29/7/19

Προδότης για τους Νεότουρκους ο προπάππους του Τζόνσον

Kρέμασαν το κατακρεουργημένο του σώμα σ΄ένα δρόμο αφού του στερέωσαν στο στήθος μια ταμπέλα που έγραφε «Artin Kemal’ (επρόκειτο για συνηθισμένο αρμένικο όνομα).

Ο Αλί Κεμάλ (ο τρίτος από τα αριστερά)

Όλοι μας ζούμε με βάση το παρελθόν. Ο τόπος γέννησης, οι συνθήκες, πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές, που επικρατούσαν κατά την ωρίμανσή μας, οι παραδόσεις και τα τραύματα της φυλής μας καθορίζουν το ποιον και την μετέπειτα εξέλιξης μας. Αυτό ακριβώς σκέφτηκα όταν έμαθα ότι η τουρκική πολιτική σκηνή πανηγυρίζει νιώθοντας εθνική υπερηφάνεια για την εκλογή του Μπόρις Τζόνσον στη πρωθυπουργία της Βρετανίας, τον απόγονο των Οθωμανών όπως γράφει χαρακτηριστικά ο τουρκικός Τύπος.
Η είδηση πήρε διαστάσεις και στα ελληνικά ΜΜΕ, τα οποία αναφέρθηκαν στις αναρτήσεις Ερντογάν και Τσαβούσογλου στο Τwitter. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ μάλιστα δε δίστασε να αναρτήσει και σχετικό βίντεο, όπου εμφανίζονται Τούρκοι δημοσιογράφοι να ρωτούν τον Μπόρις Τζόνσον για τις ρίζες του στο Τσάνκιρι, κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Άγκυρα το 2016.
Την ίδια στιγμή το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Demiroren» μετέδωσε δήλωση κατοίκου του χωριού Κάλφατ του Τσάνκιρι απ΄όπου καταγόταν ο προ-πάππους του Βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος είπε ότι είναι τιμή που κάποιος από το χωριό τους έγινε πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι ο Τζόνσον οφείλει την ξανθή και ατίθαση κόμη του στους Τούρκους προγόνους του. «Τους προγόνους του τους αποκαλούν ξανθιά παιδιά». Από εκεί έχει κληρονομήσει τα μαλλιά του», είπε συγκεκριμένα ο Μουσταφά Μπαλ στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων. 

Για τη συνέχεια HuffingtonPost

3 σχόλια:

  1. Ανδρέα, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μάς απασχολεί τόσο πολύ η τουρκική καταγωγή τού πατέρα τού BoJo κι έχει πάρει τέτοια δημοσιότητα. Μακάρι ν' ανταπέδιδε στους Τούρκους το "καλό" που είχαν κάνει στον παππού του, αλλά πέρασε πολύς καιρός από τότε που η Αγγλία επέβαλε την θέλησή της με το σχοινί και την θηλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Τους προγόνους του τους αποκαλούν ξανθιά παιδιά». Από εκεί έχει κληρονομήσει τα μαλλιά του» Ναι δεν εχουν οι Κελτες και οι Γερμανιοι του νησιου ξανθα μαλλια και έχουν τα μόγκρελα της Ανατολίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για την Ασκεναζιμ καταγωγή του ομως μιλια ετσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.