23/7/19

ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Αγορά F-35 ή Rafale για την αντιμετώπιση των τουρκικών S-400;

First Live Ordnance mission flown from USS America and first live GBU-32 and GBU-12 flown by a F-35 from a US Navy Warship.
H παράδοση των τουρκικών S-400 είναι πλέον γεγονός. Σύντομα, ίσως και μέσα στο έτος, οι S-400 θα έχουν αποκτήσει IOC (Initial Operational Capability), δημιουργώντας μια μεγάλη περιοχή πάνω από το τουρκικό έδαφος, όπου η πρόσβαση θα είναι απαγορευμένη. Η δυνατότητα αυτή, όπως έχουμε ξαναγράψει, αποκτάται για πρώτη φορά από την Τουρκία, και επίσης, είναι η πρώτη φορά που μπορεί να προστατεύσει επαρκώς ευαίσθητους στόχους, χωρίς την ανάγκη αεροσκαφών.
Σημειώνουμε πως μέχρι και σήμερα, η τουρκική αντιαεροπορική ικανότητα ήταν πραγματικά περιορισμένη, καθώς οι -εδώ και πολύ καιρό αποσυρθέντες- Nike-Hercules δεν θα μπορούσαν να καταρρίψουν κάτι μικρότερο από Tu-95, ενώ οι HAWK είναι ένα σχετικά πρόσφατο απόκτημα, που ήρθε την στιγμή μάλιστα που η ΠΑ απέκτησε όπλα stand off. Συνεπώς, ότι και να λέμε, οι Τούρκοι χρειάζονται ένα σοβαρό αντιαεροπορικό σύστημα, αντίστοιχο των ελληνικών Patriot.


Αποτέλεσμα της ανεπαρκούς αντιαεροπορικής άμυνας από τουρκικής πλευράς, ήταν ο μόνιμος φόβος της γειτονικής μας χώρας σε περίοδο θερμού επεισοδίου ή πολεμικής σύγκρουσης. Οι Βάσεις της ΠΑ ήταν, και παραμένουν, καλά προστατευμένες, ενώ αντίθετα, οι βάσεις της ΤΗΚ ήταν πάντα προβληματικές στην προστασία τους. Η ΠΑ ήταν και παραμένει ένα βήμα μπροστά από την άμυνα των αεροδρομίων της ΤΗΚ. Θυμίζουμε την λύση των Rockeye στα Α-7Ε/Η για τα τουρκικά Rapier, αλλά και των AFDS στις μετέπειτα λύσεις, για να φτάσουμε σήμερα στα JSOW και τα SCALP EG. Λίγα στον αριθμό, αλλά όταν δεν ξέρεις που θα χτυπήσει ο αντίπαλος, δεν μπορείς να ηρεμήσεις.
Τα προβλήματα λοιπόν της Τουρκίας ήταν και παραμένουν, δυο:

Συνέχεια: ptisidiastima

15 σχόλια:

  1. "Αγορά F-35 ή Rafale"

    Δεδομένου ότι αυτά τα αεροπλάνα κοστίζουν από 75 εως 100 εκατομμύρια δολλάρια έκαστο, και η Ελλάδα είναι ουσιαστικά χρεοκοπημένη λόγω των Μνημονίων, δεν έχουμε χρήματα για τέτοιες αγορἐς.
    Η σωστή λύση είναι να ζητήσουμε, να παρακαλέσουμε, για δωρεάν παραχώρηση αξιόλογου στρατιωτικού υλικού από τις ΗΠΑ, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία και τους S-400.

    Εάν η Δύση δεν μπορέσει να ανατρέψει στο εγγύς μέλλον τους Ισλαμιστές της Τουρκίας, αυτό δέν είναι απίθανο διότι τους προστατεύει η Ρωσία, η Ελλάδα θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη γεωπολιτική αξία.
    Επομένως θα είναι μία πολύ καλή επένδυση της Δύσης, η οικονομική και στρατιωτική ενίσχυση της Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με π..ρδές δεν βάφονται αυγά. Ή βάζεις το χέρι στην τσέπη, την ξύνεις μέχρι να βρείς ραφές (κόβεις όλα αυτά τα παράλογα επιδόματα σε γύφτους-αλλοδαπούς, κόβεις τις συντάξεις σε βουλγαρορουμανοαλβανούς με 3 χρόνια ένσημα,) και με συμπαραγωγές αλα τούρκα, ή ξανακυλάμε στη δεκαετία του '60, όταν είχαμε γεμίσει αμερικάνικα σαπάκια, με κυριότερη συνέπεια την απουσία κινήτρου για περαιτέρω γνώση. Είχαμε φτάσει στο σημείο, ένας ανθυπολοχαγός-ανθυποσμηναγός να έχει τις ΄΄ιδιες επαγγελματικές γνώσεις με έναν στρατηγό. (Σήμερα, κανείς ανώτατος δεν μπορεί να σταθεί, χωρίς εξειδικευμένο επιτελείο δίπλα του από νεαρούς αξκούς, γνώστες των οπλικών συστημάτων της γενιάς τους).

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω. Μονο που αν ειναι να παρουμε νεο μαχητικο δεν ειναι λογικο να διαλεξουμε το γαλλικο μαχητικο αλλα το αμερικανικο.
      Ειναι αναγκη η δυση να επενδυσει στην αμυνα της ελλαδος.
      Η ελλαδα εχει τετοιες δυνατοτητες για πολλα χρονια τωρα. Εχει τους πατριοτ και πολλα συνοδευτικα. Ισως ειναι αναγκη να αναβαθμισουμε τα πατριοτ.
      Η προσωπικη μου αποψη ειναι να παρουμε τα f15 και τα f35 (λιγα).

      Διαγραφή
    3. "η Ελλάδα είναι ουσιαστικά χρεοκοπημένη λόγω των Μνημονίων" λέει. Ότι δηλαδή δεν είμασταν χρεοκοπημένοι, ήρθαν τα μνημόνια ας πούμε και εκεί που ήμασταν βιώσιμοι οικονομικά μας χρεοκόπησαν;

      Διαγραφή
    4. @Κυριάκος Χαραλαμπίδης

      1)Εάν και βγαίνουμε εκτός θέματος, ακόμα και η άποψη του George Soros από τον Απρίλιο του 2010, ήταν ότι η Ελλάδα με το πρώτο Μνημόνιο, έμπαινε σε 'Περιδίνηση Θανάτου'. Είχε, δυστυχώς για εμάς, δίκιο.
      Η κατάσταση της χώρας μας σήμερα είναι τραγική, αλλά αδυνατούμε προφανώς να το καταλάβουμε. Το ΑΕΠ έχει πέσει συσσωρευτικά 25%, εν συγκρίση με το 2009, και το χρέος του δημοσίου είναι κοντά στο 190% του ΑΕΠ και δεν είναι βιώσιμο. Είμαστε σε χειρότερη κατάσταση από ότι ήταν οι ΗΠΑ το 1929, την εποχή της Μεγάλης Οικονομικής Ύφεσης'.
      Έπρεπε λοιπόν να είχαμε αντιμετωπίσει εξ΄ αρχής εντελώς διαφορετικά την κρίση. Τώρα προφανώς είναι πολύ αργά...

      2)Soros: Greece Still Faces the Danger of a “Death Spiral”

      April 14, 2010 WSP

      Renowned investor George Soros has warned that the joint European Union/IMF rescue deal to help Greece tackle its debt crisis may not be enough.

      In comments picked up by AFP at an event in London late yesterday organized by the Economist magazine, Soros said that Greece still faces the danger of a “death spiral” because the cost of borrowing in the euro zone’s rescue package is too expensive.

      Desperate to halt the Greek crisis that has hammered the euro, 15 euro zone partners offered on Sunday to lend Athens a €30 billion aid package which would give it three-year loans at 5% rate if it can’t raise money in capital markets. The IMF stands ready to chip in another €15 billion. But Soros said he believes the move is only “a little step” that may not stop Athens falling into a “debt spiral”.

      “While five percent is better than what the market is willing to offer… a rescue package should offer concessional rates,” he said.

      If Athens is forced to pay interest rates on borrowing that are too high “they have then to tighten even further, then your tax receipts go down and the economy goes further into tanking and then you go into a death spiral”, the 79-year-old noted.

      “That is still a danger that remains for Greece,” he added.

      Soros called for euro zone countries to put in place a mechanism that would permit Greece and other members of the single currency, such as Spain, to borrow on favorable terms.

      https://wallstreetpit.com/23158-soros-greece-still-faces-the-danger-of-a-%E2%80%9Cdeath-spiral%E2%80%9D/

      Διαγραφή
  2. το τζαμπα πεθανε.
    αν δεν πλερωσεις ξεχνα
    ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΗ ΤΗς , ΕΙΜΕΘΑ ΔΙΑΚΟΝΙΑΡΑΙΟΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν χρειαζομαστε τιποτα αν οι προδοτες που υποστηριζουν την συνεκμεταλευση της Ελλαδος με τους τουρκους καταφερουν να το πραγματοποιησουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ηταν ιπταμενα πιατα ..θα παιρναμε πολλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ούτε το ένα,ούτε το άλλο...
    1)Τα ραφάλ πάντως ίσως είναι καλύτερη λύση γιά την Π.Α. μετα τα sU-35,αφού πιθανώς θα έχουμε μεγαλύτερο βαθμό ανεξαρτησίας.Θα αφήσουν όμως οι αμερικανοί να τα πάρουμε;
    Ισως το Γιουροφαϊτερ να είναι καλύτερο ακόμη από αυτήν την άποψη.
    Θα πέσουν όμως και εδώ τα μεγάλα μέσα...
    2)Γιά τους S-400 η καλύτερη και φθηνότερη λύση είναι τα Κορνετ-Μ από γειτονική περιοχή.Οπως το τούρκικο ραντάρ που χτυπήθηκε από Α/Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν συζητάμε πως η καλλίτερη λύση είναι η πρόταση του John Wick. Προσβολή κρίσιμων φορέων της αντίπαλης αεράμυνας και εν συνεχεία ένα οπλικό σύστημα που εξασφαλίζει μεγάλη ακτίνα δράσης με μεγάλη μάζα πυρός.
    Για όσους έχουν παλέψει έστω και μιά μέρα για να υποστηρίξουν την συντήρηση (και όχι μόνο) ενός γαλλικού αεροσκάφους, θα προτιμούσαν να κάνουν χαρακίρι παρά να κάτσουν να ""κουβεντιάσουν""" με τους γάλλους. Σ' αυτούς έχει την απόλυτη εφαρμογή το λεχθέν """έλα να κουβεντιάσουμε, να γίνει το δικό μου"".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγορα δεκα πυρηνικων πυρομαχικων πυροβολικου ..μικρων .απο Κινα η Ινδιες..αφαιρεση του πυρομαχικου η μερους του πυραυλου Σκαλπ...φορτωση του Κινεζικου στο βλημα...και προσαρμογη του εδω..Και αναμονη εχθροπραξιων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πυραυλους Γιακχουντ Ινδικους. Ειναι συμπαραγωγος με τους Ρωσους και τους παραγει ολο το κομματι στις Ινδιες απο περισυ. Υπερηχητικοι των εξι μαχ...ακαταριπτοι πρακτικα. Λιγο ...μιζα στις Ινδιες..συν η τιμη ...στα μουλωχτα κι εγινε η δουλεια...Ταχα ο ...Κορεατης μουλωχτα και λαδερα ...δεν δινει οτι θες ?? Απο πυροβολικου εως...διηπηρωτικο πυραυλο...σιγα ποσα θελει σε ευρω...Λιγοτερα απ τον Λατση σε δυο χρονια !!! Και απ τον Μπομπολα.Πεντε πυροβολαρχιες πυρηνικες παιρνουμε με αυτους τους δυο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ολοι στην "πεπατημένη"...ενα Saab Gripen και τα χαρακτηριστικά του (πτητικά και οικονομικά), το ξέρει κανείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι Αμερικανοι και οι παγαλοι τους εδω δεν θελουν να το ξερουν.Τελος παντων λεμε χαζομαρες.. κι ολα οσα εχουμε .ολα....αν δεν γουσταρουν συγκρουση οι Αμερικανοι ..ουτε πετανε. Ουτε τσουλανε...ουτε καν αλλαζουν λαδια...ουτε βιδες εχουν...ουτε οι οθονες ...αναβουν...ουτε το κλειδι γυριζει στην μιζα.. Τα κοιτας απ το παραθυρο και χτυπας το κεφαλι στον τοιχο που τα πληρωσες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.