31/7/19

«Θα προστατεύουμε τα συμφέροντά μας στην Ανατολική Μεσόγειο» διαμηνύει η Άγκυρα



Την αποφασιστικότητά της Αγκυρας να προστατεύσει τα «συμφέροντά της» στην ανατολική Μεσόγειο διεμήνυσε ξανά το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας που συνεδρίασε χθες το βράδυ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«H Τουρκία διατηρεί την αποφασιστική της στάση έναντι της προστασίας των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων και των συμφερόντων της στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το διεθνές δίκαιο και παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις όπως απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, αναμένει δε την ίδια ευαισθησία και από τους συμμάχους της».

Χθες κατά τη διάρκεια ομιλίας του ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ αποκάλεσε την ανατολική Μεσόγειο «θέμα των 82 εκατομμυρίων της Τουρκίας».

«Μια από τις καλύτερες απαντήσεις σε εκείνους που στρέφονται ενάντια στις δίκαιες δραστηριότητες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και σε εκείνους που υπερασπίζονται τις απειλές εναντίον της θα δοθεί σήμερα από εδώ. Η Τουρκία δεν βρίσκεται ποτέ χωρίς εναλλακτική. Ποτέ δεν είπαμε μπράβο σε κανένα τετελεσμένο και δεν θα πούμε. Τα νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας και της ‘τουρκικής δημοκρατίας της βορειας Κύπρου» δεν μπορούν ποτέ να είναι θέμα παζαριού (…) Η ανατολική Μεσόγειος δεν είναι θέμα μόνο του δικού μας Υπουργείου ή των αρμόδιων Υπουργείων. Είναι πάνω από όλα θέμα των 82 εκατομμυρίων, είναι θέμα της πατρίδας».

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

6 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.