημοκρατία" δεν είναι παρά μιά καμουφλαρισμένη Μοναρχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για πρώτη φορά η αποχή και το μπανιο στη θάλασσα παρέα με αιθέριες υπάρξεις προσοχή όμως μονο για αυτούς που Δεν εχουν αποφασίσει που ειναι περίπου περι το 10% (οχι για το υπόλοιπο 90%) ειναι τετραπλή ψηφος ! Αν εμείς που έχουμε αποφασίσει δεν παμε βάζουμε στη Βουλή Μερα24,Χρυση αυγη ,Ελληνική λύση και ισως και το μπιλαρο το Λεβεντάρο.Αν συμβεί αυτο παει παπαλα το όνειρο του Μητσοτακη για αυτοδυναμία και θα παμε για εκλογες επιτέλους με απλή αναλογική η σε συγκυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ,ΝΔ,ΠΑΣΟΚ) με πολυ γερή αντιπολίτευση δηαλδη θα ειμαστε κέρδισμενοι πολλαπλάσιως ! Με αλλά λόγια κάνοντας μπανιο με το παπάκι μας στην παραλία ψηφίζουμε 4 κόμματα και στηρίζουμε τα άκρα απο που κι αν προέρχονται που για μένα ειναι η παγια θέση μου εδω και μια δεκαετία.
    Καλύτερα παπάκι παρά τον Τσιπρομητσοτακη !
    ΥΓ: αναζητούμε τις αιθέριες υπάρξεις ολα τα αλλά τα έχουμε.
    Υ2: Προσοχή τα παραπάνω ισχύουν μονο για το 10% των αναποφάσιστων μέχρι σήμερα αν εχετε αποφασίσει ΠΡΕΠΕΙ να πάτε για να πολλαπλασιαστεί η αποχη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδη αναζητας τον ...αιθερα..μαθε οτι ειναι τοσο...αραιος...που θα βρεις ενα ηλεκτρονιο εδω....κι ενα στον Γαλαξια στην ακρη του κοσμου...Αν μας ελεγες και ποιο στοχο εχει τοσος κοπος ...δεν θα φανταζομαστε οτι εχει στοχο την ...διασκεδαση ...οποτε πραγματι αυτο ειναι ο λογος που εγινε το συμπαν..Η .....διασκεδαση...

      Διαγραφή
    2. Συμφωνείτε με την αποχη ? Δεν ειμαι σίγουροςακομα.Όσους ρώτησα μου είπαν οτι ειναι προδοτικό ! Σήμερα σκέπτομαι να παω να ψηφίσω κατι μεταξύ Ζωης ,Επαμ ,Βαρουφάκη,Λαε.Αν δε μπουν στη Βουλή παει στο πρωτο κομμα βέβαια αλλά δεν πειράζει.Προς Ζωη και Επαμ κλείνω λόγω των Πρεσπών ο Βαρουφακης μου τα χάλασε.Αν και πιστεύω οτι θα κανει πάρτι ο Κουλης αύριο τουλάχιστον θα στείλουμε τη Ζωη η Επαμ στη Βουλή.Τελευατια στιγμή θα αποφασίσω.

      Διαγραφή
  5. Οι εκλογές στην ελλάδα είναι ΣΙΚΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. https://www.youtube.com/watch?v=Hk_nJoeTpJY
    "40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΕΦΤΕΣ Β ΜΕΡΟΣ": "....Ὅχι ρέ Θανασάκη! Πρῶτα φέρε κανένα λάχανο στό σπίτι σου, καί ὕστερα ἀναλαμβάνεις τό Ὑπουργεῖο Γεωργίας!῾

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΩΣΤΕΣ οι διαπιστωσεις. Το κακο ειναι πως εχουμε ολιγαρχια των μετριων/κακων. Οχι των αριστων ..... και με τα ΜΜΕ μαλιστα σημερα οτι θελουν τα αφεντικα ψηφιζεται. Προπαγανδα το λενε αυτο. Πχ στη χωρα μας 3 καναλια και ποσες εφημεριδες εχει ένα ατομο (με νομικες σκιες και περιπετειες εισετι αν δεν απατωμαι) και το αυτι κανενος δεν ιδρωνει. Ερρωσθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εργολαβια ...σωτηριας εχουν αναλαβει ...Κοντομηναδες...Αλαφουζοι...Παπαχελαδες...κλπ....τα τελευταια 40 ετη...Φιλανθρωπια εεε ?? Φανατικα να μας ...σωσουν πασει ...θυσια ( δικη μας βεβαια)....Εκατο χρονων εγινε ο...ενας....κι εκει...φανατικα να ....μας σωσει !! Ο...οι.....Μεσιες....

      Διαγραφή
  8. Αυριο θα ψηφισομε πειθαρχημενα οπως παντα, τα κομματα-πυλωνες του ξενοδουλικου
    πολιτικου μας συστηματος.
    Η οικογενεια-μητσοτακη-χριστοφορακου κατα τα φαινομενα θα μετατραπει εν μια νυκτι,
    οικογενεια-δυναστεια στην Ελλαδα, με πρωθυπουργο, υπουργο εξωτερικων και δημαρχο αθηναιων
    αδελφια και τεκνα! Δεν μιλαω για τους προσεκτικα επιλεγμενους αυλικους που θα καταλαβουν
    ολα τα ποστα του κρατικου μηχανισμου.
    Η Ελλαδα εαλω λοιπον.
    Απο την αλλη η τσιπροπαρεα. Οι εθνομηδενιστες που ηδονιζονται οταν διαλυουν ο,τι απεμεινε απο την Ελλαδα!
    Και δεν φτανουν ολα αυτα, αλλα η χωρα τους σορος (ετσι εχει γινει η Ελλαδα) μας τριβει στα μουτρα μεχρι ασφυξιας
    το κιναλ, τον βαρουφακη και οποιον αλλον εχει προσλαβει για την ασκηση της εξουσιας του (των δικων του αφεντικων δηλαδη).
    Αποτελεσμα ολων των παραπανω, ειναι αυτο που ζουμε σημερα
    1. Βουβη γενοκτονια και αλλαγη του πληθυσμου
    2. Φοροκλοπη της οποιας εργασιας μπορει σημερα να κανει καποιος εδω
    3. Ουσιαστικη απαγορευση της επιχειρηματικης δραστηριοτητας.
    4. Περιορισμος βασικων δικαιωματων, οπως η ασφαλεια, η υγεια η ξεχαρβαλωμενη παιδεια,
    5. Αλλα πανω απ'ολα η καταργηση ουσιαστικα του ελληνικου κρατους το οποιο δεν εχει συνορα και νομισμα αρα
    εθνικη νομισματικη πολιτικη.
    Τι ψηφιζομε λοιπον?
    Ψηφιζομε ο,τι τους ενοχλει και ο,τι τους περιοριζει.
    Σε καμια περιπτωση δεν τους κανομε τη χαρη να μην ψηφισομε. Αυτο ειναι ενα δωρο γι'αυτους.
    Καλο βολι λοιπον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μητσοτακης ηδη φανερα ...ειπε τι τον ενοχλει...κι αυτον και το ..αφεντικο του ...Ετσι μουρθε η ιδεα...να ενοχληθει πιο..πολυ..οσο ενοχλει αυτος κι ο Τσιπρας ...εμενα...!!!! Σταματησα να ακουω τις αηδιες τους τι τους ενοχλει αυτους !! Εχω πιο ψηλα τις δικες μου ενοχλησεις !! Στα ....μεζεα μας οι δικες τους..Οσοι παιρνουν εντολη απ αυτους στην φαγουρα..αν θα ξυθουν...ας ξυθουν με εντολη..Σιγα μην με διαταξει ο καθε καραγκιοζης αν θα ξυθω..!!

      Διαγραφή
    2. Αντιπροοδευτικος Το σχολιο σου σε μεγαλο βαθμο αντικατροπτριζει την σημερινη Ελλαδα

      Διαγραφή
  9. ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ......ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ.........ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΔΕΜΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.