13/7/19

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Μυστήριο γιατί ο Ερντογάν προχώρησε στην επιζήμια για την Τουρκία αγορά των S-400

  • Πλάνο από βίντεο όπου καταγράφηκε η μεταφορά εξαρτημάτων των S-400 από τη Ρωσία στην Τουρκία με αεροσκάφος τύπου Antonov (φωτ.: EPA / RUSSIAN DEFENCE MINISTRY / HANDOUT BEST QUALITY AVAILABLE HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES)
Την ώρα που εξακολουθούν να φτάνουν στην Τουρκία νέα φορτία με εξαρτήματα του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται γιατί ο Τούρκος πρόεδρος αποφάσισε να προχωρήσει στην επιζήμια για την Τουρκία εξαγορά.

Σήμερα προσγειώθηκε το τέταρτο αεροσκάφος με τα εξαρτήματα στο αεροδρόμιο Μούρτεντ, έξω από την Άγκυρα.
«Παραμένει μυστήριο γιατί ο Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησε σε αυτήν την επιζήμια για την Τουρκία, αγορά των S-400», γράφει από την πλευρά της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Η Τουρκία έχει μόνο μια επιλογή για αποφύγει την κρίση στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, γράφει η γερμανική εφημερίδα, προσθέτοντας πως η Άγκυρα πρέπει «Να αφήσει αχρησιμοποίητους τους πυραύλους S-400 και να καταβάλλει το υπόλοιπο αντίτιμο στη Ρωσία. Όμως ο πρόεδρος Ερντογάν εμφανίζεται αποφασισμένος να θέσει σε λειτουργία το αμυντικό σύστημα. Σε αυτήν την περίπτωση θα εφαρμοστούν αυτόματα αμερικανικές κυρώσεις. Και ορθώς, διότι οι S-400 απειλούν την ασφάλεια του NATO, μιας και είναι σε θέση να εντοπίσουν τα αμερικανικά "αόρατα" μαχητικά F-35. Σε περίπτωση που επιμείνει πράγματι ο Τούρκος Πρόεδρος, την Άγκυρα περιμένουν και άλλα δεινά, πέρα των κυρώσεων σε βάρος της οικονομίας και του στρατού. Μελλοντικά η Ουάσιγκτον δεν θα κάνει και τόσο εύκολα παραχωρήσεις έναντι της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία».

1 σχόλιο:

  1. Αλλα καμμια αναφορα κι απορια...για τους δυο αγωγους υποθαλασσια...φυσικου αεριου...Ρωσικου...στην Βαλτικη...οταν τα γκιριζια Ελληνες απαγορευεται (!) να.στειλουν ...ροδακινα στην Μοσχα.( μιζα αυτοκτονιας με λαο που τρωει μυγες διοτι εχει ...αλλες ασχολιες πιο σοβαρες...πχ.τα μανουλια που περνανε .) Αυτοι οι καταπληκτικοι υπουργοι ..Γεωργιας..ψηφιζονται απ τα μανουλια τα περαστικα...σε βαση ..ερωτικης σχεσης..με σχιζοφρενια ερωτικου παθους.Και τσουπ..προβαλουν στην ακτη ..δυο τρεις βιλες..τυχαια...απο ιδρωτα φτιαγμενες και πονο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.