29/8/19

Αποκάλυψη «βόμβα» Νταβούτογλου για εμπλοκή Ερντογάν και κράτους σε τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον Κούρδων σε Τουρκία

Σε αποκαλύψεις προέβη ο Αχμέτ Νταβούτογλου σχετικά με τον σκοτεινό ρόλο που έπαιξαν ομάδες υποκινούμενες από τον Ερντογάν στις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις του 2015.
Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή, ο πρώην πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου και συγγραφέας του «Στρατηγικού Βάθους» είπε πως οι βομβιστικές επιθέσεις στο τουρκικό έδαφος με αρκετούς νεκρούς το 2015 αποδίδονται σε ενορχηστρωμένη επιχείρηση πυρήνων του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, με στόχο την ανατροπή των αποτελεσμάτων των εκλογών, τις οποίες είχε χάσει ο κ. Ερντογάν, και την προκήρυξη νέων εκλογών υπό το κλίμα της γενικευμένης ανασφάλειας.
«Εάν διερευνηθούν οι υποθέσεις που σχετίζονται με την τρομοκρατία, πολλοί άνθρωποι δεν θα μπορούν να πάνε να αντιμετωπίσουν το κοινό... Ξέρεις γιατί; Όταν η τουρκική ιστορία γραφτεί στο μέλλον, η περίοδος μεταξύ 7 Ιουνίου και 1 Νοεμβρίου θα είναι μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές», δήλωσε Νταβούτογλου σε συνέδριο στην Επαρχία Σαγγάριου.
Η αντιπαράθεση αυτή εκδηλώνεται ενώ ο Α. Νταβούτογλου κάθε άλλο παρά κρύβει την πρόθεσή του να συνεργασθεί με πρώην κορυφαία στελέχη του ΑΚΡ για την ίδρυση νέου κόμματος που θα αντιπαρατεθεί με το απολυταρχικό στυλ διακυβέρνησης του Τ. Ερντογάν.
Η ιστοσελίδα Μorning Star αναφέρει επίσης ότι διάφοροι βουλευτές αλλά και συγγενείς των θυμάτων απαίτησαν από τον κ. Νταβούτογλου να δώσει εξηγήσεις για όσα είπε, στα οποία ενέπλεξε μάλιστα και τον αρχηγό των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

2 σχόλια:

  1. Το Παιχνίδι χοντραίνει πολυ ο Αχμέτ Νταβούτογλου πρέπει να έχει συνεννοηθεί με ΗΠΑ και σια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Νταβούτογλου θα μετατρέψει την Τουρκία σε πολυζωνικη πολυκοινοτικη πολυεθνική συνομοσπονδία εθνοτήτων. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Ορισμενες κοινότητες θα έχουν περισσότερες σχέσεις με Δύση, άλλες με Ρωσία, Περσία κτλ. Έτσι θα είναι όλοι ευτυχισμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.