30/7/19

Πρόταση για κυρώσεις που θα πονέσει - «H E.E να κλείσει αεροδρόμια σε Turkish Airlines για παραβιάσεις σε Κύπρο»


Την απαγόρευση των πτήσεων της Turkish Αirlines σε όλα τα αεροδρόμια της Ε.Ε εισηγείται ο Μαικλ Ρούμπιν, αναλυτής μιας από τις γνωστότερες και ισχυρότερες «δεξαμενές σκέψης» της Ουάσινγκτον, του American Enterprise Institute, ως απάντηση στις τουρκικές παραβιάσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και την συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα εδώ και 45 χρόνια.


Συγκεκριμένα, στο άρθρο του στην Washington Examiner αναφέρει πως ο Tούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει καταστήσει τον κρατικό αερομεταφορέα της Τurkish Airlines την κυρίαρχη φιλοδοξία του. «Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης χαίρονται για την αυξανόμενη εμβέλεια της αεροπορικής εταιρείας και ο Ερντογάν εγκαινίασε πρόσφατα ένα σημαντικό νέο αεροδρόμιο έξω από την Κωνσταντινούπολη για να φιλοξενήσει μεγαλύτερο όγκο αεροσκαφών στην εναέρια κυκλοφορία της χώρας . (Η αεροπορική εταιρεία προφανώς υποστηρίζει επίσης πιο συγκεκαλυμμένες επιχειρήσεις για τον Εrdogan, όπως η παράνομη μεταφορά τουρκικών όπλων). Φυσικά, η αεροπορική εταιρεία υποστηρίζει επίσης την τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας, που είναι σημαντική η οικονομία», αναφέρει.

«Ίσως, λοιπόν, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο απορρίπτοντας τα δικαιώματα προσγείωσης της Τουρκικής Αεροπορίας. Αφήστε την αεροπορική εταιρεία να πετάξει στην Σομαλία, στο Σουδάν, στο Αζερμπαϊτζάν και στο Πακιστάν, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να στηρίξουν την οικονομία της Τουρκίας σε μια εποχή που Ερντογάν επιδιώκει να την συμπληρώσει με κλοπή».

Καταληκτικά, ο Ρούμπιν σημειώνει «Η διπλωματική διαχείριση στην Κύπρο δεν έχει επιλύσει το πρόβλημα για 45 χρόνια και δεν υπάρχει λόγος να υποψιαζόμαστε ότι θα χρειαστεί να γίνει αυτό τώρα. Ήρθε η ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση και όσοι δεσμεύτηκαν για την φιλελεύθερη τάξη μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο να πράξουν περισσότερα για να δείξουν στον Ερντογάν ότι ο κόσμος αρκετά έχει λεηλατηθεί από την Τουρκία. Εάν πρόκειται το νέο αεροδρόμιο της Τουρκίας να χάσει την κυκλοφορία και τα παραθαλάσσια θέρετρα στην Τουρκία και τα κατεχόμενα από την Τουρκία στην Κύπρο να αδειάσουν, τότε ας γίνει. Η λύση είναι απλή: Απόσυρση των πλοίων.

ΠΗΓΗ: sigmalive.com

7 σχόλια:

  1. 45 χρόνια γιατί δέν τό κάνανε καί τό σκέφτηκαν καί τό προτείνουν τώρα. Λόγια στόν αέρα κοπανιστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Νίκος Επικουρίδης Πόσοι Έλληνες πιστεύεις πως επιλέγουν συνειδητά να μην μετακινούνται με Turkish Airlines και περιμένεις τους άλλους να το πράξουν και μάλιστα να το έχουν κάνει από δεκαετίες πριν; Εγώ προσωπικά ούτε Eurobasket δεν βλέπω λόγο Turkish, "Ο έχων νουν ψηφισάτω".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η προταση στερειται μυαλου. Σαν να λες στην Γερμανια...τρεχα φαληρισε τις επιχειρησεις σου τις τουριστικες κι αλλες στο μερος αυτο...Καλυτερη προταση θαταν να κυρηξουν απ ευθειας τον πολεμο στην Γερμανια που ..αυτοι εφτιαξαν δυναμη..ανοητως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΕΝΑ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΤΟ.ΟΜΩΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ.ΓΙ ΑΥΤΟ Η ΑΔΙΚΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εισηγείται ο Ρούμπιν...χμμμ...δηλ. Ισραηλίτης της αμερίκας...
    Γιά τα αεροδρόμια των ΗΠΑ ,ούτε κουβέντα...
    Ε,σωστά...πως θα παγαίνουν οι "ελληνο"καναδοί και "ελληνο"αμερικανοί στο Τορόντο ή στην Νιού Γιάρκ ;
    Τους έχετε ακούσει να μιλούν γιά την εν λόγω εταιρεία;
    Μέλι τρέχει από το στόμα τους...Μέλι!!!
    Σιχαίνεσαι που είσαι "Ελληνας"...όπως λέει και ο csx...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παλι σεισμος...Μαριε χμμμ...τι τσουναμι χρειαζεται να φτασει το κυμμα στο ...Συνταγμα ?? Να πνιγουν ολα τα κριμματα σε 40 κυμματα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΟΣ.
    ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΛΛΩΝ ΔΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.