26/7/19

Ρωσία: Μέσω Βουλγαρίας και όχι Ελλάδας η δεύτερη διακλάδωση του αγωγού Turkish Stream



Τι δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντρ Νόβακ για τον αγωγό φυσικού αερίου - Σαν δυνητική της αγορά βλέπει η Gazprom την Ελλάδα

Η δεύτερη διακλάδωση του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream θα περάσει μέσω Βουλγαρίας, και όχι μέσω Ελλάδας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντρ Νόβακ στο περιθώριο της συνάντησης της διυπουργικής ρωσό-τουρκικής επιτροπής.

«Η δεύτερη διακλάδωση του Turkish Stream θα περάσει μέσω Βουλγαρίας, Ουγγαρίας Σερβίας. Στη Βουλγαρία απευθείας» δήλωσε ο Νόβακ, επισημαίνοντας ότι η πρώτη διακλάδωση του αγωγού Turkish Stream θα αρχίσει να λειτουργεί από 1η Ιανουαρίου του 2020.

Η πρώτη διακλάδωση του αγωγού Turkish Stream θα τροφοδοτεί την εσωτερική αγορά της Τουρκίας με φυσικό αέριο, ενώ η δεύτερη τις χώρες της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ως δυνητικές αγορές η Gazprom βλέπει την Ελλάδα, την Ιταλία, την Βουλγαρία, την Σερβία και την Ουγγαρία. Η ισχύς της κάθε διακλάδωσης ετησίως είναι 15,75 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

4 σχόλια:

  1. Κατα το Αμερικανικο Ευαγγελιο Καλως ετσι. Κατα το Ρωσικο : Κακως ετσι.
    Κατα το Ελληνικο : Δεν ...ξερουμε απ αυτα..Δεν παμε για καφε ?? Ξερουν οι ...μεγαλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Βούλγαροι δηλαδή πως αποφασίζουν να συνεργαστούν με τη Ρωσία, ενώ εμείς εδώ ξύλο για το οποιοδήποτε έστω βήμα? Κάτι αντίστοιχο δεν θρυλείται ότι είχε κάνει και ο Κώστας Καραμανλής και τον ρίξανε ? Έχει δηλαδή η Βουλγαρία ικανότερη διπλωματία?

    Μήπως τώρα που είδαμε πόσο καλά προστατεύουν οι Ρώσοι (βλ. Ερντογάν) και σε τι αποδόμηση, για να μην πω διάλυση, βρίσκεται η Δύση, να το προσπαθούσαμε ξανά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Ρωσοι ΔΕΝ μας θελουν...τι δεν καταλαβαινεις;ποτε(πλην της Ναυμαχιας στο Ναβαρινο-μαλλον κατα λαθος-)δεν εχουν κανει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ να βοηθησουν σε οποιον δηποτε τομεα την Ελλαδα.Λογικο, αν σκεφτει κανεις οτι ηθελαν τοτε για τον εαυτο τους τον τιτλο "συνεχιστες του Βυζαντιου" και οτι σημερα διεκδικουν την πρωτοκαθεδρια της Ανατολικης Ορθοδοξου Εκκλησιας, που παραδοσιακα εχει το Οικουμενικο Πατριαρχειο, που-ΚΟΙΤΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ-εδραζεται στην Τουρκια!Εμεις δεν καταλαβαινω, τι περιμενουμε απο αυτο το "ξανθο γενος";Καθε φορα "πεφτουμε απο τα συννεφα" ενω τα πραγματα ειναι ολοφανερα.Συγγνωμη εαν φανηκα καπως αποτομη, αλλα στις δυσκολες εποχες που ζουμε δεν εχουμε την "πολυτελεια" της εθελοτυφλιας πλεον!

      Διαγραφή
  3. Βασιλικοτεροι του Βασιλεως..??
    Το κακο ειναι οτι οι Βουλγαροι θα πσιρνουν λεφτα σαν κρατος.Αφηνω στην εξυπναδα σου να πει τι παιρνουν εδω απ τους αγωγους σαν κρατος και σαν....ατομα. Περνα ηδη ενας και ζητησε απ το Γενικο Λογιστηριο του κρατους το κονδυλι εσοδων στον προιπολογισμο..Αυτο πρεπει να κανουμε και με το Αμερικανικο σχιστολικο του Εβρου...( εξω απ τα φορολογουμενα 6 μιλια...κλπ)...Θαχει πολυ ενδιαφερον τι θα πουν για το ...μηδεν.Πιο πιθανον ειναι να μην πουν...η να μην ακουνε...η να αλλαξουν θεμα ...η να πουν ...ακρως απορρητο .διοτι ετσι...κοκορετσι...κλπ.Μακαρι να ....πουνε ...."τοσα"....Τι λες εσυ ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.