23/7/19

«Θάβει» την ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο η Άγκυρα, θέλει «πακέτο» στο Αιγαίο


Του Νίκου Μελέτη 
Ταφόπλακα στη συζήτηση της Ομοσπονδιακής λύσης στο Κυπριακό βάζει η Άγκυρα, καθώς 17 ημέρες πριν από την πρώτη μετά από αρκετό καιρό άτυπη διερευνητική συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί και ενώ το κλίμα είναι βαρύ λόγω της τουρκικής εισβολής στην Κυπριακή υφαλοκρηπίδα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τασσόμενος στο πλευρό των «σκληρών» του ψευδοκράτους έβαλε «κόκκινη γραμμή» λέγοντας ότι στο Κραν Μοντανα ήταν η τελευταία φορά που η Τουρκία συζήτησε για Ομοσπονδία.
Ο τούρκος υπουργός εξωτερικών μάλιστα σπεύδει να δηλώσει ότι η Άγκυρα θα ήταν πρόθυμη να συμμετάσχει σε άτυπη Πενταμερή Διάσκεψη (των τριών Εγγυητριών Δυνάμεων, της Κυπριακής Δημοκρατίας και της τουρκοκυπριακής κοινότητας) για συνομιλίες όμως που δεν θα συνεχισθούν από το σημείο στο οποίο διακόπηκαν, αλλά θα πρέπει να αναζητήσουν άλλες εναλλακτικές.
Οι «αποκαλύψεις» του κ. Τσαβουσογλου για τις ιδέες που του έχει θέσει ο Ν. Αναστασιάδης προκάλεσαν την αντίδραση της  Λευκωσίας.
Ο τούρκος υπουργός εξωτερικών υποστήριξε πως ο πρόεδρος Αναστασιάδης του είπε στο Κραν Μοντάνα ότι η καλύτερη λύση, είναι η λύση δύο κρατών και πως αργότερα στη Νέα Υόρκη του είπε να προχωρήσουν με συνομοσπονδία.

Για τη συνέχεια Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.