29/8/19

Έξαλλοι στη ΓΕΝΟΠ για τη μείωση των εκπτώσεων σε λογαριασμούς εργαζομένων

Tην αντίδραση της ΓΕΝΟΠ Δ.Ε.Η. προκάλεσε η ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ότι θα προχωρήσει με νομοθετική ρύθμιση σε μείωση της έκπτωσης στο λογαριασμό του ηλεκτρικού που ισχύει για τους εργαζόμενους στην επιχείρηση.
Με το ισχύον καθεστώς οι εκπτώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος των εργαζομένων της ΔΕΗ φτάνουν κατά μέσο όρο στο 75% ενώ με τη νομοθετική ρύθμιση που προωθείται, σχεδιάζεται η πλήρης κατάργηση της έκπτωσης στο μη ανταγωνιστικό σκέλος των τιμολογίων (ΕΡΤ, ΥΚΩ, χρεώσεις Δήμου κλπ), και ο περιορισμός της στο 30% για την αξία της ενέργειας (ανταγωνιστικό σκέλος).
Η ΓΕΝΟΠ αναφέρει αναλυτικά τα εξής:
«Δυστυχώς η κυβέρνηση προχωρά με βήματα που «λοξοκοιτάνε» προς τον κοινωνικό αυτοματισμό! Η απόφασή της (του αρμόδιου υπουργείου εν προκειμένω) να καταργήσει την έκπτωση που δικαιούνται (μέσω ΕΣΣΕ) οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι στον Όμιλο ΔΕΗ είναι πρωτοφανής. Ακόμα και η χούντα δεν κατάργησε μεμονωμένα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, εν ισχύ!


για τη συνέχεια EleftherosTipos

14 σχόλια:

  1. Παρόμοιες εκπτώσεις είχαν (δεν ξέρω αν τις έχουν ακόμη, αλλά δεν πιστεύω) και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ για το τηλέφωνο, εκτός των άλλων, πράγμα εντελώς απαράδεκτο. Ούτε οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ, ούτε οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, ή οπουδήποτε αλλού, μπορεί να είναι παιδιά ενός ανώτερου Θεού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θαυμασε επιχειρηματα πουχουν ..
    δημοκρατες σε δημοκρατια ισων πολιτων...και σκιζουν και δαντελες για την περιεργη αποψη των δικαιωματων ισων πολιτων με εξαιρεση λιγων..Οχι δεν συμβαινει μονο εδω τοση παρανοικη παντομιμα..αλλα κι αλλου...Σαν τα μωρα παιδια...οτι εχω παρει παραπανω δικο μου ..κι οποιος κουνηθει πεθανε !!! Φερτε μπιμπερο....φερτε φαριν λακτε ..φερτε αλογακια ..κουδουνιστρες ..πανες..ουουου...κλαμματα ο μπεμπης ο κακομαθημενος..Του πηρε η ...μαμα κρατος ..το πιατο !!! Δεν του φτανουν 2 000 ευρω και.....τον μηνα βρεξει χιονισει ..πας δεν πας...Παρτε απ αυτους των 300 ευρω τον ...μηνα κι ας χιονιζει και βρεχει..!!! Και μιλαμε για δυο ...κομμωτηρια στα 50 τον χρονο της ...κυρας !!! Αδικια εεε ??? Απα πα...πα...πα ..( ενταξει ειναι λιγοτερα απ τα 2.000 κομμωτηρια των δικαστικων)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ενδιαφέρονται οι εργαζόμενοι και τίς δημόσιες υπηρεσίες στίς οποίες εργάζονται τότε θα έπρεπε να ήθελαν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους για να τις βοηθήσουν να επιβιώσουν... Αλλά στήν Ελλάδα φωνάζει ο ΚΛΕΦΤΗΣ για να φοβηθεί ο νοικοκύρης Σε μία δημοκρατία όλοι πρέπει να έχουμε τα ίδια δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις δηλαδή να πληρώνουμε τους λογαριασμούς μας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχῶς, τὸ πάρτυ μὲ τὰ χρήματα τῶν ἄλλων ἐτελείωσε ἢ τέλος πάντων τελειώνει σιγά - σιγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για ψάξτε να βρείτε ποιός έδωσε εκπτώσεις στον λογαριασμό αντί αυξήσεων;
    Ο Μητσοτάκης ως υπουργός Συντονισμού τής Ενώσεως Κέντρου!
    Μάς δουλεύουν όλοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι αληθεια πολυ παλιο προνομιο..Μπορει.και απ το 1965...Με τον καιρο αυξηθηκε ..με απειλες .." δεν σε ψηφιζω..η κατεβαζω το μπουτον"...Πηγαιναν και διακοπες τσαμπα...και κατασκηνωσεις τσαμπα τα παιδια ..τα καμαρια μας..κι εκδρομες...κλπ κλπ...και πιτες τα Χριστουγεννα..και τραπεζοματα...και τα λεφτα ασθενειας αμεσα μπαμ μπαμ στο ταμειο μεσα στο ..κτηριο...κλπ..κλπ...κλπ...

      Διαγραφή
    2. Και λοιπόν δεν πρέπει να το διορθώσουν τώρα και να κόψουν τα ειδικά προνόμια? Το σημαντικό είναι τώρα τι γίνεται???

      Διαγραφή
  6. Κύριοι είμαι συνταξιούχος ΔΕΗ με τιμολόγιο προσωπικού της ΔΕΗ, το λεγόμενο ΓΠ. Το όφελός μου ήτοι η έκπτωσή μου για την ηλεκτρική ενέργεια που κατανάλωσε η 4-μελής οικογένειά μου κατά το τελευταίο φορολογικό έτος (1.1 έως 31.12.2018) ήταν 95.17 ευρώ (ΕΤΗΣΙΑ ΒΑΣΗ), όπως φαίνεται στον κωδικό 301 της φορολογικής δηλώσεώς μου. Σημειώνω ότι αυτός ο κωδικός προσυμπληρώνεται από την φορολογική αρχή (με στοιχεία ΔΕΗ) και το ποσό της εκπτώσεως ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ. Ο κ Antpik ομιλεί γιά έκπτωση 75%!, αποδεικνύοντας ότι μάλλον στερείται του δώρου της κοινής λογικής. Ο κύριος αυτός συχνά γράφει στο πόδι αναπόδεικτα πράγματα, γεγονός σύνηθες στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας. Παρακαλώ τους αναγνώστες να χρησιμοποιούν την λογική τους πρίν πιστέψουν οτιδήποτε γράφεται.. Επίσης τον Antpik και όποια άλλη πένα να επιχειρεί να αποδεικνύει ότι γράφει.. Στην διάθεσή σας για αποδείξεις άν ο παραπάνω αποκαλύψει την ταυτότητά του, οπότε εγώ δεσμεύομαι να καταθέσω την έκπτωσή μου των 95.. ευρώ σε κοινωφελές ίδρυμα ..
    ΦΙΛΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδες ?? Για 5 κομμωτηρια των κυριων μιλαμε ..σαν ναπεσε βομβα.( 20 × 5 )...Στο κοινωφελες ιδρυμα ταδεινες 30 χρονια ?? Η τωρα πηγες εκκλησια ??

      Διαγραφή
  7. Καλό θα ήταν η μείωση να έχει αναδρομική ισχύ.... Καμία 30αρια χρόνια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 30 × 95 =2850 ευρω...στα χαμηλα κλιμακια...Στα χαμηλα οκ ?? Επι τοσες χιλιαδες υπαλληλοι...συν τοσες χιλιαδες συνταξιουχοι...συν οσοι προσληφθηκαν στο ενδιαμεσο..συν χειρες κι ορφανα...κλπ.Ποιος ηταν ο εργοδοτης καπιταλιστας σκληρος εδω ?? Καλα του κανανε του κεφαλαιοκρατη !!! Εσεις !!! Ναι εσεις ειστε αυτος !!!! ..30% απο σας τωρα...τους κοβουν το ρευμα !!! Καλα σας κανουν κεφαλαιοκρατες !!! Οτι τα πανω ..και τα κατω...διοτι αναλογα και χειροτερα συμβαινουν και με οσους εχουν πολλα και αφηνουν φεσι στο μαγαζι...Αλλα αντι αλλων στα παντα...και πανω και κατω...Σεηκερ ειναι η χωρα...τακα τακα ...

      Διαγραφή
  8. "...σχεδιάζεται η πλήρης κατάργηση της έκπτωσης στο μη ανταγωνιστικό σκέλος των τιμολογίων (ΕΡΤ, ΥΚΩ, χρεώσεις Δήμου κλπ..." , συγνώμη αλλά αυτό δε λέγεται έκπτωση αλλά κανονική πληρωμή του οργανισμού στον υπάλληλο. Με άλλα λόγια, δε μειώνει-μηδενίζει το περιθώριο κέρδους της, αλλά βάζει βαθειά το χέρι στην τσέπη (μας) και δίνει μπαχτσίσι στον υπάλληλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ενας απ τους τρεις που κστεστρεψαν μια χωρα..τωρα θελει να σωσει την ΔΕΗ..
    Αλλα αντι αλλων ...ειπαμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.