29/7/19

Πόσο και πώς θα πληρώσουμε και τις "δυνάμεις της προόδου"

Του Γιώργου Κράλογλου

Ο ψευτοσοσιαλισμός έφερε την κρίση. Ο ψευτοαριστερισμός υποθήκευσε την Ελλάδα, ως το 2117. Σειρά έχουν οι "δυνάμεις της προόδου". Δείτε τι ζητάνε. 

Οι παντοιοτρόπως βολεμένοι καλοπληρωμένοι και ακόμη μόνιμοι κρατικοί υπάλληλοι (με μισθούς πριν από την κρίση και όχι 300 ευρώ της ιδιωτικής ελαστικής μορφής... με καταβολή ανά 4μηνο...) θα βγουν στους δρόμους (λένε) "...ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το άσυλο...".  

Το γνωστό μας άσυλο (στα αχούρια που λέγονται και Πανεπιστήμια), την κατάργηση του οποίου ψήφισαν 283 βουλευτές, το 2010, αλλά κανείς και καμιά κυβέρνηση δεν είχαν τα κότσια να το εφαρμόσουν, εδώ και μια 10ετία... 

Οι κρατικοί υπάλληλοι, λοιπόν, με λυμένα τα προβλήματά τους και με τα κόμματα σε μόνιμη "δημοπρασία" προσφορών προστασίας της μονιμότητάς τους... βγάζουν και για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ τα κάστανα από την φωτιά (τα κάστανα... της Κουμουνδούρου από το νέο χτένισμα του κόμματος...) αναλαμβάνοντας αυτοί να ρίξουν την κυβέρνηση... 

Με την ΑΔΕΔΥ (στην πρόσοψη...) καλούν τις Ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία να καταδικάσουν τις πρακτικές του δόγματος "νόμος και τάξη", να μπουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματα των φοιτητών και των εργαζομένων.  

Τώρα πού κολλάνε, οι εργαζόμενοι... μόνο οι κρατικοί υπάλληλοι το ξέρουν... Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, πάντως, θα βρεθεί (λέει) δίπλα στους φορείς του μαζικού κινήματος που θα υπερασπιστούν το άσυλο και θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις τους.   


για τη συνέχεια Capital

4 σχόλια:

  1. Στην εποχη μου η λεξη 'ασυλο' ειχε την ορθη της ερμηνεια,δηλ. καταστημα εγκλισμου παραβατικων ανηλικων με σκοπο την διαπαιδαγωγηση τους και την αποδωση τους στην κοινωνια ως χρησιμα και παραγωγικα μελη,προς τον σκοπο αυτο ολοι εδιδασκοντο τεχνες κυριως και επιφανη και διακεκριμμενα ατομα αποδιδοντο στο κοινωνικο συνολο.
    Αυτα απο ενα Κορυδαλλιωτη που μεγαλωσε κοντα στο σωφρονιστικο καταστημα ανηλικων,το λεγομενο Ασυλο.
    Τωρα ποση σχεση εχει το ασυλο παρανομιων και παραβατικων αναρχικων στους χωρους των Πανεπιστημιων,ας μου το εξηγησει καποιος να καταλαβω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναιας (29/7/2019-4.16 μμ)
      0 όρος άσυλο προσδιορίζεται ως
      α) άσυλο κατοικίας
      β) πολιτικό άσυλο
      γ) πανεπιστημιακό άσυλο, που ερμηνεύεται ως. Ο περιορισμός της διοίκησης να επεμβαίνει και να παίρνει αστυνομικά ή άλλα διοικητικά μέτρα στους πανεπιστημιακούς χώρους χωρίς την άδεια των πανεπιστημιακών αρχών
      Πέραν αυτών το άσυλο νοείται και ως χώρος ιερός και απαραβίαστος, τόπος καταφυγής των κυνηγημένων, καταφύγιο, φιλανθρωπικό ή νοσηλευτικό που προορίζεται για στέγαση, διατροφή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη φτωχών αρρώστων αναπήρων γερόντων.
      ΠΥΓΉ.Λεξικό της Ελληνικής γλώσσας (ερμηνευτικό, ετυμολογικό,συνωνύμων,παραγώγων,σύνθετων).
      ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΠΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    2. Και Ασυλο ανιατων νοσων...οχι γεροντων...αλλα νεων ...Αυτο λεγεται στην παιδικη ηλικια και ...Νταντα....τροφος...κηδεμονας...κλπ. Λεγεται και Μαους κολπο. Βγαινει το ..μαους...τρωει το τυρι τακα τακα...και παει αστραπιαια στην φωλια πισω για ...νεο ..καραουλι...βαζει και μια ταμπελα απ εξω.." βιετατο εντραρε"..( απαγορευεται η εισοδος..μονο εξοδος προς τυρι "...) ...Τα μαους ειναι ζωακια πολυ σοβαρα..πολεμιστες. Να δειτε.τι θα παθουν οι Τουρκοι αν ..τολμησουν.!!! Θα ψαχνουν....ασυλο !!!!

      Διαγραφή
  2. Έντεκα ολόκληρα χρόνια μετά το πρωτοφανές κύμα οργής που ξέσπασε με «αιχμή του δόρατος» τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, από σφαίρα του ειδικού φρουρού της ΕΛΑΣ Επ. Κορκονέα, το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας καταλογίζει ακέραια την ευθύνη για όσα ακολούθησαν, κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων επεισοδίων στην Αθήνα, στο ελληνικό Δημόσιο

    Απόφαση «σταθμός»: Η ανεπάρκεια της ΕΛΑΣ ευθύνεται για τις ζημιές από τα επεισόδια του 2008

    Όταν σε μία χώρα χρειάζονται έντεκα ολόκληρα χρόνια, για να βγει μία τέτοια απόφαση, τι περιμένετε; Και που βγήκε, μήπως θα μπορέσει κανείς να πάρει αποζημίωση από το Δημόσιο; Θα χρειασθούν καμιά 20αριά χρόνια στα δικαστήρια, για να μάθεις ότι ο Μένιππος είχε δίκιο ("Ούκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος").

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.