20/9/19

Ακάρ: Είμαστε όσο αποφασισμένοι ήμασταν το 1974

Ευθείες απειλές προς την Κύπρο απηύθυνε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την Ημέρα Βετεράνων ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ. 
Εκθειάζοντας την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων, ο Ακάρ τόνισε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην ασφάλεια της περιοχής, στην ειρήνη και τη σταθερότητα.
Αναφερόμενος στην Κύπρο και τονίζοντας ότι «θα προστατέψουμε τα δίκαια και τον νόμο μας», ανέφερε ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει θέσεις αρχών για τον δίκαιο διαμοιρασμό των πηγών στην Ανατολική Μεσόγειο.
Και πρόσθεσε: «Όπως προστατέψαμε τα δίκαια των αδελφών μας στην Κύπρο το 1974, είμαστε αφοσιωμένοι στην ίδια αποφασιστικότητα και σήμερα. Ως εγγυήτρια δύναμη, θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δίκαιά μας, όπως πηγάζει από το διεθνές δίκαιο και τα δικαιώματα των αδελφών μας στην Κύπρο».Τούρκος Αντιπρόεδρος: Δεν είναι σημαντικό το όνομα του μοντέλου λύσης για Κυπριακό
 
Σημαντικό για την τουρκική πλευρά δεν είναι το όνομα του μοντέλου λύσης για το Κυπριακό αλλά η λύση να συμπεριλαμβάνει πολιτική ισότητα, αποτελεσματική συμμετοχή στους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων και εγγυήσεις για την ασφάλεια, δήλωσε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι. Για την ανατολική Μεσόγειο είπε ότι απαντούν “στις μονομερείς ενέργειες των Ε/Κ”.

Σε ομιλία του χθες το βράδυ σε δεξίωση στην Άγκυρα για τον τουρισμό στα κατεχόμενα, ο Φουάτ Οκτάι ανέφερε ότι δίνουν σημασία στην ανάπτυξη του βόρειου τμήματος της Κύπρου από οικονομικής άποψης, ενώ πρόσθεσε ότι χρειάζεται μια νέα προσέγγιση στο όραμα για ενίσχυση του τουρισμού των κατεχομένων.

Για την ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος Αντιπρόεδρος είπε: “Δίνουμε απάντηση με αποτελεσματικά βήματα στις μονομερείς δραστηριότητες της ε/κ πλευράς που επιμένει να συνεχίζει αποκλείοντας τους Τ/Κ. Εμείς θα συνεχίσουμε την στάση μας υπέρ της ειρήνης και της σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο”.

Για το Κυπριακό, ο Φουάτ Οκτάι είπε ότι η συνέχιση του στάτους κβο στο νησί δεν βοηθά την οικονομική ανάπτυξη, προσθέτοντας ότι η θέση της Τουρκίας είναι καθαρή, στηρίζει τη “βιώσιμη λύση και την δίκαιη πολιτική ισότητα”.

“Για μας το σημαντικό δεν είναι το όνομα του μοντέλου λύσης αλλά η λύση να συμπεριλαμβάνει την πολιτική ισότητα των Τ/Κ και την αποτελεσματική συμμετοχή στους μηχανισμούς αποφάσεων, καθώς και ρυθμίσεις που να θέτουν υπό εγγύηση την ευημερία και την ασφάλεια”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος είπε πως “η Τουρκία δεν άφησε ποτέ τους Τ/Κ μόνους τους και κατέβαλε κάθε προσπάθεια για την υπεράσπιση των δικαίων και συμφερόντων τους. Και από δω και μπρος αν χρειαστεί δεν θα αποφύγει καμιά θυσία”, ανέφερε.
 
 
Πηγή: Philenews/Anadolu/ΚΥΠΕ

5 σχόλια:

  1. αν ειστε και το ιδιο ""ΣΤΗΜΕΝΟΙ""....τι περιμενετε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἡ Τουρκία εἶναι ἐγγυήτρια χώρα γιά τήν ὕπαρξη, ὡς ἀνεξάρτητου κράτους, τῆς Κυπριακῆς Δημοκρατίας.
    Ἐνεργὠντας ὡς ἐγγυήτρια ὅπως λέει, τῶν τουρκοκυπρίων, πράγματι δέ τῶν δικῶν της συμφερόντων, δεν ἔχει κανένα δικαίωμα νά συζητᾶ εἴτε στά πλαίσια τοῦ ΟΗΕ εἴτε ὁπουδήποτε, ὡς ἐγγυήτρια δύναμη τῆς ὑπάρξεως καί ἀνεξαρτησίας τῆς Κυπριακῆς Δημοκρατίας, περί τῆς λύσεως τοῦ Πολιτειακοῦ προβλήματος
    (πού ἄλλωστε δημιούργησε στήν λειτουργία τοῦ Κυπριακοῦ κράτους, ὁ Ραούφ Ντεκτάς μέ τόν σχεδιαμένο ἀπό τήν Τουρκική ΜΙΤ "ἀρνητισμό" του στήν συμμετοχή τῶν τουρκοκυπρίων στά κρατικά καί δημοτικά-κοινοτικά συλλογικά ὄργανα τῆς Κυπριακῆς Δημοκρατίας, πολύ πρό του πραξικοπήματος τῆς Ἑλληνικῆς χούντας στήν Κύπρο τό 1974).
    Συνεπώς, καλεῖται ἀπό τόν ΟΗΕ ἡ Τουρκία γιά νά συζητᾶ, ὄχι ὡς ἐγγυήτρια χώρα, περί τοῦ συνταγματικοῦ καθεστῶτος στήν Κύπρο, ἀλλά ὡς κατοχική δύναμη πού παραβιάζει τόν καταστατικό Χάρτη τοῦ ΟΗΕ, ἐξακολουθώντας τήν κατοχή Κυπριακοῦ ἐδάφους.

    Γιά τά δικαιώματα τῶν λεγομένων τουρκοκυπρίων, πράγματι ὅμως Κυπρίων πού ἔχουν ἐξισλαμισθεί κατά τή διάκρεια τῆς Ὀθωμανικῆς κυριαρχίας στή Κύπρο, ὑπάρχει ἡ κοινότητα τῶν "τουρκοκυπρίων", καί τά δικαιώματά τους στά πλαίσια τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἐνώσεως, ἀλλά καί οἱ συνομιλίες μεταξύ Κυπρίων, δηλαδή Ἐλληνοκυπρίων καί "Τουρκοκυπρίων"
    [ὁ ὅρος τουρκοκύπριος εἶναι ἀκριβής μόνο ἕνα ἕνα μικρότατο ποσοτό τῶν μουσουλμάνων τουρκόφωνων τῆς Κύπρου, διότι μόνο περίπου 400 οἰκογένειες τούρκων ἤ ἄλλων ἐκτουρκισθέντων ἀπό τήν Μικρά Ἀσία, κατοίκησαν στήν Κύπρο μετά τήν κατάληψή της ἀπό τούς Τούρκους].

    Ἡ δέ Τουρκία ὅ,τι καί νά λέῃ, θά βρεθῆ μισή ἄν ἐπιχειρήσει ὁτιδήποτε κατά τοῦ Ἐλληνισμοῦ, καί κατά βάθος τό γνωρίζει. Ντενεκές ἄδειος, κάνει περισσότερη φασσαρία ἀπό τόν γεμάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ. Ακαρ, δεν βρίσκεις κάθε μέρα Μπονάνους κι Αραπάκηδες. Αναψε ένα κερί στη μνήμη τους, γιατί αν δεν ήταν αυτοί, πιθανόν να μην υπήρχες κι εσύ. Ασε εμάς να φτύνουμε στον τάφο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μην Ξεχνάμε τους Γαλατσάνο, Γκιζίκη, Παπανικολάου κλπ

      Διαγραφή
  4. "Ακάρ: Είμαστε όσο αποφασισμένοι ήμασταν το 1974"

    ΙσλαΜογγολοΘρασυδειλοΦασιστοΙμπεριαλιστικό γουρούνι της ασιατικής στέπας,

    Γ@@@μώ την ημισέληνο σου, τον προεδροσουλτάνο σου, τον Μεμέτ, τον Ρετζέπ, τον Αχμέτ,τον Ομέρ, τον Χακάν, τον Χασάν, τον Κεμάλ,τον Κενάν, τον Ορχάν, τον Οζάν, τον Οσμάν, τον Αλί, τον Μπουλούτ, τον Μαχμούτ, τις 72 παρθένες σου και το μογγολικό çadır-τσαντίρι σου,

    Όταν θα τρέμει η γη από το "μουγκρητό" των Leopard 2 και δεις τις εκρήξεις των SUT και των SCALP ξέρεις τι θα είστε?

    ΧΕΣΜΕΝΟΙ!

    https://www.youtube.com/watch?v=eg2cfVkDB4M

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.