24/7/19

Α. Συρίγος: Το διπλό παιχνίδι της Τουρκίας με προσφυγικές ροές και ΑΟΖ με την Λιβύη (βίντεο)

Ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου  στο Πάντειο  και βουλευτής πλέον της ΝΔ Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στον 98.4 , στην εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη, εξήγησε πως η Τουρκία με βάση και τις σημερινές  δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ  Μ. Τσαβούσογλου, για αναστολή της επανα-προώθησης  προσφύγων στα εδάφη της από την Ελλάδα και την Ε.Ε. θα επιχειρήσει ως αντίπραξη στα μέτρα της Ε.Ε. για τις παράνομες δραστηριότητες της στην Κυπριακή ΑΟΖ, με ελεγχόμενες ροές, να οξύνει την κατάσταση στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και  τον Έβρο. 
Η Τουρκία όπως είπε, επιζητά μία συζήτηση «πακέτο» για Αιγαίο, Κυπριακό, Ανατολική Μεσόγειο και ενεργειακά και για αυτό ανοίγει διαρκώς την βεντάλια των διεκδικήσεων. Ο Άγγελος Συρίγος, ανέλυσε διεξοδικά την βαθύτερη στρατηγική επιδίωξη της Τουρκίας με την πίεση στην κυβέρνηση της Τρίπολης στην Λιβύη να οριοθετήσουν ΑΟΖ, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει άμεσα να δει ίσως την πιο κομβική κίνηση των τελευταίων μηνών από πλευράς των Τούρκων , παρεμβαίνοντας καταλυτικά, πριν αυτή η κίνηση μας φέρει προ νέων τετελεσμένων και αδιεξόδων.


2 σχόλια:

  1. Ε, λοιπον οι Εωρωπαιοι θα τους αφησουν να εισελθουν στον καλαθο αχρηστων που ειναι η Ελλας. Το ερωτημα ειναι τι θα κανουν οι ενοπλες δυναμεις της χωρας που φυλασσουν τα συνορα? Η μονη λυση ειναι στρατοπεδα με τον Ερ, Σταυρο να αναλαβει α τους τρεφει και να τους περιθαλπτει. Οχι να γυριζουν ανεξελεγκτοι ουτε να φυτευονται στην ελληνικη επαρχια. ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΙ διοτι η Τουρκια ειναι ασφαλης χωρα μη ευρισκομενη εις πολεμον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία...άλλος ένας λόγος να δώσουμε στην "απειλούμενη" τουρκία,τους υδρογονάνθρακές μας...
    Τι να σας πω...
    Μην κάνετε καμμιά επικίνδυνη κίνηση γιατί έχουμε εδώ αλβανούς ,πακιστανούς και τον κο Παιατ να κρατάει τους πηγαίους κωδικούς...μην χάσουν και την τουρκία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.