27/7/19

Συμπρόεδρος PYD: Μια τουρκική επίθεση στη Β. Συρία θα έχει επιπτώσεις στην πολιτική των ΗΠΑ και της Ρωσίας

Ο συμπρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), Shahuz Hassan, δήλωσε ότι ο διάλογος είναι η βάση για τη συνέχεια της ειρήνης, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι οποιαδήποτε επίθεση θα αντιμετωπίσει μεγάλη αντίσταση και θα έχει επιπτώσεις στην αμερικάνικη και ρωσική πολιτική.
Τον τελευταίο καιρό, η Τουρκία έχει αυξήσει τη συγκέντρωση στρατευμάτων, μετέφερε στρατό και βαρύ οπλισμό όπλα και άρχισε να σκάβει τάφρους. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνώρισης πετούν πάνω από τα καντόνια του Kobane και του Gire Spi.
Αυτές οι εχθρικές τουρκικές κινήσεις παρεμποδίζουν την εγκαθίδρυση της μήκους 32 χιλιομέτρων "ασφαλούς ζώνης" στη Βορειοανατολική Συρία.
Πάνω σε αυτό, ο Shahuz Hassan έδωσε μια συνέντευξη στο ANHA.

Η Τουρκία απειλεί εκ νέου μετά την ήττα της ISIS

Ο Hassan εξήγησε ότι η Τουρκία θέλει να υπονομεύσει την ασφάλεια της περιοχής με κάθε τρόπο, λέγοντας ότι "πολλές φορές αποδείχτηκε στενή σχέση μεταξύ Τουρκίας και επιθέσεων που πραγματοποίησαν μισθοφόροι". Η Τουρκία έφτασε να χρησιμοποιήσει μισθοφορικές ομάδες για την κατάληψη του Afrin. Ο κύριος στόχος της είναι να ενσωματώσει μέρος της συριακής επικράτειας. Από τις πρώτες στιγμές της συριακής κρίσης, η Άγκυρα επιθυμούσε να καταλάβει ολόκληρη τη Συρία, με τον Ερντογάν να δηλώνει "σε λίγες μέρες θα είμαστε στη Δαμασκό". Η Τουρκία επιδιώκει να καταλάβει τις ελεύθερες περιοχές μας και να καταστρέψει τη Δημοκρατική μας Αυτοδιοίκηση.
Οι τουρκικές απειλές αναζωογονούν την ISIS
"Υπάρχουν πολλοί μισθοφόροι που βρίσκονται υπό κράτηση", προειδοποίησε, "και γίνονται προσπάθειες να λυθεί αυτό το θέμα, αλλά τουρκικές απειλές εναντίον της Βόρειας και Ανατολίκής Συρίας ευνοούν τελικά τις μισθοφορικές συμμορίες. Το τουρκικό κράτος θα προσπαθήσει να κινηθεί εναντίον του δημοκρατικού πειράματος."

Η Τουρκία θέλει να μετατρέψει την ήττα της ISIS σε νίκη
"Το τουρκικό κράτος αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της περιοχής", δήλωσε ο Hassan, προσθέτοντας ότι "η Τουρκία θέλει να πάρει εκδίκηση για τις ISIS και Al Nusra. Η πολιτική γενοκτονίας εναντίον των Κούρδων θα εφαρμοστεί εάν η Τουρκία τελικά επιτεθεί στην περιοχή".
«Η Οθωμανική Αυτοκρατορία πραγματοποίησε σφαγές εναντίον Κούρδων, Ασσυρίων, Αρμενίων, Γιεζίντι και Αράβων", δήλωσε ο Χασάν, αναφερόμενος στις οθωμανικές σφαγές: «Τέτοιες σφαγές δεν έχουν συμβεί εδώ και πολύ καιρό και τώρα ο Ερντογάν μιλάει για Οθωμανική Αυτοκρατορία."

Οι απειλές θα επηρεάσουν τη Συρία και το μέλλον της περιοχής
"Ούτε μια σφαίρα δεν πυροδοτήθηκε από τη βορειοανατολική Συρία προς την Τουρκία, αντίθετα όλες οι επιθέσεις στα σύνορα προήλθαν από την τουρκική πλευρά. Η Τουρκία απειλεί την ασφάλεια και την ειρήνη της περιοχής, οι τουρκικές απειλές πρέπει να σταματήσουν. Η διεθνής κοινότητα και τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να γνωρίζουν ότι η Τουρκία απειλεί το έδαφος της Συρίας και το μέλλον της περιοχής."

Η Τουρκία θέλει να επιτύχει πολλούς στόχους
Ο επικεφαλής του PYD τόνισε ότι οι ενδιαφερόμενες χώρες, εάν είναι διατεθειμένες να προστατεύσουν την περιοχή, πρέπει να εμποδίσουν την τουρκική παρέμβαση. "Η Τουρκία θέλει να επιτύχει περισσότερους από έναν στόχους: Πρώτον, την κατοχή μέρους της συριακής επικράτειας και δεύτερον τη γενοκτονία των Κούρδων. Η Τουρκία θέλει μια κυβέρνηση συνδεδεμένη με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και το τουρκικό κράτος και αυτή είναι μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση", δήλωσε ο Hassan

Θα υπάρξει μεγάλη αντίσταση ενάντια στις επιθέσεις
Ο Hassan είπε ότι οι περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας είναι ασφαλείς περιοχές και ότι η Τουρκία απειλεί την ασφάλειά τους: "Οι διεθνείς δυνάμεις πρέπει να προστατεύσουν την ασφάλεια της περιοχής, ο διάλογος είναι η βάση, αλλά αν η Τουρκία δεν δεχτεί το διάλογο ως βάση για τη λύση και επιτεθεί, εμείς θα αντισταθούμε. "

Η Τουρκία σκοπεύει να επιτεθεί
"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Τουρκία έχει πρόθεση να επιτεθεί στη βορειοανατολική Συρία και έχει μεταφέρει βαρύ οπλισμό και μισθοφορικές ομάδες στα σύνορα", δήλωσε ο Hassan. "Όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μια τουρκική επίθεση όχι μόνο θα προκαλέσει χάος για το λαό της περιοχής, αλλά μια τέτοια επίθεση θα δώσει την ευκαιρία στο καθεστώς και το Ιράν να εισέλθουν στην περιοχή. Επιπροσθέτως, η επίθεση θα έχει επιπτώσεις και στην αμερικανική και ρωσική πολιτική".

Η Τουρκία βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση
"Η τουρκική κυβέρνηση, η κυβέρνηση των AKP και MHP (ΣτΜ: το εθνικιστικό κόμμα), υποφέρουν από οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές κρίσεις στο εσωτερικό", ανέφερε ο συμπρόεδρος του PYD, προσθέτοντας ότι ο τουρκικός λαός, στις πρόσφατες εκλογές, επέλεξε τη δημοκρατία και είπε στον Ερντογάν: "Δεν αποδεχόμαστε πλέον τις πολιτικές σου".
"Αν η Τουρκία πραγματοποιήσει επίθεση στα βορειοανατολικά της Συρίας, θα το κάνει και εξαιτίας των εσωτερικών της προβλημάτων. Ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του δεν έχουν κανένα δικαίωμα να επιτεθούν στη βορειοανατολική Συρία."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.