30/7/19

Όχι κ. Τσίπρα!! Η αντίθεση μας στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν ήταν προεκλογική.

Μιχαήλ Δημητρίου Κωσταράκος
Κατά τις πρόσφατες συζητήσεις στην Βουλή, στο πλαίσιο της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ένα νέο αφήγημα: η αντίθεση της ΝΔ στη Συμφωνία των Πρεσπών ήταν απλά ένας προεκλογικός ελιγμός, ένα τέχνασμα απλώς για να κερδίσουν τις εκλογές εκμεταλλευόμενη τις εθνικές ευαισθησίες του ελληνικού λαού, ή έστω μερίδας του, και να διώξουν τον ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία. Ως συμπέρασμα αυτού του αφηγήματος, ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιώνεται και όλες οι κατηγορίες εναντίον του για προδοσία, μειοδοσία, ανικανότητα, βλακεία, αδυναμία διαπραγμάτευσης και τελικά ξεπούλημα της Μακεδονίας, καταπίπτουν και ακυρώνονται γιατί δεν απηχούν την άποψη της μεγαλύτερης μερίδας του λαού μας αλλά μόνο μιας ομάδας πολιτικών σχεδιαστών της ΝΔ που απλά το χρησιμοποίησαν. Έφτασε μάλιστα ο κ. Κοτζιάς να απαιτεί να του ζητήσουν και συγγνώμη. Επειδή λοιπόν το θράσος των πρωταγωνιστών αυτού του άθλιου ξεπουλήματος της Μακεδονίας ξεπέρασε κάθε όριο, ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά:

1. Η Μακεδονία ξεπουλήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Συμφωνία των Πρεσπών.
2. Οι κύριοι υπεύθυνοι για εθνική αυτή μειοδοσία είναι οι κ. Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος καθώς και όσοι την ψήφισαν στη Βουλή. Αυτή η αθλιότητα θα πρέπει να τους συνοδεύει, αυτούς και τα κόμματά τους, στην υπόλοιπη ζωή τους. Αποδείχθηκαν «ανάξιοι της πατρίδας». Τίποτα δεν πρέπει να παραγραφεί και τίποτα δεν πρέπει να ξεχαστεί.
3. Η Ελλάδα υπέστη μια αναίτια ήττα από τα Σκόπια χωρίς καν να δώσει μάχη.
4. Από τη Συμφωνία αυτή η Ελλάδα δεν κερδίζει ΤΙΠΟΤΑ. Ούτε στην οικονομία ούτε στην ασφάλεια. Αυτά είναι παραμύθια για μικρά παιδιά. Οι Σκοπιανοί ψωνίζουν και κάνουν διακοπές στη Βόρειο Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν κάνει επενδύσεις στα Σκόπια εδώ και πολλά χρόνια, και ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα απειλής ή ασφαλείας από τα Σκόπια. Κανένας δεν περίμενε καμία Συμφωνία για να λύσει το οποιοδήποτε πρόβλημα. Το αν τα Σκόπια έπρεπε να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ ή/και στην ΕΕ αυτό είναι κάτι που μπορούσαμε να συζητήσουμε με τους συμμάχους και τους εταίρους μας. Η Ελλάδα υπήρξε πάντα απόλυτα αξιόπιστος σύμμαχος και εταίρος της Δύσης, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και έχει πληρώσει τρομακτικό τίμημα γι αυτό.
5. Η Συμφωνία έχει υπογραφεί κατά νόμιμο τρόπο, από τη νόμιμη κυβέρνηση της Χώρας και έχει κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων, σε μια ψηφοφορία όπου οι βουλευτές-υπέρμαχοι της Συμφωνίας πλειοψήφησαν.
6. Δυο παγκόσμιες και αδιαμφισβήτητες αρχές των διεθνών σχέσεων είναι:
α. Τα κράτη έχουν συνέχεια. Η Συμφωνία δεν υπογράφηκε από τον ιδιώτη κ. Κοτζιά και το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ. Υπογράφηκε, φευ, από τη νόμιμη κυβέρνηση της Ελλάδας. Και γι’ αυτό και περιβάλλεται με την ισχύ που της εξασφάλισε η επικύρωσή της από την Βουλή. Και γι’ αυτό και ισχύει διεθνώς, νόμιμα και επίσημα.
β. Οι διεθνείς συμφωνίες τηρούνται. (Pacta sunt servanda). Ότι συμφωνήθηκε ισχύει εκτός φυσικά και παραβιαστούν βασικές προβλέψεις και προϋποθέσεις της Συμφωνίας. Δεν αλλάζουν κατά βούληση, επειδή κάποιοι διαφωνούσαν ή είχαν άλλες απόψεις και απλά δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν την επίσημη υπογραφή από τους έχοντες αυτό το δικαίωμα. Η Συμφωνία ισχύει και ήδη παράγει διεθνή αποτελέσματα, όπως η επικείμενη είσοδος της ετέρας συμβαλλόμενης χώρας στο ΝΑΤΟ.
7. Η νέα κυβέρνηση συνεπώς, αλλά και οποιοιδήποτε κυβέρνηση, δεν μπορεί να ακυρώσει μονομερώς ή να αθετήσει ή να προσβάλλει τη Συμφωνία με μόνο αιτιολογικό ότι δεν συμφωνεί. Τα αποτελέσματα που έχει ήδη παράγει δεν ανατρέπονται. Ακόμα και αν δεν συμφωνεί με τη Συμφωνία η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού που εξέφρασε πρόσφατα επίσημα την βούλησή της στις εκλογές. Μπορεί όμως να παρακολουθήσει την ακριβή και σχολαστική τήρηση των συμφωνηθέντων και να εμποδίσει την περαιτέρω επιδείνωση για την Ελλάδα της άθλιας μειοδοσίας που συμφωνήθηκε. Μπορεί επίσης να θωρακίσει τα δικαιώματά της όπου απαιτείται και να εξασφαλίσει ότι δεν θα βλαφθούν τα ελληνικά προϊόντα, οι ελληνικές εμπορικές δραστηριότητες και η ελληνική ταυτότητα, παράδοση και ιστορική κληρονομιά όπου βλάπτονται ή απειλούνται. Μπορεί επίσης να εντείνει, να γιγαντώσει και να προβάλει την ελληνική μακεδονική ταυτότητα. Δεν ξέρω τι συμφώνησε η διεθνιστική παρέα του κ. Τσίπρα και Σία, εμείς συνεχίζουμε να είμαστε και θα είμαστε οι Έλληνες Μακεδόνες, θεματοφύλακες της υπέροχης ιστορίας της Μακεδονίας, από τον Φίλιππο και τον Αλέξανδρο μέχρι τον Παύλο Μελά και τον Λοχία Ίτσιο. Γιατί αυτή είναι η ταυτότητά μας και η ιστορία μας και αυτό δεν αλλάζει. Δεν ενοχλήσαμε και δεν απειλήσαμε κανένα με αλυτρωτισμούς και δεν σφετεριστήκαμε τίποτα. Ούτε απειλούμε ή προσπαθούμε να τρομάξουμε κανένα. Απλά την ταυτότητα μας και την ιστορία μας προσπαθούμε να διαφυλάξουμε με όσα μέσα μας δίνει το διεθνές δίκαιο.

Νομίζω ότι αυτή είναι μια σύντομη περιγραφή της μετεκλογικής κατάστασης των όσων λέχθηκαν, συμφωνήθηκαν, αμφισβητήθηκαν και τελικά ισχύουν με βάση τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Όπως βλέπετε λοιπόν κ. Τσίπρα και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, η αντίθεσή μας στην αποτυχημένη διαπραγμάτευσή σας που οδήγησε στη χειρότερη μειοδοσία των τελευταίων δεκαετιών δεν ήταν αποτέλεσμα προεκλογικού τεχνάσματος. Συνεχίζουμε να είμαστε εδώ και να πιστεύουμε όλα όσα εξέθεσα παραπάνω. Η αντίδρασή μας δεν ήταν συνδεδεμένη με τις εκλογές. Ήταν συνδεδεμένη με το ξεπούλημα της Μακεδονίας που κάνατε. Είμαστε βέβαιοι ότι η νέα κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για να ελέγξει και να μειώσει τα σίγουρα δυσμενή αποτελέσματα της Συμφωνίας. Το ευχάριστο και παρήγορο είναι ότι εσείς δεν είσαστε πλέον κυβέρνηση και έτσι δεν κινδυνεύουμε να σας δούμε να κάνετε ξανά και άλλες τέτοιες «επικερδείς» εξευτελιστικές συμφωνίες για άλλα μέρη της Ελλάδας, όπως δυστυχώς κάνατε για τη Μακεδονία μας.

'Για μια Ελλαδα υπερήφανη και ισχυρή'
Στρατηγός Μιχαήλ Δημητρίου Κωσταράκος
Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ
π. Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ 
'We deserve a stronger Europe'
General (ret) Mikhail Kostarakos
Former Chief HNDGS
Former Chairman EUMC 

10 σχόλια:

  1. Δεν είναι διεθνής συμφωνία. Είναι ΔΙΜΕΡΗΣ!!! Μην πλανάσθε αγαπητέ... Να παύσει αυτή η αναπαραγωγή ψευδούς καλλιεργούμενης τεχνιέντως αναφοράς. Κατά τα λοιπά συμφωνώ κ. Κωσταράκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στρατηγέ εντελώς ατεκμηρίωτο το κατηγορητήριό σας. Επίσης, αντιφάσκετε όταν υποστηρίζετε ότι
    "Μπορεί όμως να παρακολουθήσει την ακριβή και σχολαστική τήρηση των συμφωνηθέντων και να εμποδίσει την περαιτέρω επιδείνωση για την Ελλάδα της άθλιας μειοδοσίας που συμφωνήθηκε."
    Τί σκοπό εξυπηρετεί η παρακολούθηση τήρησης των συμφωνηθέντων, όταν συμφωνήθηκε "άθλια μειοδοσία"???
    Δυστυχώς Στρατηγέ, ακυρώνετε την εξαιρετική σταδιοδρομία σας με τέτοιες άστοχες και εξαιρετικά λανθασμένες τοποθετήσεις.
    Δυστυχώς.
    Πρέπει επειγόντως να επιδιώκετε συνάντηση με τον καθηγητή διεθνούς δικαίου στο ΠΑΜΑΚ, κ. Ζάϊκο, που χάρη σε εσάς ως εμπνευστή της συνεργασίας ΠΑΜΑΚ και ΑΔΙΣΠΟ, αποσαφήνιση στις παραδόσεις στην ΑΔΙΣΠΟ πώς είχε η γεγονοτολογία του Μακεδονικού Ζητήματος και τί ακριβώς σημαίνει η συμφωνία των Πρεσπών.
    Ως απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου, όπως και εσείς άλλωστε σας παρακαλώ να λάβετε υπ' όψιν το σχόλιό μου.
    Δεν έχετε κατανοήσει ορθά τί σημαίνει αυτή η συμφωνία.
    Δυστυχώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άν σε δέκα άλογα που τρέχουν είναι και ένα κουτσό, πυροβολώντας τα εννέα τελικά ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΤΟ ΚΟΥΤΣΟ, απλό είναι...
      Οπότε πρόσεχε όχι μόνο ΤΙ διαβάζεις, αλλά κυρίως ΠΟΙΟΣ το γράφει !!!!!!

      Διαγραφή
  3. Οφείλει ο στρατηγός να μας πει βέβαια αν επι αρχηγίας του οταν η ελληνική θέση ηταν ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έθεσε ποτε εγγράφως και επισήμως κάπου την αντίθεση του , διότι ναι μεν ο ΣΥΡΙΖΑ πούλησε τη μΑεκδονια αλλά όλες οι πολιτικές δυνάμεις άνοιξαν το δρόμο στην πώληση ! Οταν κλέβει κάποιος ευθύνεται και αυτός που ανοίγει τις πόρτες και βάζει ταμπέλα οτι υπάρχει θησαυρός καπου.Η ιστορια δε γράφεται σε μήνες σε ημέρες αλλά σε χρονια και δεκαετίες.Στο θεμα της Μακεδονίας η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ειναι σα τη θέση της χούντας στην Κύπρο,Του χρήσιμου ηλιθίου της τελικής πινελιάς στο κάδρο που ζωγράφιζετο χρονια.Απο τη στιγμή που οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν πει ονομασία εμ γεωγραφικό προσδιορισμό ηταν θεμα χρόνου να βρεθεί κάποιος να μην αντέξει τις πιέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο κ. Κωσταράκος θεωρεί ότι κατέγραψε με μια σύντομη περιγραφή την μετεκλογική κατάσταση σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών.
    Εγώ θα προσθέσω κάποια μη αμφισβητούμενα στοιχεία της μετεκλογικής κατάστασης τα οποία ο κ. Κωσταράκος παρέλειψε να τα αναφέρει.
    1) Ήδη μετά τις εκλογές κάποιοι υπουργοί του Μητσοτάκη εκφράζονται δημόσια θετικά για την συμφωνία των Πρεσπών.
    2) Ήδη ο Μητσοτάκης μετά την ορκωμοσία του αποφεύγει να αναφερθεί στη συμφωνία των Πρεσπών, αποφεύγει να λάβει θέση απέναντι στην θετική άποψη των υπουργών του για την συμφωνία των Πρεσπών.
    3) Το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών έχει περιέλθει στο περιθόριο από την κυβέρνηση, από την κρατική τηλεόραση, από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, από τα sites κλπ κλπ.
    4)Τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών δείχνουν ότι ο συριζα έχασε μεν τις εκλογές όμως επέτυχε αρκετά υψηλό ποσοστό (31,5%) και αυτό σημαίνει ότι ελληνικός λαός δεν τον καταδίκασε με την ψήφο του ως προδότη.
    Με βάση αυτά εκτιμώ ότι με το θέμα των Πρεσπών τώρα μετά τις εκλογές μόνο μια μικρή μερίδα του Ελληνικού λαού (κυρίως ακροδεξιά) ασχολείται με τη συμφωνία των Πρεσπών.
    ΥΓ. ο κ. Κωσταράκος στα τέσσερα χρόνια που προηγήθηκαν εκφράσθηκε ποτέ υποτιμητικά για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκη με φράση του τύπου «η παρέα του κ. Μητσοτάκη και ΣΙΑ»; Ασφαλώς όχι.
    Μόλις τρεις βδομάδες μετά τις εκλογές ο κ. Κωσταράκος σε αυτό το άρθρο του έγραψε για τον σημερινό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «η παρέα του κ. Τσίπρα και ΣΙΑ»
    ΥΓ. Οι πολλοί τίτλοι του κ επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ δεν σηματοδοτούν την ευγένεια του λόγου του κ. στρατηγού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο 31,5%, συμπεριλαμβάνονται:

      Θολοκουλτουριάριδες, ποταμίσια μπακακάκια, μεροκαματιάρηδες των ΜΚΟ, εθισμένοι επιδοματούχοι, οικολόγοι αλλότριων συμφερόντων, μουσουλμάνοι αλιθωρίζοντες της Θράκης μας, λαθρομετανάστες που πολιτογραφήθηκαν Έλληνες (βλέπε κάλεσμα από τον πρόεδρο της πακιστανικής μειωνότητας, μπαχαλάκηδες, γύφτοι που κάνουν πάρτυ με τις παροχές που απολαμβάνουν (χωρίς να συμμετέχουν στην οικονομική διαδικασία της χώρας) από τους δικαιωματιστές, κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, όλο το πολυχρώμο gay pride και ένα 2,5% ΚΚΕεσ που μια ζωή πίναν μπάφους στα υπόγεια.

      Χρήστε, συγχώρησέ με αν ξεχνάω κάποια παρτίδα.

      Όσους φυσιολογικούς και νοικοκύρηδες ανθρώπους που ρώτησα πάντως, δεν σας ψήφισαν.

      Διαγραφή
  5. Φοβερος συμβολισμος ετσι που κραταει την γραβατα και την δειχνει γελωντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρήστο, θα πρέπει να στίβεις το μυαλό σου για να βρείς κάτι να γράψεις που να μειώνει τον σκοπιανοτσολιαδισμό σας. Ελα όμως που η ιστορία έγραψε! Και το τί θα κάνει η νέα κυβέρνηση μένει να το δούμε. Σίγουρα όμως δεν θα υπογράψει κάτι για το οποίο να μπορεί κάποιος να την κατηγορήσει για μειοδοσία. Πόσο μάλλον για προδοσία. Και με τη Βούλα της Βουλής παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Imagine having proof Tsipras has received a lot of money via Turkey to sell Macedonia and find no judge or politician willing to act. They say the envelope is too hot to be received. So general, keep numbering points.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.