26/7/19

Ύποπτες και προσβλητικές δηλώσεις Πάιατ για την Ελλάδα και τα εθνικά μας θέματα

Σταύρος Καλεντερίδης
Πριν λίγες μέρες διεξήχθη το 23ο ετήσιο συνέδριο του Βρετανικού περιοδικού Economist. Είναι το συνέδριο που θα μας μείνει αξέχαστο για την ντροπή που προκάλεσαν σε κάθε Έλληνα οι μειοδοτικές δηλώσεις για τη Μακεδονία, του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Βέβαια το πιο επονείδιστο, ταπεινωτικό και αξέχαστο ήταν το γεγονός πως καθ’ όλη τη διάρκεια των δηλώσεών του, ο έλληνας υπουργός τελούσε υπό την αυστηρή επιτήρηση του βορειαμερικανού πρέσβη, τον οποίο ο υπουργός διστακτικά κοιτούσε σαν να τον συμβουλεύεται, για να σιγουρευτεί πως δεν ενόχλησε ξεστομίζοντας κάτι που δεν έπρεπε – εκτός γραμμής και σεναρίου.
Στο ίδιο λοιπόν συνέδριο συνέβη και κάτι ακόμα που πέρασε, εκούσια ή ακούσια, κάτω από τα ραντάρ της εγχώριας δημοσιογραφίας. Αναφέρομαι στις ύποπτες, έως κατάφορα προσβλητικές δηλώσεις του πρέσβη των Η.Π.Α., Τζέφρι Πάιατ.
Σύμφωνα λοιπόν με τον πρέσβη, «η Ελλάδα υπέμεινε και άντεξε τεράστιες προκλήσεις, διατηρώντας ταυτόχρονα τη δημοκρατία της και απορρίπτοντας τον εξτρεμισμό, για να βρεθεί τώρα σε θέση να χτίσει το μονοπάτι προς την περαιτέρω οικονομική της ανάπτυξη. Το κυριότερο δε, για τη δική μου κυβέρνηση, είναι πως η Ελλάδα μεταμορφώθηκε επίσης από πηγή προβλημάτων, σε πηγή λύσεων, για τη στρατηγικά σημαντική περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Οι ανωτέρω δηλώσεις προκαλούν εύλογα ερωτήματα αλλά και ανησυχία. Τι ακριβώς εννοούσε ο πρέσβης παρουσιάζοντας τη χώρα μας ως «πηγή προβλημάτων»; Αναφερόταν στον υποχρεωτικό δανεισμό με τους ατιμωτικούς όρους που μας επέβαλλαν οι συμμαχικές δυτικές χώρες; Ή μήπως στην επίλυση του Σκοπιανού, το οποίο είναι και πιθανότερο;

Δηλαδή, η Ελλάδα ευθύνεται, ως πηγή δεινών και προβλημάτων, για τις αλλοπρόσαλλες αξιώσεις που ήγειραν τα Σκόπια εναντίον της χώρας μας διεκδικώντας όνομα, γη και ύδωρ; Εάν δηλαδή το Μεξικό μετονομαζόταν αυθαίρετα και βιάζοντας την ιστορία, σε Καλιφόρνια, αναρτούσε γιγαντιαίες ταμπέλες με τη λέξη «Hollywood», και έστηνε μνημεία σαν τη «Λεωφόρο της Δόξας» στο Χόλυγουντ, οι Η.Π.Α. θα έπρεπε να το αποδεχτούν, όπως δυστυχώς έκαναν με τις Πρέσπες οι δικοί μας προδότες; Ή θα τους αποκαλούσε η διεθνής κοινότητα «αδιάλλακτους» και «πηγή προβλημάτων» για την αμερικανική ήπειρο εάν δεν συμφωνούσαν με την ανιστόρητη τρέλα και επιθετικότητα εναντίον της χώρας τους;

Ή μήπως, ακόμα πιο σύγχρονο ερώτημα, επειδή οι 153 εθνοπροδότες των Πρεσπών ψήφισαν την κατάπτυστη, και έπειτα η κρυπτοπροδοτική ΝΔ νομιμοποίησε και επιβράβευσε την προδοσία (βλ. περίπτωση Μαυρωτά), ξαφνικά παραδεχτήκαμε ως χώρα ότι ήμασταν μυωπικά και λανθασμένα ανένδοτοι; Αποτελεί με άλλα λόγια, το ξεπούλημα της Μακεδονίας, ηχηρή και σαφή αποδοχή του εξωνημένου μας πολιτικού προσωπικού, ότι η Ελλάδα είχε εν τέλει ιστορικά άδικο και κακώς καθυστερήσαμε τους ανθρώπους γείτονές μας από το δικαιωματικό τους όνομα;

Εάν είναι έτσι, αποδεικνύεται πως η εθνική πολιτική, η διαφύλαξη της κληρονομιάς και της περιουσίας σου, καθώς και η προστασία των κυριαρχικών σου δικαιωμάτων – δίχως να έχεις ζητήσει το παραμικρό από κανέναν – προκαλεί ενόχληση και σε κατατάσσει στις χώρες «πηγές προβλημάτων». Αυτό βέβαια σημαίνει ρητά, πως αυτοί που λένε και πράττουν τα παραπάνω, επιθυμούν τον αφανισμό μας.

Και αν δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω, γιατί δεν πήρε το λόγο ο εκπρόσωπος της Ελλάδας που συμμετείχε στην κουβέντα, για να ζητήσει εξηγήσεις για αυτές τις προσβλητικές δηλώσεις του Πάιατ; Μάλλον επειδή το μυαλό του θα ήταν στις δικές του δηλώσεις, ανησυχώντας μήπως τελικά είπε κάτι που δεν έπρεπε..

Και καταλήγοντας στη δεύτερη φωτισμένη διαπίστωση του βορειοαμερικανού πρέσβη, τι ακριβώς σημαίνει πως η χώρα μας πλέον έγινε «πηγή λύσεων για τη στρατηγικά σημαντική περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου»;

Μήπως, εκτός της παράδοσης της Μακεδονίας - και πλέον της νομιμοποίησής της - , εννοείται και η «επίλυση» του ζητήματος των φυσικών πόρων της χώρας μας στο Αιγαίο;

Μήπως αυτά τα νεοδημοκρατίστικα περί συνεκμετάλλευσης και «ευκαιριών για συνέργειες» με τους Τούρκους στο Αιγαίο σε συνδυασμό με το χαρακτηρισμό της χώρας μας ως «πηγή λύσεων», σηματοδοτεί άτυπη συμφωνία ξεπουλήματος του εθνικού μας πλούτου;

Και αν όχι, γιατί δεν αντέδρασαν ούτε σε αυτό το σημείο οι δύο πρώην υπουργοί και ο νυν υπουργός άμυνας; Προφανώς επειδή ο τελευταίος ακόμα ίδρωνε για τις δηλώσεις του, ενώ ο προκάτοχός του ταυτίζεται με τον Πάιατ, ως πραιτοριανός του ανθελληνικού ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το αυτό πράττει και ο τέως ΥΠΕΞ – ένας εκ των ηθικών αυτουργών της εθνικής πανωλεθρίας στη Μακεδονία.

Σε κάθε περίπτωση ο Πάιατ πρέπει να κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τις ύβρεις που εξαπέλυσε εναντίον της Ελλάδας, πράττοντάς το μάλιστα από την ίδια μας την πρωτεύουσα. Το σκιώδες παρελθόν του άλλωστε είναι ευρέως γνωστό, ιδιαίτερα από την εποχή που διετέλεσε πρέσβης στην Ουκρανία, κάτω από την ηγεσία της Βικτόρια Νούλαντ, την περίοδο των τραγικών γεγονότων στην πλατεία Μαϊντάν το 2014.

Εάν οι λύσεις που υποσχέθηκε η κυβέρνηση της ΝΔ στους δυτικούς είναι τέτοιου είδους, τότε ο νοών νοείτω και ουαί τω ανοήτω.

*Ο Σταύρος Καλεντερίδης είναι πολιτικός επιστήμονας, διεθνολόγος-επικοινωνιολόγος

25 σχόλια:

  1. Σὲ πιστεύω ἀπολύτως, ἀλλά: Γιὰ τὴν συμφωνία τῶν Πρεσπῶν δὲν φταῖνε οἱ ξένοι, ὁ τόπος τῆς ὑπογραφῆς μαρτυρᾶ τίς πταίει.
    Ἡ ἀριστερὰ πάντα ἦταν ξενοκίνητη, πρῶτα ἀπὸ τὴν Ε.Σ.Σ.Δ. καὶ τώρα ἀπὸ τὸν νικητὴ τοῦ ψυχροῦ πολέμου.
    Τέλος ὅπως ἔλεγε καὶ ὁ ἀείμνηστος Π. Κονδύλης χώρα ποὺ δὲν ζῆ μὲ αὐτὰ ποὺ βγάζει γίνεται β΄ κατηγορίας, ὅπως ἐμεῖς διότι ἐξαρτώμεθα.
    Ὅποιος θέλει νὰ εἶναι πργματικὸς πατριώτης πρέπει νὰ φροντίσῃ Ἡ Ἑλλὰς νὰ ζῇ ἰδίοις πόροις καὶ νὰ τιμωροῦνται οἱ ἐθνοπροδότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ταϋγέτη.

    Τοὺς ψήφισε τὸ 39% καὶ ὅπως περηφανεύεται ὁ Βορίδης,αὐτὸ τὸ 39% δέχεται τὸ κατάπτυστο προσύμφωνο τῶν Πρεσπῶν,καὶ ἐφ᾿όσον καὶ τὸ 32% ψήφησε τὸν ἄλλο προδότη,αὐτὸ σημαίνει ὅτι ὁ λαὸς σὲ μέγα ποσοστὸ συμφωνεῖ μὲ ὃ,τι ἔγινε στὶς Πρέσπες.
    Συμπέρασμα,νὰ μὴν θυμώνουν τώρα,ἀλλὰ νὰ γνωρίζουν ὅτι στὸ ἐγγύς μέλλον θὰ χυθῆ αἷμα,τῶν παιδιῶν τους,γιατὶ ἡ Μακεδονία δὲν χαρίζεται.

    Ὁ κύριος Βορίδης σὰν ἀνίκανος δικηγόρος προτίμησε τὴν βουλευτικὴ ἕδρα μὲ τὰ σίγουρα χρήματα παρὰ τὸ ἀβέβαιο,ἔχεις,δὲν ἔχεις πελάτη γιὰ νὰ μαδήσης.

    Ξεχνᾶ ὅτι πήγαινε στὶς διαδηλώσεις τοῦ κόμματος τοῦ πατρὸς Λεπέν,μὲ τὴν Ἑλληνικὴ Σημαία
    ἐν εἴδη μπέρτας στοὺς ὥμους.
    Τὸν ἔκραξαν ὅμως οἱ Ἑβραῖοι ποὺ ἀπαίτησαν νὰ ὑποβιβασθῆ σὰν ὑπουργὸς(μὲ ποιὸ δικαίωμα
    ἀλήθεια;)καὶ γλὺφει γιὰ νὰ μὴ χάση οὔτε αὐτὸ τὸ ὑπουργεῖο.
    Τώρα μᾶθε νὰ φυτεύης ἀγγούρια,γελοῖε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί λογική εἶναι αὐτή κε Ἄν-νόουνε;
      Ὅλοι ὅσοι ψηφίζουμε κάποιο κόμμα, σημαίνει ὅτι καί συμφωνοῦμε σέ ὅλα;
      Ἀκίμη κι ἄν κρίνουμε χειρότερες τίς λοιπές ἐπιλογές πού προσφέρονται, γιά ἄλλους λόγους, ἄσχετους μέ τή συμφωνία τῶν Πρεσπῶν;

      Αὐτή ἠ καραμέλα "τούς ψηφίσατε, λουσθεῖε τους, διότι τό ἀποφασίσατε ἤδη" , εἶναι μιά γνωστή χειραγωγική μέθοδος: ἤδη τό δεχθήκατε.
      Ταιριάζει σέ τρόλλ.

      Καί στήν οὐσία τώρα: Λέει η δέν λεει τό Σύνταγμα ὅτι οἱ βουλευτές ἐκλέγονται διά μυστικής καί καθολικῆς ψηφοφορίας;
      Ποῦ τήν εἴδατε τήνκαθολική ψηφοφορία; Στό 50-55% τῆς συμμετοχῆς στίς ἐκλογές; Τό ὑπόλοιπο;
      Μειοψηφία ἦσαν καί εἶναι ὅσοι ψήφισαν τήν συμφωνία τῶν Πρεσπῶν ἤ καί μειοψηφία παραμένουν, ἄν προστεθοῦν στούς πρώτους καί ὅσοι συμφωνοῦν μέ αὐτήν.
      Δηλαδή ψηφίσθηκε ἀπό τό 17,5% καί ὑποστηρίζεται ἤδη ἀπό τό ἄλλο 20% -καί αὐτό, ἄν ξεχάσουμε ὅτι στό συνολικό αὐτό 37,5% ἐπί τοῦ ὅλου ἐκλογικοῦ σώματος, περιλαμβάνονται οὐκ ὀλίγοι πού διαφωνοῦν σφόδρα καί ψήφισαν, ἰδίως τό 20% πού φαίνεται ὡς 40%, μέ κύριο κριτήριο "νά φύγουν οἱ προηγούμενοι πάση θυσία".

      Κι ὅμως τέτοια δημοκρατία μᾶς ἑτοόμασε ὁ Πάητ διά τῶν διαφόροων προστηθέντων του, καί πολιτικῶν "μας" προστηθέντων του, καί τέτοια δημοκρατία ἔχουμε.
      Χωρίς νά κυβερνᾶ ἡ πλειοψηφία, ἀλλά μιά μειοψηφία τῆς τάξεως τοῦ 17,5% - 20% τοῦ ὅλου ἐκλογικοῦ σώματος, νά ἐμφανίζεται ὡς πλειοψηφία στήν Βουλή, πάλι καί πάλι.


      Ποιά πλειοψηφία λοιπόν; Τεκμαρτή; Σέ τόσο σοβαρό θέμα, ὅπως εἶναι ἡ Ἑλληνικότητα τῆς Μακεδονίας; Εἴμαστε στά καλά μας;
      (Πιό πιθανό εἶναι νά δεχθοῦμε ὄτι ὁ ἤλιος γυρίζει γύρω ἀπό τήν γῆ, καί μάλιστα ὅτι ἡ γῆ εἶναι τετράγωνη).

      Διαγραφή
    2. Ταϋγέτη.

      Κύριε kavasila
      δὲν κατάλαβες καλὰ,αὐτὰ τὰ λέει ὁ Βορίδης καὶ ὄχι ἐγὼ.
      Ἐπίσης εἰρωνεύτηκε τὸν Βελόπουλο ποὺ πῆρε 3%,ὑπαινισόμενος ὅτι μόνο τὸ 3% εἶναι κατὰ τῶν Πρεσπῶν.

      Διαγραφή
  3. Λόγω ηλικίας, ο κ. Σταύρος Καλεντερίδης δεν γνώρισε τον τότε "Ανθύπατο" των ΗΠΑ στην Ελλάδα, μακαρίτη Πιούριφοϋ που την εποχή του τότε έλυνε και έδενε!

    Επίσης δεν έτυχε να γνωρίσει την εποχή που ο τέως σταθμάρχης της CIA κ. Μίλερ, έγινε διαδοχικά Επιτετραμένος της πρεσβείας των ΗΠΑ και μετά πρεσβευτής των ΗΠΑ και ομοίως και αυτός χωνότανε παντού και μάλλον έλυνε και έδενε!.

    Αμφότεροι, ούτε την ιστορία του τόπου που ήσαν αντιπρόσωποι της χώρας των, ούτε και γενικότερα, όπως άλλως τε οι περισσότεροι Αμερικανοί πολίτες, δεν είχαν ιστορικές γνώσεις.

    Όπως είναιγνωστό, εάν δεν γνωρίζεις ιστορία, δεν πάει να είσαι μόνον ο καλλίτερος μηχανικός η μόνον ο πλέον καλός χειρουργός, παραμένεις απελπιστικά one sided, μονόπλευρα μορφωμένος, όσο αφορά την μόρφωσή σου, δηλαδή είσαι γενικά αμόρφωτος. Άσε ποιά τι γίνεται όταν είσαι διπλωμάτης ή πρεσβευτής!

    Η Αυτού Εξοχότης ο Πρέσβυς των Η.Π.Α., κ. Πάϊατ, ο νέος μας Ανθύπατος, κάμνει το καθήκον του, ορθώς ως νομίζει!

    Οι γνώσεις του όσον αφορά τους Έλληνες και την Ελλάδα, πρέπει να είναι μάλλον επιφανειακές.

    Εάν δεν ήσαν, τότε θα πρόσεχε και δεν θα έκαμνε τέτοια χονδροειδή διπλωματικά, αλά Πιούριφοϋ, λάθη!

    Διότι, τουλάχιστον ο μετριοπαθέστατος εαυτός μου, και ίσως και άλλοι πολλοί διερωτηθήκαμε: - Ποιός είναι αυτός ο Παναγιωτόπουλος που έγινε υπουργός Εθνικής Αμύνης?

    Διότι τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη τον γνωρίζαμε, .....νομίζω από την .....Μύκονο!

    Τώρα, ποιός ο λόγος που ο Κ.Μητσοτάκης τους έχρισε αμφότερους υπουργούς.....!!

    Ίσως για κάποιους λόγους που μόνον αυτός γνωρίζει!

    Εύχομαι στο ΔΕΛΤΑ το καλλίτερο!

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι gnvseis toy k Paiat οπως και πολλων αμερικανων αξιωματιυχωβ ειναι για την ελλαδα, ειναι πολυ ανωτερες απο πολλων εδω ελληνων αρχοντων. Κακως ειμεθα προκατηλημμενοι με τους αμερικανους. Το οτι φθασανε εκει που φθασανε δεν ειναι τυχαιο. Βασιστηκαν πανω στην γνωση της αρχαιας ελληνικης φιλοσοφιας. Παρατηρησατε την εξελιξη των πρεσβεων αμερικανων οι οποιοι υπηρετησαν στην ελλαδα και θα καταλαβετε την σημασια που εχει δια τους αμερικανους η ελλας. Δηλ ειναι πιο ευκολο να εκλεγεις προεδρος ΗΠΑ παρα να σου εμπιστευθουν την θεση του πρεσβεως στην ελλαδα. Εαν εδω δεν το εχουμε αντιληφθει , η προσποιουμεθα πως δεν το εχουμε αντιληφθει ειναι αλλο θεμα.Ειναι η τουρκικη κουτοπονηρια των ελληνων κοτζαμπασηδψν που δεν προκειται εξαλειφθι συντομα και ευκολα δυστυχως. Απεναντιας. Εαν η ελλας ειχε μυαλο(τροπος του λεγειν να εξηγουμαι) απο σχεδιου μαρσαλ εως και σημερα θα ητο μια πολιτεια των ΗΠΑ και θα σκεφτοτανε πολυ ο καθεις να σκεφφθει εαν θα εναντιωθει στην ελλαδα. Τωρα οταν ο αμερικανος λεει ΝΟ εννοει ΝΟ. και αυτο ελεγθη. Κατηγορουμε την γειτωνα τουρκια οτι το παιζει σε διπλο ταμπω και βγαζουμε πυον, Ξεχναμε οτι τα ιδια εκανε και ο Μακαριος με το διπορτο και τα αποτελεσματα νατα. Η δε ομοδοξη ρωσια πρωτη οργανωσε ταξιδια συα κατεχομενα.
      Το ιδιο συνεβη και στην ελλαδα και θα συμβει. Εαν ειχε γινει σωστος χειρισμος οι Αμερικανοι θα δινανε δρομο απο την κυπρο τους βρεττανους και η κυπρος θα ητο το καστρο και οχι ο καστρο της μεσογειου. Η τουρκια ητο θεμα χρονου να διαλυθει. Θ γονοτανε κομματια με την ατταλεια μερσινα αλεξανδρεττα να ενσωματονονται στην κυπρο. Για οσους εχουν βιωσει αξιωματουχους ΗΠΑ θα διεπιστωσουν το επιπεδο των σε πολλα . Τολμω να πω οτι η καταστασις δυναται παρομοιασθει με την αμερικανιδα βιολογο στην κρητη που ενεπιστευθη την ελλαδα αλλα η ελλας δεν προνοησε δια την ασφαλειαν της και δυστυχως ουτε δια την θανατικη καταδικη του υπαιτιου.
      Αυτα αγαπητοι δεν γινοβται στο αμερικα.Αλλως η ΝΑΣΑ θα ειχε μεταφερθει στο ζεφυρι στα εξαρχεια και στα ζωνιανα,
      χαιρεται

      Διαγραφή
    2. και κυριως μην περιμενετε απο τους λιγουρηδες ευρωπαιους να σωσουν την ελλαδα, με τιποτε

      Διαγραφή
  4. Φρίκη...!φρίκη,μ΄αυτό το ανίκανο σκύβαλο.
    Αυτοί είναι στο ίδιο επίπεδο με τα τσόλια του Αλ6η.
    Έρμη Ελλάδα, έρμε Λαέ ώσπου να τους ξεριζώσουμε θα μας βγει η πίστη.
    Και όμως θα τους λιώσουμε!!! που θα πάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειπε βεβαισ οτι μπορουμε να ...τρυπησουμε στο ....Ιονιο !!!!!!!!! Σταυρο αυτο το ...ξεχασες??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξέρω,αλλά γύρω μου,είτε δεν βλέπω πατριώτες νεοέλληνες,είτε φοβούνται οι περισσότεροι να εκδηλωθούν ως τέτοιοι...
    Οι περισσότεροι δε,ασχολούνται με το χρήμα και με ό,τι αυτό συνοδεύεται...
    Αρα,οι περισσότεροι ψήφισαν Ν.Δ. γιατί τους πρόδωσε οικονομικά ο Τσυριζας...
    Αλλά παρ'ολα αυτά πιστεύω ακράδαντα,ότι δεν βγαίνει ό,τι ψηφίζει ο νεοελληνικός λαός.
    Αλλά ό,τι θέλουν οι αμερικανοί διά του τοποτηρητή τους εν Ελλάδι:τον κο Πάϊατ...
    Αυτός δε ο Παναγιωτόπουλος, μου θυμίζει κάτι χουντικούς πολιτικούς...όρα: Δημήτριος Καρακώστας...λέτε να έχουν τελειώσει όλοι το ίδιο σχολείο στο Λάνγκλεϋ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το άρθρο τα γράφει οπως ειναι.Εμενα με ανησυχεί και το γεγονός των αντιστάσεων.Αν οι Αμερικανοί πειθαναγκάσουν την κυβερνηση να πράξει μια μορφή συνεκμετάλλευσης πως θα αντισταθεί ? Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ πως θα αντίσταθει οταν εχει δώσει άνευ τουφεκιας τη Μακεδονία ? Κυβερνηση και αντιπολίτευση πλην ελαχιστωτατων εξαιρέσεων δε δύνανται να αντισταθούν στα κελεύσματα των ξένων.Το πολιτικό σκηνικό ειναι άκρως επίφοβο κατα την ταπεινή μου γνώμη για μεγάλες υποχωρήσεις.Μακαρι να διαψευστώ. Τα ίδια βλέπω και στην Κύπρο Δυστυχως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το να μιλάει για την συμφ.των Πρεσπων ίσως είναι λιγότερο κακό από άλλα χειρότερα όπως 1.να συμφωνήσει Τουρκία με Λυβιη για ΑΟΖ 2.να τρυπήσουν δίπλα απο το Καστελόριζο 3.να αμφισβητήσουν ακόμα περισσότερο την Κυπριακή κυριαρχία κλπ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αρχιζω να πιστευω οτι ειναι καλυτερα να γινει μια μεγαλη βαβουρα σε ολα...Μεσα στον χαμο ...μπας και ξεφυγει κατι σωο.Αν γινουν ολα νορμαλ με τα σχεδια..βημα βημα..δεν την βγαζουμε καθαρη πουθενα.Μας προβλεπουν ευκολα σε ολα.Στην βαβουρα ..δεν ξερεις ποτε τα θραυσματα που πανε.Οση στατιστικη και να βαλεις. Με ταξη εδω δεν γινεται ουτε μυγα να απογειωθει.Η μυγα ειναι....σιγουρατζου φουλ. Η σιγουρια της νομιζω θελει χτυπημα. Καθεται σε ενα καρεκλακι και δεν κανει κιχ να πεταξει.Αν φαει μια κλωτσια το καρεκλακι ...τι θα κανει ?? Αφου θαναι πια στον αερα....θα πεταξει αναγκαστικα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ Δημήτρη...όπως το λές...Θα πρόθετα: η μύγα θέλει το χτύπημα... χοντρό ζούλιγμα να λιώσει...

      Διαγραφή
    2. Λεμε να ζησει καμμια μυγουλα Μαριε...Βαζω στοιχημα μετα δεν θα ζυγωνει καρεκλακι...γιατι θα λεει ..." θαχει πλακα να ξσναγινει "!!! Ο νομος του Παβλωφ...εξαρτημενα αντανακλαστικα...Εσυ γιατι λες εδω εχουμε 70 % σαλιαρηδες και λυγουριδες να τρωνε ολα ?? Λογω Παβλωφ....Τους εκπαιδευσαν η ΝΔ...ΠΑΣΟΚ...Αριστερα...με φαγητα ειτε απτα ...ειτε υποθετικα ( αριστερα)....και καθε φορα τωρα..που το αφεντικο χτυπαει παλαμακια...νομιζουν ειναι για φαι..οπως παλια ...και τρεχουν ολοι με σαλια επιθυμιας....Απο που νομιζεις δεν αλλαζει το 70!% ?? Εξαρτημενα αντανακλαστικα....απ τα παλαμακια πια....Τι λεει ο αρχηγος ?? ....Θα....Θα....Θα....Θα....!!!Φτανει..!!! Δυο γραμματα !!! Αυριο αν παμε ετσι....κι ενα μονο..η κανενα..Μονο τικ τικ τα δαχτυλα...
      Τι Γαλλια ...τι Ισπανια...αρκει να τρωμε...Βαβουρα λοιπον ....Κι Σα ??

      Διαγραφή
    3. Μαριε σουχω νεα.
      Πιο κοντα στην Βαβουρα πια πηγαμε ! Δες προταση Τραμπ σε Ερτογαν χθες !!
      Το μηνυμα σαφες.:" κανε οτι θες στην γειτονια ...Μετα σουχω ..εμπορικες συμφωνιες !!!( Συνεκμεταλευσεις κλπ...)
      Αυτο ειναι ...Βαβουρε πολυ...
      Πιο κοντα δεν ειναι ??

      Διαγραφή
  10. Στο υπουργικό συμβούλιο που έγινε πριν πάει ο Παπάγος την υπόθεση του Κυπριακού στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, - μετά από την προσβλητική όπως λέγεται συμπεριφορά του κομψευόμενου Αντονυ Ηντεν που του γύρισε την πλάτη, λέγοντάς του NEVER, πως η Κύπρος δεν πρόκειται να γίνει Ελληνική -, ο μόνος από τους υπουργούς που συμμετείχαν, που εξεδήλωσε κάποιους ενδοιασμούς ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

    Αυτό το σημείωσαν οι Άγγλοι και αργότερα που ο Παπάγος ήταν βαρέως ασθενής (υπάρχει και σχετικό βιβλίο που έχει γραφεί του Γιώργου Λεονταρίτη για την μυστηριώδη του ασθένεια μετά από μία σύσκεψη του ΝΑΤΟ στην Ισπανία), όταν οι δύο Αντιπρόεδροι του κόμματος Ελληνικού Συναγερμού Κανελλόπουλος και Στεφανόπουλος, διεκδικούσαν την πρωθυπουργία, τον θυμήθηκαν οι Άγγλοι..

    Ο Βασιλέας Παύλος ήθελε να αναθέσει την πρωθυπουργία στον Στεφανόπουλο, ο οποίος του ζήτησε να καθυστερήσει λίγο μέχρις ότου πάρει αυτός την ψήφο εμπιστοσύνης από το κόμμα του Ελληνικού Συναγερμού.

    Είχαν μάλιστα οι Άγγλοι υπογράψει ένα κρυφό μνημόνιο με τον Καραμανλή, το οποίο έβγαλε αργότερα στην επιφάνεια η τότε έγκριτη εφημερίδα Πατρών «Ο ΝΕΟΛΟΓΟΣ»!

    Οι τότε μεγάλοι μας σύμμαχοι Αγγλοαμερικανοί, πίεσαν πολύ τον καλό οικογενειάρχη και Βασιλέα Παύλο να αναθέσει την πρωθυπουργία στον μέχρι τούδε άσημο, - που είχε όμως γίνει διάσημος ως υπουργός Δημοσίων Έργων Καραμανλή, χάρις στην οικονομική πολιτική του Μαρκεζίνη που έφερε τα απαιτούμενα για τα Έργα χρήματα -, όπερ και εγένετο!

    Ο Καραμανλής πήγε τότε στους βουλευτές του Ελληνικού Συναγερμού, τους ζήτησε την ψήφο εμπιστοσύνης των, καθησυχάζοντάς τους πως θα συνεχίσει να κυβερνά τα δύο υπόλοιπα χρόνια ως κόμμα του Ε.Σ. μέχρι την λήξη της κυβερνητικής εντολής και πως μετά θα προκηρύξει εκλογές με την ίδια περίπου σύσταση κόμματος του Ε.Σ.

    Οι βουλευτές του Ε.Σ. του έδωσαν την ψήφο εμπιστοσύνης για να συνεχίσουν να εισπράττουν την βουλευτική αποζημίωση άλλα δύο χρόνια και μετά να συνεχίσουν μετά τις εκλογές ως κόμμα Ε.Σ.

    Αντ΄ αυτού, ο Καραμανλής μόλις πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης,των, έκανε δικό του προσωπικό κόμμα την Ε.Ρ.Ε. με αυτούς τους πολιτικούς που αυτός ήθελε ,και αμέσως προκήρυξε εκλογές ορκιζόμενος στην Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, τις οποίες κέρδισε.

    Τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε, -πως η ευτυχεστέρα ημέρα της ζωής του ήταν η μέρα κατά την οποία υπέγραψε τις Συνθήκες της Ζυρίχης/Λονδίνου- που απέκλειαν την Ένωση δια παντός, και έφερναν την Τουρκία πίσω στην Κύπρο από την οποία αυτή είχε φύγει, πουλώντας την στην Αγγλία!.

    Αυτό μου θυμίζει η στάση του άγνωστουσε μένα Παναγιωτόπουλου και του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη της Μυκόνου.

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε κάθε περίπτωση ο Πάιατ πρέπει να κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τις ύβρεις που εξαπέλυσε εναντίον της Ελλάδας, !!!!!!!!
    Ποιός θα τολμήσει να σηκώσει τα μάτια του πάνω στον Παιατ !!!! ΠΟΙΟΣ !!!!
    Όσο για την πορεία της χώρας μας - δεν θα ζω τότε και ευτυχώς - θα είναι πολύ διαφορετική και από το σήμερα, προς το χειρότερο βέβαια !!!
    Η χώρα μας θα διαμελιστει όχι γιατί το θέλουν οι απ έξω αλλά γιατί θα το θέλουν οι ίδιοι οι Έλληνες !!!! Και λόγω βλακειας αλλά και λόγω ανικανότητας για το καλό της χώρας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο αρθρογράφος κατηγορεί τους Αμερικανούς αλλά απ ότι αντιλαμβάνομαι η πικρή αλήθεια είναι πως για όλους τους ξένους πολιτικούς κι απλούς ανθρώπους η διένεξη για το όνομα τους φαίνεται ακατανόητη και το φταίξιμο το ρίχνουν αποκλειστικά σε μας. Γι αυτό κι αναγνώρισαν με το όνομα Μακεδονία την βόρεια χώρα οι κάτωθι:

    Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
    Καναδάς
    Βραζιλία
    Αργεντινή
    Κούβα
    Βενεζουέλα
    Χιλή
    Σουρινάμ
    ...
    Κίνα
    Ινδία
    Ινδονησία
    Φιλιππίνες
    Σεϋχέλλες
    ...
    Ηνωμένο Βασίλειο
    Αυστρία
    Σουηδία
    Νορβηγία
    Ιρλανδία
    Λουξεμβούργο
    Ελβετία
    Ανδόρα
    ...
    Ρωσία
    Σερβία
    Ουγγαρία
    Πολωνία
    Λιθουανία
    Μολδαβία
    ...
    Μαρόκο
    Αλγερία
    Ισραήλ
    Σαουδική Αραβία
    Μποτσουάνα
    ...

    δλδ απο κάθε ήπειρο, κάθε φυλή, κάθε μπλόκ, κάθε θρησκεία και κάθε ισχύος. Δεν αναγνώρισαν με το όνομα αυτό κυρίως οι Γαλλία, Γερμανία και μερικές άλλες χώρες της ΕΕ ξινίζοντας τα μούτρα, η Νότιος Αφρική (επειδή δεν έχει καν διπλωματικές σχέσεις), η Αυστραλία (λόγω πολυάριθμων ελληνικής καταγωγής ψηφοφόρων) ίσως κι η Ιαπωνία.

    Για ποιό λόγο τώρα όλοι αυτοί δεν συμμερίζονται τις ανησυχίες μας, ίσως την απάντηση την δίνει η παροιμία "ή στραβός ειν' ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε".. Πιθανόν λοιπόν να μην έχει άδικο ο Τζέφρι Πάιατ.

    Απο την άλλη να πω πως την μάχη για την εθνικότητα των αρχαίων Μακεδόνων οι Σκοπιανοί (κυρίως της Αυστραλίας που άρχισαν την όλη ανοησία) την χάσανε συντριπτικά μια που και λόγω και όλων αυτών των παιχνιδιών στρατηγικής όλος ο πλανήτης γνωρίζει πως οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν βασικά Ελληνικό φύλλο. Αυτό βέβαια μόνο συναισθηματικά μας ωφελεί, πρακτικά καθόλου, μια που ακόμα και τις περικεφαλαίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου που απ όσο γνωρίζω είναι το μόνο επώνυμο κι εξαγώγιμο προϊόν της Μακεδονίας στην Ινδία τις φτιάχνουν..

    Σχετικά με το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, για ότι συμβεί θα φταίει το κεφάλι μας, όλων μας, πολιτικών και λαού και κανένας ξένος. Τα συμφέροντά σου (τα πραγματικά) τα υπερασπίζεσαι με θυσίες, όχι με κλανιές. Όταν οι ξένοι βλέπουν ότι κωλώνεις να παίξεις ξύλο και προτιμάς την φράπα στην παραλία, ε, θα κάνουν αναγκαστικά τις συμφωνίες τους μ' όποιον δεν κωλώνει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μια επι μέρους παρατηρηση προς τον συγγραφεα. Τα επίθετα και οι χαρακτηρισμοί σπανιότατα προσθέτουν σε ενα κείμενο. Κατα κανόνα αφαιρούν από το βάρος και τη δυναμική του κειμένου. Είναι σαν ένας ηθοποιός να κάνει έντονες γκριμάτσες για να δειξει λύπη ή χαρά ενά αρκεί ένα βλέμμα, ένα χαμόγελο, μια έκφραση του προσώπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Αποστολόπουλε μέσα απ το στόμα μου το πήρατε. Και η παρομοίωση είναι εξαιρετικά εύστοχη!!!

      Διαγραφή
  14. Ευτυχώς υπαρχουν και ποδηλατα!Τελος σε οσους λιβανιζουν τους ¨φιλους" ΑΜερικανους, θα ηθελα να θυμισω και το ποιος εκαψε τη νοτιο Ελλαδα το 2007.Εκτος αν επροεκιτο περι αυταναφλεξεως. Εγκλημα χωρις τιμωρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γράφετε: "Και αν όχι, γιατί δεν αντέδρασαν ούτε σε αυτό το σημείο οι δύο πρώην υπουργοί και ο νυν υπουργός άμυνας;"

    Ποιός είναι ο Παναγιωτόπουλος…..;

    Μήπως είναι γιός του πολιτευτή της Καβάλας και τέως υπουργού Παναγιωτόπουλου επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας που ως νομίζω είχε δικαστεί για κάποια σοβαρή υπόθεση;

    Πως βρέθηκε άραγε υπουργός ο Παναγιωτόπουλος σε τέτοια νευραλγική θέση ;

    Τι προσόντα διαθέτει και ποια προϋπηρεσία;

    Υπάρχει φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πάϊατ και των ακολούθων του, στην οποία ο Πάϊατ και οι συν αυτώ, κοιτάζουν προς τον Μητσοτάκη άκρως ειρωνικά και περιφρονητικά!

    Έχει γραφεί στον ημερήσιο τύπο πως τόσο ο Πάϊατ, όσο και αρκετοί πρέσβεις ξένων πρεσβειών, είχαν ενημερώσει τις κυβερνήσεις τους πως στις εκλογές κερδίζει το ΣΥΡΙΖΑ.........!

    Πρέπει το ταχύτερο να διορθωθούν τα οικονομικά μεγέθη της χώρας μας αν θέλουμε να έχουμε σχετική ανεξαρτησία!

    Ήδη 500.000 προικισμένοι νέοι Έλληνες βρίσκονται στο Εξωτερικό σε αναζήτηση καλλίτερης τύχης. Αυτό, και η συνεχής μετανάστευση νέων Ελλήνων που άρχισε το 1950, λέγεται έμμεση γενοκτονία!

    Η Ελλάς μπορεί να διαθρέψει ακόμη και 25.000.000 κατοίκους, γιατί γίνονται αυτές οι αφαιμάξεις της Ελλάδος με νέους κυρίως Ελληνες;;;

    Ο Γάλλος πατριώτης Κάρολος ντε Γκωλ, γράφει στα απομνημονεύμετά του πως , ήδη από το 1947, επειδή η Γαλλία ήταν αραιοκατοικημένη χώρα, φρόντισε ώστε κάθε νέος Γάλλος που γεννιέται να είναι εξασφαλισμένος μέχρι την ηλικία των 18 ετών.

    Εδώ σε μας, έτσι και ακουστεί πως λαμβάνεται τέτοια μέτρο μόνον για τους γηγενείς Έλληνες, θα σηκωθούν οι (αριστερές) πέτρες για να διαμαρτυρηθούν, αποκαλώντας μας γι’ αυτό «φασίστες».

    Λες και οι επήλυδες Πακιστανοί, Μπανγκλαντεσιανοί και οι άλλοι αλλόφυλοι και αλλόθρησκοι, πληρώνουν τους φόρους μας για να εισπράττουν παχυλά βοηθήματα με τα δικά μας χρήματα, προερχόμενα από την δική μας φορολογία.

    Καλή επιτυχία στο Δέλτα!

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πηγή προβλημάτων η μη υιοθέτηση των θέσεων της Αριστεράς, του ΕΑΜ, του Μάρκου, των Βούλγαρων εθνικιστών και συγχρόνως πηγή λύσεων η αποδοχή των θέσεών τους. Ποιά άλλη, λοιπόν, απόδειξη χρειαζόμαστε για να καταλάβουμε ότι πίσω από τον ελληνικό εμφύλιο, της περιόδου 44-49, κρύβονταν και οι δυτικοί λεγόμενοι σύμμαχοί μας; Αυτών των λεγομένων συμμάχων τα οράματα υπηρέτησαν οι ποικιλώνυμοι αριστεροί, τότε μεν ας πούμε ασυνείδητα, τώρα δε, μέσω των ελεεινών Τσίπρα, Κοτζιά και λοιπών, συνειδητά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.