10/8/19

Νέα πρόκληση Ακάρ από τα κατεχόμενα: Οι γείτονες να μαζέψουν τα μυαλά τους



Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, συνεχίζει την περιοδεία του στα κατεχόμενα στην Κύπρο και δεν χάνει την ευκαιρία να προκαλεί την ώρα μάλιστα που στο νησί γίνονται νέες προσπάθειες για επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό.
Ο κ. Ακάρ επισκέφθηκε σειρά στρατιωτικών μονάδων και σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ‘Χουριέτ’ επισκέφθηκε νωρίτερα και την Αμμόχωστο.

Τον τελευταίο καιρό μάλιστα αρκετοί Τούρκοι αξιωματούχοι επισκέπτονται την περιοχή δείχνοντας ότι θέλουν να την ανοίξουν προς κατοίκηση στη δική τους πλευρά.

«Όταν μιλάμε εμείς για ειρήνη κάποιοι το θεωρούν αυτό αδυναμία. Όταν χρειαστεί εμείς παίρνουμε το δίκαιό μας και δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα. Γι’ αυτό οι γείτονές μας πρέπει να μαζέψουν τα μυαλά τους και τα γεγονότα πρέπει να τα δουν αντικειμενικά. Εμείς ως εγγυήτρια δύναμη ικανοποιούμε όλες τις υποχρεώσεις μας», είπε σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία.

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να μείνουν στο νησί. Είναι απαραίτητη η παρουσία τους και αυτό να το γνωρίζουν όλοι», τόνισε ακόμα.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κρατά μια πολύ σκληρή στάση την ώρα που γίνονται διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και όλοι μιλούν για το ενδεχόμενο αποχώρησης των τουρκικών δυνάμεων από το νησί.


ΠΗΓΗ: newpost.gr

1 σχόλιο:

  1. Κι εμεις ως εγγυητρια δυναμη το ιδιο..
    Εγγυομεθα οτι λειπουμε..Αν θες ..υπογραφουμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.