23/9/19

Έτσι έγινε η πλαστογράφηση τίτλων ιδιοκτησίας οικοπέδου 15 στρεμμάτων στη Χιμάρα



Στο κόλπο η δημοτική αρχή και η κυβέρνηση.

Ακόμη μια περίπτωση υφαρπαγής περιουσίας των Χιμαραίων από το αλβανικό παρακρατος βλέπει το φως της δημοσιότητας. Προ ολίγων ημερών, ο Διευθυντής, ο Αναπληρωτής Διευθυντής και υπάλληλοι του κτηματολογίου Αυλώνας, αποπέμφθηκαν με την κατηγορία ότι «αρνήθηκαν να καταχωρήσουν οικόπεδο, το οποίο ο ιδιοκτήτης είχε κερδίσει με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αλβανίας».

Μάλιστα με αφορμή τις πρόσφατες αυτές εξελίξεις, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Σάλι Μπερίσα, έγραψε σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι πρόκειται για σκάνδαλο, όπου επιχειρηματίας – φίλος του Έντι Ράμα, επιδιώκει να υφαρπάξει προνομιακή παράκτια τοποθεσία στην περιοχή Γιάλι της Χιμάρας.

Μέσα ενημέρωσης φιλικά προσκείμενα στην αντιπολίτευση που ασχολήθηκαν με την ανάδειξη του θέματος υπογράμμισαν:

Ένα ακόμα σκάνδαλο ξέσπασε αυτές τις μέρες, αλλά δεν έχει ακόμα δημοσιοποιηθεί ευρέως, διότι σε αυτό είναι αναμειγμένοι επιχειρηματίες - πελάτες της κυβέρνησης και οι σοσιαλιστές Δήμαρχοι στις παράκτιες πόλεις. Το σκάνδαλο ξεκίνησε με την πλαστογράφηση από την εταιρεία – πελάτη της κυβέρνησης, εγγράφων του Υποθηκοφυλακείου και της Αρχής επιστροφής των περιουσιών. Με τα πλαστά αυτά έγγραφα, η εταιρεία εμφανίστηκε στο Δήμο Χιμάρας και στα αρμόδια Υπουργεία. Στο τέλος, η εταιρεία έστειλε τα πλαστά αυτά έγγραφα για οικόπεδο 15 στρεμμάτων στο Γιάλι της Χιμάρας, για χορήγηση άδειας δόμησης, στο Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας. Το Συμβούλιο, βάσει των πλαστών αυτών εγγράφων και του Νόμου «Περί προτεραιοτήτων που χαίρουν οι εταιρείες που επενδύουν», εξέδωσε άδεια δόμησης τουριστικού χωριού στο εν λόγω οικόπεδο.

Μετά την παράνομη αυτή εξέλιξη, αντέδρασαν οι νόμιμοι ιδιοκτήτες, οι οποίοι απέστειλαν στον πρωθυπουργό Ράμα έγγραφα του Υποθηκοφυλακείου και κατηγόρησαν την εταιρεία για υφαρπαγή του οικόπεδού τους με πλαστά έγγραφα. Σε συνέχεια των αντιδράσεων, επήλθαν οι απομακρύνσεις των υπευθύνων στο Κτηματολόγιο Αυλώνας.

Η εταιρεία που έκανε την πλαστογράφηση όμως δεν έχει τιμωρηθεί ενώ έχει ξεκινήσει, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, τις προσπάθειες για να αγοράσει το οικόπεδο 15 στρεμμάτων από τους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Τα ίδια μέσα ενημέρωσης, δεσμεύτηκαν πως τις επόμενες ημέρες θα δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματα εκείνων που κρύβονται πίσω από το σκάνδαλο αυτό και θα αποκαλύψουν τις διασυνδέσεις μεταξύ εταιρείας – Δήμου Χιμάρας - Κυβέρνησης.

Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

1 σχόλιο:

  1. Βρώμα και δυσωδία! !!!!εκείνο που κατάλαβα είναι πως και η χώρα μας δεν έχει τα μπράτσα να στηρίξει τους Έλληνες εκεί !!!!!!
    Τι ανικανότητα είναι αυτή. ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.