15/7/19

Μάικλ Ρούμπιν: Κανείς δεν πρέπει να εμπιστεύεται την Τουρκία

Του Γιάννη Μαντζίκου
Την πεποίθησή ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να εμπιστευτούν ποτέ ξανά τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την αγορά του Ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S -400 εκφράζει με σχετικό του σχόλιο στο Liberal.gr, ο Μάικλ Ρούμπιν, αναλυτής μιας από τις γνωστότερες και ισχυρότερες «δεξαμενές σκέψης» της Ουάσινγκτον, του American Enterprise Institute, ο οποίος σημειωτέον έχει επικηρυχθεί από την Άγκυρα με το ποσό των 750.000 ευρώ.
Κληθείς να σχολιάσει την άφιξη των υλικών μερών που αποτελούν τους S -400 στην Τουρκία, ο Ρούμπιν κάνει αναφορά στο γεγονός ότι η στροφή του Ερντογάν προς την Ρωσία δικαιολογούνταν λανθασμένα από την Δύση, συγκεκριμένα λέει «Για μια δεκαετία πολλοί στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ είχαν καλλιεργήσει την ψευδαίσθηση ότι ο Ερντογάν δεν είναι τόσο κακός όσο τον κατηγορούσαν ότι είναι. Για να δικαιολογήσουν μάλιστα την στροφή του Τούρκου προέδρου προς την Μόσχα κάποιοι προέβαλλαν το επιχείρημα ότι αυτό γίνεται για διαπραγματευτικούς λόγους. Το ποιος ήταν στ’ αλήθεια ο Ερντογάν έχει φανεί εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά οι διπλωματικές μας εμμονές συνέχιζαν να ελπίζουν ότι η Τουρκία δεν ήταν τόσο κακός σύμμαχος, κι έτσι συνέτειναν στην πώληση των μαχητικών F-35».

για τη συνέχεια Liberal

3 σχόλια:

  1. Ποιοι ειναι οι φιλοι μας ΑΜερικανοι? Διαβαστε το παρακατω:

    “The purpose of a military conquest is to take control of foreign economies, to take control of their land and impose tribute. The genius of the World Bank was to recognize that it’s not necessary to occupy a country in order to impose tribute, or to take over its industry, agriculture and land. Instead of bullets, it uses financial maneuvering. As long as other countries play an artificial economic game that U.S. diplomacy can control, finance is able to achieve today what used to require bombing and loss of life by soldiers.”

    Γι αυτο ειναι ο πΑΙΑΤ εδω (υποτιθεται με σπασμενα ποδια)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά δεκαετίες… .χαιδέματος, τώρα είδε το φώς το αληθινόν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας τολμούσε στην Ελλάδα, το επαγγελματικό πολιτικό κατεστημένο να πράξει ανάλογα.

    Φίδι [,ή μάλλον πρεσβεία στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας] που τους έφαγε και που μας έφαγε όλους εμάς!

    Γιατί αυτό;;;

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.