9/7/19

Σε τρεις νομούς θα εγκατασταθούν οι S-400 - Δείτε σε ποιούς!

Σε τρεις νομούς παρατηρείται κινητικότητα που σχετίζεται με την υποδοχή και εγκατάσταση των S-400 στην Τουρκία, σύμφωνα με την εφημερίδα Aydınlık, που διαθέτει αξιόπιστες πηγές στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (ΤΕΔ).
Και οι τρεις νομοί βρίσκονται στα σύνορα με τη Συρία και πιθανόν η εγκατάστασή τους εκεί να σχετίζεται με συμφωνία που έγινε με τις ΗΠΑ.
Μετά από έρευνες και μετρήσεις που έκαναν στο έδαφος ειδικοί των ΤΕΔ, η πρώτη πυροβολαρχία των S-400 αναμένεται να εγκατασταθεί στο Μπιρετζίκ της Ούρφα (Έδεσσα του Ευφράτη), για την προστασία των συνόρων με τη Συρία, που έχουν μήκος 911 χλμ.
Η δεύτερη πυροβολαρχία αναμένεται να εγκατασταθεί στην Αντιόχεια ή τη Μερσίνα, για να εποπτεύει το δυτικό τμήμα των συνόρων με τη Συρία, την Κύπρο αλλά και την Αν. Μεσόγειο.

Σημειώνεται ότι περίπου 100 Τούρκοι αξιωματικοί εκπαιδεύτηκαν στη Ρωσία το προηγούμενο διάστημα, στη χρήση του συστήματος S-400.
Όσο διαρκούσε η εκπαίδευση των Τούρκων αξιωματικών, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας και το ΓΕΕΘΑ, εργαζόταν στο έδαφος και επί των χαρτών, για να προσδιοριστούν οι προτεραιότητες και η τοποθεσία εγκατάστασης των συστημάτων.
Με βάση τα συμπεράσματα που εξήχθησαν, αποφασίστηκε δύο πυροβολαρχίες να εγκατασταθούν σε περιοχές που θα ελέγχουν τα σύνορα με τη Συρία και την Αν. Μεσόγειο.
Πάντως επισημαίνεται ότι οι πυροβολαρχίες θα είναι δυνατόν να μετακινηθούν σε περιοχές που θα χρειαστεί ενδεχομένως στο μέλλον.
Τέλος, σημειώνεται ότι μια ομάδα Ρώσων αξιωματικών θα μεταβεί στην Τουρκία για την εγκατάσταση και συντήρηση των πυροβολαρχιών S-400 που θα ενταχθούν στο δυναμικό των ΤΕΔ.
Πηγή: Ιντερνέτχαμπερ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.