30/7/19

Βίντεο: Το ζέπελιν πετά πάνω από τη Σάμο


Πλάνα από τη σημερινή έναρξη δοκιμαστικής λειτουργίας-πτήσης του δέσμιου αερόπλοιου θαλάσσιας επιτήρησης πάνω από τη Σάμο έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα.

Το εν λόγω ζέπελιν τέθηκε για 28 ημέρες σε δοκιμαστική επιχειρησιακή εκμετάλλευση, με σκοπό την αδιάλειπτη επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων σε πραγματικό χρόνο και επί 24ώρου βάσεως.

Το μήκους 35 μέτρων αερόπλοιο φέρει ραντάρ, θερμική κάμερα, σύστημα AIS (Automatic Identification System) και μπορεί να αναπτυχθεί σε ύψος έως 1.000 μ. από τον σταθμό βάσης.

Παράλληλα, στο νησί έχει αναπτυχθεί κι ένας κινητός (σε φορτηγό) σταθμός αισθητήρων με αντίστοιχο εξοπλισμό από το σύστημα θαλάσσιας επιτήρησης της Πορτογαλικής Εθνοφρουράς (Guarda Nacional Republicana - GNR) προκειμένου να συγκρίνονται σε πραγματικό χρόνο οι επιχειρησιακές δυνατότητες και η ικανότητα διακρίβωσης της επίγειας και της εναέριας τεχνικής λύσης.

Επίδειξη δυνατοτήτων του αερόστατου θαλάσσιας επιτήρησης

Αυτή η πιλοτική δραστηριότητα εντάσσεται στο πλαίσιο της Μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρηση «Ποσειδών», η οποία διεξάγεται σε συνεχή βάση από τον Μάιο του 2008, υπό τον συντονισμό των αρχηγείων Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και ΕΛΑΣ, υπό την εποπτεία του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής-Frontex, ο οποίος και διέθεσε το ζέπελιν.

Μέσω αυτού του εγχειρήματος, το Λιμενικό Σώμα γίνεται η πρώτη ακτοφυλακή κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χρησιμοποιεί δέσμιο αερόπλοιο για την αστυνόμευση του θαλασσίου πεδίου και την καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος, μόλις δέκα μήνες μετά την πρώτη πανευρωπαϊκή χρήση για αντίστοιχους σκοπούς Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους (ΜΕΑ) μεσαίου ύψους μακράς εμβέλειας (MALE), τον Σεπτέμβριο του 2018.

Αυτό, σύμφωνα με το λιμενικό, καταδεικνύει την ισχυρή και ξεκάθαρη βούλησή να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, χρησιμοποιώντας τη διαθέσιμη τεχνολογία αιχμής, για την αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών θαλασσίων συνόρων της Ε.Ε., την πάταξη κάθε μορφής εγκληματικότητας, καθώς και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

3 σχόλια:

  1. Δε λέω...
    Μας αρέσει πολύ το μπανιστήρι...
    Αλλά πόσο κοστίζει ρε παδιά τούτο δω;
    Μάλλον όμως θα κοιτάει που θα βάλουν τους S-4535/PMU/835...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχει πληρωμα ?? Η ..ειναι ..απληρωτο ?
    Θα γινονται οι περισυλογες πιο ευκολα..πιο πολλες...πιο σιγουρες.Εγινε κι επισοδιο υψηλης ευφυιας στην Σαμοθρακη.Πηγε Τουρκικη ακταιωρος να παραλαβει λαθρο σε βαρκα...και πηγαν οι δικοι μας ..μαγκια...εμποδισαν τους Τουρκους ..για να τους φερουν σιγουρα εδω αυτοι..Οπερ κι εγινε..Διοτι . παραβιασαν οι Τουρκοι λιγο τα ...υδατα..Εβλεπαν βεβαια οι δικοι μας απο πριν τι πηγαν οι Τουρκοι να κανουν.. Κι εκριναν ...οι ..Γκουφοι ..οτι κακως θα τους πηγαιναν Τουρκια ..κι επενεβησαν..Το σωστο ηταν να ελθουν εδω !! Κι οχι μονο..Διαμαρτηρηιηκαν οι δικοι μας ραν ταν πλαν...οτι πηγαν να τους εμβολισουν ....Κοντρες ..μαγκιας. Με προσχημα τα ..υδατα..φυλαξαν τα υδατα ..κι εφαραν τον μπουναμα !!! Μαριε αν ησουν σοβαρος αρχηγος Λιμενικου...τι θα τους εκανες αυτους ..που δυο γαιδαρων αχυρα δεν χωριζουν ???...Εχω μια απορια οκ ??? Καρτουν εεε ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.