29/8/19

Τσαρούχι, Καδένα και 1821


Ραφαήλ Α. Καλυβιώτης 

Ο Γεραπετρίτης της ΝΔ απολογήθηκε στον νεομαρξιστή και εθνοαποδομητή Βούτση για τους εορτασμούς των 200 χρόνων της Εθνεγερσίας που προγραμματίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας αναθέσει το έργο στην Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη. Από «σαμπάνια – χαβιάρι – και Βελουχιώτη Άρη» η Γιάννα το έριξε σε τσαρούχι – καδένα – και 1821. Βλέποντάς την μεταστροφή της Γιάννας επιβεβαιώθηκε μία χρόνια κνίτικη πεποίθηση πως το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα στο Νίκο Βούτση που είναι πατέρας του πιο άτυχου παιδιού στην Ελλάδα το οποίο μονίμως συλλαμβάνεται από τι αρχές. Είπε στον Γεραπετρίτη ο κ Βούτσης : «Τί πράγματα είναι αυτά;…μέσα σε μια παγκοσμιοποίηση …μιλάμε για εθνικό αφήγημα και για ταυτότητα της χώρας; Τραβήξτε το πίσω».
 Ο Γεραπετρίτης απήντησε «δεν είναι ότι προσπαθούμε να διαμορφώσουμε ενοποιημένη εθνική βάση…όχι μια δημόσια πολιτική που αναφέρεται σε ενιαίο έθνος».
 Κύριε Γεραπετρίτη αν δεν αντέχετε το βάρος του να σε αποκαλεί η αριστερά «εθνικιστή» τότε κακώς πολιτευτήκατε. Εκτός αν ασπάζεστε τις ίδιες θέσεις επομένως κακώς που πολιτευτήκατε με την ΝΔ. Αλλά ξεχάστηκα. 
Η νέα Νέα Δημκρατία έχει στις τάξεις της και «εκσυγχρονιστές» ΠΟΤΑΜΙαιους και Σημτικούς ΠΑΣΟΚοαναθρεμμένους. Οι πρόγονοί μας βέβαια δεν χρειάζονταν «αφήγημα» εθνικό για να απελευθερωθούν. Και σίγουρα δεν επαναστάτησαν για λόγους ταξικούς μαζί με όλους τους άλλους βαλκάνιους εργάτες οι οποίοι δεν εξεγέρθηκαν by the way που λένε στο χωριό μου.

Για τη συνέχεια diesy 

6 σχόλια:

  1. Ο κ. Καλυβιώτης κουβαλάει πολλούς τίτλους αλλά επιβεβαιώνει ότι τα ράσα (οι τίτλοι) δεν κάνουν τον παπά καιτούτο χωρις διάθεση προσβολής διότι μερικά από όσα λέει δεν ειναι λάθος. Αλλά λέει καιτο αμίμητο ότι δεν υπήρχαν τάξεις στην Ελλάδα επειδή εδώ δεν υπήρξε βιομηχανική επανάσταση!! Λές και δεν έχει ακούσει ποτέ για τους πληβείους και πατρικιους στη Ρώμη, για τους δημοκρατικούς και συντηρητικούς στην Αθήνα και τις οξύτατες διαμαχες τους, για τους αστούς, αγρότες και αριστοκράτες στη Γαλλία κλπ. Ο κ.Καλυβιώτης επιβεβαιώνει ότι η τυφλότητα και ο δογματισμός δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο των "κομμουνιστών" αλλά είναι ίδιον όλων των ανθρώπων ποου προτιμούν να αναπαύεται ο νους τους παρά να αλλάζουν ιδέες σύμφωνα με την πραγματικότητα όπως αυτή αλλάζει. Δύσκολη η καλογερική είτε με κόκκινη είτε με μπλέ φορεσιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >Το στοίχημα είναι να ανακαλύψουμε εκ νέου την ταυτότητά μας<

    Και χρειάζονται ιδιαίτεροι εορτασμοί των 200 χρόνων από την Εθνεγερσία, για να γίνει αυτό; Δεν μπορεί/έπρεπε να γίνεται, αν όχι κάθε μέρα, τουλάχιστον κάθε 25η Μαρτίου; Με φιέστες, άρτον και θεάματα, θα ... "ανακαλύψουμε" (sic) εκ νέου την ταυτότητά μας;

    Έχω την αίσθηση ότι θα γίνει επανάληψη τής κακόγουστης και δαπανηροτάτης φάρσας των τής "Ολυμπιάδας" τού 2004, ποτέ δεν θα μάθομε τι στοίχισε και πού ακριβώς πήγαν τα λεφτά και θα καταλάβομε το κόστος τής ... "ανακαλύψεως" τής ταυτότητάς μας, όταν μάς έλθει η λυπητερή μέσω εφορίας και άλλων αυξήσεων στα τιμολόγια.

    Άλλωστε, "Ολυμπιάδα" 2004 και εορτασμοί 200 χρόνων έχουν την ίδια διοργανώτρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αποστολόπουλοσαπ, το ένα λάθος που περιέχει το εύστοχο, καλογραμμένο και ευρηματικό άρθρο του κ. Καλυβιώτη δεν δικαιολογεί την οξύτατη ad hominem επίθεση που του εξαπέλυσες, επικαλούμενος και παροιμίες περί παπάδων και ράσων, για να μηδενίσεις το βιογραφικό που δημοσιεύει η ιστοσελίδα. Αντίδραση περίεργη και που προκαλεί στον αναγνώστη την εύλογη υποψία ότι δεν είναι "ταξικό" το κίνητρο της έκρηξής σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΝΤΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΝ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς ΑΣΤΕΡΙΟ Καμία επίθεση και καμία οξύτητα. Το επίμαχο περί τάξεων του κ. Καλυβιώτη δεν είναι λάθος είναι αντίληψη πραγμάτων. Εσφαλμένη αντίληψη. Και αυτό επισημαίνω. Η Γαλλική Επανάσταση ήταν Αστική Επανάσταση, δηλαδή ταξική. Αυτο δεν είναι άποψη, του Μαρξ ή όποιου άλλου. Είναι πραγματικότητα που την γνωρίζουν και την αναγνωρίζουν παντού.... εκτός από εδώ. Κάποιοι νομίζουν ότι "καταργώντας" τις ταξεις και την πάλη των τάξεων (διόλου μαρξιστική εφεύρεση) καταργούν τον κομμουνισμό. Καταργούν την πραγματικότητα. Ο κ. Καλυβιώτης για τον οποίο επισημαίνω ότι λέει αρκετά σωστα πράγματα είναι φορέας, σύμφωνα με το κείμενό του, αυτής της άποψης.
    Στα τόσα που μας ταλαιπωρούν φαίνεται ασήμαντο όλο αυτό. Αλλά δεν είναι ασήμαντο. Επειδή όσο δεν απορρίπτουμε τέτοιες παιδικές αντιλήψεις δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πολύ σκληρή πραγματικότητα πχ ότι η χώρα μας είναι προτεκτοράτο, γεννήθηκε το 1831 ως προτεκτοράτο και παραμένει. Καταφεύγουμε σε φαντασιώσεις και φανταστικούς εχθρούς μη τολμώντας να αναγνωρίσουμε και να αντιμετωπίσουμε τους πραγματικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφηγημα ..!!! Η χωρα. Παραμυθι δηλ.Και μαλιστα ...κακο πολυ...γιατι δεν ταιριαζει με τις πολυ καλες δικες του τρομακτικες βλαβες σε ολα τα εγκεφαλικα ημισφαιρια..που ειναι και παγκοσμια οπως λεει..Αααντε βρε παιχταρα γιγαντα της γνωσης !!!! Τερατωδη εγκεφαλε ολων των εποχων !! Παγκοσμιοποιηση...θεε μου ...πιο παγκοσμιοι κι απο σενα !!! Οτι του ξεφουρνισαν οι ...Ταλιμπαν του Ατλαντικου..Αλλοι αυτοι...ανατιναζουν και τα μυαλα...οχι μονο τον Βουδα...Δεν νοιωθετε θαυμασμο και δεος ??? Πω πω πω πω..πω...τι βρηκαν οι κανιβαλοι !!! Κοκκαλο !!!! Αφηγημα..διηγημα...αγημα ..νουβελα....πω πω πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.