23/9/19

Σύλληψη 93χρονου επειδή είχε στην κατοχή του όπλα του Β'ΠΠ και του 1821



Στα 93 του χρόνια, ο ηλικιωμένος διατηρούσε παράνομο οπλισμό στο σπίτι του, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης

Λίγο πριν συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής, βρέθηκε με χειροπέδες ένας παππούς ηλικίας 93 χρόνων, καθώς οι αστυνομικοί της Ασφαλείας που είχαν πληροφορίες ότι διατηρεί παράνομο οπλισμό ερεύνησαν το σπίτι του σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης και τον ανακάλυψαν.

Ο ηλικιωμένος είχε στην κατοχή του ένα πολεμικό τυφέκιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και ένα περίστροφο της ίδιας περιόδου, καθώς και μια σπάθα με λάμα μήκους 38 εκατοστών με τη θήκη του, που χρονολογείται από την Επανάσταση του 1821.

Όλα κατασχέθηκαν και τα πυροβόλα εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση, ενώ ο 93χρονος συνελήφθη, σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.


ΠΗΓΗ: protothema.gr

16 σχόλια:

  1. Ντροπή σας να ταλαιπωρείτε 93 παππού ... πολλοί έχουν παλαιά όπλα στην Μάνη γιατί παππούδες και πρό παππούδες πολέμησαν παντού ακόμα και ώς πειρατές ή μισθοφόροι ... δηλαδή τι θέλετε να ξεφορτωθούν τα ιερά όπλα τών προγόνων τους πού απελευθέρωσαν την Ελλάδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβερό. Τώρα θα κοιμάμαι τα βράδια ήσυχος.και έλεγα τι φταίει και υπαρχει τόση αναστάτωση στην Ελλάδα.. ποιασαν τον παππού. Τα όπλα που θα έχουν μαζέψει οι λάθρο μουσουλμάνοι. Μπά εε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το συμπερασμα της ιστοριας ειναι οτι αμα εχεις κουμπουρα Κολοκοτρωναιικη πας φυλακη. Αμα ψωνισεις ΑΚ47 Αλβανικης εισαγωγης κανεις δεν θα σε πειραξει.
    Αμα πουλας τσερλικια στη λαικη πας φυλακη. Αμα πουλας κοκα εξω η μεσα απο την ΑΣΟΕΕ κανεις κομποδεμα.
    Φαινετα κανεις δεν τα σφυριξε αυτα στον συγκεκριμενο παπου η τη γιαγια με τα τσερλικια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο κοτζιας και ο τσιπρας περπατουν ελεύθεροι και σεις βάλατε φυλακή τον Σπαρτιάτη .
    🖐️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο χωρο της μπανανοβλακειας με 99% idiots με χαρτι μονο τετοια μπορεις να βλεπεις.τα καλασνικοφ που πουλανε οι αλβανοι- με βιτρινα φουρνους -οι φυλακες του τοπου (κω...) δεν τα βλεπουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα έπρεπε να ντρέπονται....και να μην μπορούν να ξαναπιουν καφέ σε ολόκληρη την Σπάρτη αυτοί που έκαναν τον έλεγχο...κ αυτοί που τους έστειλαν...αυτά από Σάμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι αστυνομικοι μετα πηγαν σπιτι να φανε και να ξαπλωσουν.
    " πω πω γυναικα .ειπαν..ψωφισαμε στην δουλεια σημερα..το πηραμε το μεροκαματο.. και στα ..παπαρ##ια μας οι ..ανεργοι "..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο παππούς σας πείραξε γίδια τραβάτε πιάστε τίποτα αλλοδαπούς κλπ Όχι τον γέρο αν ήθελε ο γέρος να κάνει κάτι κακό δεν θα περίμενε τώρα στα τελευταία του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελέγξτε τα αρχαιολογικά μουσεία, εκεί να δείτε παράνομη οπλοκατοχή, βέλη από το Πελοποννησιακό πόλεμο, ξίφη από την Μυκηναϊκή εποχή με λάμα μήκους 30 εκατοστών.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε αυτή τη χώρα:

    1) Συλλαμβάνουν 90χρονες γιαγιάδες επειδή πουλάνε τερλίκια χωρίς άδεια για να βοηθήσουν έστω με ένα ευρώ την οικογένεια.
    2) Συλλαμβάνουν 90χρονους παππούδες επειδή έχουν σπάθες του 21 και τυφέκιο της γερμανικής κατοχής.
    3) Ρίχνουν πρόστιμα 20.000 ευρώ στο μοναδικό καφενείο σε ένα μικρό ορεινό χωριό της Θεσπρωτίας που βοηθούσε τον ιδιοκτήτη η πεθερά του και ο άνεργος αδελφός του που είχε πάει με την οικογένεια του.Λίγες μέρες διακοπές στο χωριό για να μην του στρίψει 40-50 χρονών άνθρωπος με οικογένεια και ούτε εκεί δεν μπόρεσε να χαλαρώσει, να μην του "στρίψει η βίδα" που λένε, να νιώσει παραγωγικός έστω και λίγο.
    4) Αυστηροποιούν ποινές για περιπτώσεις ξυλοδαρμών εφοριακών και τους κάνουν και μαθήματα αυτοάμυνας.

    ΑΛΛΑ
    Το κάθε λαμόγιο που έφαγε εκατομμύρια του Ελληνικού λαού ή ο κάθε αδίστακτος ένοπλος ληστής που χτυπάει γιαγιάδες στα σπίτια, εκτός φυλακής στο τέλος.


    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ:

    Δεν θα σας σώσουν ούτε η αυστηροποίηση ποινών ξυλοδαρμών ελεγκτών ούτε τα μαθήματα αυτοάμυνας:

    Πρώτον διότι ο βρεγμένος-χρεοκοπημένος τη βροχή δεν τη φοβάται όταν παλεύει για την επιβίωση.Το πολύ μέχρι αγροτικές φυλάκές/ διακοπές θα πάει και με την εργασία και καλή διαγωγή θα βγει στο μισό(και λιγότερο) χρόνο.

    Δεύτερον, δεν θα σας σώσουν ούτε τα ταχύρυθμα μαθήματα αυτοάμυνας, ούτε..."η κίνηση του αετού" αλά καράτε κιντ. Θα πέσετε σε κάναν 45αρη οικογενειάρχη που θα παίρνει και αγχολυτικά χάπια λόγω οικονομικών προβλημάτων και θα ναι και κανένας πρώην καταδρομέας ή καρατέκα "ντανάκιας" και θα μαζεύετε τα πλευρά σας. Και μπορεί να φάτε όχι μόνο "μπουκέτα" ή καμιά "απλή" κλωτσιά αλλά να "θυμηθεί τα παλιά του" κι αν παραμένει λεπτός να φάτε μέχρι και κάνα εναέριο με τα πόδια του στα κεφάλια σας και να σας μαζεύουν. Και μετά θα έρθει στο δικαστήριο με δικηγόρο του και θα μιλάει για άγχος μαζί με όλα τα οικονομικά και ψυχιατρικά χαρτιά του κτλ μαζί με "κλάψα" για τα μικρά παιδιά του. Την ταινία με τον Ψαλτή που έλεγε "Τρελός είμαι ότι θέλω κάνω" την έχετε δει?
    Και ξύλο θα φάτε και άκρη δεν θα βγει κι ας βάλουν ότι ποινές θέλουν οι δικαστές.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Φλωρος ετρωγε αστακο προχθες στο Ναμος...και σαμπανιες φουλ..με τα κλεμμενα χαρατσια των φτωχων ...που τους κοστισαν 300 εκατομμ. Η κλοπη...και 300 που πληρωσαν ξανα..ισον 600..!!! Τα πονηρα καναλια αναφερουν μονο τα πρωτα..μειωνοντας τον θορυβο στο μισο...Τον εβγαλαν εξω για μπανια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν ντέπεστε ρε ΞΕΦΤΙΛΕΣ;; ο παπούς σας ενόχλησε; δεν σας ενόχλησαν οι έμποροι ναρκωτικών; δεν σας ενόχλησαν οι Αλβανοί έμποροι όπλων; δεν σας ενόχλησαν οι έμποροι λευκής σαρκός(νταβαντζήδες); δεν σας ενόχλησαν οι κάθε λογής ^νομοταγείς επιχειρηματίες^ που έχουν μαύρους εργαζόμενους για 300€ με δωδεκάωρη εργασία; δεν σας ενόχλησαν τα κάθε λογής κλεφτρόνια που κλέβουν και βασανίζουν τον κάθε ηλικιωμένο/ η; εκεί κολώνουμε; τι κι αν είχε ο παπούς μια καραμπίνα και ένα περίστροφο που πιθανόν και να μην δουλεύουν καν δηλαδή; Άντε πιάστε όλους τους άλλους πρώτα και μετά ασχοληθείτε με τον παπού τρομοκράτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.