22/9/19

Τι πρεσβεύει ο νέος σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ

Του Κώστα Ράπτη
Μόλις ένα 24ωρο αφότου έκανε γνωστά τα ονόματα των πέντε υποψηφίων για τη θέση του συμβούλου εθνικής ασφαλείας, ο Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στην επιλογή του Ρόμπερτ Ο' Μπράιεν, μέχρι τώρα ειδικού προεδρικού απεσταλμένου για θέματα ομήρων.
Ο διάδοχος του Τζον Μπόλτον μοιάζει να βρίσκεται στον αντίποδα του προκατόχου του: όχι από την άποψη της πολιτικής φιλοσοφίας, αλλά της μεθοδολογίας. Βρίσκεται επίσης πολύ κοντά στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών: τόσο που πολλοί υποστηρίζουν ότι με τον διορισμό του υλοποιείται τρόπον τινά το σενάριο που είχε κυκλοφορήσει να αναλάβει ο Μάικλ Πομπέο το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας παράλληλα με τα καθήκοντά του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπως είχε συμβεί με τον Χένρι Κίσινγκερ τη δεκαετία του '70.
Φέρεται ακόμη να διατηρεί καλές σχέσεις με τη CIA και τη διευθύντριά της, Τζίνα Χάσπελ, καθώς και με τον άλλοτε καθηγητή του και νυν υπουργό Άμυνας, Μαρκ Έσπερ.
για τη συνέχεια CAPITAL

1 σχόλιο:

  1. Δεν θα γλιτώσει τους μπελάδες ο Τραμπ, ίσως μάλιστα στις παραμονες των εκλογών. Οι αντίπαλοι είναι φαίνεται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις σκληρές επιθεσεις. Ο νεος Σύμβουλος δεν είναι βεβαιο ότι θα είναι πιστός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.