13/9/19

Λειτουργικά αναλφάβητοι οι μισοί μαθητές Λυκείου


Στοιχεία σοκ για κίνδυνο σχεδόν οι μισοί μαθητές των Λυκείων να έχουν αυξημένη πιθανότητα να είναι λειτουργικά αναλφάβητοι περιλαμβάνει η έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η ΑΔΙΠΠΔΕ επικαλείται για το συμπέρασμά της αυτό τα στοιχεία από τις απογοητευτικές επιδόσεις των μαθητών της Β Λυκείου σε Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια για το σχολικό έτος 2017-2018.

Ενδεικτικά στα γενικά λύκεια:

Στην Γλώσσα το 7,1% των μαθητών βαθμολογήθηκε κάτω από τη βάση

Στη Φυσική βαθμολογία κάτω από τη βάση πήραν 1 στου δύο μαθητές (48,4%)
Στην Άλγεβρα το ποσοστό των βαθμολογιών κάτω από τη βάση ήταν 38,9% και στη Γεωμετρία 44,2%


Για τη συνέχεια ProtoThema

6 σχόλια:

  1. O αναλφαβητισμός μέσα στα σχολεία έχει αφετηρία τις ''εκσυγχρονιστικές - προοδευτικές μεταρρυθμίσεις '' των ψευδοδημοκρατών που θέλησαν να επιβάλουν δικές τους μεθόδους αγνοώντας την αδυναμία τους να μοιράσουν σε δυό γαιδάρους τ'άχυρο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1)Τι γιορταζουμε την 25η Μαρτιου? Απιστευτες απαντησεις
    Published on Mar 25, 2017

    https://www.youtube.com/watch?v=-VqE_JTv3yE

    2)"Μ' όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις"

    Τι άλλο περιμένει κανείς από, γενικά, χαμηλού επιπέδου μαθητές, όταν είχαμε ημιμαθείς, αθέους, εθνομηδενιστές (και γενίτσαρους) πολιτικούς στην εξουσία?

    Ούτως ή άλλως η Ελλάδα ταχύτατα μετατρέπεται σε τριτοκοσμική χώρα. Η τρομακτική δημογραφική αλλοίωση, η ηθική διαστροφή, τα άθλια σχολικά προγράμματα και η οικονομική κατάρρευση της χώρας, προφανώς νομοτελειακά θα αποτελειώσουν αυτό που αποκαλείται "Παιδεία" στην Ελλάδα.

    3)"Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι΄ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή να πλήξουμε τη γλώσσα,τη θρησκεία,τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί,να επικρατήσει, για να μη μας ενοχλεί ... "

    (Σημείωση: Ο Κίσινγκερ έχει διαψεύσει ότι έχει κάνει την ανωτέρω δήλωση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δύο πράγματα: 1)Η χαλάρωση των ηθών και η αύξηση των αλλοδαπών συμβάλλει σε αυτό.
    2)Μπορεί να μην ξέρουν οι μαθητές να γράφουν και να μιλάνε την Ελληνική γλώσσα.Τα αγγλικά όμως τα φυσάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν δεν πληρωσεις αδρα, γραμματα δεν μαθαινεις. Ετσι οι εχοντες θα ειναι και οι διοικουντες! Γιατι να το κρυψωμεν αλλωστε? Η κινητικοτητς η κοινωνικη (και οικονομικη βεβαιως, βεβαιως) πρεπει ναπεριορισθει μεχρις εξαφανισεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστα τα λετε ολοι.Αλλα μπορει καποιος να απαντησει γιατι στα 10 εκατομμ...δεν βρεθηκε ενας η δεκα..να τα σταματησουν ολα αυτα τα φρικιαστικα γεγονοτα ?? Σε ολες τις εποχες..μας..παντα υπηρχε καποιος η καποιοι που εβλεπαν τελικα και αντιδρουσαν στο κακο. Θελω να πω ειναι αφυσικο.Δεν στεκει να δρα μια δυναμη μονιμα χωρις αντιδραση...Παραβαινει τους φυσικους νομους ολους.Κατι αλλο συμβαινει.Πολυ ιδιαιτερο.Ειναι παραλογο οτι γινεται χωρις κιχ...Σε αλλες εποχες θαχαν βγει στα βουνα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.