29/8/19

28.000 παιδιά στο «παραπέτασμα»


«Ποιος μου δίνει εμένα τα παιδικά μου χρόνια; Ποιος; Κανένας. Μόνο η Ιστορία» αναρωτιέται μια ηλικιωμένη γυναίκα, τότε 14 χρόνων κορίτσι από το χωριό Λια, που συνόδευσε μικρότερα από εκείνη παιδιά στη αναγκαστική φυγή τους στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Η ερώτηση αυτή ίσως δεν έχει ακόμη απάντηση. Προκαλεί μόνο προβληματισμό σχετικά με την ανάγκη ή όχι, την εκμετάλλευση ή μη της μετακίνησης 28.000 περίπου παιδιών από φτωχές οικογένειες και σχεδόν έρημα χωριά προς τις χώρες του πρώην «υπαρκτού».
Παιδομάζωμα ή παιδοσώσιμο; Αυτό ήταν το ερώτημα που έθεσε στο επίκεντρο το διεθνές συνέδριο που έγινε τον Οκτώβριο του 2003 στον πύργο Κάροϊ στο Φεχιρβαρτσούγκο της Ουγγαρίας με θέμα «Τα παιδιά – πρόσφυγες από την Ελλάδα στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο». Οι βασικές ομιλίες δημοσιεύθηκαν στον τόμο «Παιδομάζωμα ή παιδοσώσιμο;» (εκδ. Επίκεντρο) με την επιμέλεια των καθηγητριών Ειρήνης Λαγάνη και Μαρίας Μποντίλα.
Για τη συνέχεια TO BHMA

2 σχόλια:

  1. Πολλα απο αυτα σπουδασαν ενω πολλα απο αυτα που εμειναν στην εθνικοφρονα Ελλαδα πηραν τα ματια τους για την Αυστραλια, Αμερικη κλπ γιατι ΠΕΙΝΑΓΑΝ, καθως οι νικητες (εμεις δηλαδη) υπεγραφαν την απαλλαγη της Γερμανιας απο τα βαρη των χρεων!!!!! και για ευχαριστω μας φιλοδωρησαν με τα μνημονια. Βραστα λοιπον.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το «Παιδομάζωμα» και όχι βεβαίως ....Παιδοσώσιμο..... που τόλμησαν να ονομάσουν έτσι στο εν λόγω συνέδριο, ήταν ένα απαίσιο έγκλημα εις βάρος του Ελληνισμού το οποίο θα κυνηγά διαχρονικά ιστορικά τους ολετήρες εκτελεστές του.

    Όπως έχω διαβάσει, οι πάτρωνες του «Παιδομαζώματος», ήσαν οι Γιουγκοσλαύοι και γενικά οι Σλαύοι κομμουνιστές οι δε εκτελεστές του απαίσιου αυτού εγκλήματος ήσαν οι κομμουνιστές του ΚΚΕ.

    ΄Ημουν στη τελετή βραβεύσεως μετά θάνατον από την Ακαδημία Αθηνών της μικρής Ελληνίδας, μαθητής γυμνασίου τότε, η οποία μέσα από τα χιόνια οδήγησε τα δύο αδελφάκια της στο πλησιέστερο φυλάκιο του Ελληνικού Στρατού, όπου πέθανε από την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε!

    Δυστυχώς οι πολιτικοί των διαφόρων αστικών πολιτικών παρατάξεων δεν στάθηκαν στο ύψος τους με αποτέλεσμα σήμερα να γίνονται συνέδρια με τέτοιους τίτλους!

    Αίσχος και πάλι αίσχος!

    Μόνον δύο χιλιάδες από αυτά τα 28.000 παιδάκια της Ελλάδας γύρισαν στην Πατρίδα!!!


    Ευμένης Καρδιανός

    Υ.Σ. Εάν το επιθυμείτε μπορώ να βρω στοιχεία του εν λόγω εγκλήματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.