11/9/19

Σάββας Καλεντερίδης στο Best TV: Προτάσεις για τη λύση του μεταναστευτικού

25 σχόλια:

  1. ΑΙΣΩΠΟΣ
    Μῦθοι (61.1-65a.1)

    64. ΚΥΝΟΔΗΚΤΟΣ
    [64.1] δηχθείς τις ὑπὸ κυνὸς περιῄει ζητῶν τὸν ἰασόμενον. εἰπόντος δέ τινος [οὕτως] ὡς ἄρα δέοι αὐτὸν ἄρτῳ τὸ αἷμα ἐκμάξαντα τῷ δακόντι κυνὶ βαλεῖν, ὑποτυχὼν ἔφη· «ἀλλ᾽ ἐὰν τοῦτο πράξω, δεήσει με ὑπὸ πάντων τῶν ἐν τῇ πόλει κυνῶν δάκνεσθαι».
    οὕτω καὶ ἡ τῶν ἀνθρώπων πονηρία δελεαζομένη ἔτι μᾶλλον ἀδικεῖν παροξύνεται.

    64. Το δάγκωμα του σκυλιού.
    [64.1] Ήταν ένας άνθρωπος που τον δάγκωσε σκυλί και τριγυρνούσε γυρεύοντας κάποιον να τον γιατρέψει. Με τα πολλά βρέθηκε κάποιος και βάλθηκε να του δίνει οδηγίες: «Το και το, πρέπει να σκουπίσεις τα αίματα με ένα κομμάτι ψωμί και μετά να το πετάξεις στο σκυλί που σε δάγκωσε». Όμως ο δαγκωμένος τον διέκοψε, βάζοντας τις φωνές: «Είσαι με τα καλά σου; Άμα το κάνω αυτό, σίγουρα θα πέσουν μετά πάνω μου να με γεμίσουν δαγκωνιές όλα τα σκυλιά της πόλης!».
    Έτσι συμβαίνει και με τους αχρείους ανθρώπους: Άμα δελεάσεις την κακία τους, ξεσηκώνονται και διαπράττουν ακόμη περισσότερο κακό.

    http://www.greek-language.gr/digitalResources/ancient_greek/library/browse.html?text_id=75&page=13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτη εισαι Θεος..μικρουλης μεν ...αλλα θεος.

      Διαγραφή
    2. Πραξ. 12,20 Ἦν δὲ Ἡρῴδης θυμομαχῶν Τυρίοις καὶ Σιδωνίοις·.....
      Πραξ. 12,21 τακτῇ δὲ ἡμέρᾳ ὁ Ἡρῴδης ἐνδυσάμενος ἐσθῆτα βασιλικὴν καὶ καθίσας ἐπὶ τοῦ βήματος ἐδημηγόρει πρὸς αὐτούς.
      Πραξ. 12,22 ὁ δὲ δῆμος ἐπεφώνει· Θεοῦ φωνὴ καὶ οὐκ ἀνθρώπου.
      Πραξ. 12,23 παραχρῆμα δὲ ἐπάταξεν αὐτὸν ἄγγελος Κυρίου ἀνθ᾿ ὧν οὐκ ἔδωκε τὴν δόξαν τῷ Θεῷ, καὶ γενόμενος σκωληκόβρωτος ἐξέψυξεν.

      http://users.sch.gr/aiasgr/Kainh_Diathikh/Praxeis_Apostolwn/Praxeis_Apostolwn_kef.12.html

      Διαγραφή
  2. Κ. Καλεντεριδη πολυ καλη τοποθετηση για να αντιμετωπιστει το μεταναστευτικο (και οχι προσφυγικο). Οι προτασεις δεν ειναι καινοτομες και ειναι μαλιστα γνωστες προ πολλου ως τροπος αντιμετωπισης (ακολουθησε την κυκλοφορια του χρηματος για να βρεις λυση).
    Αρα το ζητουμενο ειναι η Πολιτικη Βουληση να λυσουμε το προβλημα.
    Υπαρχει? Αυτη ειναι η ερωτηση του ενος εκατομμυριου δολλαριων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού αυτά που λέτε είναι απόλυτα σωστά, γιατί δεν τα ακούει κανείς!
    Τα ίδια λέει και ο περισσότερος λαός! !!
    Ο λαός δεν τους θέλει, η κυβέρνηση γιατί αντιμετωπίζει τον λαό τόσο απαξιωτικά ;
    Γιατί ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Καλεντερίδη,
    Μπράβο σας που τονίζετε και στην τηλεόραση την κρισιμότητα του θέματος και ακόμη περισσότερο που κάνετε και προτάσεις.

    Αν μου επιτρέπετε, θα προσθέσω το εξής. Η νέα πολιτική ΝΔ του "αποσυμφορίζουμε τα νησιά γρηγορότερα, δίνουμε γρηγορότερα άσυλο", είναι κράχτης για τους Σύρους πρόσφυγες. Το είχα γράψει πριν 1 μήνα στο μπλογκ αυτό, ότι σε συνδυασμό με την ύπαρξη Σαλβίνι στην Ιταλία, οι ροές θα αυξάνονταν στην Ελλάδα.

    Έχω κρατήσει στα αρχεία μου, τους αριθμούς που έδωσε επίσημα η Frontex για την Ελλάδα:
    Σύμφωνα με τη FRONTEX οι καταγεγραμμένοι παρανόμως εισελθόντες στην Ελλάδα ήταν:
    Το 2008: 52.300
    Το 2009: 40.000
    Το 2010: 55.700
    Το 2011: 57.000
    Το 2012: 37.200
    Το 2013: 24.800
    Το 2014: 50.834
    Το 2015: 885.386
    Το 2016: 182.287
    Το 2017: 42.305

    Αν σας φαίνονται "λίγοι" οι 50.000 του Σαμαρά, δεν είναι... Η Ιταλία το 2009-10 περίπου, με λεγκίστα υπουργό (επί Μπερλουσκόνι), είχε ρίξει τις αφίξεις στις 4000.

    Αυτό που δε θέλει να πει κανείς στην Ελλάδα, είναι πως όσο καλύτερα και πιο "ανθρώπινα" περνούν, τόσοι περισσότεροι θα έρχονται. Ο τότε Ιταλός υπουργός Μαρόνι, είχε κάνει τα "κέντρα ταυτοποίησης και απέλασης" (αντί για φιλοξενίας), τα οποία ήταν κανονικές φυλακές, με στρατό και Καραμπινιέρους, όπου δεν έβγαινες, απλά περίμενες την απέλασή σου. Ειδικά το κέντρο της Λαμπεντούζα ήταν κάτι σαν το ιταλικό Αλκατράζ.

    Βάλτε, αν θέλετε στο google images:
    - CIE Lampedusa
    - CIE Ponte Galeria Roma

    Για να δείτε 2 τέτοιες εγκαταστάσεις. Αυτό με τα ανοιχτά χοτ σποτ, που μπαινοβγαίνει όποιος θέλει, ληστεύει, βιάζει και επιστρέφει, που είναι στην Ελλάδα, είναι άνω ποταμών.

    Κάποια στιγμή, στη Λαμπεντούζα έγινε εξέγερση, γιατί η Ιταλία υπέγραψε και διμερή συμφωνία με την Τυνησία για τη μαζική απέλαση Τυνήσιων. Ο τότε Ιταλός υπουργός, είπε πως μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, θα απελαθούν.

    Βέβαια μετά ήρθε η πονόψυχη κεντροαριστερά και τα άλλαξε σε "υποδοχής", οπότε ανέβηκαν και οι αριθμοί. Το πρόβλημα είναι πως η Ιταλία είναι 60 εκ και έχει βιομηχανία που θέλει κάποια εργατικά χέρια. Το ιταλικό κράτος έχει κάνει και ειδική οικονομοτεχνική μελέτη για το πόσο κέρδος βγάζει η ιταλική οικονομία σε σχέση με το πόσο ξοδεύει για κάθε μετανάστη. Αλλά η κοινωνία θέλει να προλαβαίνει να "εξιταλίζονται" και όχι να μπαίνουν με ρυθμούς που είναι ανεξέλεγκτοι.

    Ο Σαλβίνι επίσης έγινε "σκληρός και ανελέητος", γι αυτό και έριξε πάλι 80% τις αφίξεις. Αντίθετα, βορειοαφρικανοί, από το 2008 και μετά, έρχονται Ελλάδα, ακριβώς γιατί η Ιταλία έχει αγριέψει. Έχω ξαναγράψει και το πλέγμα νόμων που κάνει το βίο αβίωτο σε λαθρομετανάστες στην Ιταλία, που δε μπορούν να έχουν συναλλαγές με κρατική δομή ούτε τράπεζα ως παράνομοι.

    Αν η Ελλάδα δεν καταλάβει, πως και ο πρόσφυγας, αλλά και ο επίδοξος λαθρομετανάστης, θα μπουν από εκεί που είναι πιο ξέφραγα και που θα περάσει καλύτερα, δε θα αλλάξει τίποτα.

    Εδώ, μπορείτε να δείτε αφίξεις σε χρονιές και αριθμούς στην Ιταλία.

    https://www.secoloditalia.it/2015/04/sbarchi-ecco-le-cifre-dal-2002-al-2014-arrivati-in-oltre-mezzo-milione/

    Maroni είναι ο υπουργός της Λέγκας που έριξε, όπως προείπα, τις αφίξεις από 36000, σε 9000 τον 1ο χρόνο και 4000 το 2ο χρόνο υπουργείας του.

    Αν συγκρίνετε τις αφίξεις στην Ιταλία με τις αφίξεις στην Ελλάδα επί "καλών ημερών" ΝΔ, θα δείτε πως με εξαίρεση περίπου 2 χρονιές "ισοπαλίας", η Ιταλία έχει τις μισές ή το 1/3 της Ελλάδας. Γιατί; Γιατί δεν είναι τόσο ξέφραγο αμπέλι και γιατί δεν περνούσαν καλά στις "φυλακές" του Μπερλουσκόνι-Λέγκας, ενώ στην Ελλάδα στις 30 μέρες το ελληνικό κράτος τους έδινε εισιτήριο για Αθήνα και ένα δήθεν χαρτί απέλασης και χάνονταν στην Αθήνα.

    Το να λες πως 50.000 είναι καλό νούμερο, όταν η 6πλάσια Ιταλία είχε το 1/3 ή 1/2, υποτιμά την κατάσταση της Ελλάδας.

    Αλλά το ερώτημα είναι: Μήπως το ελληνικό πολιτικό προσωπικό ΘΕΛΕΙ να έρχονται για να λύσει έτσι το δημογραφικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιό δημογραφικό να λύσει ;
      Την καταστροφή της χώρας ετοιμάζουν !!!
      Απλά ας ξυπνήσουν οι Έλληνες και ας βγει ένας μπροστά και ας ξεκινήσει η εξέγερση , αλλιώς η χώρα χάνεται !!!

      Διαγραφή
    2. Θελατε να πειτε .." το υπηρετικο προσωπικο "..και δεν θελει να λυσει παρα μονο " το διαγραφικο " της φυλης..οπως εντελεται απ την σκοτεινη υλη του συμπαντος.

      Διαγραφή
    3. Oraculum (10 Σεπτεμβρίου 2019 5.32 μμ)
      Οι αριθμητικοί και μόνο συσχετισμοί μη νόμιμων μεταναστών σε Ιταλία και Ελλάδα νομίζω ότι δεν επαρκούν για ασφαλή και αντικειμενικά συμπεράσματα.
      Πχ άλλο να διασχίσει κανείς την θαλάσσια επταστάδιο δίαυλο για να αποβιβασθεί στην Ψιλή Αμμσ της Σάμου από τα μικρασιατικά παράλια και άλλο να διασχίσει την Μεσόγειο Θάλασσα από νότο προς βορρά για να βγει στην Ιταλία.
      Πέραν αυτού από την Λιβύη τους μη νόμιμους μετανάστες τους διαχειρίζονται οι ιδιώτες διακινητές έναντι αμοιβής ενώ από την Τουρκία τους μη νόμιμους μετανάστες τους διαχειρίζεται το «δημοκρατικό » τούρκικο κράτος ως μέσο πίεσης στη χώρα μας.

      Διαγραφή
  5. Αν μπορουσαμε...θα τους ειχε παρει ο διαβολος ολους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και κάτι άλλο. ΟΙ βορειοευρωπαίοι, αρέσκονται να κρύβονται πίσω από την ταμπέλα του πρόσφυγα, για να παίρνουν εργατικό προσωπικό a la cart και όποτε θέλουν. Όταν ΔΕ θέλουν, δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό, να κλείσουν τα σύνορά στα μούτρα, στον "καημένο τον πρόσφυγα", γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους ΟΗΕ, σύμφωνα για πρόσφυγες κλπ. Η Βουλγαρία σήκωσε φράχτη και τους κλέβαν στα σύνορα, σταμάτησαν να πηγαίνουν. Οι Αλβανοί το ίδιο, σταμάτησαν. Οι Σκοπιανοί έβαλαν και τα λυκόσκυλα, κατέβηκαν και οι Αυστριακοί αστυνομικοί, κανείς δεν είπε "μα πώς, είναι πρόσφυγες, τι θα πει ο ΟΗΕ".

    Ομοίως, στην Ιταλία, έγινε διπλωματική κρίση με την Αυστρία και τη Γαλλία, που ήθελαν είτε να κλείσουν τα σύνορα (Αυστρία, που τελικά υπέκυψε) είτε προέβησαν σε παράνομους ελέγχους τραίνων από Ιταλία (έγινε μεγάλο διπλωματικό επεισόδιο).

    Η Ιταλία, το έχει καταλάβει από καιρό, πως αν δεν κάνει κάτι μόνη της, οι άλλοι απλά θα την κάνουν αποθήκη εργατικού δυναμικού και ανεπιθύμητων ή άχρηστων από παραγωγικής άποψης αλλοδαπών. Γι αυτό και η ίδια, ακόμα και στις "κακές" χρονιές, έχει μικρότερες ροές από την Ελλάδα. Γιατί έχει πλέγμα νόμων.

    Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι είναι σε 3 φορές χειρότερη θέση και λόγω Τουρκίας και λόγω αδυναμίας απορρόφησης εργατικού δυναμικού. Ή μάλλον, οι Έλληνες μάλλον το έχουν καταλάβει, η πολιτική ελίτ είναι που έχει άλλη γνώμη.

    Γιατί η Ελλάδα ακόμα κάθεται και δε φράζει όλον τον Έβρο; Πέρα από τα συστήματα παρακολούθησης, η Ελλάδα πρέπει να εργαστεί για διμερείς συμφωνίες επανεισδοχής (η Ιταλία το κάνει 20 χρόνια τώρα) και να δώσει το μήνυμα του "NO WAY" των Αυστραλών, α λα ελληνικά. Ότι δηλαδή, στην Ελλάδα, ΔΕ θα έχεις τύχη! Επί Μαρόνι, ίσχυε το δόγμα "κανείς δε θα πατήσει στην ηπειρωτική Ιταλία". Η Ελλάδα έχει τόσα ακατοίκητα νησιά. Ας μιμηθεί την Αυστραλία, αφήνοντας τα αριστερά κόμπλεξ! Η Ιταλία που δεν είχε, χρησιμοποίησε τη Λαμπεντούζα. Και η απονομή ασύλου, θα έπρεπε να αργοπορεί, όχι να επιταχύνεται όπως θέλει η τωρινή κυβέρνηση. Μόνο αν πεισθούν οι πάντες, πως η Ελλάδα είναι "κόλαση", θα σταματήσουν να έρχονται. Είναι τόσο απλό! Θα πάνε αλλού, από Βουλγαρία, θα κάνουν το γύρο της Τουρκίας, θα μείνουν εκεί, δεν ξέρω, πάντως, δεν είναι σύμπτωση που στην Ιταλία, κάθε φορά που αναλαμβάνει υπουργός της Λέγκας το αρμόδιο υπουργείο, ξαφνικά οι ροές κόβονται με το τσεκούρι κάτω από τις 5000 και στην Ελλάδα οι 50.000 θεωρούνται "καλή χρονιά"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφου κανεις δεν τους ειπε ..καταμουτρα : Τον κακο σας τον καιρο ..και θα σας παρει και θα σας σηκωσει ολους αρλεκινοι ...!!
    Πως να συμβει αυτο οταν ολοι τρεχουν να γλυψουν προνομια και θεσεις σε ...κατεχομενο υπο διαλυση κιολας κρατος ?? Ειναι τοσο χαλβαδες ..που ουτε το ατομικο συμφερον βλεπουν...αφου κατω απ τις συνθηκες αυτες καθως χειροτερευουν ραγδαια..ουτε τα προνομια ..ουτε οι θεσεις αυτες θα υπαρχουν σε λιγο !!! Θα τα παρουν με το στανιο οι ..εποικοι..ειτε με το καλο..ειτε με το κακο...!! Τοση ανοησια..Γλυφουν τους νεκροθαφτες τους !! Που να το πεις αυτο ??? Που ?? Μολις δουν στο ..υπουργειο οτι διορισαν 100 απ το Μπαγκλαντες...τοτε θα πουν..." Μα ...τι γινεται εδω ???"...Ουτε στα ..Λουκυ Λουκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τους προοδευτικους ( σικ).ξερετε τι θα τους κανουν οι εποικοι ? ( ειδικα αν αρχισουν τα κυρηγματα περι ιεραποστολικων μεγαλειων )...
    Οτι εκαναν χθες με τα μαστιγια στην Αθηνα...με τα ξυραφακια στην ακρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά τα λέει ο κύριος Καλεντερίδης στο συγκεκριμένο θέμα δεν είναι ότι δεν ξέρουν τι να κάνουν όμως είναι τι δεν θέλουν να κάνουν. Είναι ξεκάθαρα θέμα βούλησης και σίγουρα προσωπικού κέρδους όλοι ξέρουν τι πρέπει να γίνει ώστε λα λυθεί το θέμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η Τουρκία καθημερινά ετοιμάζει στρατιωτική εισβολή σε Κύπρο και Ελλάδα. Μετά την πλήρη ανάπτυξη και ενεργοποίηση των ες400 θα έχουμε τα χειρότερα.
    Όσοι δεν ενημερώνουν τους πάντες για την επερχόμενη στρατιωτική εισβολή και κατοχή, είναι παρόμοιοι με τους ανεγκέφαλους του 1974. Ο κατευνασμός δεν είναι μόνο προς Τουρκία είναι πρώτα από όλα προς την Ελληνική κοινή γνώμη την οποία κοιμίζουν σχεδόν οι πάντες στα ΜΜΕ.
    Το σίγουρο είναι ότι κάποτε η Τουρκία θα καταστραφεί, αλλά το θέμα είναι να μην έχουμε καταστραφεί εμείς πριν από αυτούς.
    ΗΒ και Γερμανία έφτιαξαν μια τεράστια Τουρκία την οποία κληροδότησαν ως τεράστιο πρόβλημα στις ΗΠΑ. Εάν στη θέση της υπήρχαν μικρότερα κράτη, η λεγόμενη Δυση δεν θα έχανε την περιοχή τόσο εύκολα. Οι Τούρκοι δεν είναι βλάκες που πηγαίνουν προς Ρωσία, Κίνα και Περσία. Διάλεξαν τους δυνατότερους για σύμμαχους. Γαλλία και Γερμανία επίσης παράτησαν τις ΗΠΑ, όπως έκαναν και οι Άραβες. Εμείς ας φάμε ΕΕ, ευρώ και ξερό ψωμί από φουρνο του Σημίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μέχρι που θα φθάσει η ανυπαρξία κράτους, η οποία αποθρασύνει όχι μονάχα τούς διακινητές λαθραίων, αλλά και τούς λαθροεισβολείς;

    "Ανεξέλεγκτες καταστάσεις πυροδοτούν στον Εβρο δεκάδες αλλοδαποί καθώς έστησαν μπλόκο στο δρόμο από το Μικρό προς το Μεγάλο Δέρειο, σταμάτησαν κάτοικο που έτυχε να περνάει από την περιοχή και τον ξυλοκόπησαν!

    Πιο αναλυτικά, σε μπλόκο αλλοδαπών έτυχε να πέσει με το αυτοκίνητο του δάσκαλος μουσουλμανικού σχολείου που κινούνταν από το Μικρό προς το Μεγάλο Δέρειο. Οι δεκάδες λαθρομετανάστες τον σταμάτησαν και προσπαθώντας να τον κλέψουν τον ξυλοκόπησαν"
    . Όλο το άρθρο εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε λιγο θα ιδρυσουν αυτονομη περιοχη και θα ζητουν διοδια. Και οι χαχολοι τους κοιτανε.

      Διαγραφή
    2. Αν τους δωσουν και νησια...ναναι μονοι...1000%...

      Διαγραφή
    3. Όλες οι χώρες κάνουν το αυτονόητο, εκτός από την Ελλάδα. Γιατί, άραγε; Ανικανότητα από όλες τις κυβερνήσεις, εδώ και 30 χρόνια, ή κάτι άλλο;

      «Αστακός» τα σύνορα του Ελ Σαλβαδόρ για να ανακοπούν οι μεταναστευτικές ροές

      Η Ιταλία αρνήθηκε εκ νέου να επιτρέψει τον ελλιμενισμό του πλοίου Alan Kurdi

      Διαγραφή
  13. Εχετε παει εκει στην περιοχη γυρω ολη ?? Το Δερειο..Κομαρα..κλπ.?? Αν πηγαν εκει εποικοι να μεινουν ..ειναι σκοπιμο 1000%..!!! Τι να κανουν εκει στην ερημια στα βουνα ..στο πουθενα ?? Στο κρυο ?? Ουτε πολεις...ουτε φωτα...ουτε δουλειες...ουτε καν γυναικες ...Φωτα πολης εννοω που ελκουν .Ομως πιανοντας δυο περασματα εκει καιρια...ακινητοποπεις ενα Σωμα στρατου !! Ολες τις εφεδρειες.Ειναι το μερος ακριβως που στο σχεδιο Βαριοπουλα θαριχναν οι Τουρκοι μια ταξιαρχια αλεξιπτωτιστων για να αποκοψουν ολες τις ενισχυσεις για τον Εβρο..!! Οποιος εστειλε εκει εποικους ..ειναι το μεγαλυτερο καθηκι στην χωρα.. Τι καθεται και κοιταζει η ηγεσια του στρατου δεν ξερω...( εκτος αν....αν...ουτε να το σκεφτεις δεν μπορεις...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου, όλα δείχνουν ότι οι φύλακές μας και πάλι μας έχουν προδώσει και πάμε για εθνική τραγωδία.

      Διαγραφή
    2. Ευχες να μην το κανουν.Δεν θα γλυτωσουν ουτε αυτοι.Πολλες Κοντσιτες βλεπω στα ..στενα...τι στο καλο γινεται ?? Με καταβολαδες πολλαπλασιαζονται ???θελουν να ξεχαρμανιασουν τους εποικους ?? Τοσες φοβιες δεν εξηγουνται λογικα...κατι τρεχει ...Παρουσιαζουν και δηθεν λογικες δικαιολογιες για πραγματα λογικα ...χιλιαδων ετων !!! Λενε δηλ. Ολους τους χθες ηλιθιους...κι οχι ευφυεις τοσο οσο αυτοι !!! Δηλ...ολοι ..και οι φιλοσοφοι 10.000 ατομα ηλιθιοι !!!! Πιο βλακες απ αυτους!!!!! Ο Δενδιας σημερα...ο Κοτζιας χθες...ενας απ το ΕΛΙΑΜΕΤ...κλπ ...εξυπνοτεροι του Αριστοτελη ...κλπ !!!!! Τι να σου κανω Γιωργο...δεν εχω ...στηθη γυναικεια...να τα τραβω για λατερνα..!!!! Ουτε χταποδι εχω να ..του μαλακωσω το κρεας στο βαπα βουπα κατω...!!!!

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.