13/9/19

«Καζάνι που βράζει» το προσφυγικό: Ξεπέρασαν τις 9.000 οι αφίξεις από τον Αύγουστο



Συνεχείς οι προειδοποιήσεις Βερολίνου προς Άγκυρα για τήρηση των συμφωνηθέντων, σχετικά με την υποδοχή προσφύγων, μετά τους εκβιασμούς του Ερντογάν - Σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung, οι περισσότεροι πρόσφυγες έρχονται από την Τουρκία

Καζάνι που βράζει θυμίζει για άλλη μια φορά το προσφυγικό. Επανέρχονται θλιβερές σκηνές που παραπέμπουν στην προβληματική κατάσταση του 2015, τότε που χιλιάδες πρόσφυγες στοιβάζονταν στις δομές φιλοξενίας ο ένας πάνω στον άλλον και ο υπερπληθυσμός δημιουργούσε μια συνθήκη που κάθε άλλο παρά ανθρώπινη ήταν. Αυτές οι εικόνες ασφυξίας εμφανίζονται και τώρα, καθώς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου «πνίγονται» από τους πρόσφυγες και μετανάστες, τη στιγμή που οι δήμαρχοι κρούουν τον κώδωνα του κίνδυνου.

Συγκεκριμένα, πάνω από δύο χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν στα νησιά του βόρειου Αιγαίου τον Σεπτέμβριο. Από 1ης Σεπτεμβρίου, για την ακρίβεια, μέχρι σήμερα το πρωί, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, στη Λέσβο πέρασαν 2.078 πρόσφυγες και μετανάστες, στη Χίο 589 και στη Σάμο 802.

Τον Αύγουστο στα νησιά του βορείου Αιγαίου πέρασαν 5.813 πρόσφυγες και μετανάστες: 3.866 στη Λέσβο, 685 στη Χίο και 1.262 στη Σάμο.

Αυτό σημαίνει ότι από τον Αύγουστου μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου στα νησιά συνέρρευσαν πάνω από 9.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι προειδοποιήσεις Βερολίνου προς Άγκυρα

Την ανησυχία του εκφράζει το Βερολίνο που στέλνει προειδοποιήσεις στην Άγκυρα, για τήρηση των συμφωνηθέντων σχετικά με το προσφυγικό, μετά τους ωμούς εκβιασμούς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για απελευθεύρωση 5,5 εκατομμυρίων μεταναστών στην Ευρώπη.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας διεμήνυσε σε Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στον ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι η Τουρκία πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα στο προσφυγικό.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Χάικο Μάας εξέφρασε ανησυχίες για τις πρόσφατες εξελίξεις και τον αυξανόμενο αριθμό διελεύσεων προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο κατά τους τελευταίους μήνες.

Τηλεφωνική επικοινωνία, αμέσως μετά τις απειλές για το προσφυγικό, είχε πριν από λίγα 24ωρα ο Τούρκος πρόεδρος με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν οι χιλιάδες αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στα ελληνικά νησιά.

Η Süddeutsche Zeitung, πάντως, σε ανάλυσή της σημειώνει ότι οι περισσότεροι πρόσφυγες έρχονται από την Τουρκία στην Ελλάδα διασχίζοντας το Αιγαίο. Η κρίση θα μπορούσε να οξυνθεί ακόμη περισσότερο, γράφει η εφημερίδα, γιατί ο Ερντογάν απειλεί να ανοίξει τα σύνορα. Σε αυτή την περίπτωση θα κινδύνευε η συμφωνία με την ΕΕ (για το προσφυγικό), τονίζεται.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

8 σχόλια:

  1. Αν μια οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης ή της Ασίας έστελνε συνειδητά χιλιάδες λαθρομετανάστες στις γειτονικες της χώρες, πώς θα αντιδρούσαν αυτές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και που σε ακόμα. Η Τασία έκανε λόγο για 100 μύρια λόγο κλιματικής αλλάγής. Και αναφέρω την Τασία, γιατί και η ΝΔ την ίδια πολιτική ακολουθεί. Εφόσον τους εντοπίζουν έγκαιρα στην θάλασσα να τους γυρίζουν αυτομάτως πίσω στην Τουρκία, ποιος ο λόγος να τους φέρνουν στην Ελλάδα και μετά να ζητάμε στην Τουρκία να τους πάρει πίσω;

      Διαγραφή
  2. Since 2016 almost 400,000 entered and 1,900 were sent back to Turkey.
    When 94% are NOT eligigle for asylum, we still manage to keep them

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προφητικό άρθρο του Γέροντος Θεόκλητου Διονυσιάτου για τους λαθρομετανάστες
    Δημοσιεύτηκε στον Ορθόδοξο Τύπο στις 23 Νοεμβρίου 2001

    «Μελαγχολικαί ενοράσεις»

    Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, μεταξύ άλλων, λέγει, ότι «οι Μοναχοί είναι οι κήρυκες της ερχομένης Βασιλείας, οι προφήται της Καινής Διαθήκης». Την φράση αυτη μού θύμισαν κάποιες συζητησεις, πού είχα τελευταίως με τρεις φίλους ησυχαστές, πού και οι τρείς, ωσάν από προφητική διαίσθηση, ισχυρίζοντο για την επέλευση απιθάνων εθνικών καταστάσεων. Και ποιές καταστάσεις είναι αυτές; Ότι, ταχα, η Ελλάς, σταδιακώς, δεν θά συρρικνωθεί μέν εδαφικώς, αλλά θά κατακτηθεί εκ των ένδον από τό Ισλάμ! Και εστήριζαν τον ισχυρισμόν των, στις ηλεγμένες πληροφορίες, όπως έλεγαν, πού τούς μετέδιδαν παλαιοί φίλοι τους κορυφαίων πολιτικών θέσεων, πού τούς επεσκέπτοντο στην Ερημο τού Αθωνος ή τους έγραφαν.

    Και στην ερώτησή μου· Ο Θεός θά επιτρέψει την αντικατάσταση της αγίας Εκκλησίας Του, πού «επεριποιήσατο τώ ιδίω Αίματι», μέ τόν σκοτεινό και δαιμονικόν μουσουλμανισμόν μέσα στην Τοπική Ορθοδοξία της Ελλάδος; Μού απήντησαν με ένα στόμα ότι, ο Θεός θα το επιτρέψει εξ αφορμής τής εκτεταμένης αμαρτίας. Καί ανεφέρθησαν στους βυζαντινούς ρωμηούς, πού δεν μετανοούσαν.

    Και όταν πάλιν τους ερώτησα· πώς θα συμβεί αυτό και πότε και τί θά γίνουν οι Έλληνες; Απήντησαν, ότι ήδη ενεργείται η άλωση με τα 2-3 εκατομμύρια των μωαμεθανών, πού ονομάζονται μετανάστες, καί πού θα στερεώνονται σταδιακώς μέ τήν ελληνικήν ιθαγένεια, πού θά τούς χορηγεί ευχαρίστως τό Κράτος, δηλαδή η άθεη κυβέρνηση.

    Οι δε Έλληνες βαθμιαίως θά γίνουν μειονότης, έως ότου θά μείνουν ελάχιστοι χριστιανοί ως…δείγμα. Μή απορείς, πάτερ Θ., έσπευσαν να εξηγήσουν, αυτήν τήν τραγωδία του λαού μας. Πολλοί θά αποδεχθούν τον μουσουλμανισμόν αβιάστως. Αλλοι, με κάποιαν βίαν ποικίλης μορφής. Και άλλοι «χριστιανοί» θα μεταναστεύσουν σέ χριστιανικές χώρες, μή δυνάμενοι νά συμβιώσουν με τους βαρβάρους αυτούς, πού τους χρησιμοποιεί ο Θεός ως μέσον παιδαγωγίας, όπως ανά τους αιώνες ενεργούσε στούς Ισραηλίτες και στους χριστιανούς, πού δεν μετανοούσαν για τίς αμαρτίες τους. Παράδειγμα ο Κατακλυσμός, τα Σόδομα, ο Ελληνισμός της Ανατολής, το Βυζάντιον.

    Αυτά όλα με είχαν συντρίψει ψυχικώς και σκεφτόμουνα, τάχα θά επιτρέψει ο Θεός αυτήν την ασύλληπτον συμφοράν; Επηκολούθησε σιωπή για αρκετή ώρα. Στη συνέχεια, έθεσα το ερώτημα· Πατέρες άγιοι και αδελφοί, φανταζεσθε σείς, πώς θα ανεχθεί ο Κύριος τίς μουσουλμανικές δαιμονικές θυσίες, αντί των ορθοδόξων θυσιαστηρίων;

    ... μου ετόνισαν να ευχαριστώ τον Κύριον γιά όσα επιτρέπει να γίνωνται εξ αγάπης και για την σωτηρίαν τών ψυχών ...

    Κι έμεινα μόνος…
    ...
    Αλλά το σκάνδαλον ευρίσκεται στήν σιωπήν των κοινής πληροφορήσεως μέσων, των λεγομένων μαζικής ενημερώσεως. Ομως, όσον και αν φαίνεται περίεργη η βαθειά σιγή επί ενός βοώντος εθνικού κινδύνου, το φαινόμενον δέν είναι ανεξήγητον. Πρόκειται περί σχεδόν καθολικής πωρώσεως τών συνειδήσεων. Και είναι ιστορικώς αποδεδειγμένον, ότι όταν η αμαρτία καθολικοποιείται, γενικεύεται, ακολουθεί, δίκην συνδρόμου, η άγνοια του κακού.

    ... στην δραστηριότητα τής αμαρτίας, περιλαμβάνονται και οι ένα εκατομμύριον εκτρώσεις κάθε τριετίαν· οι υπερτερούντες θάνατοι των γεννήσεων· ναρκωτικά καί άλλες ηθικές πληγές. Και τέλος, τό κυριώτερον, είναι τα τρία σχεδόν εκατομμύρια των νομιμοποιουμενων μουσουλμάνων, πού αυξάνονται και πληθύνονται με ταχύτατους ρυθμούς, ένα φαινόμενον, πού ερμηνεύει και τις απόψεις των ησυχαστών, των μουσουλμανων ενεργούντων ως οργάνων ασυνειδήτων του Θεού. Οπως επίσης ασυνείδητα όργανα —όχι ανεύθυνα, βεβαίως— είναι οι άθεοι κυβερνήτες μας, πού υποδέχονται τους δεδηλωμένους εχθρούς του Εθνους μας, για να μή κατηγορηθούν, ταχα, ως ρατσιστές ή εθνικιστές. Αυτή η καραμέλλα έχει πολύ πέραση στην εποχή μας, μεταξύ τών επιπολαίων και αθέων, πού γίνονται καταγέλαστοι με τις παραδοξολογίες των.
    ...

    http://www.diakonima.gr/2009/09/15/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%AD%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%8C%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%84/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτη απ ολα μ αρεσε μια λεξη απολυτα αληθινη...
      " Πωρωση των ανθρωπων".....Επιασε δηλ. Πουρι..ο χαβαλες. Παμε για θρομβο...στην καρδια...

      Διαγραφή
  4. https://www.youtube.com/watch?v=80gbjlT0MGk
    Μετά τήν συμφωνία Μακρόν-Μέρκελ, στό Κυΐσγρανον:

    Ἕναν (1) στους 10 εἰσερχομένους ἀλλοδαπούς θά παίρνουν μέ ἀνακατανομή οἱ Γάλλοι καί οἱ Γερμανοί, τούς δέ
    ἄλλους ἀλλοδαπούς "πρόσφυγες" καί κυρίως ἀδήλωτους λαθρομετανάστες,
    θά τούς ἀφίνουν στούς Ἰταλούς
    - καί, ἐννοεῖται, στήν Ἑλλάδα.

    Ἔτσι κάνουν δύο Εὐρὠπες,
    ὥστε ἡ βόρεια Εὐρώπη καί ίδίως ἡ Γερμανία, νά κυριαρχῆ διατηρώντας τή φυσιογνωμία της ἐξωτερικά, χωρίς οἱ κοινωνίες τους νά άντιδράσουν ἀποτελεσματικά στήν ΝΤΠ,
    ἐνῶ ἡ Ἰταλία καί ἡ Ἑλλάδα νά χάσουμε τίς κοινωνίες μας, πού δίνουν τήν αἴσθηση τῆς δημοκρατίας σέ ὄλον τόν κόσμο.

    [Ἡ Γαλλία καί ἡ Ἱσπανία, γιά τήν ὥρα ἐξαιροῦνται ἀπό τήν κοινωνική καί πολιτική κατάρρευση διά μέσου τῆς ἀνεξελέγκτου εἰροῆς μεταναστῶν, διότι ἤδη ἐλέχονται
    ἀλλιῶς. - Ἡ δέ Ἀγγλία ὡς πολιτική κοινωνία ἐκπνέει μαζί μέ τήν βασιλεία καί τήν βασίλισσα. - Ἰταλία καί Ἑλλάδα (καί μέρος τῆς Γαλλίας, βλ.κίτρινα γιλέκα), ὡς κοινωνίες τούς ἐνοχλοῦμε τώρα ἄμεσα, τούς σχεδιαστές τῆς καταστροφῆς τῆς Εὐρώπης, διότι ὕστερα ἀπό ἐμᾶς, καί ἡ Ρωσία θά ἐλεγχθῆ εὔκολα].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε οσους μπορουν.
    " παρτε και κανενα οπλο στο σπιτι...Καλου κακου..."..Δεν μας βλεπω καλα...Αυτοι εδω το πανε τερμα το θεμα...εν ψυχρω..
    Μας δουλευουν οσο δεν παει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nikolaos Kavasilas Εαν νομιζεις οτι δεν πανε ηδη σε αυτες τις χωρες σφαλεις, η Γερμανια το 2015 με το "προσφυγικο" πηρε 1,5 εκ. , εχουν αλλάξει τα δημογραφικα παντου.

      Ακομα και όλους να τους στελναμε στην Γερμανια και στη Γαλλία , εκτος του οτι θα μας εκανε Λαθροδιακινητες και ακομα και αν το δεχονταν οι ιδιοι , πάλι δεν θα σταματουσε τις ροές γιατι εφοσον ειναι επιτυχης τοτε θα ερχονται και άλλοι. Επίσης η "Ευρωπη" οπως και η Ελλάδα δεν εχει υποχρεωση να παρει κανενα τριτοκοσμικο.

      Ειναι ψεμα και προπαγανδα οτι οι αλλοι δεν παιρνουν γιατι ειναι κακοι ή την ιδια στιγμη του οτι τους χρειαζονται για τη βιομηχανία (η οποια βεβαια συρρικνωνεται ακομα και στη Γερμανια), οχι και στα δυο. Ειναι ενα κολπο που εχει αρχισει εδω και καποιες δεκαετίες με την αίτηση ασυλου και τωρα απλα φόρτωσε σαν στροβιλοσυμπιεστης και συνεχίζει να ανεβαζει πίεση χωρίς ομως μετριαστη πίεσης ,απλά θα σκάσει.

      Δημητρης Κ. Το λεω εδω και καποια χρονια αυτο, οσοι ειναι μεσα στη(ις) χωρα(ες) μας ειναι κατα βαση Ανδρες μαχιμης ηλικίας που τους εχουν υποσχεθει λευκες Γυναικες και Λεφτα , δεν τα αποκτησαν αυτα αλλα τα θελουν, μπορεις να μαντεψεις τα υπόλοιπα.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.