30/8/19

Τα “ελαττώματα”: Το Σκοπιανό που “έκαψε” τον Τσίπρα, μπορεί να καταστρέψει τον Μητσοτάκη

Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019, στο Βερολίνο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Παλαιότερα, απευθυνόμενοι στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είχαμε γράψει ότι η Μακεδονία πάντα θα συνεγείρει και θα συναρπάζει τους Έλληνες, οι οποίοι -ειδικά για το θέμα αυτό- δεν ξεχνούν και δεν συγχωρούν. Τότε, γνωστοί υπουργοί μας είπαν σχεδόν περιπαικτικά, ότι η λύση του θέματος της ονομασίας, θα χάριζε ένα θρίαμβο στο τότε κυβερνών κόμμα. Η αλήθεια των αριθμών στις βουλευτικές εκλογές, κατέρριψε στην πράξη αυτό το επιχείρημα.
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχασαν ακριβώς επειδή έλυσαν -όπως έλυσαν- το Σκοπιανό. Χάρισαν τον «Μακεδονισμό» στους Σκοπιανούς «Βορειομακεδόνες», και αυτό δεν τους το συγχώρεσε ο λαός. Εμείς το αναμέναμε. Η Νέα Δημοκρατία κέρδισε επειδή ακριβώς εκμεταλλεύθηκε το θέμα.
Μπορεί αρκετοί να λένε ότι ο σημερινός Πρωθυπουργός ανακουφίστηκε διότι ο κ. Τσίπρας έκλεισε το θέμα και δεν θα το έβρισκε μπροστά του, αλλά η αλήθεια είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Νεοδημοκρατών βρέθηκε απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Χθες ακούσαμε από τον Πρωθυπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών να αναφέρονται στο Σκοπιανό και να ομιλούν για κάποια «ελαττώματα» της Συμφωνίας των Πρεσπών. Φαντάστηκα αμέσως ότι ξεχάστηκαν οι εθνικές κορώνες για αλλαγή αυτής της συμφωνίας, χάρη στην οποία η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σήμερα αυτοδύναμη στην εξουσία.
Έχω συζητήσει με αρκετούς φίλους το θέμα, μερικοί εκ των οποίων είναι «νεοφιλελεύθεροι», που ακούνε για εθνικά θέματα και …βγαίνουν από τα ρούχα τους(!), οι οποίοι αμφισβητούν ότι η Μακεδονία ήταν αυτή που έδωσε τη νίκη στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πρέπει να σημειώσω βεβαίως, ότι ομολογουμένως ο σημερινός πρωθυπουργός έκανε μία από τις καλύτερες προεκλογικές εκστρατείες που έχω δει στην Ελλάδα. Πολλοί παραδέχθηκαν ότι εντυπωσιάστηκαν γι’ αυτό, όπως και για το γεγονός ότι ήταν έτοιμος από καιρό. Είχε επιλέξει μέχρι και τους γενικούς γραμματείς, αλλά και τα πιο σημαντικά στελέχη με τα οποία θα υλοποιήσει το πρόγραμμά του.
Οι περισσότεροι, χωρίς αμφιβολία, είναι τεχνοκράτες, μερικοί είναι και σκληροί «νεοφιλελεύθεροι», όπως ο κ. Σκυλακάκης. Όλοι, μα όλοι δεν πρέπει να ξεχνούν, ποιο θέμα τους έφερε στην εξουσία.
Αναγνωρίζω την προσπάθεια προεκλογικά του πρωθυπουργού και των συνεργατών του, αλλά οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Εάν ο κ. Τσίπρας δεν είχε κάνει το λάθος με το Σκοπιανό, η διαφορά μεταξύ της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ελάχιστη και οπωσδήποτε ο κ. Μητσοτάκης δεν θα είχε αυτή τη στιγμή μία αυτοδύναμη κυβέρνηση, που χρειαζόταν η χώρα τη δεδομένη στιγμή. Οπότε -και ο πρωθυπουργός είμαι βέβαιος πως το γνωρίζει- απαιτείται σεβασμός στους ψηφοφόρους και ειδικά σε όσους έχουν ευαισθησία στα εθνικά θέματα.
Θα περίμενε κανείς ότι στη Νέα Δημοκρατία δεν θα ήταν κυρίαρχο το κομμάτι των «νεοφιλελεύθερων». Είναι οι αντίστοιχοι των «εθνομηδενιστών» του ΣΥΡΙΖΑ που κατέστρεψαν τον Τσίπρα, όταν τον έπεισαν τον περασμένο Μάρτιο να μαζέψει όλα τα «ορφανά» του Φώτη Κουβέλη και του Νίκου Μπίστη. Είναι τυχαίο ότι τους «έφτυσαν» όλους οι πολίτες;
Πέραν του Σκοπιανού, λοιπόν, ο πρώην πρωθυπουργός έπαθε και το στραπάτσο με τους «εθνομηδενιστές». Μόνο, που και ο κ. Μητσοτάκης έχει ένα παρόμοιο πρόβλημα. Εκτός της «ελαττωματικής» συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία όμως θα τηρήσει, διότι πρόκειται για συμφωνία του κράτους, ο πρωθυπουργός πρέπει να προσέξει και τους «νεοφιλελεύθερους» διότι οι άνθρωποι είναι …κοσμοπολίτες, και δεν έχουν την παραμικρή ευαισθησία για τα εθνικά θέματα.
Όσοι ενδιαφερόμαστε για το Αιγαίο, την Κύπρο και τους Έλληνες της Αλβανίας είμαστε γραφικοί. Ενώ αυτοί είναι …υπεράνω. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να ρωτήσει να μάθει τι συνέβη στο αδελφό κόμμα του Δημοκρατικού Συναγερμού στην Κύπρο. Τα ποσοστά του, ακριβώς επειδή τα ανώτερα στελέχη δεν σεβάστηκαν τους ψηφοφόρους έχουν κατρακυλήσει στο 26% και εάν δεν είχαν τη «σοφία» να επιλέξουν τον δημοσιογράφο Λουκά Φουρλά στις ευρωεκλογές θα είχαν προσγειωθεί στο 23%.
Οι ψηφοφόροι είναι πια υποψιασμένοι. Και άρχισαν, όπως και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, να ψηφίζουν και με το συναίσθημα… Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει γρήγορα να σταματήσει την αλαζονεία που παρατηρείται στο «κομμάτι» των κολλεγιόπαιδων -δεν βάζουν μυαλό-, και να προσέξει τα εθνικά θέματα, διότι οι πολίτες τιμωρούν στις κάλπες πια… Στις τελευταίες εκλογές απέδειξαν πως δεν ξεχνούν.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Οι γνωστοί γραφικοί κονδυλοφόροι, μας είχαν πρήξει στην κυριολεξία ότι οι Αμερικανοί θα αποδεχθούν και την αγορά των ρωσικών S-400 από την Τουρκία και στη συνέχεια θα τους παραχωρήσουν και τα μαχητικά F-35. Μας κατηγόρησαν μάλιστα ότι παραπληροφορούμε τους πολίτες στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Επειδή είμαστε στην Ουάσιγκτον και οι γελοίοι κονδυλοφόροι στα μοναστήρια καλογραιών, σίγουρα κάτι περισσότερο γνωρίζουμε από αυτούς.
Ο αρμόδιος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ, ρωτήθηκε προχθές για το ενδεχόμενο η Τουρκία να βρει έναν τρόπο να γίνει και πάλι μέρος του προγράμματος κατασκευής των F-35. Δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφιβολίας. Είπε: “Πρέπει να απαλλαγούν από το σύστημα των S-400 και αυτό (να πάει) εντελώς έξω από τη χώρα [πριν] μπορέσουμε να το εξετάσουμε. Ήμουν πολύ σαφής τόσο στα δημόσια σχόλιά μου όσο και ιδιωτικά με τον Τούρκο ομόλογό μου: Είναι είτε το F-35 είτε οι S-400. Δεν είναι και τα δύο. Δεν είναι να παρκάρεις το ένα στο γκαράζ και το άλλο απ’ έξω. Είναι ή το ένα ή το άλλο. Εδώ είμαστε και είναι λυπηρό”, τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας.
Δεν περιμένω από τους παπαγάλους να έχουν την αξιοπρέπεια να απολογηθούν στους αναγνώστες τους. Άλλωστε θα αναγκαστούν από τις εξελίξεις…
Πηγή: Τα “ελαττώματα”: Το Σκοπιανό που “έκαψε” τον Τσίπρα, μπορεί να καταστρέψει τον Μητσοτάκη https://hellasjournal.com/2019/08/ta-quot-elattomata-quot-to-skopiano-poy-quot-ekapse-quot-ton-tsipra-mporei-na-katastrepsei-ton-mitsotaki/
  

13 σχόλια:

  1. Εχει το καμινετο αεριο ?? Δεν φαινεται ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ὅποιος σκάβει τόν λάκκο τοῦ ἄλλου, πέφτει ὁ ἴδιος μέσα. Κανένας πολιτικός δέν τό καταλαβαίνει, καί ὅλοι τους τό παθαίνουν.

    Πόσο μάλλον, πού ἕνας πολύ μεγάλος λάκκος πού σκάβεται, εἶναι ἡ ἐξαπάτηση τοῦ Λαοῦ, ἀκόμη δέ μεγαλύτεος λάκκος, εἶναι ἡ χειραγώγηση τοῦ λαοῦ ἀπό τήν ηγεσία του. Τότε, φωνή Λαοῦ καί ὀργή Θεοῦ συμπίπτουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολιτική ανάλυση για κλάματα.

    Αν είναι τόσο λάθος η λύση, γιατί τώρα οι άριστοι κάνουν γαργάρα και δεν βγάζουν άχνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μ. Βαρβιτσιώτης-Συμφωνία Πρεσπών: Συμφωνία με ελαττώματα, που δεσμεύει τη χώρα μας
    Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019 22:31
    UPD:22:34

    Τις επιστολές που αντάλλαξε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, Ζάεφ Μπουγιάρ Οσμάνι, παραθέτει στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλιτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Γι’ αυτούς που φαντάζονται κινήσεις μυστικής διπλωματίας, παραθέτω τις επιστολές» σημειώνει ο κ. Βαρβιτσιώτης, που τονίζει πως «η θέση μας για τη Συμφωνία των Πρεσπών παραμένει πως είναι μια συμφωνία με ελαττώματα που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση και δεσμεύει τη χώρα μας».

    Παράλληλα, υπογραμμίζει πως η εφαρμογή της Συμφωνίας συνεπάγεται την τήρηση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η γειτονική χώρα (αλλαγή συμβόλων, ονοματοδοσία, αγάλματα κλπ) κι επισημαίνει: «Εμείς ελέγχουμε την ορθή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και θα πιέζουμε για την άμβλυνση των όρων της, προς όφελος των εθνικών συμφερόντων».

    http://ctrl.naftemporiki.gr/story/1510378/m-barbitsiotis-sumfonia-prespon-sumfonia-me-elattomata-pou-desmeuei-ti-xora-mas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτοι οι δυο η η Μακεδονια μας νοιαζει ? Αν το δευτερο ..τοτε δεν μας νοιαζει τι παθαινουν αυτοι...αλλα εμεις τι παθαινουμε απ αυτους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτος ..ο υπουργος Φωτη..συχνα κανει διακοπες στο Ακαπουλκο..με γιωτ δωρεα του ταμειου
    φιλοπτωχων..ευεργετων..Εχει
    μια ελαττωματικη αρμονια αυτο
    ..σαν τα Σκοπια..που πρεπει να
    Εφαρμοζεται πιστα .Αναγκαιο ελαττωμα κι εδω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν η ΝΔ κοροϊδέψει τον Ελληνικό λαο που, πιστεύω ότι θα είναι από της τελευταίες κυβερνήσεις που θα το κάνουν !!!! Ο λαός περιμένει εναγωνίως αυτόν που θα εκτελέσει την επιθυμία του !!!!! Θα έλθει και δεν θα έχει καμία σχέση με αυτούς της σειράς !!!!!
    Οι ίδιες οι ελληνικές κυβερνήσεις κάνουν τα τραγικά λάθη στην πορεία της χώρας !!!!
    Ξεπούλησαν την Μακεδονία, θα ξεπουλήσουν το Αιγαίο, θα έλθει η σειρά σε νησιά !!!!!
    Ο διαμελισμος της χωρας έρχεται από αυτούς !!!!!
    Μακάρι να κάνω λάθος !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε Ε ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΕ ΕΡΧΕΤΑΙ Ε Ε ΕΡΧΕΤΑΙ
      ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΤΟΥΣΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΧΡΕΟΣ ΜΗΔΕΝ ΜΑΣ ΚΟΥΒΑΛΗΣΕ ΤΟΥΣ ΧΟΛΣΡΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΟΩ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΡΩΔΙΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ..ΥΓ. ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΙ ΣΕ ΣΠΙΡΑΛ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ.Ο ΕΝΑΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ

      Διαγραφή
  8. We are way too far of forming a society of responsible citizens and accountable representatives.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γι αυτο η επομενη κυβερνηση θα ειναι συγκυβερνηση Αλεξη-Κουλη.....Βαζουμε στοιχημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλό αυτό το εν πολλοις φιλελληνικό-φιλοαμερικανικό άρθρο, με μία βασική όμως παθογένεια. Αποπειράται και αυτό να παραπλανήσει τους Έλληνες με την διόλου αθώα φράση ότι ο Μητσοτάκης «θα τηρήσει» την «συμφωνία των Πρεσπών», διότι (δήθεν) «πρόκειται για συμφωνία του ΚΡΑΤΟΥΣ», βεβαίως, βεβαίως... Αυτό είναι ψευδές, ή μάλλον γκεμπαιλικώς ψευδέστατο, όσο και αν βολεύει τους φίλους μας τους Αμερικανούς. Η «συμφωνία των Πρεσπών» ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΕΙ την Ελληνική Πολιτεία αφού υπεγράφη και ψευδοεπεκυρώθη (παρανόμως και αντισυνταγματικώς) από το εξωθεσμικό-εξωκοινοβουλευτικό ιδιωτικό «παρεάκι» του καραλυθέντος καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ήτοι ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπεγράφη και επεκυρώθη (νομίμως και συνταγματικώς) από το Ελληνικό ΚΡΑΤΟΣ. Περισσότερα (σε τεχνικό-νομικό επίπεδο) εδώ:

    https://www.istorikathemata.com/2019/01/blog-post_18.html

    [μονογραφία με τίτλο "Συνταγματική Αναθεώρηση, ή «συνταγματικό ξέπλυμα»; (στον αέρα η Συμφωνία των Πρεσπών)".]

    Με άλλα λόγια κ. Ιγνατίου, good try αλλά εδώ στην Ελλάδα δεν μασάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.