29/7/19

Τελικά τι σημαίνει πανεπιστημιακό άσυλο

Πανεπιστημιακό άσυλο: Τι σημαίνει «παράνομες καταλήψεις» και γιατί «υποτίθεται δεν μπορούν να μπουν αστυνομικοί».
Το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου αφορά δύο ειδών προβλήματα: Τα προβλήματα που συνδέονται με παρανομίες που διαπράττουν εξωπανεπιστημιακοί οι οποίοι βρίσκουν καταφύγιο σε πανεπιστημιακούς χώρους επειδή υποτίθεται ότι σε αυτούς δεν μπορεί να εισέλθει η δημόσια δύναμη (π.χ. το παραεμπόριο έξω από το ΟΠΑ. Ακόμη κι αν ήθελε η αστυνομία να τους καταδιώξει (δεν είναι σαφές ότι θέλει), οι παρανομούντες καταφεύγουν εντός των πανεπιστημιακών χώρων στους οποίους υποτίθεται δεν μπορούν να μπουν αστυνομικοί.
Τα προβλήματα που διαπράττονται από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας (συνήθως μαζί με εξωπανεπιστημιακούς) εντός των πανεπιστημιακών χώρων. Εκεί θεωρείται εξ ορισμού αδύνατον να επέμβει η αστυνομία. Τέτοια προβλήματα είναι οι παράνομες καταλήψεις πανεπιστημιακών αιθουσών ή κτιρίων είτε σε μακροχρόνια βάση είτε για σύντομο χρονικό διάστημα, η διάλυση πανεπιστημιακών οργάνων όπως των Συγκλήτων, οι ομηρίες καθηγητών, οι καταστροφές στη διάρκεια εκδηλώσεων, η διακοπή της λειτουργίας των server, η κλοπή κάλπης σε εκλογές, η παρακώλυση μαθημάτων και εξετάσεων, τα φαινόμενα βίας κατά καθηγητών ή μεταξύ φοιτητών. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις θεωρείται έγκλημα καθοσιώσεως να κληθεί η αστυνομία η οποία ακόμη κι αν κληθεί συνήθως δεν επεμβαίνει.

Για τη συνέχεια AthensVoice

2 σχόλια:

  1. Ειχαν και στην Αρχαια Αθηνα ?? Στην.Αιγυπτο την αρχαια ?? Οχι..
    Θαταν ...Φασιστες....μπασιστες....ταοιστες....κλπ.
    Αφου τα ειπε ολα ο ...Ναρξ.....ο Μαξ..ο Μαρξ....κι ο ..Πιξλαξ.....κι ο Βουδας...ο Κουδας...κλπ. Ερωτηση κρισεως " Τι γινεται οταν το δοχειο εχει διαρροη ..η χανει λαδια ...ιδεων ??"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρης Κ (29/7/2019- 5,18 μμ)
      Νομίζω ότι την ερώτηση που διατύπωσες θα πρέπει να την υποβάλλεις στον εαυτό σου.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.