11/8/19

Κόρη Τάσου Ισαάκ: Κλειστήκαμε στο εγώ μας και έμειναν ατιμώρητοι οι δολοφόνοι Ισαάκ και Σολωμού



«Χωνεύουμε τα εγκλήματα, χαρακτηριζόμαστε από αδράνεια, αποδεχόμαστε και αδιαφορούμε για το έγκλημα απέναντι στην πατρίδα μας. Οι δολοφόνοι βαφτίζονται βουλευτές και υπουργοί» τόνισε η Αναστασία Ισάακ και πρόσθεσε: Ο Ερχαν Αρικλί «καμαρώνει για την έδρα του στην ψευδοβουλή. Ο Κενάν Ακίν, ο δολοφόνος του Σολωμού, ζει ανενόχλητος στα κατεχόμενα και εμείς ανοίγουμε τα οδοφράγματα της ντροπής και παρακαλούμε τον ΟΗΕ να μας προστατεύσουν»
Είκοσι τρία χρόνια μετά, οι μοτοσικλετιστές της ομάδας Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ και Σολωμού, πορεύτηκαν προς το οδόφραγμα Δερύνειας όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή οι ήρωες Τάσος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού.

Με το σύνθημα "η μνήμη γεννά ελπίδα" οι μοτοσικλετιστές ξεκίνησαν από όλη την Κύπρο με τελικό προορισμό το οδόφραγμα Δερυνειας, όπου διαδραματίστηκαν τα τραγικά γεγονότα τον Αύγουστο του 1996.

Μαζί με τους και οι γονείς των ηρώων και η κόρη του Ισαάκ, Αναστασία, η οποία μίλησε για πρώτη φορά.

«Φοβήθηκα τι θα πω», ανέφερε. «Δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν. Ύστερα θυμήθηκα τις υποσχέσεις για δικαιοσύνη και σεβασμό στη θυσία του Τάσου και του Σολωμού. Γιατί να σεβαστώ μια κοινωνία που δεν σέβεται την ιστορική της συνέχεια;" Διερωτήθηκε, ενώ συνεχίζοντας είπε πως τόσα χρόνια κρύφτηκε μέσα στον θυμό της αλλά τελικά την έπνιξε η απογοήτευση.

«Κλειστήκαμε στο εγώ μας», ανέφερε. «Χωνεύουμε τα εγκλήματα, χαρακτηριζόμαστε από αδράνεια, αποδεχόμαστε και αδιαφορούμε για το έγκλημα απέναντι στην πατρίδα μας. Οι δολοφόνοι βαφτίζονται βουλευτές και υπουργοί», πρόσθεσε.

Ο Ερχαν Αρικλί, συνέχισε, «καμαρώνει για την έδρα του στην ψευδοβουλή. Ο Κενάν Ακίν, ο δολοφόνος του Σολωμού, ζει ανενόχλητος στα κατεχόμενα και εμείς ανοίγουμε τα οδοφράγματα της ντροπής και παρακαλούμε τον ΟΗΕ να μας προστατεύσουν».

Η Αναστασία Ισαάκ, συνέχισε λέγοντας πως για 23 χρόνια το διεθνές ένταλμα της Ιντερπόλ για τη σύλληψή τους παραμένει στα συρτάρια και διερωτήθηκε για πόσα ακόμα χρόνια θα περιμένουμε τη δικαιοσύνη, πώς ξεχάστηκε μια δολοφονία τόσο απλά, πώς ξεχάστηκε ένας άνθρωπος που έπεσε για την ελευθερία της πατρίδας του.

Από πλευράς του, ο εκπρόσωπος της ομάδας Πρωτοβουλίας Μνήμης Ανδρέας Πεττεμερίδης είπε πως η εκδήλωση η οποία πραγματοποιείται τόσο χρόνια, είναι ο αγώνας τους κατά της λήθης.

«Ολοι μαζί μια γροθιά για να διεκδικήσουμε την ελευθερία μας», είπε, προσθέτοντας πως είμαστε ακόμα πρόσφυγες σε μια πατρίδα υπό κατοχή.

Ο κ. Πεττεμερίδης αναφέρθηκε και στις πρόσφατες αντιδράσεις για το μνημείο το οποίο τοποθέτησε η ομάδα του στον χώρο, εις μνήμην των δύο ηρώων.

Σήμερα το πρωί τελείται από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου μνημόσυνο στην μνήμη των ηρώων και ακολουθεί τρισάγιο στους τάφους τους.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

1 σχόλιο:

  1. Για χίλια χρόνια η Εκκλησία μας μας διδάσκει να μην τιμωρουμε τους δολοφόνους, τους εισβολείς και κλέφτες διότι, πλην ορισμένων εξαιρέσεων, η ηγεσία της Εκκλησίας μας είναι στα χέρια του σατανά. Όποιος ιεραρχης δεν διδάσκει αντριοσυνη και αντεπίθεση είναι αιρετικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.