14/7/19

Το σύνδρομο της περικυκλωμένης χώρας και η Τουρκία

Σάββας Καλεντερίδης
Η Τουρκία εκλαμβάνει τα γεγονότα που είναι σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Συρίας, ως μια συνομωσία που έχει  στόχο την περικύκλωση της και στη συνέχεια ακόμα και τον διαμελισμό της.
Αυτό το σύνδρομο της περικυκλωμένης χώρας, καθορίζει και τις πολιτικές της Άγκυρας σε όλα τα μέτωπα, από το Κουρδικό και το Παλαιστινιακό, μέχρι το μέτωπο της Λιβύης και τα ενεργειακά –και όχι μόνο– μέτωπα της Κύπρου, της Αν. Μεσογείου και του Αιγαίου.
Για να κατανοήσουμε καλύτερα αυτήν την κατάσταση, θεωρώ ότι είναι πιο εύστοχο και αποδοτικό να δούμε τι λέει για όλα αυτά ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ, γενικός διευθυντής της Yeni Şafak, επικοινωνιακής ναυαρχίδας του Ερντογάν, ο οποίος δίνει τη γραμμή και προετοιμάζει την τουρκική κοινή γνώμη για τα όσα θα συμβούν, προκειμένου να εξασφαλιστεί η στήριξη των κυβερνητικών αποφάσεων. Ας δούμε τι λέει το άρθρο:
Η πειρατεία και η ληστρικότητα έφθασε στα σύνορά μας
Το «Μέτωπο της Τουρκίας» έφθασε στην Αν. Μεσόγειο – Θα εγκαταστήσουν εκεί διεθνή ναυτική δύναμη; - Αν είναι έτσι, θα απαντήσουμε με εισβολή στα ανατολικά του Ευφράτη
Αμέσως μετά την εισβολή στο Αφγανιστάν και το Ιράκ (2001-2003) άρχισαν πειρατείες στα πλοία που έπλεαν μεταξύ Ινδονησίας και Φιλιππίνων. Τα πλοία τα καταλάμβαναν και δεν τα έβλεπε ξανά κανείς.  Όμως αυτό δεν ήταν στην πραγματικότητα πειρατεία. Τα πλοία τα έκλεβε το δίδυμο ΗΠΑ-Ισραήλ, φόρτωναν σ’ αυτά μουσουλμάνους που απήγαγαν από την περιοχή και τους βασάνιζαν στα διεθνή ύδατα, χρησιμοποιώντας τα ως πλωτές φυλακές.
Παραπλάνησαν και κορόιδεψαν τον κόσμο με τα πλοία βασανιστηρίων της CIA και τους πειρατές της Σομαλίας
Υπό το κάλυμμα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας» διέπρατταν εγκλήματα πάνω σε εκείνα τα πλοία, τα οποία δεν προσέγγιζαν ποτέ τα χωρικά ύδατα άλλων χωρών. Όταν γράφαμε τότε για εκείνα τα πλοία, κανείς δεν μας πίστευε. Μέχρι που αποκαλύφθηκαν τα αεροσκάφη της CIA, όπου έκαναν βασανιστήρια. Μετά εμφανίστηκε το φαινόμενο της πειρατείας στην Ερυθρά Θάλασσα και τις ακτές της Σομαλίας. Έγιναν ταινίες και γράφτηκαν πολλά για το θέμα. Μέχρι που αποκαλύφθηκε ότι οι πειρατείες οργανώνονταν από ένα γραφείο στο Λονδίνο.
Πού πήγαν οι πειρατές που έπαιρναν εντολές από το Λονδίνο;
Αμέσως μετά την εμφάνιση των πειρατών, τα πολεμικά πλοία των στόλων των χωρών της Δύσης εμφανίστηκαν στην περιοχή και έριξαν άγκυρα στο Τζιμπουτί. Η Ερυθρά Θάλασσα ελεγχόταν πλέον από αυτούς. Ο στόχος επετεύχθη, το σχέδιο ΗΠΑ-Ισραήλ υλοποιήθηκε, όμως κανείς δεν ρώτησε τι απέγιναν οι πειρατές της Σομαλίας, όπως δεν αναρωτήθηκε και για τους πειρατές της Αν. Ασίας που χάθηκαν κι αυτοί ως δια μαγείας.
Οι ίδιες πειρατείες και στον Κόλπο της Βασόρας. Γιατί; Για να υλοποιηθεί στο σχέδιο εισβολής και κατάληψης
Τις προηγούμενες εβδομάδες δεξαμενόπλοια που μετέφεραν πετρέλαιο και αναχώρησαν από λιμάνι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, δέχτηκαν επιθέσεις. Η πειρατεία τώρα μεταφερόταν στον Κόλπο της Βασόρας. Η κρίση μεταξύ ΗΠΑ-Ισραήλ και Ιράν εντείνεται και η Σ. Αραβία μαζί με τα ΗΑΕ προετοιμάζονται για επίθεση εναντίον του Ιράν. Αμέσως έδειξαν το Ιράν ως υπεύθυνο για τις επιθέσεις.
Λίγες εβδομάδες μετά τις επιθέσεις ΗΠΑ, Ισραήλ, Σ. Αραβία και ΗΑΕ πήραν απόφαση για τη συγκρότηση ενός στρατιωτικού μηχανισμού ελέγχου, που τον ονόμασαν «Δικαίωμα Ελεύθερης Ναυσιπλοΐας». Με βάση αυτόν, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, θα θέσουν υπό στρατιωτικό έλεγχο την θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται από την Ερυθρά Θάλασσα στον Ινδικό Ωκεανό μέχρι τα Στενά του Ορμούζ.  Και αυτό είναι ένα σχέδιο στρατιωτικής κατοχής της ως άνω θαλάσσιας περιοχής, που τίθεται σε εφαρμογή μετά τις πειρατείες. Ο στόχος είναι η προστασία των εμπορικών πλοίων και των δεξαμενοπλοίων, όμως είναι φανερό ποιοι απειλούν αυτά τα πλοία.
Το ίδιο σχέδιο θα μεταφέρουν στην Αν. Μεσόγειο. Θα ιδρύσουν έναν πολυεθνικό οργανισμό κατάληψης της περιοχή
Το σχέδιο εφαρμόζεται μεταξύ Ερυθράς Θάλασσας και Κόλπου της Βασόρας.  Μαύρες μέρες περιμένουν την περιοχή αυτή. Η παγίδα δεν στήθηκε μόνο στο Ιράν, το πραγματικό θύμα θα είναι η Σ. Αραβία.
Το επόμενο βήμα έχει ως στόχο την Τουρκία.
ΗΠΑ, Ισραήλ, τα κράτη της ΕΕ, Αίγυπτος, ΗΑΕ και Σ. Αραβία, όλοι αυτοί είναι απέναντί μας στην Αν. Μεσόγειο. Αυτό έγινε για το φυσικό αέριο, όμως η δουλειά πάει παραπέρα. Σχεδιάζουν έναν χάρτη, με βάση τον οποίο η Τουρκία θα εγκλειστεί και θα φυλακιστεί στην Ανατολία. Και το τελευταίο βήμα θα είναι να την χτυπήσουν εκεί, όταν θα την έχουν απομονώσει από τις θάλασσες. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα συγκροτήσουν έναν διεθνή μηχανισμό ελέγχου στην Αν. Μεσόγειο. Πιστεύω ότι τα σχέδια γι’ αυτόν είναι ήδη έτοιμα. Τον μηχανισμό που συγκρότησαν στα Στενά του Ορμούζ, θα τον μεταφέρουν στην Αν. Μεσόγειο. Και τότε θα αρχίσουμε να συζητάμε την κατάληψη της Αν. Μεσογείου. Και τότε θα μας ζητηθεί να θυσιάσουμε την ΤΔΒΚ.
Η απάντηση στα σχέδια για την Αν. Μεσόγειο, να δοθεί ανατολικά του Ευφράτη
Τώρα να περάσουμε σε έναν άλλον χάρτη. Το ζήτημα του ελέγχου της περιοχής ανατολικά του Ευφράτη, στη Β. Συρία, ήταν και παραμένει ένα ζήτημα επιβίωσης για την Τουρκία. Εάν η Τουρκία είχε κάνει την επιχείρηση και είχε εισβάλει στην περιοχή ανατολικά του Ευφράτη, σήμερα δεν θα ήταν τόσο εύκολη η περικύκλωσή της στην Αν. Μεσόγειο. Και δεν θα κινδύνευε τόσο πολύ η ΤΔΒΚ. Η σύγκρουση (συμφερόντων) δεν θα ήταν τόσο έντονη. Όμως η Τουρκία εξουδετερώθηκε και από τα μέσα και από έξω και δεν μπορεί να αντιδράσει.
Τώρα, εκτός από την παρουσία των ΗΠΑ, Ισραήλ, ΗΑΕ και Σ. Αραβίας στη ζώνη της τρομοκρατίας  (σ.τ.μ. εννοεί το κουρδικό κράτος που λειτουργεί ντε φάκτο στην περιοχή ανατολικά του Ευφράτη, στη Β. Συρία) προστίθεται και η παρουσία της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Γαλλίας και άλλων χωρών της ΕΕ, που έχουν αρχίσει να στέλνουν εκεί στρατεύματα και να αυξάνεται έτσι ο αριθμός των ξένων στρατευμάτων στην εν λόγω περιοχή. Όλοι «προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν μια επιχείρηση της Τουρκίας».
Αν δεν αντιληφθούμε το χάρτη που σχεδιάζουν, θα καταστρέψουμε την Τουρκία
Το «Μέτωπο της Τουρκίας» που ξεκινά από τα σύνορα με το Ιράν, επεκτείνεται στο Ιράκ και τη Συρία και εκτείνεται σε μήκος εκατοντάδων χιλιομέτρων, τώρα άρχισε να επεκτείνεται και στην Αν. Μεσόγειο. Και θα επεκταθεί κι άλλο, στο Αιγαίο και τη Λιβύη, σ’ ολόκληρη τη Μεσόγειο.
Ειδικά στο Αιγαίο θα δεχτούμε μια σοβαρή επίθεση. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα συγκροτηθούν διεθνείς μηχανισμοί και στην Αν. Μεσόγειο και στο Αιγαίο και η Τουρκία θα τεθεί υπό πίεση. Θα απειληθεί, θα δεχτεί ακόμα και ανοικτές επιθέσεις.
Αν δεν δούμε αυτόν τον χάρτη που πάει να σχεδιαστεί, αν δεν καταπολεμήσουμε αυτήν την κατάσταση, στο εξωτερικό και το εσωτερικό, καταστρέφουμε τη χώρα μας. Χάνουμε έναν ολόκληρο αιώνα.
Ακριβώς αυτή την περίοδο, εντείνονται οι επιθέσεις εναντίον του Ερντογάν στο εσωτερικό! Θα αποτύχετε
Το γεγονός ότι η αντιπολίτευση ενισχύθηκε αυτήν περίοδο τόσο πολύ, η ενίσχυση των ΜΜΕ που αντιπολιτεύονται τον Ερντογάν, και οι επιθέσεις που δέχεται ο πρόεδρος σε καθημερινή βάση, δεν είναι ένα θέμα εσωτερικής πολιτικής. Όλα αυτά γίνονται για να ενισχύσουν εκείνους τους έξω που περικυκλώνουν την Τουρκία. Είναι γνωστό ποιος κάνει τι και γιατί. Όταν εξαπλωθεί η φουρτούνα στην περιοχή μας μετά από λίγο, τα σχέδιά θα τους μείνουν στα χέρια.
Ο «Τουρκικός Άξονας»
Είναι σε εξέλιξη μια ανακατανομή ισχύος που ξεπερνά τα σύνορα, επεκτείνεται σε διαδρόμους και αφορά την ευρύτερη περιοχή, στην οποία είναι μέρος η Τουρκία. Η ασπίδα άμυνας της Τουρκίας ξεκινά από το εσωτερικό της Συρίας, από τη Λιβύη, την ΤΔΒΚ, το Σεράγεβο και τα Σκόπια. Εάν δεν είμαστε εκεί, αυτό θα πει ότι δεν θα μπορέσουμε να είμαστε ούτε στα σύνορά μας. Το πραξικόπημα που έκαναν στο Σουδάν, τα ΗΑΕ, η Σ. Αραβία και το Ισραήλ και η μεταφορά ενόπλων στη Λιβύη, είναι μέρος του σχεδίου εκείνων των δυνάμεων που έχουν βάλει στο στόχαστρο την Τουρκία. Είναι ένα πολύ προσεκτικά προετοιμασμένο σχέδιο, και όπου κι αν γίνεται κάτι, αυτό αποτελεί στην ουσία επίθεση εναντίον της Τουρκίας.
Σ’ όλες τις θάλασσες, σ’ όλα τα σύνορα, αρχίζει ένας υπέρ πάντων αγώνας.
Και όταν αρχίσει η φουρτούνα, όποιος δεν συμμετέχει στον «Άξονα της Τουρκίας», θα θεωρηθεί ως εργαλείο «εκ των έσω κατάληψης της Τουρκίας, ως εργαλείων των ξένων που θέλουν να μας καταλάβουν».
Ένα «Μεγάλο Παιχνίδι» παίζεται στα νότιά μας: Ανοίξτε τα μάτια σας
Η πατρίδα μας θα σπάσει αυτόν τον κλοιό. Θα δημιουργήσουμε ένα αδιάσπαστο εσωτερικό μέτωπο και ο λαός μας θα αγωνιστεί με συνείδηση. Το έθνος μας είναι έτοιμο να πληρώσει κάθε τίμημα. Όμως μην είστε τυφλοί. Ανοίξτε τα μάτια μας και δείτε το «Μεγάλο Παιχνίδι» που παίζεται στα νότιά μας, όπως πριν από εκατό χρόνια. Ανοίξτε τα μάτια σας και μην επιτρέψετε να συμβεί.
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα δημοκρατία και το Pontos-news

29 σχόλια:

  1. 1)Η Τουρκία παραλαμβάνει τους S-400, συμμάχησε με τους Ρώσους και συνεργάζεται με το Ιράν. Φαίνεται ὀμως να ανησυχεί έντονα για τις αντιδράσεις των ΗΠΑ, ενώ την Ε.Ε. ελάχιστα την υπολογίζει.
    Μάλλον έχει δίκιο να ανησυχεί. Διότι αυτό που έκανε θεωρείται προδοσία στην Δύση και θα υποστεί τις συνέπειες, που προφανώς θα περιλαμβάνουν την ανατροπή του Ερντογάν και της παρούσας κυβέρνησης, καθώς και την δημιουργία ανεξάρτητου Κουρδικού κράτους.

    2)Plans for Redrawing the Middle East: The Project for a “New Middle East”
    By Mahdi Darius Nazemroaya
    Global Research, June 30, 2019
    Global Research 18 November 2006

    The term “New Middle East” was introduced to the world in June 2006 in Tel Aviv by U.S. Secretary of State Condoleezza Rice (who was credited by the Western media for coining the term) in replacement of the older and more imposing term, the “Greater Middle East.”
    ...
    This announcement was a confirmation of an Anglo-American-Israeli “military roadmap” in the Middle East. This project, which has been in the planning stages for several years, consists in creating an arc of instability, chaos, and violence extending from Lebanon, Palestine, and Syria to Iraq, the Persian Gulf, Iran, and the borders of NATO-garrisoned Afghanistan.
    ...
    Anglo-American occupied Iraq, particularly Iraqi Kurdistan, seems to be the preparatory ground for the balkanization (division) and finlandization (pacification) of the Middle East. Already the legislative framework, under the Iraqi Parliament and the name of Iraqi federalization, for the partition of Iraq into three portions is being drawn out.
    ...
    Lieutenant-Colonel Ralph Peters’ map of the “New Middle East” has sparked angry reactions in Turkey. According to Turkish press releases on September 15, 2006 the map of the “New Middle East” was displayed in NATO’s Military College in Rome, Italy. It was additionally reported that Turkish officers were immediately outraged by the presentation of a portioned and segmented Turkey.8 The map received some form of approval from the U.S. National War Academy before it was unveiled in front of NATO officers in Rome.
    ...
    The redrawing and partition of the Middle East from the Eastern Mediterranean shores of Lebanon and Syria to Anatolia (Asia Minor), Arabia, the Persian Gulf, and the Iranian Plateau responds to broad economic, strategic and military objectives, which are part of a longstanding Anglo-American and Israeli agenda in the region.
    The Middle East has been conditioned by outside forces into a powder keg that is ready to explode with the right trigger, possibly the launching of Anglo-American and/or Israeli air raids against Iran and Syria. A wider war in the Middle East could result in redrawn borders that are strategically advantageous to Anglo-American interests and Israel.
    ...

    https://www.globalresearch.ca/plans-for-redrawing-the-middle-east-the-project-for-a-new-middle-east/3882

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορισμένα μεταφρασμένα άρθρα του Mahdi Darius Nazemroaya (Καναδός κοινωνιολόγος και ερευνητής στο Κέντρο Ερευνών για την Παγκοσμιοποίηση (CRG), στο Μόντρεαλ)

      http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/10/yinon.html
      http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/10/yinon_17.html

      http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/07/blog-post_1487.html

      http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/12/mahdi-dariusnazemroaya.html

      http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/03/blog-post_6366.html

      Διαγραφή
  2. Εντάξει...οι άνθρωποι πάσχουν από μανία καταδίωξης...
    Ομως παραμένει ακόμη ζωντανή η αντιπολίτευση...
    Δηλ. το εναλλακτικό σχέδιο γιά την περίπτωση αποτυχίας και ήττας του Ερδο...
    Αν αποτύχει ο τρελο-ερδο,θα αναλάβει ο πονηρός Εφραίμογλου να κοροϊδέψει τους δυτικούς...
    Ολο και κάτι θα κερδίσει η τουρκία στο τέλος,σε βάρος των μ@λακοελλήνων όπως πάντα...
    Μμμμ;
    Τι λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. την εε την υπολογιζει ως προς τον ρολο παιδιων θεληματων που εχουν επωμισθει, η ηθελημενα αναλαβει απο το 1922 εως 1974 και εως και σημερον,'(προσ οφελοσ τουρκιας εννοειται)
    Το τουρκικο λομπυ εργαζεται ως πρεπει προς οφελος της τουρκιας, και οι διαβιουντες εν αμερικη τουρκικοι λομπιστες και μεταναστες εχουν δικαιωμα ψηφου εκλεγειν και εκλεγεσθαι στην τουρκια.Σε αντιθεση με το ελληνικο λομπυ στην ΗΠΑ που ουδεποτε αναγνωρισθηκε απο το εδω επικρατουν συνοθυλευμα που αποτελει την ερμηνεια της λεξεως ΣΙΧΑΜΑ. Οι εν Αμερικη διαβιουντες ελληνες διεπιστωσαν μετα τοσες γενεες και παρολες τις προσπαθειες οτι δεν προκειται καν να ανγνωρισθουν οχι οι δωρεες των προς ελλαδα , αλλα ουτε και οι ιδιοι , ωστε να εχουν συμμετοχη με ψηφο στα δρωμενα του ελληνικου εθνους αρχικως και κρατους μεταγενεστερως.
    Αυτο αποδεικνυεται οτι πλειονες των εν ελλαδι ψηφοφορων ειναι υποκριτες και αχαριστοι. Εξελεξαν ως ηγετη αυτον που στο πρωτο συλλαλητηριο εν θεσνικη δια μακεδονικον, οχι μονον αποσιασε αλλα μετεβη δια σκι στην κορινθο φωτογραφιζομενος με την κοκκινη στολη σκι.
    Τυτοχρονως και ως δια μαγειας εξηφανισθησαν ολοσχερως οι οποιεσ φωνες.ΛΑΟΣ χρυση αυγη καρατζαφερης κλπ.
    Τετοιο πραγμα δεν θα καταφερνε ουτε ο ερδογαν,
    Ο Ερδογαν θα επιτεθει στο αιγαιο, οχι κατα των ελληνων αλλα κατα των στοιχειων εκεινων που (κατοπιν συννενοησεως) θα απειλουν την τουρκια.Οποια στοιχεια ειναι αυτα. Αυτο θα προσδωσει νομιμοτητα στην κινηση του με οτι συνεπαγεται.Οπως κυπρος 1974,Η οπως οι γερμανοι επετεθησαν στην ελλαδα οχι κατα ελληνων αλλλα κατα των διχως αδεια ελληνικου κρατους. αφιχθεντων αγγλικων στρατευματων.Οσο δια εκθρονιση του εαν ητο εφικτον θα ειχε διαπραχθει απο τους ενδιαφερομενους. Γνωριζουν ομως οτι τετοιο εγχειρημα εγκυμονει κοστος δυσαναλογο κερδοφορο, ως προς τα συμφεροντα των.,και ιδιαιτερα ζημιογονο
    Η Ελλας δια κυβερνωντων παραμενει μεχρι στιγμμης απαθης και θεατης.
    αγνωστο ΤΙ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΑΥΡΙΟΝ Η ΕΠΕΛΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΣΙΝΥΚΤΙΟΝ.
    υΓΙΑΙΝΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eπιτρεψτε μου να κανω μια αιρετική σκεψη

    Μηπως αυτο το σύνδρομο καταδίωξης αποτελει ενα θαυμάσιο σχεδιασμένο πρόσχημα για τον σουλτάνο ώστε να προβάλει ενα αληθοφανές προπέτασμα για ολες τις νεότερες η και παλαιότερες επεκτατικές τουρκικές βλέψεις του,που - σημειωτέον - αφορουν ολα τα γεωγραφικά μήκη και πλατη των συνόρων του??
    Διότι με πρόσχημα αυτο νομιμοποιεί τις οποίες επεμβάσεις του που έμενε η σχεδιάζει να κανει...οι οποίες ολο και αυξάνουν λογω της ανοχής που επιτυγχάνει και του αποσπά απ ολες οι δυναμεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ...είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος...
      Οπως ακριβώς και ο Ιμάμογλου: η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

      Διαγραφή
  5. Προσεξτε το στυλ που γραφουν ...Το ιδιο και οι πολιτικοι.τους οταν μιλουν..Ειναι προσωπικο παντα..υπο τυπον ερωτησεων συχνα υποθετικων.μεταξυ ομιλουντος και ..λαου..καθοδηγητικο σφοδρα..κατι αρκετα απλοικο...χωρις αφηρημενες εννοιες..Θυμιζει κατι παιδικο..δημοτικου σχολειου και δασκαλου...Εντυπωσιαζει....Φαινεται οτι ο λαος οπου απευθηνεται...ειναι αρκετα ..απλοικος...Θαχετε ολοι ακουσει τους δημοσιους λογους του πχ.Ερτογαν στα πληθη... στο στυλ το εξης " Μας ...λετε Αμερικανοι...αυτα...( ερωτηση)...Απανταμε ομως ...(ερωτηση) ...πως αυτα (?) ..τοτε...μετα...υστερα...(απλοικη ερωτηση)...υπο τυπον φανταστικης στοιχομυθιας με τον υποθετικο συνομιλητη...στο θρανιο..."...Δεν υπαρχει αμφιβολια οτι ειναι λαος της Ανατολικης πλευρας της...Ανατολης.περιορισμενου υποβαθρου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά αδερφε Δημήτρη...ακόμη και ο φίλος μας ο Λεβέντ είναι ένας πεφωτισμένος εκθεσιογράφος της πρώτης γυμνασίου...ο σημαιοφόρος στην τάξη του...

      Διαγραφή
    2. Μαριε ενα σεναριο ..κολαφος αργοφαινεται στο βαθος..Κολαφος κολαφου..κολαφος..Για το συστημα εδω ..της ..Βενεζουελας του ..Γκουαιδο.
      πχ..Να παρει ο Ερτογαν και Σ-400 ..και Πατριοτ...και της Παναγιας τα ματακια...και ολα ...μελι γαλα με τις ...ΗΠΑ...και νησια..και υπογεια ..και ανωγια...και κατωγια...και αεριδες..και χορτα...κλπ....
      Ο απολυτος κολαφος των κολασμενων...Τοτε Μαριε ..αγαπητε....ολες οι μαιμουδες θαναι στα δεντρα...κι αν ακουσεις γελια σπαρταριστα απ τον Αδη ...τι θα πουμε στα ...παιδια μσς ?? Σορυ..εκανα λαθος παλι παιδι μου ??? Λογικα δεν θα πει .." εσυ δεν εισαι πατερας αλλα τερας"...???

      Διαγραφή
  6. ....Oι Τούρκοι αγωνιούν ,το καθεστώς τους βρίσκεται ήδη στα σχοινιά και κτυπιέται ανηλεώς απ΄όλους,ακόμα χειρότερα υπόγεια και ψυχολογικά απ΄τους προμηθευτές των S 400,
    που καιροφυλακτούν και με αδημονία θέλουν να εκμεταλλευθούν και την συνθήκη του Κάρς,αλλά και να την προεκτείνουν.
    Διαμαρτύρονται προς εσωτερική κατανάλωση περισσότερο, όμως αυτή τους η κατάσταση είναι και αποτέλεσμα, της αλλοπρόσαλλης και ιταμής πολιτικής και συμπεριφοράς τους προς τους πάντες, εσωτερικά και εξωτερικά,τυπικό κατάντημα των παρωχημένων ολοκληρωτισμών,αυτά έμαθαν απ΄τους αγγλοσάξονες Γερμανούς,γιατί όχι και Σοβιετικούς, κτλπ,μ΄αυτά πορεύονται χρόνια τώρα, στο τέλος θα εισπράξουν το κομμάτιασμα,όπως όλοι οι κραταιοί αυτού του τύπου.
    Παρ΄όλο που τους ήταν ευκολότερο να διαπιστώσουν το κατάντημα μιας τέτοιας πολιτικής έγκαιρα και να διευθετήσουν τα εσωτερικά τους με ομοσπονδία κλπ, προτίμησαν να το παίξουν αλ΄Αμερικάνα....και το ρίσκαραν οι στρατηγάντζες.(κεμαλικοί και ισλαμιστές).
    Αυτού που έφτασαν κι απ΄αυτήν την μέγγενη δεν γλυτώνουν με τίποτα.
    Το αδιανόητο... και τη μεγαλύτερη ανησυχία έχουν οι Αμερικάνοι ,που θέλουν σώνει και καλά να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα με τους Ρώσους και να τους παραχωρήσουν ατόφιους και καθ΄ολοκληρίαν....σκεπτόμενοι και την αφεντιά τους....αργότερα.
    Τι να κάνουμε έχει η ζωή γυρίσματα,και τι γυρίσματα.
    Μην ξεχνάμε τους Πόντιους και την Μικρασιατική καταστροφή...
    Εδώ πλέον μιλούν τα όπλα και μόνον τα όπλα...και τι όπλα.Μέρα -με την νύκτα.
    Ακριβώς γι΄αυτήν την κραυγαλέα διαφορά όπλων ο Γ΄παγκόσμιος πόλεμος θα μείνει στα χαρτιά,προς θλίψη και συντριβή των μηδενιστών, ένθεν και εκείθεν του Ατλαντικού,καθώς επίσης και των χαχόλων των Αθηνών.
    Τώρα αν αυτή η αναστάτωση που λαβαίνει χώρα παγκόσμια σε όλους τους τομείς της ζωής θέλουν να την αποκαλούν Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτό δείχνει και την πρεμούρα των ελίτ να νοιώθουν αναβαθμισμένες ... ,τρομάρα τους.
    Αρκεί ο πύραυλος που περιμένουν από μπροστά ,μην τους έρθει από πίσω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν είναι καθόλου ανόητοι όσοι Τούρκοι βλέπουν αυτές τις απειλές, διότι είναι ξεκάθαρες και υπαρκτές, και εκεί πάνε τα πράγματα. Όχι μόνο τη Μέση Ανατολή αλλά και την Ευρώπη θέλουν κάποιοι θερμοκέφαλοι σε Δύση και Ανατολή να τις δούν στις φλόγες.

    Ανόητοι είναι όσοι σχεδιάζουν νέες γενοκτονίες. Είμαι κατά της γενοκτονίας των λαών της Τουρκίας, και υπέρ της επιστροφής τους στις ρίζες τους δίχως καμία φρικτή προφητεία που μιλάει για γενοκτονία του ενός τρίτου των Τούρκων. Το Ισλάμ τους επιβλήθηκε, δεν το επέλεξαν. Γενίτσαροι έγιναν δια της πλύσης εγκεφάλου, όχι διότι το επέλεξαν.

    Αυτά που έγιναν σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ και Συρία είναι απάνθρωπα και δεν πρέπει να τα ξαναζήσει κανένας λαός.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτη ειναι η ανωτερωτης του ελληνικου πνευματος.Οχι αμαχοι θυματα σε ενοπλες συγκρουσεις.Εδω διαφερουν οι ελληνες, και αυτο πρεπει να εκμεταλλευθωμεν.Η ελλας απεδειξε οτι παντα εσεβασθη τον αμαχο πληθυσμο.Εαν ειχαμε κινηθει ως πρεπει , η μισοι και πλεον τουρκοι, θα εδηλωναν ελληες και ενωση με ελλαδα,
      κυπρος 1974

      Διαγραφή
    2. Γιωργο το Ελληνικο πνευμα εχει υπερκοπωση....απ την ανεργια.Ειναι χρονια αεργο...μεταξυ μανουλιων..μανουαλιων...και αθλιων.Τελευταια εκφραζεται.και στα Αγγλικα απ την κοπωση να βρησκει νοηματα σε ελληνικες λεξεις.Καθε σχεδον συγγραφεας λεει η γραφει κατι στα Ελληνικα κι εντος παρενθεσεως το εξηγει και στα Αγγλικα..μην κανουμε το απιστευτο λαθος και παρουμε στα σοβαρα τα Ελληνικα !!Αυτο.διαδιδεται με την ταχυτητα του φωτος στους δημοσιογραφους..οικονομοβιδολογους...αδιανοητους διανοουμενους ..επιστημονες τεχνων ( αλλο. τεχνη κι αλλο πνευμα)...και γενικα οπου το πνευμα το Ελληνικο δεν....πνει.....(πνεει). ..Διοτι αλλο ...φιγουρα ..κι αλλο ..φαγουρα.!! Φυσικα εσυ κι εγω δεν εχουμε ..φαγουρα τοση.να βλεπουμε την ...φιγουρα.!! Στα ..μεζεα μας δηλ.Ετσι το πολυ ..πνευμα κανει φιγουρες σαν χαζο..στο κενο..Αν αυτο το πνευμα βεβαια εννοεις.. σαν αρχαιο...νεο...η ανευ τσιπ στο κεντρο.Απ την φτωχη εποχη οπου δειχναμε με περιφανεια τα σπανια καινουρια παπουτσια που αγορασαμε , στους φιλους ..περασαμε στις παρενθεσεις..και στις εκθεσεις στο μουσειο Φυσικης ιστοριας..διπλα στις προθηκες αρχεγονων ειδων...λειψανων ..που αν δεν χαθηκαν ακομη θα χαθουν ..για τις γενιες που θα τα περιεργαζονται στο μελλον..λεγοντας : " βρε π..####....πως ηταν αυτα τα πλασματα τοτε..Το ενα ματι κοιταζε τον Ολυμπο..και τ αλλο το λοφο και τα εβρησκε στο ιδιο....υψος !!!"
      Γιαυτο δεν μιλας ???

      Διαγραφή
    3. Μαλλον δεν μιλας γιαυτο...εφ οσον μιλσς...

      Διαγραφή
  8. Πως είναι δυνατόν να "φοβάται" περικύκλωση η τουρκία από τη Δύση; Τη στιγμή που υπάρχουν ένα τόσες βάσεις επί του εδάφους της; Επίσης τι ακριβώς μας δείχνει ο χάρτης του άρθρου; Ότι και καλά υπάρχει παντού Αμερικανική παρουσία γύρω της αλλά όχι στο εσωτερικό της; Στη τουρκία; Που έχει δύο ΝΑΤΟϊκές αεροπορικές βάσεις, συστοιχίες Patriot, ραντάρ, αποθήκες πυρηνικών και ένα κάρο συντονιστικά κέντρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πως είναι δυνατόν να μην φοβάσαι,όταν σε απειλεί εν ψυχρώ,ένας συνδυασμός πειρατείας,και ληστρικής υπεξαίρεσης που ξεχειλίζει δολιότητα και ιταμή επιθετικότητα,απ΄όλους και ειδικά απ΄την υποτιθέμενη μεγαλύτερη υπερδύναμη,που είναι απροκάλυπτα αρπακτική,όρα και πετρελαιοπηγές Συρίας.
    Για την Τουρκία η όλη φάση εξελίσσεται σε ένα οδυνηρό και ιστορικό κεφαλοκλείδωμα.
    Οι Τούρκοι ιθύνοντες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το ζοφερό σκοτάδι της πολιορκίας και του αποκλεισμού τους με ένα ιδεολογικό παντελώς σαθρό και παιδαριώδη τρόπο,την σουνιτική ευτελή και ανεπαρκέστατη θρησκεία και η οποία πολύ σύντομα δεν θα... εμπνέει τις μάζες, αρχίζοντας κι από κει η διαρροή και η ήττα.
    Ως προς την οικονομική δε δυσπραγία και την κατάρρευση των πάντων,εδώ αναγκαστικά σέρνεται ο πανικός,η ασφυξία και η αυτοκτονία, (γνωστή η συνταγή δουλεμένη στο Ιράκ,Αφγανιστάν κλπ με τα συν και τα πλην)....απ΄τους παουερίστες του είδους.
    Όσο για την τακτική τους στον πόλεμο και την στρατηγική τους,θυμίζουν λίγο οθωμανικό πληθωρισμό με παρωχημένες κουτοπονηριές ,εμπλουτισμένο με γερμανικό μιλιταρισμό και Αγγλικές δολιχοδρομίες,με την απαραίτητη Τουρκοκεμαλική υποσχεσιολογία,βασικά εδώ που φτάσαν κάνουν πολιτικό-θεωρητικό... ανεδαφικό κλεφτοπόλεμο-αντάρτικό, εξοργίζοντας τους από πάνω,δηλαδή τρικυμία εν κρανίω,κι από κάτω τους φεύγει το κράτος.
    Και όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας,την ευφορία την έχουν οι Ρώσοι όντες καλά προετοιμασμένοι δια πάν ενδεχόμενο από κάθε άποψη,διότι αυτό το τεράστιο θηρίο που λέγεται Τουρκία, δεν κατακτάται και δεν τιθασεύεται με χολυγουντιανές τρακατρούκες.
    Οι Ρώσοι ιδεολογικά οπλισμένοι με την ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία,παγκόσμιο καταλύτη, και ελάχιστες αντιφάσεις δογματικού χαρακτήρα,με τους μισούς Τούρκους έτοιμους να τους ασπαστούν εγκάρδια,και τους άλλους μισούς απ΄την απελπισία να τους δεχτούν σαν μάνα εξ ουρανού,πολύ σύντομα θα κάνουν περίπατο απ΄τον κεράτιο στο Αφρίν κι από κεί στο Καρς και το Αραράτ και πάλι στον κεράτιο.
    Όσο για τους χαχόλους των Αθηνών να μην ελπίζουν σε τίποτ΄απ΄όλ΄αυτά που θα προκύψουν,το μόνο που τους απομένει είναι παρέα με τους ομογάλακτους της απέναντι όχθης του Ιορδάνη να λιάζουν τα ταλαιπωρημένα... κορμιά τους μεριά Λογκ-Μπητς,Μαϊάμι,οφ ΗΠΑ σνιφάροντας τσάμπα τα καλούδια της πνευματικής τους Μάνας,θυμίζοντας λίγο την τρεμουλιάρα του Βερολίνου.
    Αφιερωμένο στην αγυρτεία των Αθηνών και τα κ@λόπαιδα του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ.Αλεξανδρου σας χαρηκα...Εσεις ειστε ποιητης.

      Διαγραφή
    2. σωστά κι ωραία. δεν θα στεναχωρηθούμε όμως κιόλας για τους τούρκους αν όντως τελικά τους βρει η παραπάνω κατάσταση.

      Διαγραφή
    3. Και επειδή κ. Κωνσταντακόπουλε, σας αρέσει η ποίηση, πάρτε μιά στροφή κι άλλη μιά απ΄το ποίημα του Μ.Ελευθερίου Μαλαματένια λόγια.
      Μεθαύριο κλείνει ένας χρόνος
      που πέταξε ψηλά κι έφυγε μακρυά απ΄αυτόν τον ντουνιά.
      ....................................
      Γυρίσανε πολλοί σημαδεμένοι
      απ΄του καιρού την άγρια πληρωμή
      στο μεσοστράτι τέσσερις ανέμοι
      τους πήραν για σεργιάνι μιά στιγμή
      και βρήκανε τη φλόγα που δεν τρέμει
      και το μαράζι δίχως αφορμή.

      Και σαν τους άλλους χάθηκαν κι εκείνοι
      τους βρήκαν να γαβγίζουν στα μισά
      κι απ΄το παλιό μαρτύριο να΄χει μείνει
      ένα σκυλί την νύχτα που διψά.
      Γυναίκες στη γωνιά μ΄ασετυλίνη
      παραμιλούν στην ακροθαλασσιά.

      Φίλε Μάνο περίμενε... μας πετούμε χαμηλά.

      Διαγραφή
    4. Κωνσταντακοπουλος...ποιος ειναι αυτος με το τρενο για ονομα ??

      Διαγραφή
  11. Δεν έχει σημασία μεγάλη αν όντως υπάρχουν αυτά τα σχέδια κατά της Τουρκίας.

    Οι Τούρκοι δρουν και θα δρουν βάσει αυτής της πεποίθησης και αυτό είναι το δεδομένο για μας.

    Το πρώτο ζητούμενο είνα να μην τους δώσουμε τον χώρο που θέλουν να καταλάβουν για να διασφαλίσουν τα σύνορα τους.

    Το ν' αποφεύγουμε πάση θυσία τη σύγκρουση με τους Τούρκους θα μας οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε νέες απώλειες.

    Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και διετεθειμένοι να συγκρουστούμε μαζί τους. Και αν έρθει αυτή η στιγμή πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι ν' αντιστρέψουμε την πορεία ήττας και οπισθοχώρησης του τελευταίου αιώνος επανακτώντας χαμένα εδάφη.

    Πρέπει να γίνει μια άνευ προηγουμένου επικέντρωση στην άμυνα Ελλάδος - Κύπρου και να γίνουν πραγματικότητα τα σχέδια περικύκλωσης των Τούρκων.

    Ή θα ζήσουμε όπως θέλουμε εμείς ή θα ζήσουμε όπως θέλουν οι Τούρκοι βάρβαροι.


    ΕΛΛΑΣ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ Χαρίλαε, η αλήθεια είναι ότι εδώ και χίλια χρόνια είμαστε πολύ ανεκτικοί με τους Τούρκους. Η Εκκλησία μας δίδαξε ότι αν τους αγαπήσουμε και τους δείξουμε το καλό παράδειγμα αυτοί θα γίνουν σας εμάς. Όπως μας διδάσκει η ιστορία, αυτή η θεωρία είναι σατανιστικής προέλευσης, φτιαγμένη για να μας εξαπατά και να δίνει στο διάβολο εξουσία, να δίνει τις σάρκες των Χριστιανών τροφή σε θηρία. Μόνο όταν κατανοήσουμε ότι έχουμε θρησκευτική, ιδεολογική και ανθρωπιστική υποχρέωση να νικήσουμε τους Τούρκους, θα αλλάξουν τα πράγματα.

    Το άλλο πρόβλημα δεν είναι τι αποφασίζει η Κύπρος και η Ελλάδα για τους εξοπλισμούς τους και την άμυνά τους, αλλά το τι μας επιβάλουν οι σύμμαχοί μας.

    Ποιός μας έχει αγορεύεσει να ενώσουμε τις ΑΟΖ μας μέχρι στιγμής, αν όχι εκείνοι που θέλουν να μοιραστούν τους υδρογονάνθρακες του Ελληνισμού με τους Τούρκους; Ποιός παίζει το στημένο παιχνίδι στη Λιβύη αν όχι τα ίδια τα μέλη του ΝΑΤΟ που δήθεν υποστηρίζουν διαφορετικά στρατόπεδα, ενώ στην ουσία κάνουν στημένη μοιρασιά μεταξύ τους σε βάρος της Λιβύης; Το ίδιο στημένο παιχνίδι παίζουν εναντίον μας.

    Θα βάλουν εμάς και τους Τουρκους να σκοτωθούμε για να ξεπουλήσουμε και να μοιράσουν τα δικά μας κοιτάσματα μεταξύ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το τι λέει μια εφημερίδα και το τι πραγματικά σκέφτεται η πολιτική ελίτ, δεν είναι απαραίτητα το ίδιο, γιατί υπάρχει και κάτι που λέγεται προπαγάνδα.

    Η Τουρκία επιχειρεί σε ξένο έδαφος. Αγοράζει ή κατασκευάζει συνεχώς νέα οπλικά συστήματα, τη στιγμή που η λίρα χάνει δύναμη. Στον απλό Τούρκο δεν πρέπει να πεις κάτι; Δεν πρέπει να έχει μια απάντηση, στο γιατί 80.000 στρατιώτες πάνε στη Συρία και κάποιοι θα γυρίσουν σε φέρετρα; Δεν πρέπει να είναι προετοιμασμένος ο Τούρκος σε περίπτωση ελληνοτουρκικού επεισοδίου για την ΑΟΖ; Δεν πρέπει ο Τούρκος να έχει απάντηση στο γιατί η Τουρκία δε δίνει 1 δις συνάλλαγμα για τη στήριξη της λίρας, αλλά το δίνει για S400;

    Το να δεχθεί η Τουρκία απευθείας επίθεση από τη Δύση, είναι ανέκδοτο. Αυτά είναι για το πόπολο. Ακόμα κι αν η Δύση είχε τέτοια σχέδια, οι απώλειες σε ανθρώπους θα ήταν τέτοιες που θα καθιστούσαν απαγορευτική την ιδέα.

    Ο κίνδυνος είναι έμμεσος, αν δημιουργούνταν κουρδικό ανεξάρτητο κράτος. Γι αυτό πήγαν στη Συρία οι Τούρκοι και ήδη έχουν κόψει την πρόσβαση στη θάλασσα ενός τέτοιου κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει και διακοπη το ρευμα στην Ουασιγκτον...και δεν φτανουν τα.νεα....κ.Ουρακουλουμ...Τι να κανουν και τα ηλεκτρονια..φρακαραν στον ανηφορο...κι ετσι οι Πρεσπες γλυστρισαν στην Κρητη...κι αν φυσα απ την Ιταλια πανε και Καστελοριζο ...Κυπρο...και Θερμαικο αν φυσαει διαγωνια..Κατακωλο αν ...απο Ανατολη...και Γιβραλταρ αν περνανε τα 10 μποφωρ...Δεν ανησυχουν οι Αγγλοι γιατι δουλευει το 112....και το 113...διοτι τελικα το τρια ...παιζει ρολο...και στο χερι μαλιστα..

      Διαγραφή
  14. Οι S400 ακριβώς για το γεγονός αυτο αγοράστηκαν ! Για να αντιμετωπίσουν το σύνδρομο της περίκλειστου χώρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κι εγώ το χαβά μου,με τον Ελευθερίου

    Ψυχούλα ο Μάνος,ψυχούλα,
    πετούσε ελεύθερη κι άστραφτε στου νου του
    τα ερέβη,τις δίνες και τις περιστροφές,
    και στης καρδιάς του κούρνιαζε τα σκιρτήματα τ΄αθώα.
    Πόσο πόνο και δάκρυ,πόσο μεράκι και πόση έννοια
    για τον συνάνθρωπο,για τη ζωή την ίδια .
    Άφησε ανεξίτηλη βαθιά χαραγμένη τη στόφα του,
    στου ήλιου το πέρασμα και τις αποκαλύψεις,
    πάντα σεμνός και δυνατός όρθιος και μαχητής!
    Αφού δεν ήταν"μάγκας και νταής".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οκ..ειπα κ.Αλεξανδρου μια καλη κουβεντα για την φυχη μας.....αλλα οχι και να ..μας την βγαλετε κιολας...
      Ευθυμα....

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.