2/8/19

Αυτό το "λυκοτόμαρο", τον Ακάρ, που απειλεί ξανά την Κύπρο με νέα εισβολή, ποιος θα του δώσει την "κατάλληλη" απάντηση;

Χουλουσί Ακάρ: "Ό,τι έκαναν το '74 οι τουρκ.ένοπλες δυνάμεις,θα το ξανακάνουν αν χρειαστεί"

Σε νέες προειδοποιήσεις για την αντίδραση της Τουρκίας σε περίπτωση καταπάτησης των δικαιωμάτων της στην Κύπρο, προέβη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι η Τουρκία δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει, όπως και το ’74, το δικαίωμα επέμβασης με βάση τη συνθήκη των εγγυήσεων.
Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος ΥΠΑΜ, είπε χαρακτηριστικά, «Οι εγγυήσεις της Τουρκίας είναι πολύ σημαντικές. Δεν έχει κανένα νόημα η προσπάθεια αποδυνάμωσης ή διαστρέβλωσης του καθεστώτος των εγγυήσεων, που διατηρεί η Τουρκία, με τη χρήση διαφορετικών εκφράσεων ή ορισμών.
Είναι μάταιη αυτή η προσπάθεια. Η Τουρκία, η Τουρκική Δημοκρατία είναι ο εγγυητής στο νησί και όπως χθες, έτσι και σήμερα θα χρησιμοποιήσει αυτό το δικαίωμα με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας στη διάρκεια δεξίωσης για την 43η επέτειο από την εγκαθίδρυση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην Κύπρο.
Ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι με τον ίδιο τρόπο που σκέφτηκαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πριν από 45 χρόνια και προστάτευσαν τους Τ/Κ, έτσι θα ενεργήσουν και σήμερα αν υπάρξει ξανά ανάγκη.

«Το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με τον ίδιο τρόπο που σκέφτηκαν πριν από 45 χρόνια, με τον ίδιο τρόπο που υλοποίησαν τα σχέδιά τους, με τον ίδιο τρόπου που αισθάνθηκαν, αρνούμενοι να αποδεχτούν τον πόνο των αδελφών μας στην Κύπρο και να μείνουν σιωπηλοί στις αδικίες και γι’ αυτό εκτέλεσαν την Ειρηνευτική Επιχείρηση, έτσι και σήμερα με τα ίδια συναισθήματα, με τις ίδιες σκέψεις συνεχίζουμε να παρακολουθούμε από κοντά όλες τις εξελίξεις με κάθε λεπτομέρεια, καθώς και τον πόνο των αδελφών μας στην Κύπρο, να συμπάσχουμε μαζί τους στα προβλήματα και στα ζητήματά τους. Γι’ αυτό να μην έχει κανείς αμφιβολία για την αποφασιστικότητά μας και να μην υπολογίζει λανθασμένα ότι δεν θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την προάσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας και του ψευδοκράτους.

Με λίγα λόγια ό,τι σκεφτόμασταν χθες, σκεφτόμαστε και σήμερα και προσεγγίζουμε με τον ίδιο τρόπο τα γεγονότα προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των αδελφών μας στην Κύπρο, τα δικαιώματα του τ/κ λαού. Κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, ο οποίος ανήγαγε κι αυτός με τη σειρά του το θέμα της ανατ. Μεσογείου σε εθνικό ζήτημα.

«Οι δραστηριότητές μας εντός των θαλάσσιων ζωνών δικαιοδοσίας τόσο της χώρας μας όσο και του ψευδοκράτους συνεχίζονται αδιαλείπτως και ανελλιπώς και θα συνεχιστούν, όπως έχουν σχεδιαστεί. Είναι ένα δικαίωμά μας που πηγάζει από το διεθνές δίκαιο, είναι εθνικό μας δικαίωμα… Κι αυτό δεν έχει δικαίωμα να το αλλάξει κανείς. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας ώστε να φέρουμε εις πέρας όλα όσα έχουμε σχεδιάσει».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας απηύθυνε, ωστόσο, έκκληση στις παράκτιες χώρες για σύμπραξη και συνεννόηση ως προς τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών στη Μεσόγειο, αλλά και στο διαμοιρασμό του ενεργειακού της πλούτου.

«Η Τουρκία υποστηρίζει ότι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στην ανατ. Μεσόγειο και την Κύπρο, η προάσπιση των ισότιμων κυριαρχικών δικαιωμάτων και ο δίκαιος διαμοιρασμός των πηγών ενέργειας πρέπει να γίνει κατόπιν συνεννόησης όλων των παράκτιων χωρών. Πρόκειται για μια πραγματικά συγκεκριμένη και λογική προσέγγιση, αλλά αντιμετωπίζουμε δυσκολίες στο να γίνει κατανοητή».

Αναφερόμενος στο Αιγαίο και την Ελλάδα, ο Χουλουσί Ακάρ έτεινε χείρα φιλίας στην καινούρια κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας και η ίδια κάνει ό,τι είναι δυνατόν προς αυτή την κατεύθυνση.

«Όσον αφορά στα προβλήματα στο Αιγαίο, την ανατ. Μεσόγειο, την Κύπρο είμαστε υπέρ της επίλυσής τους μέσα σε κλίμα συνεργασίας και αμοιβαιότητας με την καινούρια κυβέρνηση που συστήθηκε στην Ελλάδα», σημείωσε για να συμπληρώσει ότι:

«Όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ό,τι κάνουμε βασίζεται στο διεθνές δίκαιο. Στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας με την Ελλάδα και την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου, (όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία), θα ήταν λογικό, θετικό και χρήσιμο να σκεφτούμε ‘τί μπορούμε να κερδίσουμε όλοι μαζί’ και να εργαστούμε στο πώς θα δώσουμε απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Έχουμε λάβει πολλές πρωτοβουλίες σχετικά με αυτό το ζήτημα και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο τις προσπάθειές μας για εξεύρεση λύσεων σε όλα τα προβλήματα».

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να αποτελούν εγγύηση ασφάλειας και σταθερότητας στο ψευδοκράτος και καλό θα ήταν να μην προσπαθήσει κανείς να δοκιμάσει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας.

«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των συνθηκών εγγυήσεων τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας και του ψευδοκράτους. Στο θέμα αυτό κανείς δεν πρέπει να δοκιμάσει την αποφασιστικότητά μας», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υπογραμμίζοντας ότι ποτέ δεν θα κάνουν τα στραβά μάτια σε τετελεσμένα ή σε καταπάτηση των δικαιωμάτων τους. «Αυτό θα ήταν χρήσιμο να το καταλάβουν μια ώρα αρχύτερα όλες οι πλευρές και να προσαρμόσουν αναλόγως τις ενέργειές τους», δήλωσε με νόημα ο Χουλουσί Ακάρ.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επανέλαβε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής των Τ/Κ, χωρίς να γίνει καμία υποχώρηση.
«Δεν τίθεται θέμα υποχώρησης στο θέμα αυτό. Η Τουρκία και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να κάνουν ό,τι χρειαστεί. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Κύπρο. Και υπό αυτό το πρίσμα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν να είναι έτοιμες να εκτελέσουν το καθήκον τους με κάθε τρόπο στην ξηρά, τη θάλασσα και τον αέρα», υπογράμμισε.

Ο Χουλουσί Ακάρ υποστήριξε τέλος ότι η Τουρκία, όπως μέχρι σήμερα σε κάθε ευκαιρία προασπίζονταν την ειρήνη και τη σταθερότητά της χώρας αλλά και του ψευδοκράτους, το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει και στο μέλλον. «Πάντα υποστηρίζαμε και με λόγια και με πράξεις την ειρήνη και τη σταθερότητα», είπε.

SigmaLive

16 σχόλια:

  1. Υπαρχουν Ισραηλινοί κύκλοι οι οποίοι επιθυμούν τουρκικη στρατιωτική επεμβαση στην Κύπρο, ώστε να προβληθούν έπειτα ως ελευθερωτές και νέοι προστάτες ιδιοκτήτες της Κύπρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο το λέει. Η σημερινή Ε.Φ. δεν είναι η Ε.Φ του 73-74 σε υλικό εξοπλισμό. Η ΕΛΔΥΚ αντιστάθηκε υπό εξοπλισμένη, να φανταστούν τώρα τι θα γίνει. Πάντως θα πρέπει να γίνουν στοχευμένες κινήσεις στην περαιτέρω ενίσχυση της Ε.Φ. Καμιά κορβέτα και Α/Α μεγάλου βεληνεκούς από Ισραήλ μεριά, κανένα υποβρύχιο από την Γαλλία. Ποιος περιμένετε να διώξει τους Τούρκους από την ΑΟΖ της Κύπρου; Οι Αμερικανοί και οι Άγγλοι κάνουν λόγο για ίσα δικαιώματα και για τις δυο κοινότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @dx

      Πυροβολικό φίλε μου. Για το μέγεθος της Κύπρου, τις οικονομικές δυνατότητες και τις αμυντικές ανάγκες της από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε. Κι έχει γίνει η καλή αρχή (επιτέλους!):

      Ξεκίνησε εξοπλιστικό πρόγραμμα προς ενίσχυση του πυροβολικού της Εθνικής Φρουράς με σύγχρονα σερβικής κατασκευής αυτοκινούμενα πυροβόλα των 155. Έρχεται το B52 και δεν είναι το κοκτέιλ B52 αλλά το πυροβόλο των 155 με μέγιστο βεληνεκές 56χιλιόμετρα με ειδικά πυρομαχικά. Το λιμάνι στην Κερύνεια θα γίνει στάχτη και θα μπορούμε να ρίξουμε μέχρι και 20χλμ από τις Βόρειες ακτές της Κύπρου οτιδήποτε πλησιάζει.Ακόμα και με τα απλά πυρομαχικά με βεληνεκές 31 χιλιομέτρων πάλι θα μπορούμε να τους χτυπάμε μέσα στη Θάλασσα μέχρι και 4 χιλιόμετρα από τις ακτές της Βόρειας κατεχόμενης Κύπρου. Μέσα στο αποβατικό, μέσα στη φρεγατούλα κι από ψηλά θα τους έρθει και θα τους κάψει ζωντανούς! Ομοβροντία! Συντεταγμένες στόχου από ραντάρ(εδάφους ή ιπτάμενο), UAV ή μονάδα ειδικών επιχειρήσεων.

      https://www.youtube.com/watch?v=r9Mj3KVJ__c

      Επόμενο στάδιο πρέπει να είναι κατά τη γνώμη μου η ενίσχυση της ΕΦ με τους κατάλληλους ΠΕΠ(ΜLRS) και τις κατάλληλες ρουκέτες επίσης από Σερβία. Υπάρχουν πολύ ισχυρά οπλικά συστήματα για την ενίσχυση της ΕΦ στον τομέα του πυροβολικού. Υπάρχουν νέας γενιάς σερβικές ρουκέτες με το κατάλληλο διαμέτρημα και το κατάλληλο βεληνεκές...μπορούν να κάψουν τους Ισλαμοφασίστες.

      1) LRSVM Morava

      52 χιλιόμετρα βεληνεκές, διαμέτρημα των 122mm. 50 δευτερόλεπτα για να ετοιμαστεί για βολή, 30 δευτερόλεπτα για να αποχωρήσει από το σημείο μετά τη βολή.

      2) Šumadija

      Σε κάθε εκτοξευτή έχει 4 ρουκέτες των 400mm με βεληνεκές 285 χιλιόμετρα ή εναλλακτικά έχει 12 ρουκέτες των 262mm με βεληνεκές 75 χιλιόμετρα.

      Να φάνε ρουκέτες όχι μόνο πάνω στην Κύπρο ή στην θάλασσα της Κύπρου αλλά και στο λιμάνι της Μερσίνας. 217 χιλιόμετρα είναι από Κύπρο. Με τις ρουκέτες των 40Οmm θα τους το κάψουμε ολόκληρο. ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΤΟ ΣΤΑ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΤΗΝΗ!

      ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ: Το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα οι ρουκέτες του μπορούν να πάνε στον στόχο και χωρίς καθοδήγηση GPS για ασφάλεια. Απλώς μεγαλώνει το κυκλικό σφάλμα στα 150 μέτρα (από τα 50 μέτρα με GPS)...κανένα πρόβλημα...δυο εκτοξευτές 8 ρουκέτες ταυτόχρονα...ένας στόχος..ένα τουρκικό λιμάνι...400mm διαμέτρημα...δεν θα πέσει εδώ θα πέσει στα 150 μέτρα...δεν θα σωθούν από αυτό.Δεν θα μείνει τίποτα!
      12 τέτοιοι εκτοξευτές φαντάσου τι μπορούν να κάνουν.
      Πρώτος στόχος μας να είναι το λιμάνι από το οποίο ξεκίνησε ο Αττίλας. Δεύτερος η σημαία τους στον Πενταδάχτυλο. 8 400αρες στη Μερσίνα και 1 400αρα στη σημαία στον Πενταδάχτυλο.
      ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΤΟ.
      Έτσι και το ξεκινήσουν αυτοί, εμείς πρέπει να επιλέξουμε τακτική από την αρχή επιθετικά!

      "Δεν είχα αρκετές δυνάμεις για ν’ αμυνθώ και γι’ αυτό επιτέθηκα"
      Στρατηγός George Washington Lee

      Θα του πούμε του Μπουλούτ και του Ερντογάν ποιος την έχει μεγαλύτερη(την εμβέλεια)!


      Διαγραφή
    2. Αυτό που προέχει τώρα είναι να διώξουν τους Τούρκους από την Κυπριακή ΑΟΖ. Όλα αυτά που αναφέρεις είναι ευάλωτα από την Τουρκική αεροπορία. Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσαν να εισβάλουν σε μια κυρίαρχη διεθνώς αναγνωρισμένη χώρα. Δεν συντρέχουν οι λόγοι του 73-74. Έχουμε όμως τρίτο Αττίλα στην θάλασσα, όπως εύστοχα έχει επισημανθεί και από άρθρα εδώ μέσα. Για να μπορέσουν να διώξουν τα Τουρκικά πλοία θα πρέπει να έχει η Κύπρος δικά της Πολεμικά. Χρήσιμες και καλές οι συμμαχίες αλλά και οι διπλωματικές και νομικές κινήσεις, αλλά δεν επαρκούν. Θα πρέπει και η ίδια να έχει τα μέσα να το επιβάλει. Αν περιμένει από το Ισραήλ και την Αίγυπτο να πολεμήσουν για λογαριασμό της είναι όνειρο θερινής νυκτός. Στην Ανατολική Μεσόγειο, ούτε η Ελλάδα δεν μπορεί να επιχειρήσει με τα υπάρχοντα πλοία , γιατί πολύ δύσκολα θα μπορούσε η Πολεμική Αεροπορία να τα προστατεύσει.

      Διαγραφή
    3. Σωστα. Το μειζον τωρα ειναι να προστατευτει η κυπριακη ΑΟΖ. Δεν εχουν λογο να εισβαλουν οι Τουρκοι στην Κυπρο. Το μονο που θελουν ειναι να πιεσουν για να παρουν κομματι του ελεγχου της ανατολικης μεσογειου και ισως κομματι των πορων. Το πιο σημαντικο ομως για αυτους ειναι να εχουν τον ελεγχο της μεταφορας των υδρογονανθρακων. Αυτο που δεν θελει να τους δωσει το Ισραηλ δηλαδη. Για αυτο κανουν τους καμποσους. Να δειξουν οτι και αν ακομη επιλεξουν την κυπρο και την ελλαδα για την μεταφορα των ενεργειακων πορων, θα εχουν και αυτοι λογο και παρουσια. Οι τουρκοι χρονια τωρα φτιαχνουν υποδομες για να μεταφερουν πετρελαιο και αεριο απο τα εδαφη τους. Ειναι το Ισραηλ που μεθοδικα προσπαθει να φτιαξει τις συμμαχιες ωστε να αποφυγει τον ελεγχο της τουρκιας στην μεταφορα των ενεργειακων του πορων.
      Ο κανιβαλος μονο φωναζει. Καποιος να το πει οτι δεν κερδιζει τιποτα κανοντας τρυπες στο νερο. Αλλα ειναι τουρκος, μηπως και καταλαβαινει.

      Διαγραφή
    4. 1) "Για να μπορέσουν να διώξουν τα Τουρκικά πλοία θα πρέπει να έχει η Κύπρος δικά της Πολεμικά. Χρήσιμες και καλές οι συμμαχίες αλλά και οι διπλωματικές και νομικές κινήσεις, αλλά δεν επαρκούν. Θα πρέπει και η ίδια να έχει τα μέσα να το επιβάλει"


      Πολεμικά πλοία που να μπορούν όμως να σταθούν και στο επίπεδο της αεράμυνας (απέναντι στις τουρκικές φρεγάτες και κορβέτες δεν γίνεται με περιπολικά με μερικά πυροβόλα και το πολύ κάναν exocet) κι αυτά δεν έχει οικονομικές δυνατότητες η Κύπρος χωρίς έσοδα από εξορύξεις υδρογονανθράκων.Αργότερα θα έχει χρήματα για τέτοιους εξοπλισμούς.
      Για την ώρα λοιπόν μοναδική λύση τα πυραυλικά πλέγματα σε αέρα, ξηρά, θάλασσα μαζί με μία ικανή μάζα από άρματα μάχης, ΤΟΜΑ και ελικόπτερα.Και οι ταχυκίνητες μηχανοκίνητες ομάδες "τρελών" εφεδρων "ανταρτών" που ανέφερα στο χθεσινό σχόλιο μου(2 Αυγούστου 2019 - 4:53 μμ) που μπορούν να είναι πολύ σημαντικός πολλαπλασιαστής ισχύος την ώρα της μάχης.
      Ουσιαστικά μίλησα για αντιαρματικούς πυραυλiκούς "Μπικάκηδες" εξοπλισμένους με Javelin επί πολιτικών οχημάτων 4Χ4 μαζί με ακροβολιστές, πολυβολητές, αυτοσχέδια και στρατιωτικά εκρηκτικά.Θα εμφανίζονται ξαφνικά με μεγάλη ταχύτητα, θα χτυπάνε χωρίς οίκτο και θα αποχωρούν με μεγάλη ταχύτητα..."τρελό" επίλεκτο ιππικό.10-15 "τρελοί για δέσιμο" σε κάθε ομάδα των 3-4 οχημάτων 4Χ4. 24 ώρες το 24ωρο να μην κοιμούνται οι ισλαμοφασίστες από τον τρόμο...τώρα θα εμφανιστούν οι γκιαούρηδες..μετά θα εμφανιστούν οι γκιαούρηδες. Ανορθόδοξες τρελές τακτικές για ανορθόδοξες τρελές καταστάσεις. ΤΡΟΜΟ ΣΤΟΝ ΤΡΟΜΟ!

      Οι Τούρκοι έχουν μεταφέρει ενισχύσεις αρμάτων μάχης και πυροβολικού στα κατεχόμενα και περιμένουν να τσιμπήσουμε το τυράκι. Με αφορμή την ΑΟΖ και σύγκρουση στη θάλασσα (αν τσιμπήσει το δόλωμα η Κύπρος) θα χτυπήσουν και στην ξηρά. Μην έχουμε αμφιβολίες. Δεν μπορεί η Κύπρος με το ναυτικό που έχει να εμποδίσει η ίδια την Τουρκία στη θάλασσα.Θα πάρει μόνο μερικά ενισχυμένα περιπολικά σκάφη. Μέχρι εκεί για την ώρα.Γι' αυτό βάζει στο ναυτικό παιχνίδι άλλους παίκτες.

      Απόκτηση αεροπλάνων και πλοίων επιπέδου φρεγάτας δεν έχει οικονομικές δυνατότητες η Κύπρος. Αργότερα επαναλαμβάνω θα έχει.

      Ένα δυτικό μαχητικό 4ης-5ης γενιάς κοστίζει 80 εκατομμύρια. Θα μου πεις υπάρχει η Σουηδική λύση με το Gripen και τιμή 60 εκατομμύρια ενώ υπάρχει και η Ρωσική λύση με 50 εκατομμύρια. Ναι αλλά αυτά όλα πάνε με όπλα και εκπαίδευση όχι μόνο το αεροσκάφος πάρτο. Για την ίδρυση και λειτουργία μόνο μίας μοίρας σύγχρονων νέας γενιάς αεροσκαφών(20 μαχητικά) ακόμα και μειωμένης σύνθεσης(12 μαχητικά) μαζί με το κόστος όπλων και εκπαίδευσης κτλ χρειάζεται στην καλύτερη 1 δις. Κι αυτό το κόστος με 50 εκατομμύρια το κομμάτι. Με Δυτικό μαχητικό το κόστος είναι κοντά στο διπλάσιο.

      Τα Νora B52 πυροβόλα κοστίζουν περίπου 1 εκατομμύριο το κομμάτι(με ανταλλακτικά, πυρομαχικά, κόστος εκπαίδευσης, σκέτο το πυροβόλο κάνει περίπου 700 χιλιάρικα). Τα 24 πυροβόλα που θα παραλάβει η Κύπρος θα της κοστίσουν συνολικά περίπου 25 εκατομμύρια.

      Ένας εκτοξευτής LRSVM Morava κοστίζει ενάμιση εκατομμύριο. Με 30 εκατομμύρια αγοράζεις 20 τέτοια και τα χωρίζεις σε μικρές ταχυκίνητες πυροβολαρχίες των 4 εκτοξευτών εξοπλισμένες με ρουκέτες με βεληνεκές 52 χιλιομέτρων. Με άλλα 30 εκατομμύρια φτιάχνεις τρομακτικό απόθεμα από ρουκέτες. Συνολικό κόστος προμήθειας 60 εκατομμύρια (με όλα μέσα).

      To κόστος ενός MLRS Šumadija είναι κι αυτό χαμηλό.

      Μία πυροβολαρχία με BUK(που ήδη έχει η Κύπρος) κοστίζει 150 εκατομμύρια. Ομοιοτυπία και διπλασιασμός ισχύος επίγειας πυραυλικής αεράμυνας της Κύπρου.Εκτός αν μπορέσει κάποιος άλλος να δώσει σε καλύτερη τιμή κάποιο οπλικό σύστημα ίδιο ή και καλύτερων δυνατοτήτων. Ζητάς σκληρά 100 πράγματα για να πάρεις 50. Παζάρι είναι όλα.

      Διαγραφή
    5. Μαζί με αναβάθμιση ηλεκτρονικών αισθητήρων(ραντάρ και όχι μόνο) και χρήμα στα δίκτυα πληροφοριών πολλαπλασιάζουμε το αποτέλεσμα μάχης χτυπώντας αποφασιστικά εκεί που πρέπει τον εχθρό.

      Συνολικό κόστος όλων αυτών τον προγραμμάτων κάτω από μισό δις. Για φρεγάτες και μαχητικά αεροσκάφη χρειάζονται 1-2,5 δις. Αν υπολογίσουμε ενοίκιο και για αεροπορική βάση στην Αίγυπτο(τίποτα δεν είναι τζάμπα) που λένε κάποιοι τότε ξεφεύγουμε ακόμα παραπάνω και η Κύπρος δεν έχει αυτά τα χρήματα.

      Με ισχυρή πυραυλική αεράμυνα και ικανά συστήματα πυροβολικού από μόνη της η Κύπρος θα είναι πολύ ενοχλητική μύγα που θα προκαλέσει τρομακτικές απώλειες. Αν στην εξίσωση προστεθεί δράση Ελληνικής ή άλλης αεροπορίας πάνω από την Κύπρο και ταυτόχρονα αεροπορικός πόλεμος στο Αιγαίο με την Ελληνική επίγεια πυραυλική αεράμυνα και τα Ελληνικά μαχητικά τότε η Τουρκία πολύ απλά θα ηττηθεί.

      2) "Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσαν να εισβάλουν σε μια κυρίαρχη διεθνώς αναγνωρισμένη χώρα. Δεν συντρέχουν οι λόγοι του 73-74. Έχουμε όμως τρίτο Αττίλα στην θάλασσα, όπως εύστοχα έχει επισημανθεί και από άρθρα εδώ μέσα"

      Όπως εισβάλουν άλλοι σε κυρίαρχες διεθνώς αναγνωρισμένες χώρες. Όλα μαζί πάνε πακέτο. Sea-Air-Land.
      Τον αντίπαλο τον χτυπάς εκεί που μπορείς. Όχι εκεί που προσπαθεί να σε παρασύρει αυτός. Προσεκτική προετοιμασία στην κάθε λεπτομέρεια και όταν ξεκινήσει κάτι τότε επιθετικά με ταχύτητα...εγκλωβισμός εχθρικών δυνάμεων και γρήγορα αποφασιστικά χτυπήματα που θα έχουν αντίκτυπο και στον τομέα που ο άλλος είναι ισχυρότερος.

      "Δεν είχα αρκετές δυνάμεις για ν’ αμυνθώ και γι’ αυτό επιτέθηκα"
      Στρατηγός George Washington Lee

      Διαγραφή
  3. "Με λίγα λόγια ό,τι σκεφτόμασταν χθες, σκεφτόμαστε και σήμερα και προσεγγίζουμε με τον ίδιο τρόπο τα γεγονότα προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των αδελφών μας στην Κύπρο, τα δικαιώματα του τ/κ λαού."
    Χουλουσί Ακάρ

    Η απάντηση:

    Turkey has only itself to blame if it is shunned by the EU
    Robert Ellis

    ' In violation of Article 49.6 of the Geneva convention of 1949, which stipulates that the occupying power shall not transfer parts of its own civilian population into the territory it occupies, Turkey has transferred several hundred thousand settlers from Anatolia to northern Cyprus. The 90,000 or so Turkish Cypriots who remain are, according to Mehmet Cakici, chairman of the Turkish Cypriot Social Democracy party (TDP), "facing the danger of being annihilated, both with their demographic structure and their culture and social structure". '

    ' Professor Ahmet Davutoglu, in his book Strategic Depth from 2001. Here Davutoglu states clearly: "Even if there was not one single Muslim Turk over there, Turkey would have to maintain a Cyprus question. No country could possibly be indifferent to an island like this, placed in the heart of its vital space." '

    https://www.theguardian.com/commentisfree/2010/nov/04/turkey-eu-cyprus

    Ποιὀς είναι το πραγματικός στόχος της Τουρκίας? Η αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η Δυτική Θράκη, όλη η έκταση από τον Έβρο μέχρι την Καβάλα, καθώς και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, είναι τα στοχευμένα για αρπαγή, από την Τουρκία, εδάφη μας, πέραν της Κύπρου, όπως φαίνεται από χάρτη που έχουν δημοσιεύσει τουρκικές εφημερίδες...

    Impending Turkish invasion and the revival of the National Pact (Misak-ı Millî)

    " ... in October 2016, when President Erdoğan suddenly started talking borders that were not the current borders of Turkey, but those of the National Pact.

    Pro-government newspapers reacted by publishing maps that showed all of northern Syria up to the Euphrates, the province of Mosul in Iraq as well as the Greek islands near the Turkish coast and Western Thrace as areas demanded by the Turkish national movement in its original manifesto of February 1920."

    https://ahvalnews.com/turkey-syria/impending-turkish-invasion-and-revival-national-pact

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΘΑ ΜΑΣ ΑΕΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΚΚΑΛΑ!!!

    Αυτοί έχουν στόχο την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από Θράκη μέχρι Κύπρο. Εμείς θα τους πατήσουμε τα ισλαμοφασιστικά κεφάλια τους με τις ερπύστριες μας μέχρι να γίνουν ένα με το χώμα!
    Οι εκρήξεις των Κούρδων θα είναι Παράδεισος μπροστά στα Ελληνικά τεθωρακισμένα, τον Ελληνικό στόλο και τα Ελληνικά μαχητικά.
    ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΤΟ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΛΙΠΑΣΜΑ!

    https://www.youtube.com/watch?v=Y-oMx1KHe00

    https://www.youtube.com/watch?v=aMHu9k8NaCk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ελλάδα δεν έχει καμία απολύτως επιχειρησιακή δυνατότητα να αποτρέψει έναν Αττίλα 3 στην Κύπρο. Οπότε "ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα" για τους Τούρκους. Γιατί δεν το τολμούν, μόνο γαβγίζουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ὀρθή ἐπανάληψη
    Δέν εἶναι ἡ Τουρκία ἐγγυήτρια δύναμη μόνη της γιά τήν Κύπρο. Σέ ὅ,τι κάνει χρειάζεται τήν συγκατάθεση καί τῶν δύο ἄλλων ἐγγυητριῶν δυνάμεων, δηλαδή τῆς Ἑλλάδος καί τῆς Ἀγγλίας, ἀλλά καί τῆςἰδίας τῆς Κυπριακῆς Δημοκρατίας.
    Ἐγγυήτρια δύναμη, σημαίνει ἐγγύηση γιά τήν ὕπαρξη τῆς Κυπριακῆς Δημοκρατίας, ὄχι γιἀ τήν κατάλυσή της, οὔτε γιά κατάληψη ἐδάφους της, οὔτε γιἀ ἀπομύζηση τοῦ πλούτου της.

    Ἡ Τουρκία ἄλλωστε, ἔχει ἐκπέσει ἀπό τή θέση της ὡς ἐγγυητρίας δυνάμεως, γιά τήν Κυπριακή Δημοκρατία, ἀπό μόνη της, μέ τό ὅτι συνέχισε αὐθαιρέτως τήν κατοχή ἐδάφους τῆς Κυπριακῆς Δημοκρατίας μετά τό 1974 , πέραν τοῦ ἀρχικῶς ἐπείγοντος (νά ἀνατραπῆ τό ἀπό παγίδα τῶν ΗΠΑ προκληθέν πραξικόπημα τοῦ Ἰωαννίδη στήν Κύπρο).
    Καί ἔκτοτε, βρίσκει ἀνόητες ἀφορμές καί παραμύθια γιά νά συνεχίζει καί τήν κατοχή τοῦ 40% τοῦ ἐδάφους τῆς Κυπριακῆς Δημοκρατίας, καί τήν ἀλλοίωση τοῦ πληθυσμοῦ τῆς Κύπρου.
    Ἀφοῦ ἡ Τουρκία ἑρμηνεύῃ αὐθαιρέτως καί ἐσφαλμένως, τήν ἰδιότητα τῆς ἐγγηυτρίας δυνάμεως στήν Κύπρο, ὡς τάχα δικαιώματά της γιά τήν ὑπεράσπιση τῶν "τουκροκυπρίων" καί ὄχι τῆς Κυπριακῆς Δημοκρατίας, τότε δέχεται ἄρα, ὅτι καί ἡ Ἑλλάδα ἔχει δικαίωμα νά προασπίσῃ τά δικαιώματα τῶν Ἑλλήνων τῆς Κύπρου ἀπό κάθε δράση ἤ ἐνδεχόμενη δράση εἴτε τῆς Τουρκίας, εἴτε τῶν "τουρκοκυπρίων", μέ κάθε τρόπο.
    Τό αὐθαίρετον καί ἐσφαλμένον τῆς τουρκικῆς ἑρμηνείας, δίδει ὅμως πραγματικά διακιώματα ἐπεμβάσεως τῆς Ἑλλἀδος μέ βάση τήν ἀρχή τοῦ non venire contra factum proprium πού εἶναι ἀντιτάξιμο στήν Τουρκία, ἄν ἀμφισβητήσῃ τυχόν ὅμοια ἑρμηνεία ἐκ μέρους τῆς Ἐλλάδος.
    Εἶναι πολύ τυχερή ἡ Τουρκία, πού ἡ Ἐλλάδα ἐμπιστευόμενη τίς δυτικές της συμμαχίες μέχρι σήμερα, καί τίς δυνατότητές τους νά ἀνατάξουν τήν τουρκική ἐπιθετικότητα κατά τοῦ Ἑλληνισμοῦ, στέκεται στό διεθνές δίκαιο κυρίως, καί δέν ἔχει κινηθῆ τόσον ἡ ἴδια ὅσον καί μέ συμμαχίες, μέ βάση τήν ἴδια τήν τουρκική στρεβλή ἑρμηνεία (στόν ὅρο ἐγγυήτρια δύναμη) μέχρι σήμερα, ὥστε νά ἀπωθήσῃ τά τουρκικά στρατεύματα, παντοῦ ὅπου τοῦτο ἀπαιτεῖται ἤ ἐνδείκνυται.
    Κάνει ὅμως κατάχρηση ἡ Τουρκία, τῆς καλῆς πίστεως τῆς Ἑλλαδος.
    Ἡ ἑρμηνεία ἔτσι, τοῦ ὅρου "ἐγγυήτριες δυνάμεις" ἀπό τήν Τουρκία, ἄν δέν μαζευθῆ, καί ὀνειρεύεται ... «γαλάζιες πατρίδες»της, σέ βάρος τοῦ Ἑληνισμοῦ, φυσικά καί νομοτελειακά θά προκαλέσῃ Ἑλληνοτουρκικό πόλεμο, τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Κύπρος πρέπει να εξοπλιστεί.Και να πάρει αεροπλάνα και να επιδιώξει να έχει μια βάση στην Αίγυπτο εκτός εμβέλειας των τουρκικών όπλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. oeuon
      λαμβανεται υποψιν το ανωτερω.
      τα ραφαλ δυναται ρπιχειρουν απο αιφυπτο

      Διαγραφή
    2. Αεροπλάνα χωρίς έσοδα από εξόρυξη υδρογονανθράκων δεν γίνεται.Δεν έχει οικονομική δυνατότητα η Κύπρος ακόμα. Η λύση για την ώρα είναι ενίσχυση πυροβολικού(Πυροβόλα, ΠΕΠ και πυραυλικά αντιαεροπορικά) και ενίσχυση δικτύου αισθητήρων, ύπαρξη μιας βασικής ισχυρής δύναμης αρμάτων μάχης και ΤΟΜΑ μαζί με επιθετικά ελικόπτερα σαν ατσάλινη γροθιά και ισχυρά οπλισμένες μηχανοκίνητες ομάδες εφεδρων "ανταρτών".

      Μια προμήθεια αντιαρματικών εκτοξευτών FGM-148 Javelin για για εξοπλισμό κάποιων μονάδων πεζικού, καταδρομών και μηχανοκίνητων κατάλληλα εκπαιδευμένων εφέδρων "ανταρτών" επί πολιτικών οχημάτων 4x4 επίσης θα ήταν πολύ σημαντική.Τα οχήματα μπορούν να είναι των εφέδρων κι από κατασχέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα.

      Οργανώνεις μικρό κομβόι με πολιτικά οχήματα 4x4 το καθένα με 15 κατάλληλα εκπαιδευμένους εφεδρους "τρελούς". Μικρό μέγεθος, μεγάλη ταχύτητα και ισχύς πυρός. Με ταχύτητα ένα Τόξο Άμυνας(το ονομάζω ΤΑΜ στις συζητήσεις με φίλους μου) εντός κατοικημένης περιοχής με Javelin, πολυβόλα, ακροβολιστές και αυτοσχέδια και στρατιωτικά εκρηκτικά και τους χορεύεις τους ισλαμοφασίστες ΤΑΜ ΤΑΜ στο ρυθμό.
      Μετατροπή μειονεκτήματος σε πλεονέκτημα...βασικός στόχος.

      Διαγραφή
  8. Γιωργο σαν ανθρωπος που ψαχνει με τον νου λυσεις εχεις ενα ενδιαφερον..Δεν εισαι ..οκνηρος στο μυαλο κι αραχτος στον ...μπαφο...Μπραβο γιατι αυτο ειναι Ελληνικο στην φλεβα. Ο μπαφος ειναι ξενος.Απο μια αποψη δημιουργικη ...μ αρεσει ο τροπος σου συχνα ...σαν ταση.Απλα καπου λιγο..καποτε..χανεις το ..καδρο..Και ενω ξερεις οτι αυτα τα δημιουργικα ολα ..θελουν αποδεκτες...αποσυνδεεις αυτους απ το καδρο...Ξερεις βεβαια ποσο απεχει το δημιουργικο κομματι απ το πεθαμενο.Μηπως ..λεω...ειναι καλυτερα πρωτα να αναστησουμε τον Λαζαρο ?? Διοτι κι εσυ..κι ολοι ..θα παμε χαμενοι ?? Τι κι αν εχουμε δημιουργικες ιδεες ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Δημήτρης Κ.

      Το κάδρο έχει μέσα τα πάντα...και πολιτική αλητεία, και στρατιωτικό επαγγελματισμό-πατριωτισμό (να γίνουν κάποιοι μικροί αλλά σημαντικοί εξοπλισμοί πχ τα πυροβόλα που πήρε η Κύπρος) και απλό λαό που επιλέγει αν θέλει να ναι στο 55% αυτών που δηλώνουν πως θα πολεμήσουν ή στο υπόλοιπο που δεν το δηλώνει. Στη Τουρκία δηλώνει το 70% και στην υπόλοιπη Ευρώπη το 20-25%.

      https://www.huffingtonpost.gr/entry/tha-polemoesate-yia-ten-patrida-sas-ti-apantoen-oi-ellenes_gr_5c4e9d48e4b0287e5b8c320f

      Πάντα έτσι ήταν αυτός ο τόπος Δημήτρη... κοτζαμπάσηδες ή τρελοί, αγρότες και πολεμιστές ή δειλοί, άπιστοι ή Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

      1) Περί κάδρου:

      https://www.youtube.com/watch?v=Y-oMx1KHe00

      2) Μην περιμένεις να ναι όλα ιδανικά (στο κάδρο) για να δημιουργήσεις. Δεν θα είναι ποτέ. Πολέμα! Άγρια με πείσμα μέχρι τη νίκη.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.