29/8/19

Πάρτο αλλιώς

Το γύρο του Διαδικτύου κάνει η πώληση μιας μπριζόλας στη Μύκονο αξίας 920 ευρώ. Η συγκεκριμένη μπριζόλα ήταν Kobe, η αξία της οποίας σε μερίδα 200-250γρ κυμαίνεται γύρω στα 250-300 δολάρια σε ένα καλό εστιατόριο στη Νέα Υόρκη για παράδειγμα και το κιλό ωμή πωλείται γύρω στα 200-300 δολάρια στα καλά κρεοπωλεία. Πρόκειται για την καλύτερη μπριζόλα στον κόσμο.
Εφόσον λαμβάνουμε υπόψη ότι:
α) Ο πελάτης ήξερε τι παρήγγειλε.
β) Η Μύκονος θεωρείται από τα ακριβότερα μέρη στον κόσμο να κάνεις διακοπές.
γ) Κόπηκε απόδειξη.
δ) Το βάρος της μπριζόλας μπορεί να ήταν μεγάλο.
Οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια φυσιολογική συναλλαγή και μακάρι να είχαμε περισσότερες τέτοιες. Αν έρχονταν να φάνε Kobe στη Μύκονο 1000 άτομα την ημέρα, μιλάμε για 150 εκατομμύρια ευρώ φορολογητέο τζίρο τη σεζόν μόνο από τη μπριζολίτσα. Επομένως αντί να κράζετε, διαφημίστε στο εξωτερικό ότι στη Μύκονο σερβίρεται η καλύτερη Kobe.

10 σχόλια:

  1. Αφορολογητο τζιρο...η με κομμενη αποδειξη 15 ευρω..η με κομμενη ...ακοπη μαιμου..η με μισοκομμενη κι ο εφοριακος με βιλα στην Γλυφαδα..( λεξη ταμαμ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν έκανες τον κόπο να κοιτάξεις την φωτογραφία, θα έβλεπες ότι πρόκειται για κανονικότατη απόδειξη.

      Διαγραφή
    2. Εσυ μιλας γιαυτην....εγω για τις αλλες...με αφορμη αυτην..Ποιες ειναι πιο πολλες ?? Δεν ζουμε στο Φεγγαρι στην θαλασσα της Ηρεμιας...ουτε στον κρατηρα ..Ελλας βαλις στον Αρη...( κι εδω ...βαλεις διπλα στο Ελλας)

      Διαγραφή
    3. Ο λόγος εδώ για μία συγκεκριμένη απόδειξη. Εάν εσύ μιλάς για ο,τιδήποτε άλλο, οφείλεις να το διευκρινίσεις και συγκεκριμενοποιήσεις. Πάντως, δεν είναι το θέμα μας "οι άλλες" στην παρούσα ανάρτηση.

      Διαγραφή
    4. Εσυ εισαι οπτικος τυπος μαλλον.Ειδες μια φωτο. Κι εβγαλες αποψη καθοριστικη.Απο μια φωτο.Δεν θα σε ρωτησω αν υπαρχουν τα πρωτονια που δεν βλεπουμε.Αλλα θα σου πω τι ειπε με επιδειξη πληρη ειδικος πριν στο δελτιο του Σκαι.Ειπε κι εδειξε πληρως χαρτια ιδια κομμενα σπο ειδικα λογισμικα κρυφα..στην αγορα..εμφανως ιδια με τα νομιμα..και πρακτικως ανυπαρκτα στην εφορια.Ουτε οι εφοριακοι εχουν επιγνωση και γνωσεις να τα βρουν . Τα βλεπουν αψογα.Ειπε και τι μαγαζια στην Μυκονο βρηκε...κι αλλου.Αυτο εχει η πιστη στην εικονα.Στο φαινεσθαι...

      Διαγραφή
  2. 1)Retired boxer Ricky Hatton ‘in f**king tears’ as he ‘accidentally orders €920 steak’ on Mykonos holiday

    https://metro.co.uk/2019/08/26/retired-boxer-ricky-hatton-fking-tears-accidentally-orders-e920-steak-mykonos-holiday-10633859/

    2)Ο πελάτης προφανώς δεν ήξερε τι παρήγγειλε. Έκανε λάθος που δεν διάβασε τον τιμοκατάλογο. Δεν φαντάστηκε, βέβαια, ότι μία μπριζόλα μπορεί να κοστίσει το εξωφρενικό ποσό των 920 ευρώ. Είπε πως έκλεγε όταν είδε τον λογαριασμό.

    Η παραγγελία θα ήταν 'φυσιολογική', μόνο εάν ο πελάτης ήταν κάποιος πολύ διάσημος ή κάποιος εξαιρετικά πλούσιος και σπάταλος. Ενώ αυτός, στην φωτογραφία του 'metro', φαίνεται ότι είναι ένας απλός τουρίστας.

    Το πάθημα του Εγγλέζου μάλλον δυσφημίζει τον τουρισμό μας.
    Το εστιατόριο, νομίζω, όφειλε να τον είχε ενημερώσει για το κόστος της πανάκριβης 'Kobe' μπριζόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Το εστιατόριο, νομίζω, όφειλε να τον είχε ενημερώσει για το κόστος της πανάκριβης 'Kobe' μπριζόλας<

      Τον ενημέρωσε. Είχε τιμοκατάλογο. Ουδεμία άλλη υποχρέωση έχει. Στην Ιταλία και προπαντός στην Γαλλία, στην Κυανή Ακτή, υπάρχουν εστιατόρια, μπαρ και καφέ, πολύ ακριβότερα, αλλά δεν δυσφημούν το τουρισμό των. Ούτε έχουν υπαλλήλους να ... "προστατεύουν" τούς πελάτες, στους οποίους δίνουν τιμοκατάλογο.

      Διαγραφή
    2. @ Fotis V.

      Όπως λέει και ο Nativist παραπάνω, κατάλογος υπήρχε, ας άνοιγε τα στραβά του ο Σάξονας να διάβαζε. Σε καμία περίπτωση το περιστατικό δεν δυσφημίζει τον Ελληνικό τουρισμό - εγώ θα έλεγα πως μάλλον δυσφημίζει την νοημοσύνη του συγκεκριμένου ΒΛΑΚΑ τουρίστα που πήγε να το παίξει εξυπνάκιας και προσποιήθηκε δήθεν τον ανήξερο, λες και δεν γνώριζε τι είναι η μπριζόλα 'Kobe' και σε τι εστιατόριο κάθισε να περιδρομιάσει. Ε, λοιπόν όχι, ΔΕΝ ήταν ούτε ανήξερος, ούτε αθώος. Εξυπνάκιας και κουτοπόνηρος ήταν που ήθελε να κάνει εντύπωση στο internet και να συζητηθεί το όνομά του, ακριβώς σαν τις τσουλάρες που ντύνονται σαν πόρνες πεζοδρομίου και επιχειρούν να φωτογραφηθούν ημίγυμνες με φόντο τον Παρθενώνα (όλα για λίγα like στο Instagram) και μετά παριστάνουν τις ανήξερες και τις θιγμένες επειδή κάποιος φύλακας τις απομάκρυνε.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.