27/8/19

Τύμπανα πολέμου στη Μέση Ανατολή – Έκκληση ΟΗΕ σε Λίβανο, Ισραήλ για αυτοσυγκράτηση

Είναι επιτακτική ανάγκη οι πάντες να αποφύγουν την κλιμάκωση υπογραμμίζει ο ΟΗΕ
Τύμπανα πολέμου ηχούν στη Μέση Ανατολή ύστερα από την επίθεση ενός οπλισμένου τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε προάστιο της Βηρυτού την περασμένη Κυριακή.
Η επίθεση, την οποία ο Λίβανος αποδίδει στο Ισραήλ, έγινε σε προπύργιο της Hezbollah.
Ο πρόεδρος του Λιβάνου Michel Aoun χαρακτήρισε την επίθεση αυτή «κήρυξη πολέμου» ενώ απευθυνόμενος στον ειδικό συντονιστή του ΟΗΕ για τον Λίβανο, Jan Kubis υποστήριξε πως η χώρα του «επιφυλάσσεται του δικαιώματός της στην αυτοάμυνα».
«Αυτό που συνέβη αποτελεί κήρυξη πολέμου που μας δίνει το δικαίωμα να υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία, την ανεξαρτησία μας και την εδαφική μας ακεραιότητα», υπογράμμισε ο Aoun.Με αντίποινα πάντως προειδοποίησε το Ισραήλ και ο επικεφαλής της σιιτικής οργάνωσης Hezbollah, Hassan Nasrallah, ο οποίος υποστήριξε πως τα ισραηλινά drones ήταν σε αποστολή αυτοκτονίας.
«Κάθε φορά που ισραηλινά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα εισέρχονται στον εναέριο χώρο του Λιβάνου, θα αναλαμβάνουμε δράση για να τα καταρρίπτουμε» είπε ο Nasrallah.
Σημειώνεται πως παλαιστινιακό κίνημα που είναι εγκατεστημένο στον Λίβανο κατηγόρησε το Ισραήλ ότι έπληξε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα θέση της οργάνωσης Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης-Γενική Διοίκηση στα περίχωρα της πόλης Κουσάγια.
Ως αποτέλεσμα οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ έχουν τεθεί σε συναγερμό, ενώ ο ΟΗΕ απευθύνει έκκληση στα μέρη να επιδείξουν τη «μέγιστη αυτοσυγκράτηση».
Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ σημείωσε ότι οι υπηρεσίες του Οργανισμού δεν είναι σε θέση να επαληθεύσουν εάν ευσταθούν οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την επίθεση αυτή, καθώς και άλλες που αναφέρθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή, τονίζοντας ότι «είναι επιτακτική ανάγκη οι πάντες να αποφύγουν την κλιμάκωση και να συμμορφώνονται προς τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας».

www.bankingnews.gr

1 σχόλιο:

  1. Το Ισραηλ οχι μονο δεν εχει στρατηγικη ψυχραιμια..και αλλα ..ψυχροαιμμα...αλλα την χανει..και προληπτικα !!! Καλου κακου δηλ.Τι σοι κρατος ειναι αυτο ?? Πως δεν το ..μολυναμε στις συνεκπαιδευσεις ακομη ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.