30/8/19

Πλήγμα για τον Ερντογάν λόγω Ιμάμογλου - Περικοπές και απολύσεις σε φιλοκυβερνητικό μιντιακό όμιλο


Ντόμινο εξελίξεων σε ερντογανικό μιντιακό φορέα μετά την απόφαση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος ξεσκεπάζει τη σπατάλη στα ταμεία του μητροπολιτικού δήμου.

Περικοπές αποφάσισε λόγω οικονομικών προβλημάτων ένας από τους μεγαλύτερους μιντιακούς φιλοκυβερνητικούς ομίλους στην Τουρκία, ο οποίος μετρά έναν αριθμό από ημερήσιες εφημερίδες, τηλεοπτικούς σταθμούς και περιοδικά.

Ο λόγος για την TürkMedya. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο μητροπολιτικός Δήμος της Κωνσταντινούπολης σταμάτησε να πληρώνει 10 εκατ.τουρκικές λύρες μηνιαίως στην εταιρεία για διαφημιστικά έξοδα.

Λόγω των μειώσεων της TürkMedya, η εφημερίδα Akşam σταμάτησε την έκδοση του εβδομαδιαίου ένθετου, Akşam Life, το οποίο κυκλοφορούσε μαζί με το κανονικό φύλλο κάθε Παρασκευή. Συν τις άλλοις τον επόμενο μήνα η Güneş αναμένεται να απολύσει έναν αριθμό εργαζομένων καθώς σχεδιάζει τη διακοπή του έντυπου Μέσου και τη μεταστροφή σε διαδικτυακό.

Η TürkMedya τρέχει επίσης τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Star και τα κανάλια 24 TV, 360 TV, για τα οποία διέρρευσαν πρόσφατα φήμες ότι θα μειώσουν το εργατικό δυναμικό τους λόγω ταμειακών προβλημάτων εξαιτίας της έλλειψης διαφημίσεων.

Όπως καταλαβαίνετε, αυτή η εξέλιξη προέκυψε μετά την απόφαση του Εκρέμ Ιμάμογλου να κόψει τη χρηματοδότηση φιλοκυβερνητικών ιδρυμάτων. Οπότε αυτό έχει αποφέρει ντόμινο εξελίξεων στον ερντογανικό μιντιακό όμιλο.

Ο δήμαρχος της Πόλης με αυτήν την απόφαση εξοικονομεί  συνολικά 350 εκατ. τουρκικές λίρες (54 εκατ. ευρώ) κάτι που είχε υποσχεθεί κατά την προεκλογική του εκστρατεία, στην οποία υποστήριζε, ότι θα ξεσκεπάσει τη σπατάλη στα ταμεία του μητροπολιτικού δήμου.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον ποια θα είναι η αντίδραση του Τούρκου προέδρου, του οποίου το κόμμα (AKP) ήδη έχει αρχίσει να μετρά απώλειες και τώρα χωρίς τη βοήθεια των Μέσων που πρόσκεινται σε αυτόν θα βλέπει τη δημοτικότητα του να πέφτει κατακόρυφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.