23/8/19

Ο Ερντογάν "με την ουρά στα σκέλια" ζήτησε βοήθεια από τον Πούτιν για τους υπό πολιορκία στρατιώτες του στο Παρατηρητήριο 9

Αν και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Τουρκία, την παραθέτω σε άρθρο μου που θα δημοσιευθεί την Κυριακή στην εφημερίδα κυριακάτικη δημοκρατία και στο Pontos-NEWS, σήμερα ας αρκεστούμε στο τηλεφώνημα που έκανε ο Ερντογάν προς τον Πούτιν, εν όψει της πολιορκίας του Παρατηρητηρίου Νο 9 από το στρατό της Συρίας.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση οι δύο ηγέτες συζήτησαν θέματα που αφορούν τις εξελίξεις στη Συρία και τη Λιβύη, καθώς και τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.

Ο Ερντογάν, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρείας, τόνισε στον Πούτιν το ανθρωπιστικό δράμα που προκάλεσε η παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός από την κυβέρνηση της Συρίας και οι επιθέσεις του συριακού στρατού. 
Επίσης, ο Ερντογάν τόνισε ότι οι επιθέσεις της Συρίας προκαλούν ζημιά στις προσπάθεις επίλυσης του προβλήματος στη Συρία και ότι η κατάσταση έχει μετατραπεί σε πολύ σοβαή απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας.
Πάντως Τούρκοι παρατηρητές συνδέουν το εσπευσμένο τηλεφώνημα Ερντογάν προς Πούτιν με την πολιορκία του Παρατηρητηρίου Νο 9, και ότι ζήτησε τη βοήθεια της Ρωσίας για την απαγκίστρωσή τους, παρά τις δηλώσεις που λένε ότι δεν πρόκειται να αποσυρθούν από εκεί.

4 σχόλια:

  1. "ότι η κατάσταση έχει μετατραπεί σε πολύ σοβαή απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας." Θα ειχε πλακα αν η κατασταση γυρισει απο την άλλη με το Συριακο στρατο να μπαινει μεσα στην τουρκια και να δημιουργει ζωνη ασφαλείας γιατι οι τρομοκρατες του ΙΣΙΣ κρυβονται εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιά να αισθάνεται ασφαλής η τουρκία θα πρέπει όλοι να γίνουμε τούρκοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.