29/8/19

Η ήττα του Ταγίπ Ερντογάν στη Συρία

File Photo: A picture of Turkish President Recep Tayyip Erdogan is fixed during the press conference of Candidate of Justice and Development Party (AK Party) for Istanbul mayor Binali Yildirim (not pictured) at the AKP headquarters in Istanbul, Turkey. EPA, SEDAT SUNA
Του ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ
Η Τουρκία ανήκει στους Τούρκους και η Συρία στους Σύρους. Αλλά κοιτάξτε τούτο το πράγμα. Τούτο το θράσος. Η Τουρκία, που κατέκτησε ένα μέρος των εδαφών της Συρίας μαζί με τους βάρβαρους τζιχαντιστές λαφυραγωγούς, χαρακτηρίζει «τρομοκράτη» τον συριακό στρατό που πολεμά για την απελευθέρωση αυτών των εδαφών.
Από πότε χαρακτηρίζεται «τρομοκράτης» ένας λαός ο οποίος προσπαθεί να απελευθερώσει την πατρίδα του που κατέχεται από ξένα κράτη; Και τα δυτικά κράτη που κάνουν τους δικούς τους υπολογισμούς στη Συρία σιγοντάρουν αυτό το ρεζιλίκι. Αλλά ηττώνται. Παρ’ όλες τις προσπάθειες και τις επιθέσεις τους, δέχονται βαριά ήττα. Ο συριακός στρατός φαίνεται αποφασισμένος να καθαρίσει την πατρίδα του από την κατοχή και τους εισβολείς. Ιδού το Ιντλίμπ, που υπέφερε τα πάνδεινα από τα χέρια των βάρβαρων τζιχαντιστών εδώ και τέσσερα χρόνια. Το μεγαλύτερο κάστρο της Τουρκίας στη Συρία.

  • Ο Ταγίπ Ερντογάν παρακάλεσε πολύ, ικέτεψε τον Πούτιν. Για να εμποδίσει τη στρατιωτική επιχείρηση του συριακού στρατού στο Ιντλίμπ. Ο Πούτιν έκανε υπομονή για κάποιο χρονικό διάστημα. Πήρε υπόσχεση από τον Ερντογάν ότι θα απέσυρε απ’ εκεί τους τζιχαντιστές του. Δεν τήρησε την υπόσχεσή του ο Ερντογάν. Αντί να τους απομακρύνει απ’ εκεί, τους ενίσχυσε πιο πολύ και αύξησε περαιτέρω τη στήριξή του. Και τελικά ο συριακός στρατός ανέλαβε δράση χωρίς να περιμένει περισσότερο.
Άρχισε να καθαρίζει βήμα με βήμα το Ιντλίμπ από τους βάρβαρους λαφυραγωγούς. Επιτέλους απελευθερώνονται τα κατεχόμενα εδάφη. Και ο λαός γιορτάζει στις πόλεις και στα χωριά που απελευθερώνονται από τους τυράννους. Ρίχνεται στους δρόμους γεμάτος χαρά. Αξίζει να δει κανείς αυτή τη χαρά της απελευθέρωσης. Προηγουμένως την είδαμε στο Χαλέπι και στη Ράκα. Στα ΜΜΕ του κόσμου μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες της χαράς για την απελευθέρωση, αλλά δεν μπορείτε να τις δείτε στα ΜΜΕ της Τουρκίας.
Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν θέλει να δει κανείς στην Τουρκία την κατάντια του στη Συρία μαζί με τους αιμοβόρους τζιχαντιστές. Αυτή τη στιγμή ο τουρκικός στρατός βρίσκεται αντιμέτωπος με τον συριακό στρατό στη Συρία. Και το τουρκικό παρατηρητήριο στο Ιντλίμπ μαζί με τους στρατιώτες του είναι αιχμάλωτοι του συριακού στρατού. Οι λαφυραγωγοί τζιχαντιστές που κατάφεραν να ξεφύγουν από το πεδίο της μάχης, καταφεύγουν στο τουρκικό παρατηρητήριο. Όμως, η Συρία δήλωσε ότι δεν πρόκειται να κάνει τα στραβά μάτια σε αυτό.
Και γνωστοποίησε στην Τουρκία ότι θα μπορούσε να καταστρέψει τα τουρκικά παρατηρητήρια στη Συρία. Ο Ταγίπ Ερντογάν, που στριμώχτηκε πολύ, άρχισε τα τηλεφωνήματα. Τηλεφώνησε στον Πούτιν. Πάλι του ζήτησε βοήθεια για να σταματήσει την επιχείρηση του συριακού στρατού. Όμως, φαίνεται ότι αυτή τη φορά δεν βρήκε αυτό που έψαχνε.
Οι λαφυραγωγοί τζιχαντιστές, που φεύγουν τώρα μπροστά στον συριακό στρατό για να σωθούν αφού διέπραξαν πολλές βιαιότητες, τρέχουν προς τα σύνορα της Τουρκίας. Βρίσκεται σε μεγάλους μπελάδες η Τουρκία. Και αν τους ανοίξει τις αγκάλες της, θα ρίξει τον λαό στη φωτιά. Άλλωστε ακόμα και τώρα δεν είναι γνωστό πόσοι τζιχαντιστές από τη Συρία βρήκαν άσυλο στην Τουρκία.
Υπέστη μιαν ολοκληρωτική συντριβή στη Συρία τώρα ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κάποτε ονειρευόταν να κάνει την προσευχή του στο Τζαμί Εμεβί στη Δαμασκό. Βούλιαξε σε τέλμα. Υπέστη εξαθλίωση. Ούτε με τους εορτασμούς για το Μαντζικέρτ, ούτε με τις εθνικιστικές του δηλώσεις για την Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να σκεπάσει αυτή την εξαθλίωση.
Μετά το Ιντλίμπ θα έρθει η σειρά του Αφρίν. Θα ξεριζωθεί και από εκεί. Ο συριακός στρατός γράφει ένα πολεμικό έπος απελευθέρωσης μαζί με τον λαό. Δεν μπορεί να σταθεί μπροστά σε αυτόν τον κυκλώνα. Το Πρακτορείο Ανατολή, που ελέγχεται από τον Ερντογάν, μεταδίδει καθημερινά ψεύτικες, κατασκευασμένες ειδήσεις. Ούτως ή άλλως, δεν μετέδωσε έστω και μία αληθινή είδηση μέχρι σήμερα από τότε που άρχισε ο πόλεμος στη Συρία. Σε αυτές τις ειδήσεις ο συριακός στρατός που διεξάγει απελευθερωτικό πόλεμο αναφέρεται ως «τρομοκράτης» και οι βάρβαροι τζιχαντιστές ως «αντιστασιακοί».
Στα δικά μας ΜΜΕ κανείς εκτός από εμάς δεν υποβάλλει την εξής ερώτηση στον Ταγίπ Ερντογάν:
  • «Η Συρία ανήκει στους Σύρους. Εσείς τι δουλειά έχετε εκεί;». Όλοι ακόμα χειροκροτούν την κατοχή του Ταγίπ Ερντογάν στο Αφρίν. Γράψτε κάπου τους φασίστες θαυμαστές του Ερντογάν ανάμεσά μας. Μια μέρα θα χρειαστεί.
Επιπλέον, ανάμεσά τους υπάρχουν και κάποιοι που θαυμάζουν τον Σελαχατίν Ντεμιρτάς, τον οποίο κρατά πίσω από τα σίδερα της φυλακής ο Ερντογάν εδώ και τρία χρόνια! Δηλαδή αγαπούν και τον δήμιο και το θύμα του! Δεν θεωρούν σωστή και την απομάκρυνση των Κούρδων δημάρχων που ανέλαβαν καθήκοντα μετά από εκλογές, αλλά θαυμάζουν τον Ερντογάν σάμπως και δεν είναι αυτός που τους απομάκρυνε από τα καθήκοντά τους.
Θέλουν λύση και ειρήνη στην Κύπρο, λες και δεν είναι ο Ερντογάν αυτός που εμποδίζει πιο πολύ αυτή τη λύση, δεν χάνουν τον θαυμασμό τους προς αυτόν! Μάλιστα καυχιούνται λέγοντας «είμαι μαρξιστής». Εκθειάζουν τον Τσε! Είναι και φασίστες οπαδοί του Ερντογάν και μαρξιστές. Γιά δες ένα προφίλ αριστερού στη χώρα μας!
Η Συρία θα απελευθερωθεί στο τέλος από την κατοχή και τους εισβολείς. Πλήρωσε γι’ αυτό πολύ βαρύ τίμημα και ακόμα συνεχίζει να πληρώνει. Η Συρία ανήκει στους Σύρους. Και η Κύπρος ανήκει στους Κύπριους.
Η Τουρκία, όπως θεωρεί τρομοκράτες όσους αντιστέκονται κατά της κατοχής στη Συρία, βλέπει ως προδότες όσους αντιστέκονται κατά της κατοχής στην Κύπρο. Δεν υπάρχει σοβαρή αντίσταση κατά της κατοχής και της εισβολής εδώ σε εμάς. Υπάρχει ενδοτισμός. Χάρη στους λεγόμενους αριστερούς μας δεν μπορέσαμε καν να στείλουμε μιαν αντιπολιτευόμενη φωνή στο Ευρωκοινοβούλιο. Η Συρία θα απελευθερωθεί. Η Κύπρος;
ΠΗΓΗ: ΑΦΡΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.