24/7/19

Ανέστειλε τη συμφωνία επανεισδοχής προσφύγων από ΕΕ η Αγκυρα

O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι οι κυρώσεις της Ε.Ε. είναι απαράδεκτες και δεν έχουν καμία αξία για την Τουρκία.
«Η συμφωνία επανεισδοχής και η άρση της βίζας θα τεθούν σε ισχύ ταυτόχρονα. Αναστείλαμε τη συμφωνία επανεισδοχής», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι TGRT.
Οπως μεταδίδει ο Φιλελεύθερος της Κύπρου η Άγκυρα, αντιδρώντας στις κυρώσεις που επέβαλε η Ε.Ε. λόγω των δραστηριοτήτων της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, ανακοίνωσε ως αντίποινα ότι σταματά την εφαρμογή της συμφωνίας, βάσει της οποίας υποχρεούνταν να δέχεται πίσω στην Τουρκία και να επαναπροωθεί στις πατρίδες τους μετανάστες από ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
O Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι οι κυρώσεις της Ε.Ε. είναι απαράδεκτες και δεν έχουν καμία αξία για την Τουρκία.
Euro2Day

4 σχόλια:

  1. Τωρα θα γελατε παιδια ετσι ???
    Παει το επιχειρημα ...Μητσοτακη ...θα τους στελνουμε πισω...
    Θαχει πλακα να κηρυξουν και ΑΟΖ με Λιβυη αυριο...κι οπως ειπε ο ...Παιατ......μπορουμε να τρυπησουμε ( μας επιτρεπουν) νοτιοδυτικα της ...Κρητης και δυτικα στο....Ιονιο !!!!! ( και συμφωνησε κι ο κ.Δενδιας με την ...μεγαλοψυχια αυτη...)
    Ολα εδω λιγο λιγο θα αποκαλυφθουν ..Θαχουν πιο μεγαλη πλακα τα επιχειρηματα που θα σκαρφιστουν..Παρτε μολυβι ...να τα γραφουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Σύμφωνα με τον κ. Ζάιμπερτ, με βάση των αριθμών ο στόχος επιτεύχθηκε «σε γενικές γραμμές». Υπάρχουν όμως και αδυναμίες της συμφωνίας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την επαναπροώθηση προσφύγων από την Ελλάδα στην Τουρκία. Σύμφωνα με στοιχεία της εφημερίδας Welt που βασίζονται σε έκθεση της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα, το 2018 ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που έπρεπε να επιστρέψουν στην Τουρκία ήταν 322 άτομα. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 1% των αφίξεων.»
    Αναδημοσίευση από «Πρώτο Θέμα» με τίτλο «Προσφυγικό: Μόλις 322 άτομα έπρεπε να επιστρέψουν από Ελλάδα σε Τουρκία το 2018!» - 15/04/2019

    Άρα για ποια συμφωνία μιλάμε; Γιατί στις συμφωνίες με την Τουρκία ακόμα έχουμε την αντίληψη πως αφορά συμφωνίες με κανονική χώρα; Η Τουρκία δεν είναι κανονική χώρα. Τέλος πάντων σε κάθε περίπτωση μπορεί να παρακαμφθεί το πρόβλημα αυτό με απ’ ευθείας επαναπροωθήσεις με διμερής συμφωνίες Ε.Ε. κρατών απ’ όπου κατάγονται οι λαθρομετανάστες. Όσο για το οικονομικό βάρος που θα επωμιστεί η Ε.Ε. μπορεί να μπουν πρόσθετοι δασμοί σε προϊόντα τουρκικής προέλευσης που έχουν προορισμό τις ευρωπαϊκές αγορές. Τότε ίσως να σκεφτούν να γίνουν κανονική χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδή αν ξεκινήσει η εισβολή οι Βόρειοι απλώς θα κλείσουν τα σύνορα για να εγκλωβιστούν όλοι στην Ελλάδα... Αποτροπή με ΦΡΑΚΤΕΣ παντού, αρχικά στον Έβρο και στα κύρια σημεία προσέγγισης των νησιών που δεν είναι άπειρα. Απομάκρυνση ΜΚΟ που οι περισσότερες συμμετέχουν στο δουλεμπόριο. Περιπολίες Ναυτικού και Λιμενικού στη ΓΡΑΜΜΗ των συνόρων. Ενίσχυση με σκαφή από ΕΕ. Κλειστά κέντρα (αν είναι δυνατόν σε ερημονήσια) για να καταλάβουν ότι δεν θα πάνε πουθενά. Γρήγορο ξεκαθάρισμα και προώθηση για αυτούς που δικαιούνται ασύλου, οι υπόλοιποι να ξέρουν ότι δεν πάνε πουθενά παρά μόνο πίσω στις πατρίδες τους. Λεφτά άμεσα από ΕΕ, αυτά που ήταν να δοθούν στην Τουρκία και είναι Δις... Προσοχή στο Καστελόριζο... Όσο για Λιβύη και ΑΟΖ που αναφέρθηκε σε πιο πάνω σχόλιο, η Τουρκία δεν παίζει μόνη της, έχουμε και εμείς τον άσσο που λέγεται Χαλίφα Χάφταρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν πολλα εξοδα εχουν ολα αυτα...
      Δεν εχουν λιγοτερα μερικες ριπες πολυβολων στον αερα και θαλασσα χωρις θυματα ?? Κι ενα ναρκοπεδιο.στον Εβρο ..συν οι ριπες ?? Δηλ.τι θα γινει αν αυτα γινουν ?? Θα μας βαλει τιμωρια ο δασκαλος ..που αιμματοκυλησε τον πλανητη δυο φορες ...στην γωνια με.το ενα ποδι στον αερα ?? Σκανερς δεν εχουν στην Γερμανια ...καθε.φορα που κανουν μαθηματα ...να στελνουμε φωτο απ την δραση τους στην χωρα το 1940-45....??? Εμεις στον αερα θα ριχνουμε...οχι στο ψαχνο οπως αυτοι...!! Φωναζουμε και τα καναλια τα ξενα να δειξουν τις φωτο ..να μαθαινουν τα παιδακια στον πλανητη ποιος.μιλα και τι λεει...Καλη ιδεα εεε ???

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.