5/9/19

Κίνηση ΜΑΤ - Η Ελλάδα θα εντοπίζει τους πρόσφυγες «πριν φύγουν από Τουρκία» με την ενεργοποίηση του ΕΣΟΘΕ

Η ενεργοποίηση του Εθνικού Συστήματος Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης θα επιτρέψει στις ελληνικές Αρχές να εντοπίζουν πλοιάρια προσφύγων και μεταναστών προτού καν αναχωρήσουν από τα τουρκικά παράλια, και συνεπώς θα μπορούμε να ζητήσουμε από την Τουρκία να σταματήσει κάθε απόπλου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Τους τελευταίους μήνες οι ροές προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έχουν αυξηθεί. Παρά τις διπλωματικές διαμαρτυρίες της Αθήνας η Άγκυρα αρνείται ότι οι αφίξεις έχουν πληθύνει σε βάθος οκταμήνου, ενώ στους κόλπους της ελληνικής κυβέρνηση υπάρχουν ανησυχίες για συνέχιση της ανοδικής τάσης.
Ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι εάν η Ελλάδα αποδείξει επανειλημμένα στις τουρκικές υπηρεσίες ότι δύναται να εντοπίσει πλοιάρια πολύ πριν φτάσουν στα ελληνικά ύδατα ουσιαστικά θα αναγκάσει την Άγκυρα να περιορίσει δραστικά τις αναχωρήσεις προς τα νησιά.
Η Τουρκία θα είναι υποχρεωμένη να λάβει δράση και «δεν θα μπορεί να αγνοεί διαρκώς» τις ελληνικές επισημάνσεις, ανέφερε χαρακτηριστικά. Προσέθεσε πως το Σύστημα θα προσδώσει σημαντική «δύναμη αποτροπής» στην χώρα μας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, το περασμένο Σάββατο, το Σύστημα έχει προϋπολογισμό 50 εκατομμύρια ευρώ και διασυνδέει τα συστήματα επιτήρησης του Λιμενικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω της χρήσης των νέων τεχνολογιών.
Ο κ. Πέτσας επανέλαβε την κατηγορία ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αδράνησε επί τέσσερα και πλέον χρόνια όσον αφορά την υιοθέτηση του Συστήματος, επιφέροντας συνέπειες στην χώρα μας.
Πηγή: The President

12 σχόλια:

  1. Τί βλακεία είναι αυτή πού κυκλοφορούν? Κ ι άν τό πούν στούς Τούρκους αυτοί θά τό επιβεβαιώσουν, άντε νά χαθείτε ψεύτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Are we so naive (stupid)? We are saying that Turkey officially has zero knowledge or involvement in the trafficking, but now with our help will be aware???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Σάββα, καλό το σύστημα, πλην ανεπαρκής ο κάτοχός του (Ελλάς εν προκειμένω).

    >και συνεπώς θα μπορούμε να ζητήσουμε από την Τουρκία να σταματήσει κάθε απόπλου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος<

    Κι αν δεν τον σταματήσει; Μπορούμε να τής το επιβάλλομε;

    >Ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι εάν η Ελλάδα αποδείξει επανειλημμένα στις τουρκικές υπηρεσίες ότι δύναται να εντοπίσει πλοιάρια πολύ πριν φτάσουν στα ελληνικά ύδατα ουσιαστικά θα αναγκάσει την Άγκυρα να περιορίσει δραστικά τις αναχωρήσεις προς τα νησιά<

    Γιατί; Πώς θα την "αναγκάσει"

    >Η Τουρκία θα είναι υποχρεωμένη να λάβει δράση και «δεν θα μπορεί να αγνοεί διαρκώς» τις ελληνικές επισημάνσεις, ανέφερε χαρακτηριστικά<

    Γιατί δεν θα μπορεί να αγνοεί, ποιος και πώς θα την εμποδίσει;

    >Προσέθεσε πως το Σύστημα θα προσδώσει σημαντική «δύναμη αποτροπής» στην χώρα μας<

    Βλέπεις, σε εισαγωγικά βάζει το «δύναμη αποτροπής», διότι κάτι τέτοιο είναι ανύπαρκτο στην Ελλάδα.

    Λέξη προς λέξη, γραμμή προς γραμμή, αν πάρεις το κείμενο, αμέσως φαίνεται η ανοησία αυτού τού Στέλιου Πέτσα.

    Καλό το σύστημα, αλλά να έχεις την δύναμη και την θέληση να κάνεις χρήση των δυνατοτήτων του, όπως έκανε η Γαλλία, με τα πλοιάρια που ετοιμάζονταν για αναχώρηση από την Β. Αφρική. Φρόντιζε να μην αναχωρήσουν ποτέ!

    ΥΓ: Ίσως μού πεις ότι, αρνούμενος το ένα, μην πιστεύοντας το άλλο, τότε τι θέλεις να γίνει; Αυτό που θέλω να γίνει είναι, μετά από τόσες απογοητεύσεις από τις συνεχείς υποχωρήσεις μας προς την (κακή αυτή) γείτονα, να πιστέψω ότι θέλομε και μπορούμε να ασκήσομε βία, αν χρειασθεί. Και αυτό, δυστυχώς, δεν το πιστεύω. Έχομε δώσει πολύ μούρη στην Τουρκία και όχι μόνο, ώστε να μην μάς λαμβάνει υπ' όψιν της στα σοβαρά. Κι αυτό είναι ό,τι πιο επικίνδυνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανατριχιασα.Οι 'φιλανθρωποι' ΜΚΟτζηδες θα μεινουν ανεργοι ;.
    Που θα λιαζονται τα μελαμψα παλληκαρια ;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ..ειλικρινά, πιστεύουν στην κυβέρνηση ότι οι τούρκοι θα λάβουν σοβαρά υπόψη αυτές τις έγκαιρες προειδοποιήσεις? Αυτά κουβεντιάζουν ολιμερίς ως λύση για αντιμετώπιση του θέματος από ελληνικής πλευράς?..ή περιμένουν να τους σταματήσουν τα "σκληρά" μέτρα των "εταίρων" μας που επενδύουν στη γείτονα?..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θέλω να πιστεύω, ότι αυτό που εννοεί ο Πέτσας ως αποτροπή, είναι το ευρωπαϊκό χρήμα.
    Αν με αδιάσειστα στοιχεία ξεμπροστιάζονται τα ΜΚΟπουλα και οι συμμορίες του Μεγαλοπρεπή στις νούλες των Βρυξελλών, είναι είναι ένα πρωτοβάθμιο στοιχείο αποτροπής.
    Στο κάτω κάτω ένα τέτοιο σύστημα παρακολούθησης επιβάλλεται να υπάρχει για επόπτευση συνόρων, αν δεν έχεις υποστεί ανήκεστω συριζοαριστερίστικη εγκεφαλική βλάβη.

    Όπως λέει και ο Φαήλος, τέτοια συστήματα είναι σαν τον "ΑΕΡΑ" που φωνάζουν τα "πεζικά".
    Ας εφαρμόσουν και συστήματα κομάντο που δεν κάνουν "θόρυβο".
    Οψόμεθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απομακρύνεις δια της βίας κάθε ΜΚΟ από τα νησιά και η ροή θα πέσει στο 1-2%. Τα κάστρα θέλουν προδότες-συνεργάτες εκ των έσω, για να πέσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειναι κατι αντικειμενικο που αγνοουν.Ο χρονος.Δεν εχουμε χρονο για χασομερι,δοκιμες κι αποτυχιες.Και ξανα απ την αρχη.
    Στο τελος πχ. Τριων μηνων με προσθεση αριθμων κι οχι ...αστο αυτο...το νουμερο των εποικων θαναι μεγαλο...Στο τελος του ετους τρομακικο.Και μετα 15 μηνες αστρονομικο .Ειναι μαθηματικα βεβαιο πως αν φτασει εκει το θεμα ...η θα γινει μακελειο...η θα μπει ο κοσμος εξαλος στου Μαξιμου..Κι επειδη λεγεται παντου η Ερωτηση " και τι να κανουμε ?? Δεν γινεται με καποια βια τιποτε"...καλο θαταν να ξερουν ολοι αυτοι οτι αυτο ακριβως το αφημα...μονο στην βια οδηγει !!! Και πουθενα αλλου.Ολες μαλιστα τις πλευρες....και τους εποικους.
    Δεν βλεπουν πως αυξανει σιγα σιγα η αντιδραση στην χωρα ?? Ειναι καταφανερο.Ας αυξηθουν οι αριθμοι και θα δουμε τι και πως...Αν δεν φυλαξουν καλα με αποτελεσμα..θα εκπλαγουν ολοι...κι εμεις οι ιδιοι με τους εαυτους μας .Εκτος αν μας προλαβει ο ..Ερτογαν με αλλες ...εκπληξεις αναμικτες με αυτην...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κλειστε τις πορτες στις σκοτεινες ΜΚΟ και το προβλημα θα μειωθει σημαντικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ασχολιαστα ..για την ..πρεσβεια της Κινας...
    Δελτιο Σκαι χθες.Βαρκα εποικων απο μεσα ληψη.Τιγκα.Συροι προσφυγες λεει η κυρια παρουσιαστρια.Γελια ολοι οι μεσα...σελφυ ..κλπ.Παρατηρηση προσωπων ..ολοι μα ολοι ....Ουιγουροι απ την Κινα !! Ουιγουροι !! Που εφερε ο Ερτογαν στην Συρια.Οι σκληροι τζιχαντ της Κινας !! Στην Λεσβο παρακαλω...Η παρουσιαστρια δεν εχει ιδεα τι δειχνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΝΑ ΜΗ ΠΑΤΑΝΕ ΚΑΝ ΣΕ ΕΔΑΦΟΣ ΜΑΣ. ΦΟΡΤΩΜΑ ΕΝ ΠΛΩ ΣΕ ΚΑΡΑΒΙΑ ΟΠΟΥ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ, ΣΤΗ ΜΑΣΣΑΛΙΑ ΚΛΠ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσύ πώς ξέρεις ότι θα τούς δεχτεί η Τουρκία και η Μασσαλία και τι θα πει, κατ' εσέ, "νόμιμος";

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.