14/8/19

Τουρκική Navtex για ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου - Ο Akar «θυμήθηκε» τη «Γαλάζια Πατρίδα»

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο παρά τις προειδοποιήσεις τόσο της Ελλάδας και της Κύπρου όσο και της ΕΕ και ΗΠΑ
Παρά τις προειδοποιήσεις από ΕΕ για επιβολή κυρώσεων αλλά και τις έντονες αντιδράσεις από Ελλάδα και Κύπρο η Άγκυρα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο εκδίδοντας Navtex για ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο δεσμεύοντας περιοχή στην κυπριακή ΑΟΖ.
Κι όλα αυτά λίγες ώρες μετά τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Hulusi Akar, οποίος -εκτός όλων των άλλων- θυμήθηκε και τη «Γαλάζια Πατρίδα».
«Όταν μιλάμε για Γαλάζια Πατρίδα, εννοούμε μία περιοχή 462 χλμ. στην οποία περιλαμβάνεται και η θάλασσα και ο ουρανός.Έχουμε δικαιώματα που καθορίζονται από τις διεθνείς συνθήκες και αναμένουμε από τους συνομιλητές μας και γείτονές μας να τα σεβαστούν.
Σε αυτό το πλαίσιο αναμένουμε να προχωρήσουμε» τόνισε προκαλώντας εκ νέου την Ελλάδα και Κύπρο.
Ο ίδιος είχε... προειδοποιήσει «να μην δοκιμάσει κανείς τη δύναμη μας» διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για δήλωση ετοιμότητας της Τουρκίας για την περίπτωση που προκύψει ξανά ανάγκη στην Κύπρο...

www.bankingnews.gr

2 σχόλια:

  1. https://youtu.be/aSbQLTwcr9M
    https://youtu.be/UV2AJQU4B-Y

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζούμε μέρες του 1939. Ελπίζω η νέα ηγεσία του ΥΕΘΑ, να δουλεύει στο πνεύμα του Ι. Μεταξά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.