4/8/19

Πού πήγαν τα παιδιά στην Ελλάδα;


Tης Έφης Μπάσδρα*
Την αναστολή λειτουργίας 31 δημοτικών σχολείων και 69 νηπιαγωγείων, για το σχολικό έτος 2019-2020, στην Κεντρική Μακεδονία, λόγω έλλειψης μαθητών, προβλέπει απόφαση την οποία υπέγραψε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Ένα από τα καταλυτικά φαινόμενα της δεκαετούς κρίσης που χτύπησε τη χώρα ήταν και η μεγάλη μείωση των γεννήσεων. Η δημογραφική κρίση αρχίζει πλέον να μας κουνάει το δάχτυλο απειλητικά και να απαιτεί λύσεις.
Από την άλλη, στα χρόνια της κρίσης πάνω από μισό εκατομμύριο νέοι εγκατέλειψαν τη χώρα, άτομα σε αναπαραγωγική ηλικία. Ο συγχρονισμός αυτών των δύο παραγόντων είναι για τη χώρα μας καταλυτικός, με τα πρώτα αποτελέσματα να φαίνονται ήδη στον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό της νέας σχολικής χρονιάς.
Τριάντα ένα δημοτικά σχολεία και 69 νηπιαγωγεία αναστέλλουν τη λειτουργία τους μόνο στην Κεντρική Μακεδονία! Η δεκαετής ύφεση δημιούργησε τη μικρότερη μεταπολεμικά γενιά της Ελλάδας, όπως φαίνεται από τα παιδιά που φτάνουν τώρα σε ηλικία δημοτικού. Οι 118.000 γεννήσεις του 2009 έχουν μειωθεί στις 88.500 για το 2017, υπολειπόμενες πλέον και από τον αριθμό των θανάτων.

Για τη συνέχεια Liberal

3 σχόλια:

  1. Μα η λατρεια της ΕΕ..και Αμερικης εχει το ιδιο κοστος που ειχε για την Αθηνα επιβαλει ο Μινωας...Να.στελνει.τα παιδια της στον Μινωταυρο...Κι εδω δεν σρκουνται σε 40 ...τα θελουν ολα...
    Οταν θαρθει ο Θησεας...θα δουμε...αν δεν.συχαθει με οτι βλεπει κι οτι λεγεται σαν δικαιολογια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνεπῶς ὁ δυτικὸς πολιτισμὸς βρίσκεται σὲ μεγάλη παρακμή, δεῖτε τοὺς δεῖκτες γεννητικότητος τῆς λευκῆς φυλῆς παφκοσμίως, θὰ καταλάβετε πολλά.
    Καὶ ὅσοι πρόσφυγες - λαθρομετανάστες καὶ λοιποὶ ἔρχονται τὰ τέκνα τους κόβουν κι αὐτὰ νὰ γεννοῦν.
    Δυστυχῶς δὲν γνωρίζω ἐὰν ὑπάρχουν τέτοιες μελέτες, ἀλλὰ ἡ πείρα μου αὐτὸ μοῦ δείχνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν την ζωη την εκανες σουβλακι και τζιπ και ποτο..γιατι να κανεις παιδια ?? Να χασεις το σουβλακι ? Ετσι κι αλλιως διαλεξες ναχεις αυτα..κι οσο ζησεις. Μετα δεν σε νοιαζει καμμια συνεχεια. Εσυ εφαγες...τα εθνη τοσο πρεπει να κρατανε...οσο να φαει μια γενια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.