17/7/19

Συνάντηση Δένδια - Πομπέο: Ξεκάθαρη καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων ζητά η Αθήνα



Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα, είπε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ - Ο Νίκος Δένδιας ζήτησε από την Ουάσινγκτον να εκφράζει με καθαρό τρόπο την στήριξή της προς την Αθήνα για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο - Κατήγγειλε και την παραβίαση των δικαιωμάτων της Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο

Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια και είναι ένας σημαντικός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών στο NATO, έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, μετά την συνάντηση που είχε στην Ουάσιγκτον με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

Ο κ. Πομπέο προσέθεσε πως προσβλέπει στη συνέχιση της στενής συνεργασίας με την Αθήνα, ώστε να προωθηθεί η «σταθερότητα και η ευρωστία» στην περιοχή.

Ο κ. Δένδιας, από την πλευρά του, δήλωσε πως ζήτησε από τις ΗΠΑ να εκφράζουν με καθαρό τρόπο την στήριξή τους στην Ελλάδα όσον αφορά στις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, ενώ αναφέρθηκε και στην παραβίαση των δικαιωμάτων της Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Δένδιας προσέθεσε πως ζήτησε να υπάρχει «καθαρή γραμμή επικοινωνίας, σε περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε ζήτημα που αφορά στις σχέσεις μας με την Τουρκία, που θα μπορούσε να είναι χρήσιμη η σαφής και άμεση τοποθέτηση των ΗΠΑ». «Οι Αμερικανοί το σημείωσαν και θα μας απαντήσουν σχετικά» είπε.

Ο κ. Δένδιας απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Πομπέο να επισκεφθεί την Αθήνα το φθινόπωρο, όταν και θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος γύρος του Στρατηγικού Διαλόγου των δύο χωρών. Η αμερικανική πλευρά απάντησε πως αυτό είναι ένα ενδεχόμενο που βλέπει θετικά και είναι πολύ πιθανό.

Συνάντηση Δένδια - Menendez
Aκόμη, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε και με τον Αμερικανό Γερουσιαστή Bob Menendez. Μετά τη συνάντησή τους ο κ. Δένδιας δήλωσε: «Ήταν μία σημαντική ευκαιρία να συναντηθώ με τον Γερουσιαστή Menendez, να του εκφράσω τις ευχαριστίες, την ευαρέσκεια του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της ελληνικής Κυβέρνησης για τη γνωστή νομοθετική του πρωτοβουλία. Επίσης, για να συζητήσουμε για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και τα ζητήματα που δημιουργεί η τουρκική προκλητικότητα, τόσο έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και γενικά στην Ανατολική Μεσόγειο. Νομίζω ότι είναι πάντα χαρά για έναν Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών να βλέπει το Γερουσιαστή Menendez».

ΠΗΓΗ: protothema.gr

11 σχόλια:

  1. Μολις βγουν οι Ρωσοι και στηριξουν ανοιχτα την Τουρκια (καλος πελατης που αγορασε S400) για τις γεωτρησεις που κανει στην Κυπρο μπορει να βγουν οι Αμερικανοι να κανουν καποια δηλωση.
    Εν τω μεταξυ μεχρι να καταλαβουμε οτι κανεις δεν θα μας στηριξει εναντια στην Τουρκια και να αρχιζουμε να εξοπλιζομαστε οι Τουρκοι θα τρυπανε στον Σαρωνικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχουν τρυπησει ηδη τα μυαλα απο καιρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://hellasjournal.com/2019/07/sevasmos-pos-oi-pitsirikades-tis-omogeneias-stamatisan-ta-f-35-ston-tagip-erntogan/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάω στοίχημα,όπου να'ναι θα ανακηρύξουν ΑΟΖ ο Ερδο με την κυβέρνηση της τρίπολης...
    Οπότε,δεν βλέπω να παίρνουν άλλα οικοπεδάκια οι αμερικανο-τοταλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν υπάρχει...θα τα τρελλάνουμε τα αμερικανάκια...ρε θα κατεβάσουμε τον ερδο κάτω από την Κρήτη και δεν θα πάρετε τίποτα...γιά προσέξτε λίγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οπου ακους πολλα κερασια κρατα και μικρο καλαθι. Ειχε πει ο μεγαλος Σολωμος: Μοναχη το δρομο πηρες ξαναηρθες μοναχη κλπ ..... οσο για τις πολιτικες μεγαλοφυιες που στελενι στη Βουλη ο νεοραγιας δεν πρεπει να περιμενει τιποτα αλλο, παρα αιμα δακρυα και ιδρωτα ....Παντως ακουσα οτι θα μας στηριξει ο Γκουαιδο (κουνια που τους κουναγε). ΑΧΡΗΣΤΗ ΕΝΤΕΛΩΣ Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σολωμός ήξερε τι έλεγε. Απλά ο Έλληνας δε μαθαίνει ποτέ από την Ιστορία. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ΜΜΕ να το παρουσιάσουν ως τρομερή επιτυχία, το να πηγαίνει ο Έλληνας ΥΠΕΞ στις ΗΠΑ και ο Πομπέο να λέει τα γνωστά "είναι φίλος και πυλώνας, είσαι εκπληκτικός Βαλκάνιος", είναι κατά κάποιον τρόπο μια διπλωματική ψυχρολουσία, γιατί και εσύ και ο Πομπέο, ξέρουν καλά γιατί πήγες εκεί. Και το να ζητάς "πάρτε καλέ κύριε, μια καθαρή θέση στα ελληνοτουρκικά" και αυτός να μην κάνει την παραμικρή δήλωση για την Τουρκία και να του ζητάς "ένα τηλέφωνο σε περίπτωση ανάγκης" και αυτός να σου απαντά "το σημείωσα και θα σε ενημερώσω", δεν είναι ό,τι καλύτερο.

      Οι Αμερικανοί, με το "είσαι εκπληκτικός φίλος και πυλώνας", εννοούν τον οσφυοκάμπτη που υπέκυψε στο Σκοπιανό και που, όπως συνέστησε και ο Πάιατ, κάνει κατευνασμό και τρέχει στο σπίτι του Πασά για "ΜΟΕ". Οι Αμερικανοί, έχουν την Ελλάδα ως plan Β, αλλά δε θέλουν και να εξαγριώσουν την Τουρκία βγαίνοντας καθαρά φιλελληνικά, γιατί δε θέλουν να τιμωρήσουν την Τουρκία απλά για να εκδικηθούν, αλλά για να τη συνετίσουν (να "κολάσουν", κατά την αρχαιοελληνική ερμηνεία). Στο μεταξύ οι Αμερικανοί απλά θέλουν ηρεμία (και αν αυτό απαιτεί συνδιαχείριση, ας γίνει κι αυτό).

      Για να αποφασίσουν οι ΗΠΑ να στραφούν πραγματικά υπέρ της Ελλάδας, θα πρέπει η Τουρκία, να αποφασίσει να διαρρήξει πλήρως τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ. Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ απλά χρησιμοποιούν την Ελλάδα, ως αντίζηλο, αλλά διακριτικά.Στέλνοντας κομψό μήνυμα στην Τουρκία, ότι "αν με αφήσεις για τα μάτια της Ρωσίας, κοίταξε, κοίταξε, στα γόνατα με παρακαλούν οι Έλληνες".

      Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ, έχουν κερδίσει ανεπίσημες δωρεάν βάσεις στην Ελλάδα και το αντάλλαγμα που έχουν δώσει στην Ελλάδα, είναι:
      - Τα ελικόπτερα Kiowa, που τα πήγαιναν για σκραπ και η Ελλάδα τα πλήρωσε σε τιμή σκραπ.
      - Το συμβόλαιο των F16.
      - Το συμβόλαιο των P3 Orion.
      - Το συμβόλαιο προσεχώς των ελικοπτέρων του ναυτικού.

      Και στο τέλος η Ελλάδα ευχαριστεί και θερμά, για τα 3 δις και τις δωρεάν βάσεις που τους δώσαμε και ζητούμε και ένα τηλέφωνο και μια καλή κουβέντα για την Τουρκία.

      Όταν έχεις πραγματικά υψηλή στρατηγική...

      Διαγραφή
    2. Καλυτερα ετσι...Οι μυθοι θα διαλυθουν..και θα ελθει η πραγματικοτητα.

      Διαγραφή
  7. Ποσες φορες θα βαφτιστει το κρεας ψαρι ?? Καποτε θα υπαρξει θανασιμο γελιο..Γιατι δεν βαζουμε τον Τζεησον να κυβερνα ?? Το ιδιο ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Μοσχα παταει γκαζ στο δουλεμα ...του ΝΑΤΟ...
    Δινουμε Σουχοι 35 στην Τουρκια αν θελει...δηλωσαν μολις...
    Μιλαμε....ψιλο γαζι...Ηθελαν Ουκρανιες οι μαγκες...Παρτε τωρα μια ιδια μαγκες...ναχετε χρονια να παιζετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εφτανε η φωτογραφία. Τι το θέλατε το κείμενο, από κάτω; Η φωτογραφία τα λέει όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.