17/9/19

Προσφυγικό- «Ασφυξία» στα νησιά: Άλλες 527 αφίξεις την Τρίτη σε Λέσβο, Χίο και Σάμο



Συνεχής, πλέον, η ροή προσφύγων και μεταναστών προς τη χώρα μας - Πάνω από 11.000 άτομα στη Μόρια - Επικοινωνία Μητσοτάκη - Κουρτς για το προσφυγικό

Συνολικά 454 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στη Λέσβο από τη Δευτέρα έως και σήμερα, Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου.

Εξ αυτών, 228 πέρασαν χθες και άλλοι 226 σήμερα.

Ροές προσφύγων και μεταναστών διαπιστώθηκαν σήμερα και στα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου: 81 πέρασαν στη Χίο και 220 στη Σάμο. Έτσι, συνολικά, σήμερα, στο Βόρειο Αιγαίο έφτασαν 527 άτομα, τα οποία, προωθούμενα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ζήτησαν άσυλο.

Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας πλέον, ζουν περισσότερα από 11.000 άτομα. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων διαμένουν στον καταυλισμό ζουν σε αυτοσχέδιες παράγκες σε κτήματα που είτε έχουν ενοικιασθεί από ΜΚΟ είτε έχουν αυθαίρετα καταληφθεί.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Κουρτς για το προσφυγικό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σεμπάστιαν Κουρτς, κατόπιν αιτήματος του Καγκελαρίου της Αυστρίας ο οποίος ήθελε να ενημερωθεί για το προσφυγικό.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ.Κούρτς για την αύξηση των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών το τελευταίο διάστημα. Και οι δύο συμφώνησαν για την ανάγκη ενίσχυσης των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

5 σχόλια:

  1. Σήμερα αφίχθησαν 527. Μπορεί να μας πει κανείς πόσοι επεστράφησαν; Μήπως κανείς; Ο "πολύς" κ. Κουμουτσάκος τι ακριβώς κάνει; Γιατί δε γίνονται express οι διαδικασίες επιστροφής για όσους δεν είναι πρόσφυγες αλλά οικονομικοί μετανάστες; Κυβέρνηση είναι, τι τους εμποδίζει να νομοθετήσουν και να εκτελέσουν τις απαραίτητες διαδικασίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αποσταθεροποίηση της Ελλάδος συνεχίζεται ακάθεκτα.

    "Είδες να μαδάνε την κότα και ο αέρας να συνεπαίρνει τα πούπουλα; Έτσι πάει το έθνος."
    Διονύσιος Σολωμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπνοβατες...και γεματοι τοξινες στο αιμμα..
      Με τα ματια πεταμενα
      Κι ολα τα αυτια κομμενα
      περπατανε τα καημενα
      ισια μπρος στο ρεμα. .
      ' " Της στιγμης "....

      Διαγραφή
  3. Το θέμα είναι γιατί δεν επιστρεφονται όπως έρχονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.